rafail1994 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 ένας φίλος μου ζήτησε να του φτιάξω ένα pc αθόρυβο πήρα ένα μικρό κουτάκι και του έβαλα μονό έναν 80mm ανεμιστήρα πίσω και δεν ακούγεται απόλυτος τίποτα τώρα όσον αναφορά την θερμοκρασία είναι μεγαλούτσικη
mokas1234567 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Εγω εχω ενα τετοιο για κατεβαστηρι και μονο οταν βαλω το αυτι μου διπλα ο θορυβος ειναι παρα παρα παρα πολυ μικρος http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=853
rafail1994 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 μπορεί να βάλει και ένα υλικό για ηχομόνωση κάπου το είχε πάρει το μάτι μου
Telis123 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Να προσθεσω και εγω την εμπειρια μου με ενα μηχανηματακι που μολις εφτιαξα γι'αυτο το λογο. Celeron 3.06 ( 775 ), asus 945 chipset, seagate 250gb 2.5'. Παιζει HD , δεν αναβει με τιποτα - στο δωματιο μου με 32 βαθμους ετρεξα prime και δεν πηγαινε η θερμοκρασια πανω απο 53-54 με μαμα ψυκτρα - . Σε κανονικη χρηση ο ανεμιστηρας του δουλευει γυρω στις 1200 στροφες και το αυτι σου να βαλεις διπλα δεν ακουγεται με τιποτα, πολυ ησυχο. Τωρα δεν ξερω βεβαια, αυτα ειναι με τα δικα μου ηχητικα μετρα και σταθμα...
Timour21 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 μπορεί να βάλει και ένα υλικό για ηχομόνωση κάπου το είχε πάρει το μάτι μου Η ηχομόνωση σε αυτή την εφαρμογή, εκτός απο τους ήχους θα παρακρατά και θερμότητα, άρα θα θες περισσότερα fans (και άρα περισσότερο θόρυβο).
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Επαναλμβανω οτι με ενα σκληρο SATA στις 7200 δεν θα σου γινεται αντιληπτος κανενας ενοχλητικος θορυβος με 50 euro να παρεις ενα καλο cooler για την cpu που θα το βαλεις σε silent mode.Την fan less καρτουλα αλλα και ολο το κουτακι την ενας πλαινος nanoxia που απλα ειναι ο καλυτερος ανεμηστηρας κουτιου 5 χρονια εγγυηση με δικο του controller και μια πολυ καλη τιμη στα 13 ευρο περιπου τον ειχα παρει απο e-shop ειναι πολυ απλο να φτιαξεις αθορυβο τουμπανακι pc. http://www.youtube.com/watch?v=5jjKzA5Ywx0&feature=related Δεν μιλαω βεβαια για overclocking αλλα αναλογα την καρτα σου θα μπορεις να παιζεις full Ολα τα παιχνιδια χωρις κανενα θεμα.. E ενταξει αφου εσυ επιμενεις οτι οι σκληροι δισκοι δεν εχουν αντιληπτο θορυβο κατι παραπανω θα ξερεις σε σχεση με ετουτες εδω τις μετρησεις: 1. http://www.behardware.com/articles/624-9/test-6-hdd-sata-3-gbits-s-250-gb.html 2. http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1540.9/ και σε σχεση με αυτο το αρθρο: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6V42-4HNSB0K-2&_user=109810&_coverDate=01%2F31%2F2006&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=1431827658&_rerunOrigin=google&_acct=C000059632&_version=1&_urlVersion=0&_userid=109810&md5=dae5172b6d5ce7c335a37bddeece45e5#SECX9 40+ dB ειναι ο μεσος θορυβος ενος σκληρου δισκου σε IDLE κατασταση. Επιμενεις οτι 40dB δεν ειναι αντιληπτος θορυβος? YΓ. Δεν μιλαω καν για τα "γρουτσου-γρουτσου" οταν ο σκληρος διαβαζει η γραφει, τα οποια ειναι επιπροσθετος θορυβος, αλλα γενικα ειναι χαμηλος στους συγχρονους δισκους. Μιλαω για το θορυβο που προκαλειται απο την περιστροφη των platters δηλαδη για οσο ειναι αναμενος.
rafail1994 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 E ενταξει αφου εσυ επιμενεις οτι οι σκληροι δισκοι δεν εχουν αντιληπτο θορυβο κατι παραπανω θα ξερεις σε σχεση με ετουτες εδω τις μετρησεις: 1. http://www.behardware.com/articles/624-9/test-6-hdd-sata-3-gbits-s-250-gb.html 2. http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1540.9/ και σε σχεση με αυτο το αρθρο: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6V42-4HNSB0K-2&_user=109810&_coverDate=01%2F31%2F2006&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=1431827658&_rerunOrigin=google&_acct=C000059632&_version=1&_urlVersion=0&_userid=109810&md5=dae5172b6d5ce7c335a37bddeece45e5#SECX9 YΓ. Δεν μιλαω καν για τα "γρουτσου-γρουτσου" οταν ο σκληρος διαβαζει η γραφει, ο οποιος ειναι επιπροσθετος, αλλα γενικα ειναι χαμηλος στους συγχρονους δισκους. Μιλαω για το θορυβο που προκαλειται απο την περιστροφη των platters δηλαδη για οσο ειναι αναμενος. για τον δίσκο πάρε έναν ssd και καθάρισες από τον θόρυβο του σκληρού
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 για τον δίσκο πάρε έναν ssd και καθάρισες από τον θόρυβο του σκληρού Αυτο ειπα εξαρχης αλλα ο φιλος επιμενει οτι οι συμβατικοι σκληροι δεν εχουν κανεναν αντιληπτο θορυβο οσο και αν προσπαθω να του εξηγησω οτι ο σκληρος ειναι απτα πιο θορυβωδη μερη ενος Η/Υ. Βεβαια με τις τιμες που εχουν σημερα οι ssd ειναι απαγορευτικες για να στησεις pc μονο με ssd δισκους. Ολοι ανεξαιρετως παιρνουν συμβατικο σκληρο για "αποθηκη", ακομη κι αυτοι που χρησιμοποιουν ssd.
Timour21 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Αυτο ειπα εξαρχης αλλα ο φιλος επιμενει οτι οι συμβατικοι σκληροι δεν εχουν κανεναν αντιληπτο θορυβο οσο και αν προσπαθω να του εξηγησω οτι ο σκληρος ειναι απτα πιο θορυβωδη μερη ενος Η/Υ. Συμφωνώ, ειδικά τον 3,5 τον καταλαβαίνεις απο τα 3 μέτρα. Ένας 2,5 κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο και μετά πάμε σε SSD λύση. Όταν όμως ακούς μουσική ή βλέπεις ταινία, περισσότερο σε ενοχλεί το led του δίσκου (αν δεν το έχεις απενεργοποιήσει) που αναβοσβήνει παρά ο θόρυβος ο οποίος και υπερκαλύπτεται απο την μουσική ή την ταινία.
rafail1994 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Αυτο ειπα εξαρχης αλλα ο φιλος επιμενει οτι οι συμβατικοι σκληροι δεν εχουν κανεναν αντιληπτο θορυβο οσο και αν προσπαθω να του εξηγησω οτι ο σκληρος ειναι απτα πιο θορυβωδη μερη ενος Η/Υ. Βεβαια με τις τιμες που εχουν σημερα οι ssd ειναι απαγορευτικες για να στησεις pc μονο με ssd δισκους. Ολοι ανεξαιρετως παιρνουν συμβατικο σκληρο για "αποθηκη", ακομη κι αυτοι που χρησιμοποιουν ssd. σε μία δημοσκόπηση Τι κάνει πιο πολύ θόρυβο στον υπολογιστή σας; λένε το 11,16% Τροφοδοτικό,Ψύξη Επεξεργαστή - 15,02%,Κάρτα Γραφικών - 23,50%,Ανεμιστήρες στο κουτί - 27,58%,Σκληρός Δίσκος - 8,37%,Οπτικός Οδηγός - 3,00%
JohnVani18 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δεν ειναι ολοι θορυβωδη, εξαρταται τον δισκο. Βασικα ειναι και ο τροπος με τον οποιο ειναι τοποθετοιμενοι στο κουτι. Αν ειναι με βιδες απευθειας πανω στο κουτι, ναι, θα τους ακους. Εμενα ειναι με πλαστικα και "κουμπωνει" στο κουτι, ουτε βιδες ουτε τιποτα και δεν ακουγοντε. Εδω ενας Hitachi DeskStar Που ειχα ακουγοταν ελαχιστα, οι WD δεν ακουγοντε καθολου.
antonl Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δεν ειναι ολοι θορυβωδη, εξαρταται τον δισκο.Βασικα ειναι και ο τροπος με τον οποιο ειναι τοποθετοιμενοι στο κουτι. Αν ειναι με βιδες απευθειας πανω στο κουτι, ναι, θα τους ακους. Εμενα ειναι με πλαστικα και "κουμπωνει" στο κουτι, ουτε βιδες ουτε τιποτα και δεν ακουγοντε. Εδω ενας Hitachi DeskStar Που ειχα ακουγοταν ελαχιστα, οι WD δεν ακουγοντε καθολου. Ότι μπορεί να ναι αρκετά ήσυχοι ΟΚ αλλά να μην «ακούγονται καθόλου» το αποκλείω εκτός κι αν κάτι άλλο καλύπτει τον θόρυβό τους. Βράδυ που συνήθως οι εξωτερικοί θόρυβοι ηρεμούν, δεν παίζει να μην ακούς τον δίσκο από fanless pc σε λειτουργία, πιθανότατα ακόμα κι όταν είναι idle. Πόση ηχομόνωση μπορεί να προσφέρει ένα case που δεν είναι καν κατασκευασμένο μ αυτήν την προτεραιότητα; Δε θα το ψείριζα τόσο αλλά επειδή ο OP λέει: [...] υπάρχει κάποια λύση για αθόρυβο pc (με όλη την έννοια της λέξης) να μη κάνει κίχ [...]
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Ρε παληκαρια τι το ψαχνετε... Παιρνετε ανεμιστηρες με 30db και λετε οτι ειναι θορυβωδεις. Ενας τυπικος σκληρος δισκος 7200rpm σε κατασταση idle κανει 40db+ θορυβο, που ειναι ΑΡΚΕΤΑ μεγαλυτερος θορυβος απτα 30db ενος θορυβωδη ανεμιστηρα. Δεν εχει να κανει με βιδες, δεν εχει να κανει με read/write, δεν εχει να κανει με το case. Eχει να κανει με τις 7200rpm που γυρνανε συνηθως 2-3 platters σε καθε δισκο. Ο σκληρος ειναι μηχανακι κανονικο, με ρουλεμαν και μοτερακι και πολυ υψηλη ταχυτητα περιστροφης (7200 σαλ οι τυπικοι σκληροι και παραπανω οι γρηγοροι). To οτι πολλοι δεν μπορουν να ξεχωρισουν την φασαρια ενος σκληρου δεν μου κανει καθολου εντυπωση διοτι by default ο σκληρος ανοιγει και κλεινει μαζι με το κουμπακι του pc χωρις να μεταβαλει τις στροφες του, οπως ενας ανεμιστηρας πχ, ωστε να τραβηξει την προσοχη του user και να προσδιορισει τον θορυβο. Ετσι ασυνειδητα προσαπτει κανεις αυτο το θορυβο ή σε ανεμιστηρακια ή "γενικοτερα στο pc". Για οσους δυσκολευονται να αντιληφθουν το θορυβο ενος idle σκληρου ειναι πολυ απλο. Ρυθμιστε στα windows να σβηνουν εναν απτους σκληρους σας αν παραμενει για 10min idle και μολις σβησει ανοιξτε ενα αρχειο απο αυτον, για να δειτε τι θορυβος προστιθεται μολις ξαναπαρει μπρος. O σκληρος ειναι απο τα πλεον θορυβωδη μερη του pc και αναμφισβητητα το πιο θορυβωδες οταν το pc βρισκεται σε idle κατασταση (πχ βραδυ που το αφηνουμε ανοιχτο και κοιμομαστε, ο πιο ενοχλητικος θορυβος στο pc προερχεται απτο σκληρο δισκο).
filarhos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Για αρκετό καιρό προσπαθούσα και εγώ να κάνω αθόρυβο την κεντρική μονάδα, με μερικές από τις παραπάνω λύσεις τα κατάφερα αρκετά καλά και μπορούσα να κοιμηθώ. Βέβαια όταν η κοπέλα μου μου έφερε το netbook της να της περάσω τα windows και έμεινε ανοικτός τις βραδυνές ώρες σε πλήρη λειτουργία (πέρασμα παραθύρων) κατάλαβα ότι ένα netbook είναι η λύση. Δεν ζεσταίνεται δεν ακούγεται ακόμα και στο full (τώρα το καλοκαίρι το έχω σε μια βάση με 20άρη ανεμιστήρα στο low και πάλι δεν ακούγεται). Να σκεφτείτε ακούγεται περισσότερο το air condition στην χαμηλή σκάλα. Οπότε βρες ένα με 3 χρόνια εγγύηση και θα είσαι μια χαρά. Βέβαια το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κατεβάζει και να κάνει σερφάρισμα στο ιντερνετ τίποτα άλλο. Α και με την διαφορά στην κατανάλωση έχεις κάνει απόσβεση τα χρήματα που το αγόρασες σε περίπου 1,5 χρόνο. Υ.Γ. Τώρα αν θέλεις να βλέπεις και ταινίες σε 1080π κοίτα να έχει το ιον (τώρα πρέπει να έχουν βγει περισσότερα) λογικά θα είναι το ίδιο αθόρυβα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.