Προς το περιεχόμενο

To πιο βαρυ παιχνιδι σε γραφικα για PC;

hammerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

R600 = DX10 capability introduction

RV670 = DX10.x done better

RV770 = DX10.x done right

Evergreen = DX11 capability introduction

Southern Islands = DX11 done better

Northern Islands = DX11 done right

σωστός ο Heatspreader

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι ρε μαν, οκ..δηλαδη τι θες να πεις, οτι οποιος εκανε κινηση και αγορασε μια

5870,5970,gtx480, ειναι παραλογο να εχει και απαιτηση να παιζει τα λεφτα που

εσκασε ??

Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο πια με τις γενιες..ναι καποτε ισχυε..εμεις πληρωναμε την

ερευνα τους..οκ..αλλα τωρα επειδη εχω δει την 5970 με τα ματια μου..η καρτα

δεν κολλαει πουθενα σε ενα χ38 board me ddr2 ram και q6600 που κανονικα θα

πρεπει να την κρατα πισω στις επιδοσεις ο κατα πολυ παλαιοτερος της επεξεργαστης

του συστηματος..που να βαλεις δλδ κανεναν i7 !!

Μιλαω παντα για το metro 2033 σε ολα τερμα και fullHD αναλυση..

Σιγουρα το παιχνιδι διχνει ωραια στο dx9 αλλα δες το ποσο αναγλυφο ειναι στο dx11

και πες μου μετα..

αλλα ας μην χαλαμε το θεμα για το τι θεωρειται καλο η ομορφο παιχνιδι...

εγω απλα θελω να μ πει καποιος βαλε αυτο το παιχνιδι τερμα να δεις τι γραφικα εχει...

και θελω να κανει χρηση ολων των τελευταιων εφφε τεχνολογιων..

Δημοσ.
σε μικρες αναλυσεις μπορει να τα βγαζουν περα, αλλα με μια 5770 πχ δε μπορεις να θες dx11 σε full hd ;)

προσωπικα δεν καταλαβα γιατι μερικοι με καρτες τυπου 4870 4890 GTX 270, 280 εσπευσαν να αγορασουν καρτες τελευταιας γενιας,εγω μια χαρα ειμαι με την 4890 μου

edit:δειτε διαφορες εδω

Δημοσ.

@Heatspreader: Ο OP ζήτησε ποιο είναι το πιο ζόρικο παιχνίδι. Λογικό είναι να του προταθεί το Metro με dx11, full graphic settings & ανάλυση. Δε ρώτησε πώς μπορεί να ναι playable και συγχρόνως με το δυνατόν καλύτερα γραφικά το Metro.

προσωπικα δεν καταλαβα γιατι μερικοι με καρτες τυπου 4870 4890 GTX 270, 280 εσπευσαν να αγορασουν καρτες τελευταιας γενιας,εγω μια χαρα ειμαι με την 4890 μου

Κι εγώ μια χαρά με την 8800GT μου σε 1240x1024 που με περιορίζει η οθόνη.

Θέμα προτιμήσεων και τσέπης :)

Δημοσ.

οταν λες μια χαρα τι ακριβως εννοεις ??

πες μας λιγο σε τι αναλυση και settings παιζεις και cpu/ram/os ?

---------- Προσθήκη στις 16:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:47 ----------

@Heatspreader: Ο OP ζήτησε ποιο είναι το πιο ζόρικο παιχνίδι. Λογικό είναι να του προταθεί το Metro με dx11, full graphic settings & ανάλυση. Δε ρώτησε πώς μπορεί να ναι playable και συγχρόνως με το δυνατόν καλύτερα γραφικά το Metro.

ακριβως αυτο αλλα και να ειναι και το ποιο εμφανισιμο απο γραφικα εννοω.

Δημοσ.

edit:δειτε διαφορες εδω

κι εγω :-D ειναι die hard η καρτουλα, δε μασαει (ειδικα αν σκεφτουμε ποσο εκανε )

και επιτηδες δεν αγορασα την κατα τα αλλα πιο συγχρονη 5770 , για το υποτιθεμενο dx11 που θα βλεπα μονο στα ονειρα μου

Δημοσ.

Kαι στα 2 συστηματα υπογραφης μου,GTA IV ολα full με view distance 41 και 28 αντοιστιχα με w7 ultimate 64bit και γυρω στα 38-45 fps (1600x1200)

---------- Προσθήκη στις 16:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:51 ----------

κι εγω :-D ειναι die hard η καρτουλα, δε μασαει (ειδικα αν σκεφτουμε ποσο εκανε )

και επιτηδες δεν αγορασα την κατα τα αλλα πιο συγχρονη 5770 , για το υποτιθεμενο dx11 που θα βλεπα μονο στα ονειρα μου

προσωπικα την πηρα μεταχειρισμενη 90 ευρω B)

Δημοσ.
σε μικρες αναλυσεις μπορει να τα βγαζουν περα, αλλα με μια 5770 πχ δε μπορεις να θες dx11 σε full hd ;)

Οι περισσότεροι πλέον έχουμε 22άρες και 24άρες. Κάποιοι μάλιστα έχουν και EyeFinity.

Οπότε μιλάμε για αναλύσεις 1680x..., 1920x..., +++.

Ποια παιχνίδια DX11 παίζουν σε High End Single GPUs στις παραπάνω αναλύσεις πολύ καλά? Δεν είναι ρητορική η ερώτηση μου.

Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Dirt2.

ναι ρε μαν, οκ..δηλαδη τι θες να πεις, οτι οποιος εκανε κινηση και αγορασε μια

5870,5970,gtx480, ειναι παραλογο να εχει και απαιτηση να παιζει τα λεφτα που

εσκασε ??

Αν αγόρασε τις παραπάνω κάρτες γραφικών για το DX11, ναι είναι παράλογο να θέλει να παίζει παιχνίδια σε DX11 περιβάλλον σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν και γνωρίζουμε.

Η άποψη μου για τις παραπάνω κάρτες είναι η παρακάτω. Έχω τοποθετηθεί και παλιότερα και το παραθέτω ξανά εδώ.

480

Ότι καλύτερο αν το δούμε στεγνά και μόνο από άποψη FPS.

Ωστόσο όμως είναι περίπου 5% πιο γρήγορη από την 5870 και περισσότερο από 30% πιο απαιτητική σε ρεύμα. Επίσης είναι πολύ ζεστή και πολύ φασαριόζα από την 5870. Για να το θέσω καλύτερα είναι η πιο ζεστή και η πιο φασαριόζα Single GPU κάρτα της νέας γενιάς.

Τέλος είναι η ακριβότερη Single GPU.

5870

Αν μπορούσαμε να πούμε ότι στο High End υπάρχει Value for money, θα λέγαμε 5870.

Αρκετά αθόρυβη, και αρκετά καλή όσον αφορά θερμοκρασίες και θόρυβο.

Χειρότερη όσον αφορά Tesselation σε σχέση με 480, αλλά νομίζω ότι παιχνίδια με DX11 θα υπάρχουν και θα μπορούμε να τα παίξουμε καλά σε δύο τουλάχιστον γενιές καρτών γραφικών και αυτό με βάση την ιστορία. Μη ξεχνάμε ότι όταν είχαν βγει DX10 κάρτες γραφικών τα DX10 παιχνίδια σέρνονταν και παίζαμε σε DX9. Με το πέρασμα το γενεών, δηλαδή DX11 κάρτες παίζουν μια χαρά σε DX10...

5970

Έτσι την έχω πατήσει τα τελευταία χρόνια.

Έβλεπα τα Frames στις μετρήσεις να είναι με διαφορά πιο ψηλά από τις Single GPU και ήμουν υπέρ της DUAL GPU λύσης, είτε αυτό ήταν μία κάρτα, είτε SLI/CF.

Άλλα τα 40-50 FPS της Single GPU και άλλα της multi GPU (dual+).

Το microstuttering είναι εδώ ενωμένο δυνατό!

Όλα αυτά μέχρι να δεις δίπλα δίπλα PC με Single και multi GPU, βάζεις τα κλάματα.

Επίσης για την 5970 και ο λόγος που δεν θέλω πλέον Dual GPU κάρτες πλέον είναι γιατί, αγοράζοντας μία 5870, παίζεις σε 1920x1200, όλα τα σημερινά παιχνίδια με Full Details.

Μία 5970 κοστίζει τα διπλάσια χρήματα και παίζει όλα τα σημερινά παιχνίδια πάλι με Full Details.

Στο Crysis και στο Metro μπορεί να έχει αρκετά καλύτερο Frame Rate.

Σε ένα με δύο χρόνια, όταν τα παιχνίδια θα είναι πιο απαιτητικά, η τότε Dual GPU 5970 δεν θα παίζει με 60FPS που παίζει τώρα. Οπότε φυσικός, μεταφυσικός και μαθηματικός, θα υπάρχει microstuttering.

Αυτά όσον αφορά το ms.

Μία 5870, τότε δεν θα παίζει τόσο καλά αφού θα είναι αδύναμη για τόσο εξελιγμένα παιχνίδια, όμως είναι Single και δεν θα υπάρχει ms, όπου αυτό σημαίνει άλλη ροή στο Frame Rate.

Στη δύσκολη και αν δεν μείνεις ευχαριστημένος με την απόδοσή της, τη πετάς, ή τη πουλάς και αγοράζεις την επόμενη Single High End. Με την 5970, τι θα κάνεις? Θα δίνεις 700άρια κάθε χρόνο για να παίζεις δύο παιχνίδια λίγο καλύτερα?

Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο πια με τις γενιες..ναι καποτε ισχυε..εμεις πληρωναμε την

ερευνα τους..οκ..αλλα τωρα επειδη εχω δει την 5970 με τα ματια μου..η καρτα

δεν κολλαει πουθενα σε ενα χ38 board me ddr2 ram και q6600 που κανονικα θα

πρεπει να την κρατα πισω στις επιδοσεις ο κατα πολυ παλαιοτερος της επεξεργαστης

του συστηματος..που να βαλεις δλδ κανεναν i7 !!

Η αλήθεια είναι ότι οι i7 πάνε πολύ καλά στα παιχνίδια.

Από την άλλη κώλωσα να πάω σε i7. Είδα ότι δεν χρειάζεται αφού όλα τα παιχνίδια (πλην Crysis :P) τρέχουν νεράκι και περιμένω την επόμενη γενιά.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0jmCpxX26Ws]http://www.youtube.com/watch?v=0jmCpxX26Ws[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ybo5a4VBajg]http://www.youtube.com/watch?v=ybo5a4VBajg[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=F5fXGmFFALA]http://www.youtube.com/watch?v=F5fXGmFFALA[/ame]

Στο Resident Evil 5 και στο Dirt 2 βέβαια η διαφορά είναι μόνο στα νούμερα. Δεν υπάρχει διαφορά παίζοντας με 60+ Frames και στις δύο περιπτώσεις επεξεργαστών.

Μιλαω παντα για το metro 2033 σε ολα τερμα και fullHD αναλυση..

Σιγουρα το παιχνιδι διχνει ωραια στο dx9 αλλα δες το ποσο αναγλυφο ειναι στο dx11

και πες μου μετα..

Να δώσεις 700Ευρώ μαζί με μία θερμή, ενεργοβόρα, φασαριόζα και πανάκριβη κάρτα γραφικών για να παίξεις το Metro σε DX11, το θεωρώ ανούσιο.

αλλα ας μην χαλαμε το θεμα για το τι θεωρειται καλο η ομορφο παιχνιδι...

εγω απλα θελω να μ πει καποιος βαλε αυτο το παιχνιδι τερμα να δεις τι γραφικα εχει...

και θελω να κανει χρηση ολων των τελευταιων εφφε τεχνολογιων..

Το GTA IV, είναι ένα πολύ βαρύ παιχνίδι CPU Limited, χωρίς να υπάρχει λόγος τόσης κατανάλωσης πόρων. Μιλάμε για σπατάλη δηλαδή.

Πως θα μετρήσουμε τα γραφικά? Ότι βλέπει ωραίο το μάτι. Εκτός και αν μιλάμε πάλι με όρους LOD, PSOD, DOG, ROD.

Βλέπεις κάτι, σου αρέσει και λες, ωραία γραφικά, imho.

Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα βαρύ. Με αυτόν τον τρόπο χάνεται η ουσία των ωραίων γραφικών και μιλάμε για σε βάση σύγχρονων τεχνολογιών ξεχνώντας τι βλέπουν τα μάτια μας.

Γι' αυτό τον λόγω υπάρχουν τα 3Dmark.:P

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι χάνετε η ουσία ξαναλέω δοκιμάζοντας με παιχνίδια και τεχνολογίες, ξεχνώντας τι βλέπει το μάτι και τι μας αρέσει.

Το τι μας αρέσει ωστόσο είναι υποκειμενικό, οπότε ναι, πρέπει να υπάρχει ένα αντικειμενικό κριτήριο μέτρησης.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. :-)

Κι εγώ μια χαρά με την 8800GT μου σε 1240x1024 που με περιορίζει η οθόνη.

Θέμα προτιμήσεων και τσέπης :)

Πάμε στο άλλο άκρο εδώ βέβαια.

Δημοσ.

καλα τι κατεβατο ηταν αυτο ??? κουραστηκα...τεσπα...

καλα ολα αυτα που λες και σεβαστα..δεν πολυπιστευω τα βιντεακια του youtube..

τωρα οσον αφορα αυτα που λες για τις γενιες θα σου πω το εξης και μαλιστα με παραδειγμα το

Dirt2 !!

το συστημα μου ειναι qx6800extreme/4gbramddr3@1600/790iUltraSLI/GTX285 και εκει εγινε η δοκιμη..

ετρεξα το benchmark και μου εβγαλε μεσο ορο 59,7fps σε DX9..δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο να φορτωσω

το ghost με τα win7 για να το δοκιμασω σε dx10..δεν ξερω καν αν παιζει η αν παει κατευθειαν dx11..

την καρτα την αγορασα πριν κανα 2 χρονια..ποσες εχουν βγει απο τοτε καλυτερες απο αυτην σε single

gpu ?? πολλες..και ομως αυτη ακομα παει μαμιοντας !! οποτε πλεον ψιλοακυρο αυτο με τις γενιες..

μπορει να μην παιζει τερμα το metro αλλα οκ...ενα παιχνιδι ειναι μονο που το παιζω στο high !!

σε οτι αλλο και αν εχω δοκιμασει δεν κολλαει πουθενα..και ειναι απο τις πρωτες dx10 σοβαρες..

και ξαναλεω δεν θελω ενα παιχνιδι με ωραια γραφικα στο ματι..αν ηταν ετσι παει προσωπικα το θεμα

και εμενα μ'αρεσει σαν γραφικα το age of mythology..αλλα το παιχνιδακι παιζει και στις ποιο απλες

καρτες σφαιρα..εγω εννοω αντικειμενικα ωραια γραφικα και βαρια οχι κακογραμενο παιχνιδι..

καλα το 3dmark αστο στην ακρη..ποτε δεν το πηρα στα σοβαρα για να μετρησω την δυναμη ενος

συστηματος..μην αρχισουμε τωρα τα περι 3dmark και αξιοπιστιας..αστο..

Δημοσ.

Να δώσεις 700Ευρώ μαζί με μία θερμή, ενεργοβόρα, φασαριόζα και πανάκριβη κάρτα γραφικών για να παίξεις το Metro σε DX11, το θεωρώ ανούσιο.

Σε ποιά κάρτα αναφέρεσαι??

Δημοσ.
καλα τι κατεβατο ηταν αυτο ??? κουραστηκα...τεσπα...

Sorry... :X

καλα ολα αυτα που λες και σεβαστα..δεν πολυπιστευω τα βιντεακια του youtube..

Μη νομίζεις ότι και οι μετρήσεις από γνωστά "έγκυρα" Sites είναι και οι τόσο αξιόπιστες.

Έχω αρχίσει να είμαι γενικά πολύ διστακτικός με τα πάντα πλέον και θα λάβω σοβαρά υπόψιν μου κάποιον χρήστη από εμάς για πιο έγκυρες μετρήσεις.

Τα έβαλα, για να βλέπουμε στο περίπου τι γίνεται.

Παρόλα αυτά όμως τι δεν σου φάνηκε σωστό στα Videos που παρέθεσα?

Περίμενες μικρότερη διαφορά? :rolleyes:

το συστημα μου ειναι qx6800extreme/4gbramddr3@1600/790iUltraSLI/GTX285 και εκει εγινε η δοκιμη..

ετρεξα το benchmark και μου εβγαλε μεσο ορο 59,7fps σε DX9..

Έχει Frame Limiter στα 60 που με κάποιον τρόπο απενεργοποιείται, πέρα από το να κάνεις Disable το V-Sync?

δεν ξερω καν αν παιζει η αν παει κατευθειαν dx11..

Ούτε εγώ το ξέρω. Ας μας απαντήσει κάποιος σε αυτό.

την καρτα την αγορασα πριν κανα 2 χρονια..ποσες εχουν βγει απο τοτε καλυτερες απο αυτην σε single

gpu ?? πολλες..και ομως αυτη ακομα παει μαμιοντας !! οποτε πλεον ψιλοακυρο αυτο με τις γενιες..

και ειναι απο τις πρωτες dx10 σοβαρες..

Μα η GTX285, είναι μία πολύ ώριμη DX10 κάρτα.

Αντίθετα μία 8800GTX ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο για DX10.

Χαμός γινόταν τότε που φωνάζανε (μαζί και εγώ) ότι η κάρτα είναι καλή για τη τρελή ωμή ισχύ που προσφέρει σε περιβάλλον DX9.

Οι τώρα DX11 κάρτες είναι ακόμα ανώριμες για DX11!

Κατάλαβες πως το εννοώ αυτό με τις γενιές?

μπορει να μην παιζει τερμα το metro αλλα οκ...ενα παιχνιδι ειναι μονο που το παιζω στο high !!

Αυτό μας έλειπε να μη είσαι ok με αυτή τη κάρτα!

και ξαναλεω δεν θελω ενα παιχνιδι με ωραια γραφικα στο ματι..αν ηταν ετσι παει προσωπικα το θεμα

και εμενα μ'αρεσει σαν γραφικα το age of mythology..αλλα το παιχνιδακι παιζει και στις ποιο απλες

καρτες σφαιρα..εγω εννοω αντικειμενικα ωραια γραφικα και βαρια οχι κακογραμενο παιχνιδι..

Καλή τύχη!!! :lol:

Πάντως μου άρεσε πολύ σαν γραφικά το Batman...

καλα το 3dmark αστο στην ακρη..ποτε δεν το πηρα στα σοβαρα για να μετρησω την δυναμη ενος

συστηματος..μην αρχισουμε τωρα τα περι 3dmark και αξιοπιστιας..αστο..

:P

Σε ποιά κάρτα αναφέρεσαι??

5970

λογικα GTX 460

Μάλλον κάνεις πλάκα, αλλά σε περίπτωση που δεν κάνεις, ---> Click Here <--- :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...