Προς το περιεχόμενο

Αθόρυβο PC, Υπάρχει...άραγε?

rem451

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα... αναρωτιώμουν αν υπάρχει κάποια λύση για αθόρυβο pc (με όλη την έννοια της λέξης) να μη κάνει κίχ.. που λέμε και να είναι αξιόπιστο... (εντάξει δε θα χρησιμοποιηθεί για απαιτιτικά παιχνίδια..) τι λύσεις υπάρχουν.. αν πάρουμε ένα ένα τα κομμάτια ξεχωριστά;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εδω εχει τις καλυτερες πληροφοριες.

http://www.silentpcreview.com/

Απολυτα αθορυβο δεν μπορεις να στησεις εστω και λιγο θα κανει.Εμενα κανει σαν ενα ελαφρυ αερακι,αλλα ειναι τοσος υποτονικος που ειναι σαν να μην υπαρχει.Αν θελει κανεις ακομη πιο αθορυβο θα θυσιασει υπολογιστικη ισχυ.

Δημοσ.

δεν νομιζω οτι αυτο μπορει να γινει...δεν γινεται να μην εχεις μεσα κανα 2 ανεμιστηρακια..πρεπει να γινεται οπωσδηποτε

ρευμα αερα για να φευγει η θερμοτητα που μαζευεται στο εσωτερικο του case..υπαρχει βεβαια η δυνατοτητα να αγορασεις

ανεμιστηρακια αθορυβα αλλα εχουν τοσο μικρο airflow που ουσιαστικα δεν κανουν και τοσο καλη δουλεια..

Τωρα αν δεν σε ενδιαφερουν καθολου επιδοσεις ναι μπορεις να φτιαξεις ενα αθορυβο συστημα με πολυ low-end κομματια

π.χ. κατεβαστηρι και internet surfing...

Δημοσ.

Υπαρχει και ειναι και σχετικα απλο .

Fan less τροφοδοτικο ή Εnermax 425w( ή παραπανω ) 82+ (στο λεω γιατι το εχω)

Fan less καρτα γραφικων

Καλo cooler σε silent mode

Bαζει εναν μονο ενα Nanoxia που εχει και δικο του controller σε πολυ χαμηλες στροφες στο πλαινο του κουτιου να χτυπαει fan less καρτα!!!

End you are done!

To ειχα κανει στο παρελθον και ηταν τελειως μα τελειως αθορυβο ουτε laptop τοσο αθορυβο

Δεν θα συμφωνησω οτι δεν γινεται χωρις ανεμηστηρες εχω στησει πανω απο 4 pc media centers για φιλους και μιλαμε για 0 dB

Eπισης ουτε με τα low end κομματια που λεει ο απο πανω θα συμφωνησω το τελευταιο PC ηταν ενας i7 280 με μια 4870 fan less τουμπανο!!!

Δημοσ.
Υπαρχει και ειναι και σχετικα απλο .

Fan less τροφοδοτικο ή Εnermax 425w( ή παραπανω ) 82+ (στο λεω γιατι το εχω)

Fan less καρτα γραφικων

Καλo cooler σε silent mode

Bαζει εναν μονο ενα Nanoxia που εχει και δικο του controller σε πολυ χαμηλες στροφες στο πλαινο του κουτιου να χτυπαει fan less καρτα!!!

End you are done!

To ειχα κανει στο παρελθον και ηταν τελειως μα τελειως αθορυβο ουτε laptop τοσο αθορυβο

Δεν θα συμφωνησω οτι δεν γινεται χωρις ανεμηστηρες εχω στησει πανω απο 4 pc media centers για φιλους και μιλαμε για 0 dB

Eπισης ουτε με τα low end κομματια που λεει ο απο πανω θα συμφωνησω το τελευταιο PC ηταν ενας i7 280 με μια 4870 fan less τουμπανο!!!

Και ssd σκληρο θελει, γιατι οι κλασσικοι συμβατικοι ειναι ΠΟΛΥ θορυβωδεις.

Επισης dvd-rom το ξεχναει εφοσον δεν θελει να ακουγεται τιποτα, η παιρνει dvd rom με πολυ χαμηλες ταχυτητες -σαν αυτα που εχουν τα στερεοφωνικα-. Αλλιως παλι θα ακουει ΠΟΛΥ θορυβο οποτε παει να βαλει dvd.

i7+4870 παντως fanless καλυτερα να μην επιχειρησει να τους δωσει 100% load, εκτος αν εχει περασει υδροψυξη σε ολα, που και παλι εχει θορυβο.

Δημοσ.

Xαλαρωστε ρε παιδια ουτε ssd θελει και το dvd -r δεν θα το δουλέυει και ολη μερα

δεν σου μιλαω υποθετικα το εχω κανει και θα τρεχεις και τις παιχνιδαρες full τις ταινιες το Internet σου πολυ ανετα χωρις προβλημα στις θερμοκρασιες με ενα απλο σχετικα στησιμο

Δημοσ.
Xαλαρωστε ρε παιδια ουτε ssd θελει και το dvd -r δεν θα το δουλέυει και ολη μερα

δεν σου μιλαω υποθετικα το εχω κανει και θα τρεχεις και τις παιχνιδαρες full τις ταινιες το Internet σου πολυ ανετα χωρις προβλημα στις θερμοκρασιες με ενα απλο σχετικα στησιμο

Mπορεις να περιγραψεις περιπου το στησιμο του fanless i7 με την 4870 ?

Οσο για συμβατικο σκληρο, θα επρεπε να γνωριζεις οτι ειναι η κυρια πηγη θορυβου ενος Η/Υ.

Ο φιλος λεει κιχ να μη βγαζει το pc, κι εσυ λες δεν τρεχει τιποτα να του βαλουμε το πιο θορυβωδες σχεδον μηχανικο μερος. Πιο θορυβωδες απο εναν μεσο 120ρη ανεμιστηρα στις 1500rpm.

Δημοσ.

Επαναλμβανω οτι με ενα σκληρο SATA στις 7200 δεν θα σου γινεται αντιληπτος κανενας ενοχλητικος θορυβος με 50 euro να παρεις ενα καλο cooler για την cpu που θα το βαλεις σε silent mode.

Την fan less καρτουλα αλλα και ολο το κουτακι την ενας πλαινος nanoxia που απλα ειναι ο καλυτερος ανεμηστηρας κουτιου 5 χρονια εγγυηση με δικο του controller και μια πολυ καλη τιμη στα 13 ευρο περιπου τον ειχα παρει απο e-shop ειναι πολυ απλο να φτιαξεις αθορυβο τουμπανακι pc.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=5jjKzA5Ywx0&feature=related[/ame]

Δεν μιλαω βεβαια για overclocking αλλα αναλογα την καρτα σου θα μπορεις να παιζεις full Ολα τα παιχνιδια χωρις κανενα θεμα..

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια, το πιο θορυβώδες part στο κατεβαστήρι μου είναι ο HDD. PSU/CPU/case έχουν fans αλλά δεν ακούγονται το βράδυ στα 2m που ναι το κρεβάτι μου. Όταν όμως κατεβάζω, ο σκληρός γουργουρίζει λιγάκι. Ένας green κάτι @5x00rpm είναι (άρα δεν είναι καν performance δίσκος).

Δημοσ.

Είχα και γω την ίδια άποψη, οτι δηλαδή μπορεί να έχει κάποιος 0db pc χωρίς να έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού με διέψευσαν όμως δυστυχώς.

Λοιπόν έχω φτιάξει το εξής HTPC.

- Κουτί Silverstone (desktop) αρκετά μεγάλο και με σίτες στα πλαινά για καλύτερη ψύξη-ροή αέρα

- Fanless PSU Silverstone 330w περίπου με αρκετό αλουμίνιο επάνω του για απαγωγή της θερμότητας

- 785g motherboard για AMD (επιλέχθηκε για την ενσωματωμένη HD3300 series κάρτα γραφικών της)

- 4πύρινος AMD (630? δεν είμαι σίγουρος) στα 2,8

- SSD OCZ Agility 30gb

- WD Green 1gb ( ο οποίος ενεργοποιείται μόνο οταν επιλέξεις να δεις κάποια ταινία απο αυτόν)

- Ψύκτρα Thermaltake True

2 fan 80άρια που φόραγε το κουτί, δεν συνδέθηκαν.

Η True είχε έναν Noctua 12άρη επάνω της, απενεργοποιημένο.

Όλο τον χειμώνα το παραπάνω σύστημα δούλευε άψογα (κυρίως για ταινίες-μουσική-internet) χωρίς κανένα πρόβλημα (αν και μετά απο ώρες χρήσης το σασί έκαιγε).

Τις τελευταίες μέρες όμως άρχισε τα κολλήματα (οταν έπαιζε ταινίες), και το κουτί έβραζε στην κυριολεξία. Το "Goodfellas" με άφησε στην μέση περίπου για να καταλάβετε.

Το άνοιξα σύνδεσα την Noctua ώστε να δροσιστεί λίγο η CPU, κατάφερα είδα το goodfellas αλλά μετά απο λίγο ξανακόλλησε.

Ή λοιπόν θα άφηνα το κουτί ανοιχτό για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ή θα χρησιμοποιούσα και τα 2 80άρια ανεμιστηράκια (αντικαταστάθηκαν με ποιοτικότερα Nexus). Σύνδεσα και τα 2 80άρια και το έβαλα να τρέχει 3dmark 06 σε loop. Τα προβλήματα εξαφανίστηκαν. Κατέληξα στο οτι τα κολλήματα δεν οφείλονταν στην υπερθέρμανση του CPU (αφού οι θερμοκρασίες ήταν σχετικά νορμάλ) αλλά η συνολική θερμότητα που κρατούσε μέσα του το κουτί. Όταν τα 80άρια πήραν μπρος το κουτί πλέον δεν ζεματούσε όσο πριν.

Δημοσ.

Μιλάτε για θόρυβο στο κουτί που είναι υποκειμενικό θέμα. Το αθόρυβο του ενός είναι φασαρία του άλλου.

Εγώ επειδή τυχαίνει να είμαι πολύ ψείρας στο συγκεκριμένο θέμα, πιστεύω ότι αθόρυβο PC για gaming ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται με CPU και GPU στο 100% για μια ώρα gaming δεν γίνεται να απαχθούν μέσα από (σχεδόν) οποιοδήποτε κουτί χωρίς ανεμιστήρα.

Στο δικό μου PC (που δεν είναι fanless) το πιο θορυβώδες εξάρτημά του είναι μακράν ο σκληρός δίσκος (WD Green) που θεωρητικά τουλάχιστον είναι από τους αθόρυβους.

PC για κατεβαστήρι/internet γίνεται ανετότατα αθόρυβο (χωρίς ανεμιστήρες και με SSD σκληρό)

Δημοσ.

Ενας φιλος μου εχει ενα (σχετικα) αθορυβο pc.

Σε idle τουλαχιστον δεν ακουγεται σχεδον τιποτα παραμονο οι σκληροι.

Η λυση ειναι απλη : παθητικη ψυξη.

Δημοσ.
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω...Τόσο πολύ σας ενοχλέι ο θόρυβος από το pc...;;Βλέπω σε πολλά forum παρόμοια θέματακαι μου δημιουργήθηκε η απορία...

Όταν κοιμάσαι σε πολύ μικρή απόσταση και σ ενοχλεί ακόμα και το τικ-τακ του ρολογιού, δεν είναι περίεργο να ενοχλείσαι απ το pc :>

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...