blackball Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Έχω μπάτζετ μέχρι 1200 ευρώ (αυστηρά!) και μπορώ να αγοράσω μόνο από πλαίσιο. Αν κι έχω άσχημες εμπειρίες από το build quality των vaio, έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα λόγω τιμής/χαρακτηριστικών (ελπίζοντας ότι απλά ήμουν άτυχος μέχρι τώρα...): http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/SONY-Vaio-VPC-F12E1E-H-VPCF12E1E-H-GC2.htm http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/SONY-Vaio-VPC-EB2Z1E-BQ-VPCEB2Z1E-BQ-GC2.htm Θεωρώ ότι πρέπει να χτυπήσω όσο πιο δυνατό επεξεργαστή κι όσο καλύτερη οθόνη μπορώ, καθώς αυτά τα δύο θα υπάρχουν για όσο ζήσει το λάπτοπ. Επίσης, δεν με (πολυ-)ενδιαφέρει να έχω full hd σε οθόνη 15/16'' (στο vgn-fe21 που έχω τώρα χρησιμοποιώ max 1280χ800). Μια βασική απορία είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι η X-black οθόνη κι αν την έχει μόνο το EB2Z1E (που παρεπιμπτόντως, στο site της Sony δεν λέει τίποτα για X-black...). Θα μπορούσε να είναι λάθος του πλαισίου; Αξίζει να προτιμήσω αυτό που έχει x-black; Τι προτείνετε; Να προσθέσω ότι είμαι ανοιχτός και για άλλες μάρκες/μοντέλα (κάτω από 1200 πάντα). Ευχαριστώ προκαταβολικά. ---------- Προσθήκη στις 15:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:28 ---------- Να προσθέσω και το Acer Aspire 5740G-626G50Mn. http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/ACER-ASPIRE-5740G-626G50MN-LX-PMB02-091.htm Έχει πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά απ' τα 2 vaio, αλλά δεν έχω ιδέα τι λέει από οθόνη. Έχει κανείς εμπειρία με το build quality των Acer; Από κοντά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το keyboard, αλλά οκ, συνηθίζεται...
blackstar Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Αρνητικές εμπειρίες απο acer, εγώ πάντως θα κοιτούσα για κανένα toshiba* η θα έπαιρνα το Sony Vaio VPC-F12E1E/H *αν και απο οτι βλέπω το πλαίσιο δεν έχει και τίποτα στα λεφτά που θες, αν όμως θες κάτι ποιο φθηνό δες αυτό.
blackball Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δεν έχει νοήμα να γλιτώσω λεφτά, γιατί το αγοράζει εταιρία για μένα... Τελικά κατέληξα στο Vaio VPC-F12E1E/H (με βαριά καρδιά και την ελπίδα ότι δεν θα έχω τα ίδια προβλήματα όπως με τα προηγούμενα δύο vaio...). Δεν είναι σούπερ, αλλά η οθόνη 16.4'' σε σχέση με το κάπως μικρό form factor με έπεισαν στο τέλος. Στο προσεχές μέλλον θα αλλάξω τον σκληρό για να βάλω SSD, ενώ θα προσθέσω και 4 GB μνήμης (σύνολο 8). Sony κι ο θεός βοηθός!
panos2000gr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Sony κι ο θεός βοηθός! Ποιά μοντέλα της Sony είχες στην κατοχή σου που σε απογοήτευσαν? Το FE21 για παράδειγμα που αναφέρεις και όλη η σειρά αυτή (σε λεύκο και ανθρακί) είχαν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής για την εποχή τους και ΤΕΛΕΙΑ-ΤΕΛΕΙΑ-ΤΕΛΕΙΑ οθόνη που δεν θα βρείς σήμερα σε κανένα λαπτοπ. Να φανταστείς εδώ και 2 χρόνια το έχω δώσει στην αδελφή μου (χειρότερος χρήστης ever) και ακόμη δεν έχει καταφέρει να το βγάλει off. Ένα Toshiba και ένα acer που τις είχα δώσει νωρίτερα τα είχε "ξεπετάξει" σε 2-3 μήνες λειτουργίας.
blackball Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Στη δουλειά είχαμε ένα V505. Η ορίτζιναλ μπαταρία «πέθανε» μετά από 1-1.5 χρόνο, ενώ το power board (αλλάζει εύκολα αυτό) σταμάτησε να δουλεύει μετά από 1.5-2 χρόνια. Ίσως είμαι λίγο άδικος, αλλά τα πλαστικά μου φαινόντουσαν πολύ φθηνιάρικα και όταν πληκτρολογούσες, κουνιόταν (προς τα μέσα) ολόκληρο το keyboard. Και πάμε στον σύντροφό μου, το FE21b Το αγόρασα για να γράψω το διδακτορικό μου (1500 ευρώ τότε). -Στην πρώτη βδομάδα, κόλλησε το πλήκτρο s. Ήταν διαρκώς πατημένο και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα στον υπολογιστή. Επειδή δεν ήθελα να μπλέξω με το σέρβις στην Ελλάδα (μήπως καθυστερήσω πολύ με την διατριβή), αποφάσισα να κάνω keyboard remapping (είχε πλάκα ) και να το στείλω μόνο όταν τελείωσω με το γράψιμο. - Η μπογιά στα κουμπιά volume, mute, S1 και S2 έφυγε σε 1-2 μήνες (πάνε τα labels ). - Μετά από περίπου 6-7 μήνες, η ορίτζιναλ μπαταρία διαρκούσε μόλις 20 λεπτά. Πέθανε λίγο αργότερα. Αγόρασα extended battery από ebay (με πιο προσεκτική χρήση, είναι μια χαρά μετά από 1.5 χρόνο). - Το DVD writer μετά από 2-3 μήνες έγραφε πολύ αργά, ενώ μετά από 6-7 σταμάτησε να διαβάζει και να γράφει. - Το switch για το wireless δεν κάνει πλέον καλή επαφή (αυτό έγινε μετά από 1.5-2 χρόνια). Με χίλια βάσανα όταν κάνει επαφή, βάζω αναγκαστικά ταινία πάνω του για να μένει σε λειτουργία (αλλιώς με το μικρότερο κούνημα σβήνει)... Πριν λήξει η εγγύηση το έστειλα στη Sony (στη χώρα που έμενα το service είναι σούπερ - το παρέλαβαν από το γραφείο μου και μου το έφεραν σε 3 μέρες). Μου άλλαξαν το keyboard, το DVD writer και τα κουμπιά volume, S1, S1, mute (χωρίς να τους το ζητήσω). Το νέο DVD writer είχε την ίδια μοίρα με το αρχικό! Πλέον μου είναι άχρηστο και κάνω τη δουλειά μου με εξωτερικό... Επίσης, τα κουμπιά ξαναέχασαν την μπογιά τους. Το keyboard είναι μια χαρά. Συμφωνώ απόλυτα ότι η οθόνη είναι σούπερ σε σχέση ακόμα και με σύγχρονα laptops. Το form factor επίσης άψογο, ενώ οι επιδόσεις ήταν άκρως ικανοποιητικές (ειδικά αφότου του άυξησα την μνήμη στα 2GB). Δεν έχω κολλήματα με μάρκες, ούτε θεωρώ την Sony αναξιόπιστη λόγω της δικής μου -προσωπικής- εμπειρίας. Άλλωστε το sample size του ενός αφήνει πολλά περιθώρια λάθους Γνώμη μου είναι ότι με όλες τις μάρκες μπορείς να σταθείς άτυχος. Ίσως και να υπάρχουν συστηματικά προβλήματα στο production, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το γνωρίζεις αυτό όταν αγοράζεις νέο υπολογιστή.
blackstar Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δεν έχει νοήμα να γλιτώσω λεφτά, γιατί το αγοράζει εταιρία για μένα... Αλλάζει το θέμα με αυτά τα δεδομένα, καλορίζικος τότε.
panos2000gr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Και πάμε στον σύντροφό μου, το FE21b - Η μπογιά στα κουμπιά volume, mute, S1 και S2 έφυγε σε 1-2 μήνες (πάνε τα labels ). - Μετά από περίπου 6-7 μήνες, η ορίτζιναλ μπαταρία διαρκούσε μόλις 20 λεπτά. Πέθανε λίγο αργότερα. Αγόρασα extended battery από ebay (με πιο προσεκτική χρήση, είναι μια χαρά μετά από 1.5 χρόνο). - Το DVD writer μετά από 2-3 μήνες έγραφε πολύ αργά, ενώ μετά από 6-7 σταμάτησε να διαβάζει και να γράφει. - Το switch για το wireless δεν κάνει πλέον καλή επαφή (αυτό έγινε μετά από 1.5-2 χρόνια). Με χίλια βάσανα όταν κάνει επαφή, βάζω αναγκαστικά ταινία πάνω του για να μένει σε λειτουργία (αλλιώς με το μικρότερο κούνημα σβήνει)... Για το V505 δεν έχω άποψη οπότε θα αναφερθώ στην σειρά FE τις οποίας υπήρξα κάτοχος 4 μοντέλων κατά σειρά και πιο συγκεκριμένα των FE11S, FE21M, FE31M και FE41S. Για τα πλήκτρα S, S1 και S2 κλτ έχεις απόλυτο δίκιο και είναι γνωστό issue των λευκών μοντέλων. Τα ανθρακί FE3**, FE4** δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα. Πάντως η Sony έκανε δωρεάν αντικατάσταση των πλήκτρων χωρίς το παραμικρό κόστος σε όσους το επιθυμούσαν. Στο θέμα της μπαταρίας έγινε ανάκλιση και αντικατάσταση των μπαταριών μιας συγκεκριμένης παρτίδας FE. Στην περίπτωση μου μάλιστα μου στείλανε καινούργια χωρίς να τους δώσω πίσω την παλιά. Μάλλον και εσύ στην συγκεκριμένη παρτίδα ήσουν Με το switch του wireless και το dvd δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. Ειδικά για το dvd δεν έχεις και πολλά περιθώρια επιλογών, γιατί όποιο λάπτοπ και να αγοράσεις οι κατασκευαστές είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πριν λήξει η εγγύηση το έστειλα στη Sony (στη χώρα που έμενα το service είναι σούπερ - το παρέλαβαν από το γραφείο μου και μου το έφεραν σε 3 μέρες). Μου Σε όποια χώρα της Ευρώπης και να βρίσκεσαι, το laptop φεύγει με αυθημερόν κούριερ στο Βέλγιο και επιστρέφει στο σπίτι σου με τον ίδιο τρόπο. Η SONY για τα laptop δεν έχει service pοints πουθενά αλλού. Συμφωνώ απόλυτα ότι η οθόνη είναι σούπερ σε σχέση ακόμα και με σύγχρονα laptops. Το form factor επίσης άψογο, ενώ οι επιδόσεις ήταν άκρως ικανοποιητικές (ειδικά αφότου του άυξησα την μνήμη στα 2GB). Προσωπικά δεν έχω δει καλύτερη οθόνη σε λάπτοπ...απίστευτη φωτεινότητα και contrast. Ήταν τόσο φωτεινή που πολλές φορές το δούλευα στο κατώτατο επίπεδο για να είναι περισσότερο ξεκούραστη. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε επίσης και το σύστημα ψύξης που για την εποχή εκείνη ήταν μνημειώδες. Μηδενικές θερμοκρασίες στο κάσωμα και απίστευτα αθόρυβο. Ίσως έχεις δίκιο για κάποια μικροπροβλήματα αλλά η συνολική είκονα που σου έδινε ήταν παραπάνω απο καλή. Δεν έχω κολλήματα με μάρκες, ούτε θεωρώ την Sony αναξιόπιστη λόγω της δικής μου -προσωπικής- εμπειρίας. Μια από τα ίδια καθώς έχω δοκιμάσει σχεδόν όλους τους κατασκευαστές.
blackball Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Κρίμα, δεν μου είπαν τίποτα για την μπαταρία... Για το DVD, αν μπεις στα forum του vaio-link θα δεις πολλούς με τα ίδια προβλήματα. Αν θυμάμαι καλά, υπήρχαν δύο μοντέλα που έβαζε η Sony στα FE, ένα απ' τα οποία είχε παραπάνω προβλήματα. Πάντως συμφωνώ με όσα λες και χαίρομαι που ακούω ότι το service της Sony λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο πανευρωπαικά. Anyway, μόλις παρέλαβα το F12 Αν και έχει μεγαλύτερη ανάλυση, θα το βάλω δίπλα στο FE21b να δούμε ποια οθόνη είναι ανώτερη. Ίσως ανεβάσω και φωτογραφία αργότερα. ======== By the way, σχεδόν στην ίδια τιμή η Ηλεκτρονική έχει το Vaio F11M1E/H (ίδιο με το F12, αλλά με full HD oθόνη και blue ray). Αυτό θα χτυπούσα αν δεν είχα τον περιορισμό να αγοράσω από πλαίσιο. http://www.electroniki.gr/electroniki/el_computers/pc/laptop/sony-vaio-f11m1e-h-i5-520m-16-4.php Επίσης, στα 1199 ευρώ το πλαίσιο έχει ένα Toshiba με 16άρα οθόνη (αλλά μόνο 1366χ768), 6GB μνήμη κι άλλα ενδιαφέροντα. http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-A500-1HK-PSAR9E-03200PGE.htm ======== Edit: Τελικά η οθόνη του FE21b μου μοιάζει ανώτερη, με καλύτερο contrast και βαθύ μάυρο (4 χρονών, θυμίζω!). Η wikipedia αναφέρει ότι έχει οθόνη X-black, πράγμα που δεν γνώριζα.
blackball Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Κρίμα, δεν μου είπαν τίποτα για την μπαταρία... Για το DVD, αν μπεις στα forum του vaio-link θα δεις πολλούς με τα ίδια προβλήματα. Αν θυμάμαι καλά, υπήρχαν δύο μοντέλα που έβαζε η Sony στα FE, ένα απ' τα οποία είχε παραπάνω προβλήματα. Πάντως συμφωνώ με όσα λες και χαίρομαι που ακούω ότι το service της Sony λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο πανευρωπαικά. Anyway, μόλις παρέλαβα το F12 Αν και έχει μεγαλύτερη ανάλυση, θα το βάλω δίπλα στο FE21b να δούμε ποια οθόνη είναι ανώτερη. Ίσως ανεβάσω και φωτογραφία αργότερα. ======== By the way, σχεδόν στην ίδια τιμή η Ηλεκτρονική έχει το Vaio F11M1E/H (ίδιο με το F12, αλλά με full HD oθόνη και blue ray). Αυτό θα χτυπούσα αν δεν είχα τον περιορισμό να αγοράσω από πλαίσιο. http://www.electroniki.gr/electroniki/el_computers/pc/laptop/sony-vaio-f11m1e-h-i5-520m-16-4.php Επίσης, στα 1199 ευρώ το πλαίσιο έχει ένα Toshiba με 16άρα οθόνη (αλλά μόνο 1366χ768), 6GB μνήμη κι άλλα ενδιαφέροντα. http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-A500-1HK-PSAR9E-03200PGE.htm ======== Edit: Τελικά η οθόνη του FE21b μου μοιάζει ανώτερη, με καλύτερο contrast και βαθύ μάυρο (4 χρονών, θυμίζω!). Η wikipedia αναφέρει ότι έχει οθόνη X-black, πράγμα που δεν γνώριζα.
panos2000gr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Anyway, μόλις παρέλαβα το F12 Αν και έχει μεγαλύτερη ανάλυση, θα το βάλω δίπλα στο FE21b να δούμε ποια οθόνη είναι ανώτερη. Ίσως ανεβάσω και φωτογραφία αργότερα. Έμεινες ικανοποιημένος κατασκευαστικά? Προσωπικά δεν μου άρεσε το πάχος της οθόνης και τα πλαστικά που την περικλείουν τα οποία δεν μου φαίνεται να είναι "δεμένα" καλά. Κατά τ΄ άλλα πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό μηχάνημα. Επίσης προτιμώ τα ανθρακί μαύρα μοντέλα με την FULL HD οθόνη (στα 125 dpi) και τα δερμάτινα palmrest. Όχι ήταν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην ποιότητα κατασκευής βέβαια...μικρολεπτομέρειες. Επίσης, στα 1199 ευρώ το πλαίσιο έχει ένα Toshiba με 16άρα οθόνη (αλλά μόνο 1366χ768), 6GB μνήμη κι άλλα ενδιαφέροντα. http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-A500-1HK-PSAR9E-03200PGE.htm Καλά στην Toshiba χρειάστηκαν χρόνια για να περάσουν από το 1280χ800 στο 1366x768, οπότε για full hd δεν το συζητάω καθόλου. Edit: Τελικά η οθόνη του FE21b μου μοιάζει ανώτερη, με καλύτερο contrast και βαθύ μάυρο (4 χρονών, θυμίζω!). Η wikipedia αναφέρει ότι έχει οθόνη X-black, πράγμα που δεν γνώριζα. XBLACK DUAL LAMP. Να φανταστείς ότι σαν ανταλλακτικό μόνο κόστιζε 500-600 ευρώ και 800 ευρώ έκανε η αντικατάσταση της από την SONY.
panos2000gr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Anyway, μόλις παρέλαβα το F12 Αν και έχει μεγαλύτερη ανάλυση, θα το βάλω δίπλα στο FE21b να δούμε ποια οθόνη είναι ανώτερη. Ίσως ανεβάσω και φωτογραφία αργότερα. Έμεινες ικανοποιημένος κατασκευαστικά? Προσωπικά δεν μου άρεσε το πάχος της οθόνης και τα πλαστικά που την περικλείουν τα οποία δεν μου φαίνεται να είναι "δεμένα" καλά. Κατά τ΄ άλλα πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό μηχάνημα. Επίσης προτιμώ τα ανθρακί μαύρα μοντέλα με την FULL HD οθόνη (στα 125 dpi) και τα δερμάτινα palmrest. Όχι ήταν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην ποιότητα κατασκευής βέβαια...μικρολεπτομέρειες. Επίσης, στα 1199 ευρώ το πλαίσιο έχει ένα Toshiba με 16άρα οθόνη (αλλά μόνο 1366χ768), 6GB μνήμη κι άλλα ενδιαφέροντα. http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-A500-1HK-PSAR9E-03200PGE.htm Καλά στην Toshiba χρειάστηκαν χρόνια για να περάσουν από το 1280χ800 στο 1366x768, οπότε για full hd δεν το συζητάω καθόλου. Edit: Τελικά η οθόνη του FE21b μου μοιάζει ανώτερη, με καλύτερο contrast και βαθύ μάυρο (4 χρονών, θυμίζω!). Η wikipedia αναφέρει ότι έχει οθόνη X-black, πράγμα που δεν γνώριζα. XBLACK DUAL LAMP. Να φανταστείς ότι σαν ανταλλακτικό μόνο κόστιζε 500-600 ευρώ και 800 ευρώ έκανε η αντικατάσταση της από την SONY.
blackball Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Έμεινες ικανοποιημένος κατασκευαστικά? Προσωπικά δεν μου άρεσε το πάχος της οθόνης και τα πλαστικά που την περικλείουν τα οποία δεν μου φαίνεται να είναι "δεμένα" καλά. Κατά τ΄ άλλα πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό μηχάνημα. Επίσης προτιμώ τα ανθρακί μαύρα μοντέλα με την FULL HD οθόνη (στα 125 dpi) και τα δερμάτινα palmrest. Όχι ήταν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην ποιότητα κατασκευής βέβαια...μικρολεπτομέρειες. Μου φαίνεται πολύ καλό κατασκευαστικά και να σου πω την αλήθεια μ' αρέσει το πάχος της οθόνης κι ο τρόπος που κλείνει (μου φαίνεται πιο στιβαρό, ενώ δεν μου άρεσε το πιαστράκι στο FE21b). Θα δείξει με τον καιρό! Είναι αρκετά compact για τα 16.4'' της οθόνης και ταιριάζει γάντι στην αντίστοιχη τσάντα της Sony (VGPEMBT03 - πολύ καλή by the way). XBLACK DUAL LAMP. Να φανταστείς ότι σαν ανταλλακτικό μόνο κόστιζε 500-600 ευρώ και 800 ευρώ έκανε η αντικατάσταση της από την SONY. Άσ' το... Δεν ήξερα τι μηχάνημα είχα τόσο καιρό. Του έβγαλά το λάδι - για 1-2 χρόνια το προτιμούσα ακόμα κι απ' το desktop στο γραφείο, ενώ συνήθως το είχα συνέχεια ανοιχτό (ακόμα και το βράδυ). Μετά από 4 χρόνια η οθόνη δείχνει το ίδιο φωτεινή και ζωντανή όπως την πρώτη μέρα. Πλέον σκέφτομαι να το αναβαθμίσω (με κάποια από) SSD, νέο processor, DVD/blueray writer. Θα πρέπει επίσης να φτιάξω το wifi switch (ίσως κάνοντας ένα απλό short για να είναι πάντα on). Μήπως ξέρεις πόσο εύκολο είναι να το ανοίξω; Ξέρεις μέχρι τι processor παίρνει; Για το F12, τα αρχνητικά μέχρι τώρα είναι τα εξής- - Κατ' αρχήν, ενώ σετάρω το display όπως θέλω (brightness, gamma, contrast, κτλ.) μέσα από τα drivers της Nvidia, όταν κάνω επανεκίνηση, κάνει revert από μόνο του στα default (δεν χρησιμοποιεί τα settings της Nvidia). Ευτυχώς έχει κρατήσει τις αλλαγές μου στο NVIDIA control panel, αλλά πρέπει ΚΑΘΕ φορά να κάνω select το 'Use NVIDIA settings'. - Ο ήχος μου φαίνεται πολύ κακός απ' τα ηχειάκια σε σχέση με το F21b (αλλά με ακουστικά είναι άψογος). - Η ενσωματωμένη κάμερα είναι απλά οκ, με χαμηλή ανάλυση (αρκεί απλώς για βιντεο-κλήσεις).
blackball Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Έμεινες ικανοποιημένος κατασκευαστικά? Προσωπικά δεν μου άρεσε το πάχος της οθόνης και τα πλαστικά που την περικλείουν τα οποία δεν μου φαίνεται να είναι "δεμένα" καλά. Κατά τ΄ άλλα πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό μηχάνημα. Επίσης προτιμώ τα ανθρακί μαύρα μοντέλα με την FULL HD οθόνη (στα 125 dpi) και τα δερμάτινα palmrest. Όχι ήταν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην ποιότητα κατασκευής βέβαια...μικρολεπτομέρειες. Μου φαίνεται πολύ καλό κατασκευαστικά και να σου πω την αλήθεια μ' αρέσει το πάχος της οθόνης κι ο τρόπος που κλείνει (μου φαίνεται πιο στιβαρό, ενώ δεν μου άρεσε το πιαστράκι στο FE21b). Θα δείξει με τον καιρό! Είναι αρκετά compact για τα 16.4'' της οθόνης και ταιριάζει γάντι στην αντίστοιχη τσάντα της Sony (VGPEMBT03 - πολύ καλή by the way). XBLACK DUAL LAMP. Να φανταστείς ότι σαν ανταλλακτικό μόνο κόστιζε 500-600 ευρώ και 800 ευρώ έκανε η αντικατάσταση της από την SONY. Άσ' το... Δεν ήξερα τι μηχάνημα είχα τόσο καιρό. Του έβγαλά το λάδι - για 1-2 χρόνια το προτιμούσα ακόμα κι απ' το desktop στο γραφείο, ενώ συνήθως το είχα συνέχεια ανοιχτό (ακόμα και το βράδυ). Μετά από 4 χρόνια η οθόνη δείχνει το ίδιο φωτεινή και ζωντανή όπως την πρώτη μέρα. Πλέον σκέφτομαι να το αναβαθμίσω (με κάποια από) SSD, νέο processor, DVD/blueray writer. Θα πρέπει επίσης να φτιάξω το wifi switch (ίσως κάνοντας ένα απλό short για να είναι πάντα on). Μήπως ξέρεις πόσο εύκολο είναι να το ανοίξω; Ξέρεις μέχρι τι processor παίρνει; Για το F12, τα αρχνητικά μέχρι τώρα είναι τα εξής- - Κατ' αρχήν, ενώ σετάρω το display όπως θέλω (brightness, gamma, contrast, κτλ.) μέσα από τα drivers της Nvidia, όταν κάνω επανεκίνηση, κάνει revert από μόνο του στα default (δεν χρησιμοποιεί τα settings της Nvidia). Ευτυχώς έχει κρατήσει τις αλλαγές μου στο NVIDIA control panel, αλλά πρέπει ΚΑΘΕ φορά να κάνω select το 'Use NVIDIA settings'. - Ο ήχος μου φαίνεται πολύ κακός απ' τα ηχειάκια σε σχέση με το F21b (αλλά με ακουστικά είναι άψογος). - Η ενσωματωμένη κάμερα είναι απλά οκ, με χαμηλή ανάλυση (αρκεί απλώς για βιντεο-κλήσεις).
panos2000gr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Πλέον σκέφτομαι να το αναβαθμίσω (με κάποια από) SSD, νέο processor, DVD/blueray writer. Θα πρέπει επίσης α φτιάξω το wifi switch (ίσως κάνοντας ένα απλό short για να είναι πάντα on). Μήπως ξέρεις πόσο εύκολο είναι να το ανοίξω; Ξέρεις μέχρι τι processor παίρνει; Θεωρητικά σηκώνει οποιαδήποτε CPU της σειράς Τ. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει τον κόπο να ρίξεις 500 ευρώ σε ένα παλιό μηχάνημα. Καλύτερα να το κρατήσεις όπως είναι για τις χαμαλοδουλειές.
panos2000gr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Πλέον σκέφτομαι να το αναβαθμίσω (με κάποια από) SSD, νέο processor, DVD/blueray writer. Θα πρέπει επίσης α φτιάξω το wifi switch (ίσως κάνοντας ένα απλό short για να είναι πάντα on). Μήπως ξέρεις πόσο εύκολο είναι να το ανοίξω; Ξέρεις μέχρι τι processor παίρνει; Θεωρητικά σηκώνει οποιαδήποτε CPU της σειράς Τ. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει τον κόπο να ρίξεις 500 ευρώ σε ένα παλιό μηχάνημα. Καλύτερα να το κρατήσεις όπως είναι για τις χαμαλοδουλειές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.