kostas0928 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Γνωρίζει κάποιος εαν μπορείς να κατοχυρώσεις (πως ?) πνευματικά δικαιώματα σε μια ιστοσελίδα ? Τι θέλω να πώ.... Φτιάχνω full flash ιστοσελίδες. [1η περίπτωση] Είναι πολύ ευκολο για κάποιον να κατεβάσει το swf , να το περάσει στο decompiler ωστε να πάρει τον κώδικα και μετά αφου κάνει κάποια Modifications να το πλασάρει για δικό του. ( Οσοι ασχολείστε με flash θα έχετε δει φαντάζομαι απειρα "σπασμένα" απο template monster κτλ . ) [2η περίπτωση] Απο την άλλη βέβαια μπορεί κάποιος βλέποντας την ιστοσελίδα μου να φτιάξει ακριβώς την ίδια ( δεν είναι δυσκολο , και γω μπορώ να το κάνω ). Σ'αυτές τις δύο περιπτώσεις τι ισχύει ? Στην πρώτη περίπτωση προφανώς αυτός που το κάνει είναι παράνομος . Μπορώ να καλυφθώ νομικά καπως ? Στη δεύτερη περίπτωση δεν έχω ιδέα τι γίνεται...
djpaul1963 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 1. Καλύπτεσαι νομικά καταθέτοντας τα sources (όλο το δικό σου κομάτι εννοείται, όχι τα libraries του flash) σε έναν συμβολαιογράφο. Συγκεκριμένα περί λογοτύπων εταιρειών όμως, ισχύει το εμπορικό σήμα, το οποίο κατοχυρώνεται σε επιμελητήριο. 2. Αν είναι πανομοιότυπη, σε καλύπτει η περίπτωση 1, αν έχει κάνει κάποιες αλλαγές ώστε να μοιάζει αλλά ταυτόχρονα και να διαφέρει από τη δικιά σου, το κρίνει δικαστήριο στο οποίο θα πρέπει να προσφύγεις. Οι περίπτωσεις κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας αποφέρουν μεγάλη ηθική και οικονομική αποζημίωση, συνήθως όμως μετά από αρκετά χρόνια δικών, εφέσεων και αναβολών.
kostas0928 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση φιλε μου. Μια άλλη ερώτηση αν ξέρει κάποιος : Αγοράζω φωτογραφίες απο το shutterstock.com (200 ευρώ το μήνα για 25 φωτο τη μέρα). Οι φωτογραφίες αυτές σύμφωνα με το licence που πληρώνω δεν μπορουν να χρησιμοποιηθούν σε templates παρα μόνο σε unique websites (για να τις χρησιμοποιήσεις φτιάχνοντας templates το κόστος είναι πάνω απο 50ευρώ η φωτογραφία :fear:) Και ρωτάω : Οταν εγώ χρησιμοποιώ μια φωτογραφία που εχω κατεβάσει πως μπορούν αυτοί να ξέρουν με ποιο Licence την έχω κατεβάσει ? ( Ρεαλιστικά μιλώντας ) Πιστεύετε οτι μπορούν να σε βρουν αν πληρώνεις το φτηνό (Ο θεός να το κάνει φτηνό) Licence και τις χρησιμοποιείς με τρόπους που ορίζοντε στο ακριβό Licence ? Για να το πάω ακόμα πιο πέρα , ακόμα και κλεμένες να είναι οι φωτό (απο warez sites) αυτοί πως μπορούν να έχουν ενδείξεις για να κινηθούν εναντίων σου ? Προσοχή, δε ρωτάω πως θα αποδείξουν οτι δεν τις εχεις αγοράσει απο τη στιγμή που θα κινηθούν νομικά εναντίων σου. Ρωτάω πως θα σκεφτούν και θα πουν για κάποιον "αυτός μάλλον τις έχει κλέψει τις φωτό,να του κάνουμε ελεγχο".
SlackulatoR Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Εφόσον ασχολήσε με flash να τα κάνεις encrypt ώστε να μην μπορούν να γίνουν decompile(τουλάχιστον όχι εύκολα) Δοκίμασε το SWF Encrypt της Amayeta, είναι πολύ καλό.
gtroza Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Για να το πάω ακόμα πιο πέρα , ακόμα και κλεμένες να είναι οι φωτό (απο warez sites) αυτοί πως μπορούν να έχουν ενδείξεις για να κινηθούν εναντίων σου ? Προσοχή, δε ρωτάω πως θα αποδείξουν οτι δεν τις εχεις αγοράσει απο τη στιγμή που θα κινηθούν νομικά εναντίων σου. Ρωτάω πως θα σκεφτούν και θα πουν για κάποιον "αυτός μάλλον τις έχει κλέψει τις φωτό,να του κάνουμε ελεγχο". θα το σκεφτούν οι δικηγόροι αυτών που θα κατηγορήσεις για κλοπή του κώδικά σου .
kostas0928 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Εφόσον ασχολήσε με flash να τα κάνεις encrypt ώστε να μην μπορούν να γίνουν decompile(τουλάχιστον όχι εύκολα)Δοκίμασε το SWF Encrypt της Amayeta, είναι πολύ καλό. Το έχω δοκιμάσει. Tο συγκεκριμένο και 2-3 ακόμα. Δυστυχώς , για το μόνο πράγμα που αξίζει είναι για να προφυλάσεις τον κώδικά σου ( την actionscript ) απο κει και πέρα το design σου (αυτό που με ενδιαφέρει δηλαδή) είναι πανεύκολα προσβάσιμο απο ολους τους decompilers. Δεν έχω βρει κάτι που να με εξασφαλίζει απο τους decompilers γενικά , αλλα εδώ δεν έχουν βρει ( απ οτι φαίνεται ) μεγάλες επιχειρήσεις ,οπως το Flashden και το templatemonster , εγώ θα έβρισκα ? ---------- Προσθήκη στις 23:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:41 ---------- θα το σκεφτούν οι δικηγόροι αυτών που θα κατηγορήσεις για κλοπή του κώδικά σου. Καλά, προφανώς! Αμα κλέβεις εσύ ο ίδιος δε μπορείς να βγαίνεις και απο πάνω οταν σου κλέβουν τη δουλεια! Αλλα είμαι περίεργος γενικά πως εντοπίζουν οι μεγάλες εταιρίες άτομα που χρησιμοποιούν τις εικόνες τους - τα flashakia τους - τα templates τους - κτλ - κτλ παράνομα.
kostastnt Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Από κάρφωμα... Πολλοί επαγγελματίες του χώρου το κάνουν αυτό για να μειώσουν τον ανταγωνισμό...
oneofthem Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Ρωτάω πως θα σκεφτούν και θα πουν για κάποιον "αυτός μάλλον τις έχει κλέψει τις φωτό,να του κάνουμε ελεγχο".πέρα από το κάρφωμα, τώρα δημιουργούνται εταιρείες που προσφέρουν ακριβώς αυτές τις υπηρεσίες για το πελατολόγιό τους δλδ προσπαθούν να κάνουν συστηματική ανίχνευση για τέτοιες παραβιάσεις για λογαριασμό εταιρειών που δεν έχουν τους πόρους να το κάνουν από μόνες τους γιατί απευθύνονται κυρίως οι ξένες σε πολύ μεγάλο κομμάτι του internetσταδιακά αυτό που λογικά θα γίνεται στα επόμενα χρόνια θα είναι συνεργασία μεταξύ τοπικών και ξένων εταιρειών για τέτοια θέματα για καλύτερη κάλυψη των αγορών για το συγκεκριμένο κομμάτι τώρα θα μπορούσαν να έχουν έναν τρόπο διάκρισης των εικόνων ανά license που δεν γνωρίζουμε απαραίτητα ώστε να γίνεται εύκολα ο εντοπισμός και να μην υπάρχει κάτι τέτοιο τώρα δε σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κάτι στο άμεσο μέλλον edit: μετέφερα φράση που μπήκε εδώ κατά λάθος, βλέπε πιο κάτω το ερώτημα πάντως είναι παρόμοιο με το να ρωτάς πως θα βρει μια δισκογραφική όλα τα rapidshare portal που διευκολύνουν την παράνομη μεταφορά τραγουδιών της όπως ξέρουμε όσο μεγαλύτερη έκταση παίρνει αυτό τόσο δεν γίνεται πρακτικά και εκεί μπορείς να κάνεις και search κιόλας εδώ όμως μιλάμε για επιχειρήσεις που θα το κάνουν αυτό και όχι για ανώνυμους χρήστες που δεν εξαρτώνται από αυτή τη δουλειά (αναφέρομαι σε κάτι που να είναι 100% παραβίαση και όχι σε θέμα απομίμησης / αναπαραγωγής κώδικα που είναι δυσδιάκριτο) το να σκέφτεται κάποιος να κάνει τέτοιες ελληναριές σημαίνει πως δεν καταλαβαίνει τι ζημιά ρισκάρει να πάθει η δουλειά του αν τον πιάσουν, μπορεί και να μην πάθει τπτ αλλά μπορεί και να πάθει - και μιλάμε και για internet και όχι κατάστημα σε στενό για το πρώτο θέμα καθαρά προσωπική μου άποψη είναι πως αντίστοιχα δεν πρέπει να γίνονται και υπερβολές από την πλευρά του δημιουργού αλλά δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω και 100% έναντι της αντίθετης άποψης από τη στιγμή που οι μεγάλες εταιρείες ακολουθούν αυτή τη λογική edit - μεταφορά: ακόμη και αν είναι επιβεβαιωμένη κλοπή, υπάρχει το θέμα αν μιλάμε για κάποια σημαντική, πρωτότυπη δουλειά ή αν μιλάμε για κυνήγι απλά για το κυνήγι, θα μου πείτε ποιος θα το κρίνει, ε τουλάχιστον ο ίδιος ο δημιουργός θα πρέπει να έχει αυτήν την ικανότητα
kostas0928 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 πέρα από το κάρφωμα, τώρα δημιουργούνται εταιρείες που προσφέρουν ακριβώς αυτές τις υπηρεσίες για το πελατολόγιό τους δλδ προσπαθούν να κάνουν συστηματική ανίχνευση για τέτοιες παραβιάσεις για λογαριασμό εταιρειών που δεν έχουν τους πόρους να το κάνουν από μόνες τους Συμφωνώ με αυτό , το βλέπω και γω να γίνεται στο άμεσο μέλλον αν δεν έχουν δημιουργηθεί ήδη εταιρίες που το κάνουν. για το συγκεκριμένο κομμάτι τώρα θα μπορούσαν να έχουν έναν τρόπο διάκρισης των εικόνων ανά license που δεν γνωρίζουμε απαραίτητα ώστε να γίνεται εύκολα ο εντοπισμός Ναι αλλά τι τρόπο ? Ειμαι πολύ περίεργος.... το να σκέφτεται κάποιος να κάνει τέτοιες ελληναριές σημαίνει πως δεν καταλαβαίνει τι ζημιά ρισκάρει να πάθει η δουλειά του αν τον πιάσουν, μπορεί και να μην πάθει τπτ αλλά μπορεί και να πάθει - και μιλάμε και για internet και όχι κατάστημα σε στενό Εγώ εκτός απο απο τη ζημιά που μπορεί να παθεις το σκέφτομαι και απο την πλευρά του δημιουργού.Το θεωρώ λάθος να κλέβεις και να εκμεταλεύεσαι μια ξένη δουλειά απο τη στιγμή που με λίγα(οχι πάντα λιγα βέβαια) ευρώ μπορείς να είσαι νόμιμος και να δώσεις και κίνητρο στο δημιουργό να συνεχίσει να παράγει έργο. Ρεαλιστικά πάντως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δύσκολο (εως απίθανο) να σε πιάσουν αν είσαι παράνομος σε αυτόν τον τομέα . Γι αυτό και γίνεται ο χαμός που γίνεται με τα "σπασμένα" templates. Αργότερα ίσως να αλλάξει αυτό.
PCharon Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Από κάρφωμα... Πολλοί επαγγελματίες του χώρου το κάνουν αυτό για να μειώσουν τον ανταγωνισμό... Κι εγώ αυτό θεωρώ πιο λογικό και πιθανό να συμβεί. Το έχω δοκιμάσει. Tο συγκεκριμένο και 2-3 ακόμα. Δυστυχώς , για το μόνο πράγμα που αξίζει είναι για να προφυλάσεις τον κώδικά σου ( την actionscript ) απο κει και πέρα το design σου (αυτό που με ενδιαφέρει δηλαδή) είναι πανεύκολα προσβάσιμο απο ολους τους decompilers. Δεν έχω βρει κάτι που να με εξασφαλίζει απο τους decompilers γενικά Παλιότερα είχαμε αναφέρει ένα browser game εδώ, το mybrute.com. Αν προσπαθήσεις να πάρεις το περιεχόμενο από εκείνα τα φλασάκια δε νομίζω να καταφέρεις πολλά. Νομίζω χρησιμοποιούνε κάποιο encryption σε συνεργασία με τον server, κάτι τέτοιο. Δε γνωρίζω αν πρόκειται για custom προστασία ή για κάποιο τρίτο λογισμικό που χρησιμοποίησαν, πάντως είναι ό,τι καλύτερο έχω δει στο συγκεκριμένο θέμα. Απλά προσπάθησε να κάνεις χακιές σε κάποιο φλασάκι τους και θα δεις... Πάντως, γενικά, μόνο και μόνο που βγαίνει κάτι δημοσίως η ιδέα του είναι εκτεθειμένη κι ενδεχομένως να αντιγραφεί ολόκληρο ή κατά μέρος αν γυαλίσει το μάτι κάποιου. Έτσι πάνε αυτά. Ψιλοτυπικά είναι τα κοπιράιτς, πιστεύω εγώ. Ειδικά κάτι (open) sources λογισμικών έχουν φάει τρελά καλουπώματα σε εμπορικά λογισμικά... Δυστυχώς τα licenses μικρή σημασία έχουν, αν δεν είσαι μεγάλη επιχείρηση ώστε να μπορείς να πληρώνεις προστάτες.
kostas0928 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Κι εγώ αυτό θεωρώ πιο λογικό και πιθανό να συμβεί. Παλιότερα είχαμε αναφέρει ένα browser game εδώ, το mybrute.com. Αν προσπαθήσεις να πάρεις το περιεχόμενο από εκείνα τα φλασάκια δε νομίζω να καταφέρεις πολλά. Νομίζω χρησιμοποιούνε κάποιο encryption σε συνεργασία με τον server, κάτι τέτοιο. Δε γνωρίζω αν πρόκειται για custom προστασία ή για κάποιο τρίτο λογισμικό που χρησιμοποίησαν, πάντως είναι ό,τι καλύτερο έχω δει στο συγκεκριμένο θέμα. Απλά προσπάθησε να κάνεις χακιές σε κάποιο φλασάκι τους και θα δεις... Αυτό που λες είναι καλή ιδέα. Να βάλεις actionscript μέσα στο flashaki που να ελέγχει το server και μετά να το κάνεις encode. Βέβαια αν κάποιος σβήσει αυτό το κομμάτι κώδικα παει το Protection. Γενικά το καλύτερο πιστεύω για προστασία είναι να φορτώνεις τα δεδομένα σου με XML ώστε να φορτώνουν δυναμικά. Ετσι και να κλέψει κάποιος το swf δε θα έχει τίποτα ουσιαστικά. Και το Mybrute μάλλον αυτό κάνει . Είναι πολά flashakia μαζεμένα που φορτώνουν δυναμικά και το ένα καλεί (φορτώνει) το άλλο. (μια ματιά του έριξα δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα οπότε δεν παίρνω όρκο γι αυτό που λέω)
god21 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Αν η ιδέα είναι κλεμμένη τότε δεν μπορεί να σε πειράξει σωστά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.