Προς το περιεχόμενο

προδωμενος και μονος

panagiwths1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι κι αν έχεις όλη την γνώση του κόσμου, αν δεν έχεις φίλους (1,2 δεν λέω παραπάνω) που να τους αγαπάς σαν αδελφούς και μία κοπέλα να μοιράζεσαι την ζωή σου.

Από την άλλη, τι κι αν έχεις φίλους και μια κοπέλα να μοιράζεσαι τη ζωή σου αν είσαι ένας αμόρφωτος στόκος.

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι ειναι αλήθεια,δεν ειναι ολοι οι αντρες ποδοσφαιροφιλοι αλλα ολοι ξέρουν μεσας ακρας τι παιζει στο πρωτάθλημα.

Εγω δεν εχω ιδεα τι παίζει στο πρωταθλημα ουτε ειχα ποτε.

Science ftw. Ανεξάρτητα αν σπουδασες η όχι , δεν σε εμποδίζει τιποτα απο το να δεις κανα "through the wormhole" , να διαβασεις κανα wiki, να ενημερώνεσαι επιστημονικά αρθρα για τις αναζητήσεις σου, να καταλάβεις η πίστη, ο "θεος" και η εκκλησια είναι διαφορετικα πράματα. Το γαματο με τους επιστήμονες ειναι οτι υπάρχουν για να ερευνούν και να δημοσιεύουν. Η γνώση στην εποχή μας ειναι τζαμπα.

Είσαι πρόδωμένος και μόνος? http://www.sciencemag.org/

Δημοσ.
Ευτυχία (ευτυχισμένες στιγμές) υπάρχει μονο στις ανθρώπινες σχέσεις. Η απόκτηση γνώσεων είναι γοητετική (ειδικά αν το αντικειμενό σου είναι σχετικό με την μηχανική - για μένα - Για το σύμπαν και τα θεωρητικά μαθηματικά χέστηκα) αλλα δεν λέει τίποτα απο μόνη της. Τι κι αν έχεις όλη την γνώση του κόσμου, αν δεν έχεις φίλους (1,2 δεν λέω παραπάνω) που να τους αγαπάς σαν αδελφούς και μία κοπέλα να μοιράζεσαι την ζωή σου. Εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει να μαθαίνω όσο είναι δυνατόν τον κόσμο που κρύβουν οι άνθρωποι που με περιβάλλουν, παρα την απόδειξη του e.

1 και ΑΝ εισαι τυχερος

Δημοσ.

Κατ'εμέ δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Απλα το ανέφερα λόγο κάποιων προηγούμενων post. Εννοείται οτι είμαι υπέρ της γνώσης (απο όπου μπορείς να την πάρεις). Εγω είμαι στο ΕΜΠ και είμαι και καλός φοιτητής αλλα και γενικότερα διαβάζω και βιβλία άσχετα όπως φιλοσοφίας κτλ.

Με όλα αυτά ενισχύεις την προσωπικότητά σου και γίνεσαι πιο χρήσιμος στην κοινωνία αλλα αυτό που ανέφερα και πρίν, αυτά απο μόνα τους δεν μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις πλήρης. Χρειάζεσαι ανθρώπου με ειλικρινά αισθήματα να σε περιβάλλουν. Ο άνθρωπος πέρνεις την γνώση για καλυτερεύσει την ζωή του, δεν κάνει ζωή του την "απόκτηση της γνώσης". Εγω αυτής της άποψης είμαι.

Δημοσ.
Ευτυχία (ευτυχισμένες στιγμές) υπάρχει μονο στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η απόκτηση γνώσεων είναι γοητετική (ειδικά αν το αντικειμενό σου είναι σχετικό με την μηχανική - για μένα - Για το σύμπαν και τα θεωρητικά μαθηματικά χέστηκα) αλλα δεν λέει τίποτα απο μόνη της.

Αυτα που γραφεις ειναι αντιφατικα. Λογω του "μόνο" που λες.

Συμφωνω στο 2ο σκελος αλλα διαφωνω στο 1ο. Δεν υπαρχει μόνο στις ανθρωπινες σχεσεις.

Ευτυχια υπαρχει στην αποκτηση γνωσης/κατανοησης της επιστημης κλπ αλλά μόνο εαν υπαρχει παραλληλα και μια ανθρωπινη σχεση να υποβοσκει.

Καποιος μαθηματικος(οχι απο τους πολυ μεγαλους) που μου διαφευγει ποιος ηταν(αν θυμαται κανείς θα του ημουν υποχρεος) υποστηριζε οτι μπορει να ζησει μονο με τα μαθηματικα του (οπως ελεγε) και οτι του δινουν ο,τι χρειαζεται. Και το καταφερε νομιζω αφου ηταν αποκομμενος απο οτιδηποτε εως το τελος του.

Αυτο πραγματικα ειναι κατι που μου συνθλιβει τις οποιες ιδεες μου για τον ανθρωπο και το τι χρειαζεται(γιατι 16 χρονων και εγω νομιζα οτι μπορω να ζησω μονο με τα μαθηματικα αλλά οποία μεταστροφη στις αποψεις μου μετεπειτα εγινε!) για να ειναι ευτυχισμενος, αλλά επιλεγω να μην το δεχτω ετσι οπως το διαβασα και οτι ισχυει οτι ηταν τοσο "ρομποτ" ο μαθηματικος αυτος, καθως η ιδεες μου για το πως λειτουργει ο ανθρωπος καταρρεει.:-)

---------- Προσθήκη στις 16:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:57 ----------

Όχι με μένα, εγώ διαφωνώ κάθετα με τον κροκό στο σημείο "έλλειψης".

Ποιο ειναι αυτο το σημειο ελλειψης?

Δημοσ.
Χρειάζεσαι ανθρώπου με ειλικρινά αισθήματα να σε περιβάλλουν. Ο άνθρωπος πέρνεις την γνώση για καλυτερεύσει την ζωή του, δεν κάνει ζωή του την "απόκτηση της γνώσης". Εγω αυτής της άποψης είμαι.

Και ομως.

Μπορει στο DNA μας να ειναι γραμμενο ως υπερτατος στοχος να αναζητουμε συνεχως και με οποιον τροπο την διαιωνιση του, δηλαδη-με απλα λογια- να πηδηξουμε ο,τι καλο βρουμε, αλλά ο εκπληκτικος εγκεφαλος μας, εχει φτασει σε τετοιο σημειο πολυπλοκοτητας ωστε να αντιστεκεται (καπως) στον υπερτατο στοχο και να νιωθει ικανοποιηση και την αναγκη το να αναζητα απαντησεις σε αυτα που βλεπει γυρω του, να αναζητα την επιστημη δηλαδη και να θαυμαζει τα δημιουργηματα της και τις απαντησεις της.

Και νομιζω οτι εχουμε φτασει σε τετοιο σημειο πλεον, ωστε να θεωρειται πρωταρχικη αναγκη του ανθρωπου να απαντησει σε ολα τα "γιατι" και "πως" που περιβαλλουν τον κοσμο μας, και οταν βρισκει μια απαντηση σχετικα με αυτα να νιωθει απιστευτη ικανοποιηση, αν οχι εφαμιλλη αλλά συγκρισιμη με αυτη που η εξελιξη, μας εχει κανει να νιωθουμε οταν αναπαραγομαστε(την στιγμη εκεινη:-D).

Δημοσ.

... υποστηριζε οτι μπορει να ζησει μονο με τα μαθηματικα του (οπως ελεγε) και οτι του δινουν ο,τι χρειαζεται. Και το καταφερε νομιζω αφου ηταν αποκομμενος απο οτιδηποτε εως το τελος του.

Υπάρχουν και καμμένοι παντού. Κάποιοι καίγονται με το Lineage και WOW και νιώθουν ευτυχισμένοι μέσα στην μιζέρια του καμμένου μυαλού τους και άλλοι με τα μαθηματικά όπως ανέφερες για το τυπά κτλ. Αλλα δεν θα τους πάρω και σαν πρότυπα "σωστής" κοινωνικής συμπεριφοράς.

Υ.Γ. Βέβαια σε αυτούς τους καμμένους και εκ γενετής "λαλεμένους" οφείλουμε το μεγαλύτερο μέρος της γνώσης μας στα μαθηματικά και την φυσική. Άρα καλά κάνουν και υπάρχουν αλλα μακριά απο εμάς.....ξουτ

Δημοσ.
Υπάρχουν και καμμένοι παντού. Κάποιοι καίγονται με το Lineage και WOW και νιώθουν ευτυχισμένοι μέσα στην μιζέρια του καμμένου μυαλού τους και άλλοι με τα μαθηματικά όπως ανέφερες για το τυπά κτλ. Αλλα δεν θα τους πάρω και σαν πρότυπα "σωστής" κοινωνικής συμπεριφοράς.

Υ.Γ. Βέβαια σε αυτούς τους καμμένους και εκ γενετής "λαλεμένους" οφείλουμε το μεγαλύτερο μέρος της γνώσης μας στα μαθηματικά και την φυσική. Άρα καλά κάνουν και υπάρχουν αλλα μακριά απο εμάς.....ξουτ

οχι οτι επικροτω τον παραπανω τροπο ζωης-με τιποτα- αλλα ο καθενας ζει την ζωη του οπως θελει και κανενας δεν μπορει να την κρινει αν δεν τον επιβαρυνει με οποιονδηποτε τροπο- μην κρινεις για να μην κριθεις..

Δημοσ.

Μηπως να μετονομαζόταν το νήμα σε καυλωμένος και μονος;

αδερσαιντ; Κανει κρυο....Μιας και ειναι καιρός για 2 ή τρίο,δε γυρνάς απο την αλλη πλευρά;

Δημοσ.
Μαστουρωμένος και ναυλωμένος ρε.

τοσες πολλές καύλες πια;

που χρειάζεται να ναυλώσεις και φορτηγό πλοίο;

τελικά καλά λένε...το μουνί σέρνει στόλο οχι μόνο ενα πλοίο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...