BillPatisia Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Γεια σε όλους! Θα εγκαινιάσω την παρουσία μου στο πολύ χρήσιμο αυτό φόρουμ με μία ερώτηση που αφορά τον ήχο.. Με ενδιαφέρει πολύ ο καλός ήχος κυρίως για τη μουσική και θέλω να έχω όσο το δυνατό ποιοτικότερο και δυνατότερο ήχο! Και παρ όλο που η τεχνολογία προχωράει με δυσαρέσκεια βλέπω πως μερικές φορές απογοητεύει τους "οπαδους" του στερεοφωνικού ήχου...τι εννοώ; όταν έφτιαχνα βήμα βήμα το νέο μου PC, αν και δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με το πόσα λεφτά θα ρίξω-είχα δηλαδή ένα περιθώριο, είδα ότι ήμουν αναγκασμένος να πάρω μητρική με εξόδους 7.1 αν και δεν ήθελα. Φυσικά αυτό θα έχει τα θετικά του, αλλά εγώ δεν σκοπεύω να πάρω σύστημα 7.1! Έχω ήδη ένα καλό 5.1 (logitech), το οποίο σπανίως μου χρησιμεύει πλήρως διότι οι ταινίες που βλέπω συνήθως δεν είναι 5.1, και απαιτητικός στον ήχο είμαι μόνο στη μουσική. Επομένως αν και είναι δυνατό συστηματάκι μου φαίνεται σχεδόν αδιάφορο σε ένταση... Ερώτηση: πως μπορώ να έχω τον καλύτερο δυνατό 2.0 ήχο στον υπολογιστή μου; ή έστω 2.1... Πρέπει να αγοράσω ξεχωριστή κάρτα ήχου; Ή αρκεί να τσιμπήσω ένα καλό 2.0 σύστημα και να το συνδέσω με το PC όπως είναι; Ή μήπως καλύτερα να αρχίσω να κοιτάω για αυτο-ενισχυόμενα μόνιτορ; Μπορεί να μου δώσει μερικές ιδέες κάποιος; Ευχαριστώ!
bluesattack Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Ξεκινα απο τα ηχεια .Ποσο ειναι το συνολικο budget ?
Neo106 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Καλησπερα. Αν ψαχνεις για ενα πολυ καλο 2.0 συστηματακι και εχεις ενα λογικο budget τοτε σου προτεινω: Για ηχεια τα bx-5a της M-Audio, http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/M-Audio-Speakers-Studiophile-Bx-5A-Deluxe.htm (τα εχω ακουσει πραγματικα εκπληκτικος ηχος για την τιμη,ειναι active,non-flat) Για καρτα ηχου την D1 της Asus, http://media-ram.gr/index.php?target=products&product_id=126380 (την εχω προτεινει τοσες φορες που θα νομιζουν οτι εχω μετοχες στην asus:lol:) Συνολικα θα σου βγουν κατι λιγοτερο απο 300 ευρω, αλλα θα εχεις οσο το δυνατον καλυτερο κομπιουτερο-ηχο σε αυτην την τιμη. Τα monitor ειναι τελειως flat εμενα προσωπικα δε μου αρεσει ο ηχος τους, αλλα εχει και τετοια και η M-Audio και η Behringer που εχεις επισης πολυ καλα ηχεια.Για τον ηχο να ξερεις οτι πρωτα με καλα ηχεια θα δεις διαφορα και μετα με την καρτα, χωρις αυτο να σημαινει οτι μια καλη καρτα δε θα αναδειξει ενα ζευγαρι καλα ηχεια.Τωρα αν δεν το αντεχει το παραπανω σετακι το budget σου, εδω ειμαστε για να συζητησουμε.
BillPatisia Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Καλημέρα, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας! Λοιπόν, βλέπω ο Νήο προτείνει κάρτα 7.1 άρα δεν ξεφεύγουμε από τα πολυκάναλα! Παρατήρηση: μιας και μου προτείνεις φλατ ηχεία, να αναφέρω ότι έχω τα DS-7 της Roland που τα έχω στα πλήκτρα, αλλά δεν τα 'χω συνδέσει με το PC διότι φοβάμαι ότι θα φθαρούν με την πολύ χρήση. Ισχύει αυτό; Αν όχι, θα πάρω την κάρτα για αρχή τουλάχιστον να τη δοκιμάσω με αυτά.. Επίσης, αν αυτό έχει διαφορά, δε με ενδιαφέρει ο ήχος στο gaming, ούτε ακούω ηλεκτρονική μουσική. Θέλω όμως να έχει όσο το δυνατόν πιο καλή απόδοση σε ορχηστρική μουσική και μέταλ. Όσο για το μπάτζετ, για την κάρτα θα δινα γύρω στα 60€ -ίσως και 100€ αν κάποια κάνει τη διαφορά! Όσο για τα ηχεία, θα έδινα 100€- 200€ αλλά προτιμώ να πάρω πρώτα την κάρτα και μετά τα ηχεία.. ---------- Προσθήκη στις 09:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:35 ---------- τώρα που το βλέπω τα ηχεία που μου προτείνεις είναι νον-φλατ, οπότε άκυρο αυτό που είπα
Neo106 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Η καρτα ειναι οτι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα. Μην σε ανησυχει οτι ειναι 7.1 εχει πολυ καλο ηχο σε συγκριση με αντιστοιχες creative και auzentech στα ιδια λεφτα και πολυ καλους drivers επισης! Την ειχα πριν παρω την Essence και ηταν αψογη. Για τα ηχεια σιγουρα θα πεσουν πολλες προτασεις αλλα τουλαχιστον για την καρτα επιμενω.
bluesattack Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Αρχικα θα ελεγα να ξεσκισεις τα DS-7 της Roland .Τι τα φυλας ? Εκτος αν σε κουραζουν (για καποιο λογο ) σε πολυωρη χρηση μουσικης , και κανεις ειδικη χρηση.Με την χρηση ερχεται και φθορα βεβαια αλλα ειναι σε τετοιο budget που μπορεις να τα αντικαστησεις , με ενα αν οχι ιδιο αντιστοιχο ζευγος , στην χειροτερη περιπτωση. Εχουν και ψηφιακη εισοδο ,αν ειδα καλα, οποτε μπορεις να τα συνδεσεις και με την μητρικη σου. Αν εισαι ευχαριστημενος με αυτα , και φυγει το βαρος της αγορας νεων ηχειων μπορεις να παρεις αν θες μια καλυτερη καρτα/εξωτερικο dac.
BillPatisia Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 lol, καλή φάση, αλλά μετά θα πρέπει να πάρω καινούργια ηχεία για το πιάνο (είναι το Roland RD 700) και μου κόστισαν 550€...κάπως τα λυπάμαι-αλλά το σκέφτομαι και ως προσωρινή λύση. Στη μητρική όμως πως συνδέονται; θέλει κάποιον αντάπτορα; η μητρική μου είναι 7.1 (τι ταλαιπώριες είναι αυτές :S)
efo355 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501600 Αυτά έχω και μπορώ να σου πω ότι είναι απίστευτα ηχεία. Αποδίδουν πάρα πολύ καλά μπάσα χωρις να βραχνιάζουν και γενικά με έχουν καλύψει απόλυτα στη μουσική που ακούω ( τεχνικό death, black). Για κάρτα ήχου έχω μια emu 0404 usb η οποία δίνει πολύ καλό boost στον ήχο αλλά είναι καρτα που την παίρνεις για ηχογραφήσεις.
Neo106 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Κι εγω τα z5500 εχω που ειναι το αναλογο 5.1 εν συγκριση με αυτα που προτεινεις. Ομως και παλι ειναι πιο mediocore, δεν ειναι αυτο που ψαχνει ο φιλος. Αν τελικα πας σε 2.0 παρε τα m-audio που σου ειπα.
BillPatisia Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Νήο με πιάνεις Έφο ευχαριστώ για την ιδέα, αλλά πιο πολύ με ψήνει η κάρτα σου, παρά τα ηχεία.. ---------- Προσθήκη στις 15:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:38 ---------- και μια ερώτηση: πως πρέπει να συνδεθούν 2 αυτο-ενισχυόμενα ηχεία στη μητρική; πρέπει να είναι ιδιαιτέρως καλής ποιότητος τα καλώδια; μιλάμε για μήκους 1-2 m έκαστο... και ξέρει κανείς αν χρειάζεται να μπεί κάποιος μετατροπέας από 7.1 σε στέρεο;; ή απλά τα συνδέω με τις front left kai right υποδοχές;
Neo106 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Ο,τι δε θελει ενισχυτη ειναι αυτοενισχυομενο. Αν αναφερεσαι στα m-audio που σου εγραψα παραπανω και τα συνδεσεις σε καρτα με mini-jack, θα παρεις ενα τετοιο: http://www.zzounds.com/item--HOSCMP15 Σε οποιοδηποτε καταστημα με μουσικα ειδη πας θα το εχει.Απλως κοιτα μην παρεις καμια μαρκα equip,trust η τιποτα που μυριζει μουφα. Για 5.1 και 7.1 δε θα αγορασεις τιποτα, απλως θα βαλεις το ac3 filter να σου τα κανει ολα downmix σε 2.0.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.