Προς το περιεχόμενο

blog,wordpress ktl

Kobeone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι εντελώς αρχάριος και για αυτό ίσως φανει λίγο χαζό το θέμα.... Είμαι φωτογράφος και θέλω να δημιουργήσω εναν δικό μου χώρο σαν portofolio. Επειδή δεν είμαι διατεθημένος να πληρώσω σκέφτηκα για κάποιο blog... Στην πορεία βρήκα και το wordpress..Τι προτείνεται εσείς και αν μπορώ με κάποιο χώρο να έχω flash gallery.

Προτείνετε οτιδήποτε αρκεί να είναι σχετικά εύκολο

Δημοσ.

Μπορείς να πληρώσεις μόνο για domain και να βρεις ένα από τα άπειρα free templates για portfοlio είτε σε blogger είτε σε wordpress. Δεν ξέρω όμως τη διαδικασία "ένωσης" domain-wordpress. Στο blogspot που το έκανα εγώ δεν ήταν ιδιαίτερα περίπλοκο.

Υπάρχουν πολλά που αντί για flash χρησιμοποιούν άλλες τεχνολογίες και είναι εξίσου εντυπωσιακά. Εμφανισιακά δηλαδή μοιάζουν.

Σχετικά εύκολη διαδικασία και δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά.

Πόσο πάει εξάλου το domain;

Good luck :)

• Members
Δημοσ.

Τί ακριβώς εννοείς λέγοντας "flashy gallery"; Έχεις κάποιο παράδειγμα υπόψη σου; Το Wordpress γενικά έχει πολύ περισσότερες επιλογές από το blogger και αν είσαι διατεθειμένος να το ψάξεις λίγο μπορείς να κάνεις πολλά ωραία πράγματα. Βέβαια το Wordpress αξίζει κατά τη γνώμη μου κυρίως αν σκοπεύεις να το βάλεις σε δικό σου server (να πληρώσεις δηλαδή πάνω-κάτω καμιά 100στη ευρώ το χρόνο για φιλοξενία), ώστε να έχεις απόλυτη ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις.

Η πιο εύκολη λύση όμως πιστεύω πως είναι το blogger (blogspot). Μπορείς να κάνεις εγγραφή τώρα και σε μισή ώρα να έχεις ήδη δημοσιεύσει το πρώτο σου post. Στην περίπτωση του blogger βέβαια δεν ξέρω τί επιλογές έχεις ως προς την παρουσίαση των φωτογραφιών. Π.χ. ξέρω ότι μπορείς να εγκαταστήσεις ένα lightbox αλλά δεν το έχω ψάξει τόσο ώστε να ξέρω αν μπορείς να κάνεις και κάτι πιο πολύπλοκο.

Σε γενικές γραμμές, το Blogger είναι η εύκολη και γρήγορη λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από έναν αρχάριο και το Wordpress η πιο ισχυρή αλλά και πιο δύσκολη (όχι σε αξεπέραστο βαθμό όμως - απλώς πρέπει να του αφιερώσεις περισσότερο χρόνο).

Δημοσ.
Δεν ξέρω όμως τη διαδικασία "ένωσης" domain-wordpress. Στο blogspot που το έκανα εγώ δεν ήταν ιδιαίτερα περίπλοκο.

Μα δεν εχει σχεση τι cms χρησιμοποιείς.Απλά στην διαχείριση του domain,ορίζεις να "δείχνει" προς την ip του server που πρόκειται να φιλοξενήσει την σελίδα.Απο κεί και πέρα θα ψάξει να βρει το αρχείο index.php (εφόσον μιλάμε για wordpress)

Δημοσ.

το blogger το τελευταιο τριμηνο προσθετει διαρκως νεες εφαρμογες και μπορω να πω οτι εχει γινει αρκετα αξιολογο πλεον,το συνιστω.

• Members
Δημοσ.

Πάντως, μιας και αναφέρθηκε το θέμα του domain, το blogger είναι πολύ βολικό σε αυτό. Με λίγα κλικ το έχεις αγοράσει και το έχεις εγκαταστήσει χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσεις τίποτα (όλα γίνονται αυτόματα). Βέβαια αυτό ισχύει για την περίπτωση που θες domain σε .com, .net κλπ. Αν θες .gr θα αναγκαστείς να κάνεις μόνος σου τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Δημοσ.
Βέβαια αυτό ισχύει για την περίπτωση που θες domain σε .com, .net κλπ. Αν θες .gr θα αναγκαστείς να κάνεις μόνος σου τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Κι επειδή έχω καεί από αυτό, η διαδικασία μπορεί να είναι ολίγον πιο επίπονη και παρανοϊκή απ' ότι πρέπει. :-)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Κάτι εχω αρχίσει να καταλαβαίνω. Αν μπορούσε και κάποιος να μου εξηγήσει βήμα-βήμα πως το κάνω ή αν προτείνει κάποιο site με αναλυτικές οδηγίες θα του ήμουν υπόχρεος

Δημοσ.

αλλο μπλογκ και άλλο προσωπικό site.

αν θες να δείξεις επαγγελματισμό δε θα κάτσεις να φτιάξεις ενα blog για να δείχνεις την δουλειά σου.

η θα πληρώσεις να σου φτιάξουν ενα ωραίο εντυπωσιακό flash portfolio ή θα αγοράσεις κάποιο έτοιμο Template και κάποια components (πχ το flash gallery που θες)..

οχι blog όμως ρε συ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...