Προς το περιεχόμενο

Irql less or not equal & memory management BSoDs...

Number7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά παρά τη θέληση μου,φοβάμαι πως θα κουρασω...οποίος διέπεται από μαζοχιστικες τασεις ας προχωρήσει παρακάτω...:))

Λοιπόν το τελευταίο διάστημα στα καλά του καθουμενου άρχισε να πετάει μπλε οθόνες (irql...& memory management γράφουν) και να κάνει restarts αλλά και freezes. Παρατήρησα ότι μάλλον συμβαίνει σε καταστάσεις στρεσσαρισματος (πχ video, virus checks κτλ). Στο virus check (kaspersky 10) πάντα βρίσκει απειλές στο full scan, όμως πετάει οθόνη πριν ολοκληρωθεί (όχι πάντα στο ίδιο σημείο) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω fix. Το ίδιο συμβαίνει κ με το antimalwarebytes που έχω..στα quickscans δεν βρίσκει τίποτα....τεσπα προσωπικά έχω την εντύπωση ότι είναι κάτι hardwarικο κ ότι δν πρόκειται για ιό, ακόμα κ αν αποδεδειγμένα υπαρχει μόλυνση...

Επίσης δν ξέρω αν είναι σύμπτωση αλλά όλο αυτό το διάστημα κατα το boot up εμφανίζεται για ώρα παράθυρο γραμμής εντολών με την ονομασία net.exe και φεύγει μετά τα 2-3 λεπτά.

Τέλος πριν από λίγες μέρες μετά απο μια μπλε οθόνη εξαφανίστηκε στην taskbar το εικονίδιο του lac για το Ίντερνετ και μου έβγαζε new hardware found Ethernet controller...μέχρι κ ultrex έβαλα αλλά τίποτα, μέχρι που έβγαλα την τροφοδοσία από τη mobo,έκλεισα διακόπτες κ τροφοδοτικα για λίγα δευτερόλεπτα και όλα καλά...για το πρώτο boot, μέχρι που εξαφανίστηκαν πάλι αλλά τουλάχιστον τώρα μπαίνει στο Internet.

Παιδες συγγνώμη που πλατιαζω, αλλά έχω φάει το κεφάλι μ τόσες μέρες κ ο μόνος λόγος που τα αναφέρω όλα αυτά είναι μήπως βοηθήσουν. :))

Τέλος πριν που είπα για στρεσαρισμα, μπλε οθόνη πέταξε και σε κάτι διαγνωστικά της κάρτας γραφικών, η οποία έχει τους τελευταίους drivers...

Αυτή τη στιγμή τρέχω το memtest εδώ κ καμία ώρα (οση ώρα γράφω το post) χωρίς καποιο σφάλμα μέχρι στιγμής...

Επίσης θα μου πείτε format, αλλά μιας κ έχω την εντύπωση hardware issue, πιστεύω ότι κάπου στη μέση θα κρασαρει παλι

Όσον αφορά το σύστημα (μη γελασετε)...

Pentium 4 2.8 oc @ 3,27 εδώ κ πολύ καιρό...

Win xp sp3

6 μνήμες DDR σε dual channel mode, επίσης απροβληματιστες για κανά χρόνο που είναι όλες μαζί, διαφορετικών ms, τώρα για το χρονισμο δν ξέρω..(νομίζω ήταν οι pc2700 αν δν με απαταει η μνήμη μου....

Ευχαριστώ για τν υπομονή! Αν καποιος έχει να προτείνει κάτι, του είμαι ευγνώμων.

Δημοσ.

Άσε το memtest κάποιες ώρες να δούμε αν θα πετάξει λάθη γι' αρχή.

Ακολούθως τσέκαρε τη μητρική για τίποτα σκασμένους πυκνωτές.

Σε stock clocks το δοκίμασες το σύστημα από τότε που εμφανίστηκαν τα προβλήματα;

Πού είναι και ο Gi0 να δώσει τη χείρα του.. :Ρ

Δημοσ.

Φίλε τελικά τζιφος, το memtest έτρεξε κανά 7ωρο και δν έδειξε τπτ...(τλκ οι μνήμες είναι 4 κ όχι 6 3gb).

Δοκίμασα κ ενα άλλο διαγνωστικο (pc check λέγεται), που τσεκάρει ολο το hardware και πάλι την έβγαλαν καθαρή μνήμες, το ίδιο κ όλα τα υπόλοιπα (mobo, CPU...) εκτός από τον ένα δίσκο,εκεί είναι κ το λειτουργικο, που έβγαλε πολλά fail στο mechanics stress test, ενώ ο 2ος κόμπλε.

Επίσης πολλά fail πέταξε και στο serial port diagnostics (com, irq, serial ports).

Άρα από τη μια έχουμε δίσκο κ από την άλλη μητρική....κατάλαβα....:(

Για φουσκωμενους πυκνωτες δεν παρατήρησα κάτι, ούτε υγρό ειδα πουθενά.

Θα δοκιμάσω και τα defaults, αν κ δν νομίζω να φταίει το oc...

Θα το ψάξω λίγο ακόμα κ βλέπουμε...

Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Κατέβασε αυτό το memtest "Download - Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7) *NEW!*" που ξεκινάει τον PC σου από USB και κάνει τον έλεγχο μέσα από το dos έτσι ώστε να βλέπει ολόκληρη την μνήμη.

Τρέξε και αυτά τα δυο από windows το coretemp για να δεις αν τελικά φταίει το oc και το gpu tool για να δεις αν υπερθερμαίνεται η κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Όσον αφορά το σύστημα (μη γελασετε)...

Pentium 4 2.8 oc @ 3,27 εδώ κ πολύ καιρό...

Φίλε μου αν και γράφεις οτι είσαι OC'ed εδώ και πολύ καιρό, όταν ψάχνεις να βρεις τον λόγο που το pc βαράει μπλε οθόνες, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να γυρίσεις σε stock ρυθμίσεις. Εγώ σε ένα pc που είχα overclocked απο τον δεκέμβρη, βάρεσε BSOD τώρα το καλοκαίρι, και αυτό που έφταιγε ήταν το OC. Αν δεις οτι τα προβλήματα συνεχίζονται, τότε ψάχνεις και παρα πέρα.

Για αρχή δοκίμασε να γυρίσεις την CPU σε stock ρυθμίσεις, και παίξε με ένα μόνο simm μνήμης, μήπως φταίει η μνήμη σου τελικά.

Δημοσ.

Όσο παράξενο κ αν ακουγεται άλλαξα το page file size της VRAM και εδώ και μερικές ώρες (φτου φτου) δεν έχω δει κάτι σε μπλε...;)

βασικά θυμήθηκα ότι πριν λίγο καιρό κάτι με έτρωγε και διπλασίασα το page file size στον c: σε συνδυασμό με τα προβλήματα που μου εμφάνισε ο master δισκος στα τεστ, είπα να άφησω το μισό size στον c και το άλλο μισό να το βάλω σε ξεχωριστό δίσκο, σε partition που δεν χρησιμοποιείται...

Τωρα επειδή ειλικρινά δυσκολευομαι να το πιστέψω ότι η αιτία όλου του κακού ήταν αυτή η μαλακια, Ιδομεν...

θα του βάλω τώρα κανά full scan να στανιαρει κ βλέπουμε...

Αν δεν λυθεί φίλε μου το επόμενο βήμα είναι οπως σωστά είπες να επαναφερω τα defaults, απλά ο μόνος λόγος που το αποφεύγω είναι επειδή δεν μου αρέσει η ιδέα να κατεβασω βόλτ σε ένα σύστημα που δουλεύει υπο αυτές τις συνθήκες για πολύ καιρό...

Όπως και να χει ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας...θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...