Προς το περιεχόμενο

προβλημα με pc(θερμοκρασιες)

speedy23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Εχω ενα pc αγορασμενο απο Multirama οπου πρεπει να τονισω οτι το κουτι ηταν δωρο και δεν εχει ανεμιστηρακι πανω του.

Χθες προσπαθησα ν'ανοιξω το pc και δεν ανοιγε καν παρα μονο εκανε ενα συνεχομενο θορυβο(μπιμπ style).Σημερα βεβαια ανοιξε αλλα εχω προβληματιστει διοτι ετρεξα με linkpack του OCCTPT και επιασε σχεδον σε full use 80 βαθμους!Εβγαλε προβλημα 12v too hot.Μια παρακληση μονο οτι απαντησετε οσο πιο απλα γινεται καποια εξηγηση διοτι ειμαι noobas.Και ως noobas να φανταστω οτι ειναι θερμοκρασιες λογω μη παρουσιας ανεμιστηρα στο κουτι ή τροφοδοτικο(το λεω διοτι κανει θορυβο το ανεμιστηρακι του και η εταιρια lamtech δεν πρεπει να εμπνεει και πολυ,ετσι?)?

cpu:E8500,

mobo:Gigabyte G31M-ES2L

memory:DDR2,4GB,666 MHZ,2x2

graphic card:ATI radeon 4850

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι εννοεις ποσους?Αν εννοεις ανεμιστηρες,ειναι 3(της καρτας γραφικων,του επεξεργαστη και του τροφοδοτικου)

Τα παρακατω ειναι μετρηση μεσα απο το bios

VCore:1,204v

DDR18V:1,824V

+3.3V:3,328V

+12V: 12,302

CPU Temprature:46 βαθμους

Το εχω ανοιχτο το καπακι εδω και πολυ καιρο λογω καποιου προβληματος στο παρελθον και πεφτει και air condition πανω του(το οποιο δεν ειναι στο δωματιο μου ομως)

Δημοσ.

Η δικη μου συμβουλή είναι να προέσθέσεις μερικούς ακόμα (2 κάτω από τροφοδοτικό και 2 πάνω στο κουτί από την πλευρά που έχεις βγαλμένη έτσι ώστε να δημιουργήτε airflow...)

Aλλά δεν νομίζω να είναι μόνο θέμα θερμοκρασιών...

Ας πεί και κάποιος άλλος την γνώμη του...

Δημοσ.

Καλοκαιράκι και με linpack δεν είναι και τόσο τραγικοί οι 80C στη cpu (όχι ότι δεν είναι αρκετούτσικοι). Δυο ανεμιστηράκια στο κουτί θα βοηθούσαν κάπως, λογικά ένα μπροστά κάτω απ DVD/floppy drives να βάζει αέρα κι ένα στην πίσω πλευρά να τον βγάζει. Θα πρέπει να δεις πόσους, πού και τι (80mm ή 120mm συνήθως) fans παίρνει το κουτί σου.

Αυτό με τα 12V που λες είναι λίγο παράξενο. Πως μπορεί κάποιο voltage να ναι ζεστό; :) Πιθανόν να είδα ρεύμα πέρα από κάποια όρια, ξέρω γω να θεωρεί ΟΚ να ναι 11.5-12.5V και να δειξε 13V.

Τα beep δε νομίζω να χουν να κάνουν με θερμοκρασία μιας και λες ότι πριν το pc ήταν κλειστό. Παρατήρησε πόσα και τι είδους (σύντομα ή μεγαλύτερης διάρκειας) beep ακούγονται και πιθανόν ν αναφέρει κάτι σχετικό το manual της μητρικής για τον λόγο του προβλήματος.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.Οσον αφορα τα beep ηταν συνεχομενο,ειχε ανοιξει το κεντρικο κουμπι της μοναδας αλλα δεν φορτωνε τιποτα.Μια φορα το εκανε και μεχρι στιγμης ποτε ξανα.

Σαν πρωτη κινηση θα λεγατε την τοποθετηση δυο ανεμιστηρων ετσι?

Δημοσ.

Ναι, και σαν δεύτερη να δεις τι λέει η μητρική για beep codes ή να μας πεις ποια μητρική έχεις (μπορείς να δεις από cpu-z/everest/siw αν δε θυμάσαι).

Δημοσ.

Όπωςδήποτε όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω θες minimum 2 ανεμηστήρες μέσα στο κουτί. Τυχερός είσαι που σου ανεβάζει 80 βαθμούς μόνο, ειδικά τέτοια εποχή.

Δημοσ.

Πάντως το πρόβλημα δεν έγκειται στην υψηλή θερμοκρασία του επεξεργαστή, με normal χρήση δε θα πλησιάσεις τους 80°C όπως με το Linpack.

Αλλού πρέπει να κοιτάξεις αν συνεχιστεί.

Δημοσ.

Tι λετε ρε παιδια, 80C νορμαλ θερμοκρασια σε load σε stock no overclocked cpu? Και 46C idle με ανοιχτο το κουτι και το air condition να χτυπαει πανω του?

Φυσικα και ειναι μεγαλες θερμοκρασιες, φυσικα και υπαρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Φιλε ποσα χρονια εχεις το pc?

Αν το εχεις πανω απο 2 χρονια, πρωτον εχει ξεραθει η θερμοαγωγιμη παστα, αρα ξεκιναμε απο κει. Αυτο φαινεται και με το παραδειγμα που ειπες με το air condition και μαλλον ειναι το σημαντικοτερο προβλημα.

Δευτερον σιγουρα εχει πιασει σκονη η ψυκτρα ο ανεμιστηρας της ψυκτρας κλπ, αρα εμποδιζεται η ροη οποιου αερα.

Και τριτον δεν εχει το κουτι σου εστω 1 ανεμιστηρα να βγαζει τη ζεστη εξω, αρα λογω υψηλων θερμοκρασιων δωματιου το προβλημα εντεινεται.

Τα προβληματα ειναι με σειρα προτεραιοτητας.

Δημοσ.

Αν έχει το Vcore στο auto και το mobo δίνει περίσσια τάση σε συνάρτηση με τους ~30°C στο δωμάτιο και το Linpack (με OCCT υπολόγισε ~10°C κάτω), εμένα λογική μου ακούγεται τέτοια θερμοκρασία.

Συνυπολόγισε και τη μηδενική ροή αέρα στο εσωτερικό του κουτιού και τ' ότι μπορεί να έχει γεμίσει σκόνες η ψύκτρα και έχεις το λογικό αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Tι λετε ρε παιδια, 80C νορμαλ θερμοκρασια σε load σε stock no overclocked cpu? Και 46C idle με ανοιχτο το κουτι και το air condition να χτυπαει πανω του?

Φυσικα και ειναι μεγαλες θερμοκρασιες, φυσικα και υπαρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Φιλε ποσα χρονια εχεις το pc?

Αν το εχεις πανω απο 2 χρονια, πρωτον εχει ξεραθει η θερμοαγωγιμη παστα, αρα ξεκιναμε απο κει. Αυτο φαινεται και με το παραδειγμα που ειπες με το air condition και μαλλον ειναι το σημαντικοτερο προβλημα.

Δευτερον σιγουρα εχει πιασει σκονη η ψυκτρα ο ανεμιστηρας της ψυκτρας κλπ, αρα εμποδιζεται η ροη οποιου αερα.

Και τριτον δεν εχει το κουτι σου εστω 1 ανεμιστηρα να βγαζει τη ζεστη εξω, αρα λογω υψηλων θερμοκρασιων δωματιου το προβλημα εντεινεται.

Τα προβληματα ειναι με σειρα προτεραιοτητας.

συμφωνώ στο θέμα της σκόνης και της πάστας αλλά δεν νομίζω από την μεγάλη θερμοκρασία να έκανε τα συνεχόμενα βιπ.....

Δημοσ.
Ναι, και σαν δεύτερη να δεις τι λέει η μητρική για beep codes ή να μας πεις ποια μητρική έχεις (μπορείς να δεις από cpu-z/everest/siw αν δε θυμάσαι).
Νομιζω το εχω ποσταρει στο αρχικο μου ποστ τη μαρκα της και το μοντελο της.Οσον αφορα το pc το εχω απο τον Απριλη του 09 και ηδη το ειχα παει μια φορα για επισκευη οταν ηταν μεσα στην εγγυηση ακομα.μου ειχε πει οτι ειχε αλλαξει θερμαγωγιμη παστα και ειχε κανει και μια αναβαθμιση του bios επειδη αντιμετωπιζα κατι προβληματα στο bootαρισμα.Οσον αφορα τη ψυκτρα και για να την καθαρισω,θα αρκεσει ενας πεπιεσμενος αερας;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...