yiankap Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Επειτα από τη διαπίστωση ότι μετά τις διακοπές ο υπολογιστής δεν ξεκινούσε στα καλά καθούμενα, πήγα τον υπολογιστή στο Πλαίσιο, όπου οι τεχνικοί διαπίστωσαν καμμένο τροφοδοτικό, καμμένη mobo και DVD-R (τα έχω αναφέρει και σε άλλο post). To DVD-R αλλάχθηκε εντός εγγύησης, το τροφοδοτικό ήταν εκτός οπότε αγοράστηκε άλλο, ένα CM 600 Silent pro (86 €) και η mobo προωθήθηκε στο e-shop στα πλαίσια της εγγύησης της. Από το e-shop έπειτα από καμια εβδομάδα επικοινώνησαν μαζί μου από το κεντρικό Service και μου είπαν ότι η mobo δουλεύει κανονικα (!!!!) και μάλιστα της έκαναν και BIOS update και την δοκίμασαν και ότι θα μου την επιστρέψουν. Σήμερα το πρωϊ πήρα την mobo από το e-shop, γυρνάω σπίτι και πήγα να την τοποθετήσω στο κουτί (Thermaltake Soprano) και τότε διαπιστώνω ότι όλα τα καλώδια μέσα στο κουτί ήταν λιωμένα (κάτι που δεν το είχαν πει οι τεχνικοί στο Πλαίσιο), επιστροφή στο Πλαίσιο και αγορά καινούριου κουτιού (CM 690 Nvidia edition - κόστος 98 €). Εγκαθιστώ τα πάντα (δεν είναι η πρώτη φορά) πλην σκληρών δίσκων και πατάω το κουμπί να ξεκινήσει ο υπολογιστής. Το αποτέλεσμα : Τίποτα στην οθόνη και ο υπολογιστής παίρνει ρευμα αλλά μετά από λίγο κάνει restart μόνος του. Διορθωτικές ενέργειες : 1. ΒΙΟS reset - το ίδιο αποτέλεσμα 2. Παίξιμο με τις μνήμες (αλλαγές θέσεων κλπ) - το ίδιο αποτέλεσμα 3. Έλεγχος της ψύκτρας - θερμοαπαγώγιμης πάστας - το ίδιο αποτέλεσμα 4. Συναρμολόγηση εκτός κουτιού και ενεργοποίηση - το ίδιο αποτέλεσμα. Τι φταίει? Από το πλαίσιο μου είχαν πει ότι μνήμες, CPU και κάρτα γραφικών ήταν ΟΚ. Υπάρχει πιθανότητα να μην τα έλεγξαν ποτέ? Πείτε μου τη γνώμη σας για το τι φταίει ή τι άλλο να κάνω, γιατί παιδιά το μαλλί κόστισε 224 € (συμπεριλαμβάνεται και ενα νέο πολύμπριζο ασφαλείας γιατί το παλιο τα έπαιξε και αυτό στο ατύχημα) και πλέον αρχίζει να απειλείται η οικογενειακή μου (διατάραξη συζυγικής γαλήνης) και ενδεχομένως και σωματική ακεραιότητα (το κουτί είναι βαρύ). Το θέμα είναι ότι αν ήξερα από την αρχή ότι θα πήγαινε 224 € και ενδεχομένως παραπάνω το μαλλί θα πούλαγα τα parts αφού τα έλεγχα κάπου και θα έπαιρνα φορητό εγκαταλείποντας μια για πάντα τα συναρμολογούμενα. Οι δίσκοι πάντως δουλεύουν ελέγχθηκαν σε εξωτερικό κουτί. Τα εσωτερικά καλώδια SATA τους, που είχαν στο προηγούμενο μηχάνημα εξωτερικά είναι άψογα, υπάρχει περίπτωση να έχουν πάθει ζημιά? Ένα δίδαγμα επίσης είναι το ότι αν ποτέ φτιάξεις συναρμολογούμενο αγόραζε τα βασικά μέρη από ένα μαγαζί ώστε να μην τρέχεις σαν τον Βέγγο ανάμεσα σε δυο μαγαζιά να δεις ποιος έχει δίκιο στη διάγωνση.
The_Judas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Καλά τι ζημιά είχες πάθει... για να έχεις και καμμένα καλώδια στο κουτί; Αντί να δώσεις 100 ευρώ για κουτί... καλύτερα να τα έδινες για ups. Δύσκολο το βλέπω να επιβίωσε η μητρική την στιγμή που υπήρχαν καμμένα καλώδια. Αυτό όμως είναι μια απλή εικασία. Στο bios προλαβαίνεις να μπεις ή κάνει επανεκκίνηση άμεσα; Αν προλαβαίνεις δες τις θερμοκρασίες. Το θέμα είναι ότι αν ήξερα από την αρχή ότι θα πήγαινε 224 € και ενδεχομένως παραπάνω το μαλλί θα πούλαγα τα parts αφού τα έλεγχα κάπου και θα έπαιρνα φορητό εγκαταλείποντας μια για πάντα τα συναρμολογούμενα. Χαχα... ναι με τον φορητό θα γλίτωνες πολλά έξοδα. Δες στο φόρουμ των λαπτοπ τι ποσά ζητάνε για σερβις και εκεί πέρα.
taazz Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 υποθέτω ότι 1) έχεις συνδέση αναποδα τα κουμπια reset και power. 2) τα κουμπιά (reset, power) δεν κάνουν καλή επαφή. 3) η μυτρική δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. 4) Οι μνήμες δεν είναι συμβατές με την νέα μητρική. 5) Ο χρονισμός της RAM δεν είναι συμβατός με τις μνήμες. ........ Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή την στιγμή.
yiankap Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 1 - 2 . Τα έλεγξα και αυτα (τα έβγαλα όλα και έκανα power οn με κατσαβίδι) 3. Το ίδιο πρόβλημα μου έβγαζε και εκτός κουτιου. 4 -5. Σύμφωνα με τον τεχνικό του πλαισίου, οι μνήμες δεν είχαν πάθει τίποτα οπότε τις κράτησα τις παλιές. @Judas : Aπλά με τον φορητό, σταματατάς να ασχολείσαι με προβλήματα του τύπου φταιει η μνήμη, φταίει το τροφοδοτικό, όχι είναι η mobo κλπ. Έχεις να κάνεις με έναν κατασκευαστή και τελείωσες. Πάντως ένα Multirama που είχα αγοράσει πριν 3 χρόνια και το πούλησα σε γνωστό ακόμα δουλεύει απροβλημάτιστα (πλην μπαταρίας). Για αυτό επιλέγεις κάτι με μεγάλη εγγύηση (όσο και ο χρόνος ωφέλιμης ζωής) Δεν βλέπω τίποτα στην οθόνη, ποιο bios να προλάβω...
mokas1234567 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 βγαλε τα παντα και μεινε μονο με τον επεξεργαστη πανω και δες αν μπουταρει
lionheart75 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Το restart μου κάνει περισσότερο για μνήμες ή για στραβωμένα pins του cpu στη μητρική. Οπότε δοκίμασε , αν δεν έχεις ήδη δοκιμάσει, ένα clear cmos με βγάλσιμο της μπαταρίας για λίγο και μετά δοκίμασε ένα - ένα τα modules των μνημών εναλλάξ και σε διαφορετικά slots. Αν το πρόβλημα συνεχίζεται βγάλε την ψύκτρα και τον cpu και τσέκαρε προσεκτικά αν κάποιο / κάποια pins στο socket έχουν κανένα τσαμπουκά δλδ μήπως είναι κανένα στραβωμένο pin απο το σέρβις. Τέλος αν η μητρική σου έχει onboard gpu, βγάλε την κάρτα και δοκίμασε και με την onboard. Τα ανεμιστηράκια δουλεύoυν κανονικά έτσι? (αν και είπες ότι παίρνει ρευμα το pc.) Πάντως η αλήθεια είναι ότι μου κάνει έκληξη που επιβίωσε η μητρική απο τέτοια ζημιά.
probe Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Κάνε αυτά που σου λέει ο lionheart κι ο mokas. Κοίτα αν τo jumper του clear cmos είναι στη σωστή θέση (αν είναι τρίπινο). Αν είναι δίπινο δεν πρέπει να είναι συνδεμένο επάνω στη μητρική. Όταν πάντως βγάλεις άκρη θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το παραθέσεις για να δούμε ποιό τελικά από τα δύο μαγαζιά ψεύδεται ή κάνει ελλιπείς ελέγχους. Για να μην είμαι βέβαια άδικος είναι κυρίως θέμα του εκάστοτε τεχνικού που ασχολήθηκε με τα συγκεκριμένα. Για τα laptop επέτρεψέ μου να γελάσω κι εγώ. Στο κάτω κάτω αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο παραγγέλνεις από ένα μαγαζί συναρμολογημένο ή παίρνεις όλα τα βασικά parts από το ίδιο. Και το να δώσεις 2 κατοστάρικα για κουτί - τροφοδοτικό είναι δικιά σου επιλογή. Μπορούσες να τη βγάλεις και με πολύ λιγότερα. Εγώ στη θέση σου πάντως θα ξαναπήγαινα όλο το μηχάνημα στο eshop αρχικά και κατόπιν στο ΠΛΑΙΣΙΟ.
yiankap Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 SOLVED !!!! Thanks to lionheart. Είχα κάνει clear CMOS αλλά δεν είχα βγάλει μπαταρία, μόλις το έκανα όλα ΟΚ. Κούμπωσα τους δίσκους πάνω και δουλεύει κανονικά. Πάντως ένα μείον στους τεχνικούς του Πλαισίου, οι οποίοι διέγνωσαν καμμένη mobo ενώ το σκυλί τελικά την γλύτωσε (το μέλλον θα δείξει αν έμειναν κουσούρια). Πάλι καλά που ήταν στην εγγύηση αλλιώς θα έπαιρνα τυφλοσούρτη καινούρια και επίσης άλλο ένα μειον σε αυτούς καθώς δεν μου είπαν ότι είχαν καει τα καλωδια στο κουτί και έψαχνα τελευταία στιγμή σαββατο απόγευμα για case.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.