Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση LED (φωτάκια, όχι οθόνη)

WaNk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, και sorry αν ειμαι σε λάθος κατηγορια. Λοιπον, Ειμαι άσχετος με τα ηλεκτρικα, αλλα ψαρωσα με κάτι vids που ειδα στο youtube με led φωτάκια, όχι βέβαια με πληκτρολογια, απλές σειρές από LED που θέλω να τα βάλω σε διάφορα μερη στο δωματιο μου. Αγορασα εχθες απο το ebay, LED φωτάκια 5mm, και έχουν μαζί και αντιστάσεις. Για να τα ενώσω όλα μαζί πως θα το κάνω??? λογικά δεν θα χρειαστεί μία άλλη αντίσταση για όλα μαζί??? και επίσης πώς μπορώ να τα βάλω στην πρίζα ??

Δημοσ.

Εδώ δίνεις τα στοιχεία που έχουν τα υλικά σου και σου βγάζει το σχέδιο για το πώς να τα συνδέσεις, και με τη αντιστάσεις.

Για να μπει στο ρεύμα πρέπει να αγοράσεις κάποιο τροφοδοτικό.Σε αυτή την σελίδα έχει και κολλητήρια αλλά και breadboard αν δεν έχεις καμία σχέση με κολλήσεις και τα λοιπά.

Δημοσ.

Με τα LED είχε τίποτα πληροφορίες; (V + mA)

H αντιστάσεις πόσα Ω είναι;

Αν και επειδή μιλάμε για led και το ποιο μικρό πρέπει να σου κάνει, εκτός και αν είναι 12V led.

Ακόμα και αυτό δηλαδή που είναι το ποιο φτηνό πρέπει να σου κάνει.

Δημοσ.

σαν αυτά είναι ebay. και δηλαδη, όπως θα τ συνδέσω, στο τελος θα εχω 2 καλωδια, και τα καλώδια πως θα τα βάλω στο τροφοδοτικο ??? (ειμαι αρκετά άσχετος)

Δημοσ.

Αναλόγως το πως θα τα συνδέσεις, αλήθεια πώς σκέφτεσαι να το κάνεις; αλλά οι κύκλοι πάντα σου δείχνουν ότι εκεί πηγαίνει το ρεύμα και το +V πάντα σου το δείχνει.

Σαν παράδειγμα

ledx.png

Δημοσ.

βασικά, εγώ θέλω να τα βάλω στην σειρά, το 1 δίπλα στο άλλο και να κάνω μία γραμμή...

Δημοσ.

νομιζω υπαρχει και μια ετοιμη λωριδα με led το ενα διπλα στο αλλο....εγω εχω τετοιο σαν φωτισμο στο γραφειο του bro....ειναι 12v...την ειχε παρει ο θειος μου απο ενα καταστημα με ηδη αυτοκινητων....ειναι παρομοιο με το φωτα των AUDI

Δημοσ.
νομιζω υπαρχει και μια ετοιμη λωριδα με led το ενα διπλα στο αλλο....εγω εχω τετοιο σαν φωτισμο στο γραφειο του bro....ειναι 12v...την ειχε παρει ο θειος μου απο ενα καταστημα με ηδη αυτοκινητων....ειναι παρομοιο με το φωτα των AUDI

οντως, υπαρχει. Να ρωτίσω, λέω να βάλω την οθόνη του pc μου στο τοίχο και να βάλω μία τέτοια σειρά απο κάτω της, αλλά όχι για design, αλλά για φωτιστικό για το γραφείο μου, γιατί αν βάλω την οθόνη εκεί που θέλω, θα είναι σκατά τα κανονικά φωτιστικά γραφείων... Το ερωτημα λοιπόν είναι, αξίζει τετοια λωρίδα για αυτή την χρήση? βγάζει αρκετό φως ??

Δημοσ.

κοιτα βγαζει φως αλλα μην φανταστεις....προτινω 2 τετοιες για φωτιστικο....μονο μια ειναι για να βλεπεις το πληκτρολογιο...αλλα για να διαβασεις η να γραψεις ειναι λιγο κουραστικο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...