louben Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Γεια χαρα σε ολους.Παιδια εχω μητρικη ASUS A8N me onboard καρτα ηχου realtek.Sτα καλα καθουμενα εξαφανιστηκε ο ηχος.Κατεβασα τους καινουργιους drivers αλλα δεν....Επιπλεον δε μου δειχνει στη διαχειριση συσκευων καποια δυσλειτουργια.ΚΑποιες φορες μου εβγαλε τον πινακα ελεγχου της realtek και μου ειπε οτι δεν λειτουργουν αλλα μετα τιποτα.ΚΑμια ιδεα?
liopyr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δοκίμασε ξανά απεγκατάσταση, τρέξε το driver sweeper να καθαρίσει leftovers, και ξαναπέρνα τους τελευταίους. Τσέκαρε μετά τις ρυθμίσεις στο control panel της realtek, μπορεί να έχει παίζει κάποια λάθος ρύθμιση (προεπιλεγμένο hdmi audio κλπ). Τι λειτουργικό έχεις;
louben Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Windows xp service pack 3. Λοιπον το προβλημα φαινεται πιο σοβαρο απο οτι νομιζα.Περασα τους καινουργιους drivers.Στην αρχη ολα καλα,.Μετα το συστημα κρασαρει ξαναχανεται ο ηχος και το προγραμα της realtek (sound manager).Toυς ξαναπερναω(και το προγραμμα μαζι) και τωρα συμβαινει το εξης.Ηχος υπαρχει(στο sound manager κανω τεστ και τα ηχεια δουλευουν κανονικα) αλλα πουθενα στα windows δεν ακουγεται κατι(ταινιες, μουσικη ακομη και κατα την εναρξη των windows.Καμια ιδεα???????
grimpr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Έλεγξε την έξοδο και το καυλώδιο. Δοκιμάζεις επίσης και με ένα Live Linux.
louben Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Ta καλωδια ειναι ελεγμενα και δουλευουν αφου οπως προειπα σε τεστ του sound manager παιζουν κανονικα.Το ωραιο ειναι οτι ο sound manager εξαφανιστηκε ξανα.Live linux δεν ξερω τι ειναι ουτε και εχω ασχοληθει.Αλλη ιδεα?Πιστευω οτι ειναι καποιο bug των windows exω ομως αγανακτησει.
rafail1994 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 κατεβασε από εδω τα Ubuntu και τρεξτα live και δοκίμασε αν παίζει κανονικά ο ήχος αν παίζει κανονικά τότε φτάνε τα windows αν όχι τότε η mobo
louben Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Λοιπον κατεβασα το ubuntu και απο χθες προσπαθω και δεν μπορω να τα εγκαταστησω(εβαλα και το βοηθητικο προγραμματακι του cd).Παντως η καρτα ηχου μια χανεται μια εμφανιζεται και οταν εμφανιζεται ενω στα τεστ ολα οκ δεν ακουγεται κανενας ηχος απο απο οπουδηποτε αλλου.Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα xp αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.ΚΑμια αλλη ιδεα για το πως μπορω να διαγνωσω απο που εκπηγαζει το προβλημακαι πως μπορω να το λυσω??????????
rafail1994 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 δες αυτον τον οδηγό πως θα τα τρέξεις αν δεν παίζει πάλει ο ήχος προτείνω να κάνεις ένα format
liopyr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 To έχω συναντήσει αυτό παλαιότερα, να παίζει στο τεστ της realtek και να μην ακούγεται τίποτα από όλα τα υπόλοιπα. Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποια ρύθμιση φταίει, θα επανέλθω με αναλαμπή.
probe Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Κοίτα στις συσκευές αναπαραγωγής μήπως είναι προεπιλεγμένη η digital output αντί για τα ηχεία σου. Στο έγραψε κι ο liopyr παραπάνω το κοίταξες;
louben Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δεν ειναι ενεργοποιημενη η digital output γιατι πολυ απλα δε βλεπει την καρτα ηχου. μου βγαζειτο μηνυμα δεν υπαρχει συσκευη ηχου-χωρις συσκευες αναπαραγωγης κτλ). Τα πραγματα ειναι πολυ πιο σοβαρα απο οτι νομιζα.Οπως σας ειπα την καρτα ποτε τη βλεπει και ποτε οχι.Σε καποια φαση την ειδε κα πηγα να την επιλεξω στις συσκευες αναπαραγωγης(παρεπιπτωντως μου εβγαζε ως προεπιλεγμενη μια αγνωστη σε εμενα συσκευη αναπαραγωγης με το ονομα windigo virtual audio device.Μη γνωριζοντας την τη διεγραψα).και κρασαρει ο υπολογιεστης επανεκκιναει και ξνα σταματησσε να τη βλεπει.Τι τρεχει ρε παιδια?Νομιζω οτι κανει conflict η καρτα ηχου με κατι(software-hardware) αλλα δεν ξερω τι.....Καμια ιδεα?????
probe Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Έχεις κανένα bluetooth στικάκι; Και γενικά τι έχεις από κάρτες επάνω;
louben Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Εχω και το εβγαλα αλλα δεν ειναι αυτο... Καρτα γραφικων nvidia 6600 kai tv tuner leadtek 2000 αλλα δεν ειναι αυτα.Αλλα τελευταια δεν εχω προσθεσει hardware.Αν δεν κανω λαθος τα προβληματα αρχισαν μετα το τελευταιο update των ΧΡ αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Στο μεταξυ το προβλημα υφισταται.Αναγνωριζει μερικες φορες την καρτα ηχου και μολις παω ν α την επιλεξω κρασαρει ο υπολογιστης και επανεκκινα.Εχω απελπιστει........
probe Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Κάνε τη διαδικασία απεγκατάστασης που σου γράψαν παραπάνω και δοκίμασε τους οδηγούς από το site της Asus για τη μητρική σου. Αυτό βέβαια αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Ποιά drivers χρησιμοποιείς; ΥΣ To windigo virtual audio device είναι για το bluetooth που έχεις.
louben Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 ΠΑιδια δυσκολα τα πραγματα.Σε φορα που διαβασα για το προβλημα ειδα οτι ειναι παγιο προβλημα της συγκεκριμενης μητρικης.Και αλλοι εχουν το προβλημα αυτο αλλα λυση δεν μπορει να δωσει κανεις....Σημερα παρατηρησα οτι εχει σταματησει και ο ανεμιστηρας του chipset και δεν ξερω κατα ποσο αυτα τα δυο συνδεονται.Υπαρχει περιπτωση να ειναι και λογω θερμοκρασιας γιατι οταν ο υπολογιστης ειναι κρυος δουλευει κανονικα και μετα απο κανενα 10λεπτο κρασαρει και επανεκιννα χωρις να λειτουργει η καρτα ηχου...... Λεω αν δε βρω λυση να παρω αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540108 Μπορω να τη χρησιμοποιησω ως κυρια καρτα ηχου και την αλλη να την καταργησω εντελως(αν και λογω συνδεσμολογιας τα 5.1 ηχεια μου θα πανε περιπατο.......) Απο την αλλη ακουω και τη μητρικη να κανει συχνα κατι μπιπ,,,μπιπ,,, και υποψιαζομαι οτι ανεβαζει θερμοκρασια(αν και στο bios eixe cpu temp 47,mobo temp 45???? Καμια ιδεα>>>????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.