Προς το περιεχόμενο

παλαιος υπολογιστης σαν υποτυπωδης server

SpirtouLisS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον παιδια ξεθαψα απο το παταρι μου τον 1ο μου υπολογιστη που πηρα πριν 14 χρονια....

τα χαρακτηριστικα του ειναι

celeron 333mhz

ram 64+128+128=320mb sdram

HD ide quantum fireball 4.3gb+ ide seagate 7.2 gb

καρτα γραφικων (σχετικα καλη ηταν και η τελευταια αναβαθμιση που του εκανα το 2001)

ati rage fury 2000 pro 64mb

τροφοδοτικο 230 watt( το περιμενα πιο μικρο ειναιη αληθεια)

λοιπον η μητρικη ειναι gigabyte και απο οτι παρατηρησα εχει ενα ψιλοφουσκωμενο πυκνωτη αλλα φαινεται να δουλευει αψογα

η καρτα δικτυου ειχε καει απο χρονια και τελικα δεν ειχα παρει αλλη

η μητρικη δεν εχει ενσωματωμενη

το usb της μητρικης ειναι 1.0 οχι 2

μολις εγκατεστησα τα xp και δουλευουν σχετικα καλα εκτος μονο του οτι η καρτα γραφικων δεν υποστιριζει τα 1440χ900 της οθονης αλλα αυτο το περιμενα βεβαια..

οπως ειπα δεν εχω καρτα δικτυου

βρηκα αυτο το στικακι ασυρματου που λεει οτι δουλεευει και σε usb 1.0

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616615

θα δουλεψει σε xp αν και δεν εχω καρτα δικτυου???θα μπορεσουν δλδ τα xp να μπουν στο ιντερνετ?αυτο ειναι το βασικο ερωτημα και αυτο θελω να μου απαντησετε γτ απο δικτυακα θεματα ειμαι αδαης

αν αναρωτιεστε το βασικο ερωτημα τι το χρειαζομαι το καρβουνι...

θα σας απαντησω οτι εχω ενα μετεωρολογικο σταθμο online και θελω να τον συνδεσω στο καρβουνι που αν του βαλω τον celeron στο ελαχιστο 220 mhz αφαιρεσω τα cd rom και την καρτα ηχου ζητημα αν καιει 80-90w...ολο το κουτι( οπως καταλαβαινετε δε διαθετω καποιο νετμπουκ η μου περισευουν 250 ευρω τωρα...). ακομα και το λαπτοπ μου ενα acer 4ετιας καιει ισως παραπανω. αλλα το λαπτοπ δε θελω να το φθειρω να δουλευει 24 ωρες. ενω το παλιο κουτι ειναι αυτο που λεμε αναλωσιμο..

Δημοσ.

Σύνδεση: USB 2.0 (συμβατότητα με v1.1 & v1.0).

Συμβατότητα: Windows 2000/XP/Vista 32bit/ Vista 64bit.

Στην χειρότερη περίπτωση να είναι τα driver σε cd και να μην δουλεύει πλέον καλά μετά από τόσα χρόνια το cd σου. Ίσος να δουλεύει και λίγο ποιο αργά από το κανονικό γιατί έχει χαμηλό cpu και μικρή ταχύτητα το usb 1 αλλά φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται και φοβερό bandwith ο μετεωρολογικός σταθμός.

Δημοσ.
Σύνδεση: USB 2.0 (συμβατότητα με v1.1 & v1.0).

Συμβατότητα: Windows 2000/XP/Vista 32bit/ Vista 64bit.

Στην χειρότερη περίπτωση να είναι τα driver σε cd και να μην δουλεύει πλέον καλά μετά από τόσα χρόνια το cd σου. Ίσος να δουλεύει και λίγο ποιο αργά από το κανονικό γιατί έχει χαμηλό cpu και μικρή ταχύτητα το usb 1 αλλά φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται και φοβερό bandwith ο μετεωρολογικός σταθμός.

οποτε καρτα δικτυου δε χρειαζομαι ξεχωριστη. απλα δε θα μπορω να τον συνδεσω πχ ethernet στο ρουτερ ή να τον βαλω lan με αλλο pc. ειναι ετσι που τα λεω?

btw το στικακι δεν το εχω ακομα περιμενα μια επιβεβαιωση μη τον παραγγειλω αδικα. οποτε το cd του μαλλον θα ειναι της κουτας;)

γενικα ποσο περιμενεις να καιει με μονους καταναλωτες

τη cpu-μητρικη-τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη-το στικακι και ενα σκληρο

btw ο σκληρος ειναι 12 watt απο οτι λεει πανω( 5-12v/720miliamper)

μια σημαντικη παρατηρηση ασχετη με το θεμα μας...

μολις χτες διαπιστωσα οταν αφαιρεσα τη ψυκτρα οτι δεν ειχαν βαλει απο το τοπικο καταστημα παστα στον επεξεργαστη...μηπως δεν υπηρχαν παστες πριν 14 χρονια????

Δημοσ.
Ναι πρέπει από κάπου να του δίνεις ασύρματα σήμα.

Μπορείς να υπολογίσεις εδώ πόσο θα καίει.

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

δυστυχως δεν εχει το celeron 333

αλλα βρηκα εδω οτι καταναλωνει 19 watt TDP

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27184

σε ευχαριστω για τις απαντησεις και το ενδιαφερον. να εισαι καλα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...