whiteNinja Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Είναι ποτέ δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να αναφέρει επισήμως τα Σκόπια ως « Μακεδονία» στην πιο κρίσιμη φάση των συνομιλιών για την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου; Είναι ποτέ δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να τροφοδοτεί την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων και να υιοθετεί τον όρο «Μακεδονία» για τον γεωγραφικό και πολιτικό προσδιορισμό του γειτονικού κρατιδίου; Πολλοί θα βιαστούν να απαντήσουν αρνητικά. Και όμως! Μια ματιά στην επίσημη και προβεβλημένη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης “Ανοικτή διακυβέρνηση» – opengov.gr ( η οποία «δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου) είναι αποκαλυπτική. Στην κεντρική σελίδα και ανάμεσα στα link της ιστοσελίδας του πρωθυπουργού ( PrimeMinister.gov.gr) και της κυβέρνησης (Government.gov.gr) έχουν τοποθετήσει αυτό της κυβερνητικής ιστοσελίδας « Χωρίς διαφημιστικές πινακίδες» (illigalsigns.gov.gr). Στην συγκεκριμένη λοιπόν επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα φιλοξενούνται όχι ένας , αλλά τρεις χάρτες στους οποίους τα Σκόπια όχι μόνο αναφέρονται ως «Μακεδονία», αλλά προς πλήρη εμπέδωση της προπαγάνδας αποκαλούνται και με τον αγγλικό σχετικό όρο «Macedonia» (FYROM). Δηλαδή μπορεί ο καθένας να βρει την πλήρη υιοθέτηση της προπαγάνδας που χρησιμοποιούν τα Σκόπια ,στην …. επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης! Είναι δυνατόν να υπάρχει σε τέτοιο υψηλό κυβερνητικό επίπεδο , τόση ανευθυνότητα; Τα λόγια περισσεύουν. Αντίθετα οι προβληματισμοί … γιγαντώνονται. Και όπως έλεγε ο Άγγλος συγγραφέας Samuel Johnson «Όλα τα παράπονα για την αδικία του κόσμου είναι αδικαιολόγητα. Δεν συνάντησα ούτε έναν προικισμένο άνθρωπο που να αδικήθηκε απ’ τη μοίρα του. Για όλες τις αποτυχίες μας φταίμε μόνο εμείς οι ίδιοι ». http://www.politis-gr.com/?p=2973
slipknot Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Εγώ μπήκα στη σελίδα και είδα ότι ο χάρτης είναι απευθείας από τη Google. Εσύ έκανες τον κόπο να μπεις και να δεις;
firewalker Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Αν και απλό σύνταξη είναι λίγο χάλια, έχω να πω το εξής. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι χάρτες προέρχονται από servers της Google που είναι Αμερικανική εταιρία. Η Αμερική έχει αναγνωρίσει την γειτονική χώρα ως Μακεδονία. Οπότε δεν βλέπω μεγάλη ευθύνη του opengov και των άλλων site. Και που γράφει FYROM, χάρη μας κάνουν.
whiteNinja Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 πλακα μου κανεις? μια σωστη κυβερνηση δεν θα εβαζε χαρτες απο τριτους και ειδικα οταν θιγουν εθνικα ζητηματα. δλδ μου λες οτι οι ανθρωποι ειναι στοκοι και δεν ειδαν τι χαρτες εχουν βαλει σε κυβερνητικο site? η το οτι ειναι απο google τους σωζει? λες και δεν υπαρχουν χιλιαδες αλλοι χαρτες να μπουν ε... απλα ΕΠΡΕΠΕ να μπει αυτος..
firewalker Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δεν ξέρω κάποια άλλη εταιρία με τόσο καλούς χάρτες και δωρεάν.
slipknot Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Έχω πετύχει αρκετά sites που είχαν χάρτες και όλα τους χρησιμοποιούσαν χάρτες της Google. Το να έβαζαν άλλο χάρτη μπορεί να μην τους εξυπηρετούσε στη λειτουργία της ιστοσελίδας. Το αν εσύ πιστεύεις ότι πρόκειται περί συνωμοσίας και έγινε επίτηδες, είναι άλλο θέμα. Κατά τη γνώμη μου πάντως ο τίτλος του topic είναι παραπλανητικός.
whiteNinja Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 σε κυβερνητικο site ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ χαρτες που ερχονται σε αντιθεση με αυτο που εισαι σε "διαπραγματευσεις" τοσα χρονια. ειναι ηλιθιο. σα να λες "τοσα χρονια ζηταω να μην ονομαζεστε ετσι ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΟΥ site θα το βαζω οπως δε θελω να φαινεται..!!!" το θεατρο του παραλογου και την ανικανοτητας. στανταρ επιτηδες το εκαναν και αυτο. και μετα το παιζετε και τσαντιλες που εχουν απο την κυβερνηση παρε-δωσε με τους ισραηλινους.
firewalker Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 στανταρ επιτηδες το εκαναν και αυτο. και μετα το παιζετε και τσαντιλες που εχουν απο την κυβερνηση παρε-δωσε με τους ισραηλινους. Μια χαρά κάνουν που έχουν paredwse με τους Ισραηλινούς.
slipknot Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δηλαδή την πιθανότητα να μην πρόκειται για "βρώμικη δουλειά" αλλά αυτός που έφτιαξε τη σελίδα να είπε απλά «Ε, ας βάλω μωρέ τον χάρτη της Google που είναι γνωστός και καλός» την αποκλείουμε;
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Μια χαρά κάνουν που έχουν paredwse με τους Ισραηλινούς. Τους έχουμε βάλει στην κυριολεξία μέσα στην κυβέρνηση της χώρας σαν στελέχη για όποιον δεν το έχει πάρει χαμπάρι
Str Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 μη τους ξαναψηφισεις... Και πεισε και το σοι σου. Δημοκρατια εχουμε να κρινουμε αυτους που μας κυβερναν καθε 4 χρονια... Oh wait...
Captain Nemo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Εγώ πιστεύω οτι είναι κάποιο ύπουλο σχέδιο για να τους ρίξουμε στάχτη στα μάτια και να θολώσουμε τα νερά.Και εκεί που δεν θα το περιμένουν θα τούς πούμε οτι η Μακεδονία είναι Ελλήνικη και θα τους αιφνιδιάσουμε είναι ολα μελετημένα σας λέω.
De@th L0rd Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Και έλεγα γιατί είχα μια μανιώδη φαγούρα στους όρχεις χθες το βράδυ. Δεν ήταν ψείρες τελικά, ήταν για άλλη μια φορά κάποιο εθνικιστικό θέμα με διαπόμπευση εν μέσω οικονομικής ύφεσης που προσπαθεί να βρεί έδαφος σε απελπισμένους πολίτες.Χα. μη τους ξαναψηφισεις... Και πεισε και το σοι σου. Δημοκρατια εχουμε να κρινουμε αυτους που μας κυβερναν καθε 4 χρονια... Oh wait... Χα καλό. Εδώ δε μπορείς να πείσεις συνομήλικούς σου να συμπεριφερθούν συνειδητοποιημένα θα πείσεις πενηντα-φεύγα άτομα να αλλάξουν μυαλά; Όταν πεθάνουν αυτοί και τα εγκεφαλοπλυμένα τέκνα τους από τη ζωή, υπάρχει μια σπίθα ελπίδας αλλά κ πάλι θα πρέπει να περάσουν αρκεταααααά χρόνια.
pappous_soulis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2010 πλακα μου κανεις? μια σωστη κυβερνηση δεν θα εβαζε χαρτες απο τριτους και ειδικα οταν θιγουν εθνικα ζητηματα. δλδ μου λες οτι οι ανθρωποι ειναι στοκοι και δεν ειδαν τι χαρτες εχουν βαλει σε κυβερνητικο site? η το οτι ειναι απο google τους σωζει? λες και δεν υπαρχουν χιλιαδες αλλοι χαρτες να μπουν ε... απλα ΕΠΡΕΠΕ να μπει αυτος.. Google maps και Bing maps είναι οι δυο υπηρεσίες που υπάρχουν. Ή τη μια ή την άλλη ενσωμάτωναν πάλι Μακεδονία θα λεγόταν, γιατί έτσι είναι καταχωρημένη στους χάρτες των Αμερικάνων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.