Προς το περιεχόμενο

BSOD σε pc

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Συναρμολογησα μονος μου καινουργιο pc και βγαζει συχνα bsod.Λειτουργικο windows 7 64-bit.Αυτη τη στιγμη εχω βαλει και τρεχει memtest και εχει ηδη βγαλει πολλα errors.Απο τα minidumps που κρατησα και ψαχνοντας στο google ειδα οτι μαλλον παιζει προβλημα με τις μνημες και το επαληθευει και το memtest.Τις παω κατευθειαν για αλλαγη στο πλαισιο ή να κοιταξω και τιποτα αλλο;Ευχαριστω.

Δημοσ.
Γεια σας παιδια.Συναρμολογησα μονος μου καινουργιο pc και βγαζει συχνα bsod.Λειτουργικο windows 7 64-bit.Αυτη τη στιγμη εχω βαλει και τρεχει memtest και εχει ηδη βγαλει πολλα errors.Απο τα minidumps που κρατησα και ψαχνοντας στο google ειδα οτι μαλλον παιζει προβλημα με τις μνημες και το επαληθευει και το memtest.Τις παω κατευθειαν για αλλαγη στο πλαισιο ή να κοιταξω και τιποτα αλλο;Ευχαριστω.

αφού έβγαλε πρόβλημα η ram τότε πάντες πίσω για την ώρα μην κοιτάς κάτι άλλο αν της αλλάξεις και βγάλει πάλη BSOD κοιτάς και τα αλλά

Δημοσ.

Αν έχει default ρυθμίσεις το bios,και δεν έχει overclocking.Δες επίσης τους χρονισμούς της μνήμης μέσα από το bios ενδέχεται να μην βλέπει σωστή ταχύτητα και για αυτό να σου βγάζουν προβλήματα.

Δημοσ.

Overclocking δεν εχω κανει.Θα κοιταξω και στο bios.Οταν λες λαθως ταχυτητα τι ακριβως εννοεις;Παιζει δηλαδη να εχει δει 1600 MHz ενω ειναι 1333;

Δημοσ.
Overclocking δεν εχω κανει.Θα κοιταξω και στο bios.Οταν λες λαθως ταχυτητα τι ακριβως εννοεις;Παιζει δηλαδη να εχει δει 1600 MHz ενω ειναι 1333;

μάλλον λέει αν η μνήμες σου είναι λάθος ρυθμισμένες π.χ MHz,Timings,ρεύματα

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Transcend-512Mb-Ddr2-Dimm-Pc2-5400-667-Jm-JM667QLJ-512M.htm

Αϊτή η μνήμη για παράδειγμα έχει timings (χρονισμο) 4-4-4-12 αν το bios δεν αναγνωρίζει σωστά τα timings και τις τρέχει πιο γρήγορα από ότι πρέπει τότε στο memtest θα βγάζουν error χωρίς όμως να είναι χαλασμένες.

Ενδέχεται να είναι στο autostep η κάτι τέτοιο to bios σου και να κάνει overclock χωρίς να το ξέρεις.

Δημοσ.

Παραθετω δυο εικονες απ το bios.Μπορειτε να μου πειτε τι χρειαζεται να αλλαξω;

14082010225.jpg

14082010224.jpg

Δημοσ.

Βάλε τα volt της μνήμης σε manual ρύθμιση όπως λένε οι προδιαγραφές της (1.85V).

Μετά βάλε χειροκίνητα και τα timings, παίρνοντας μια ιδέα από εδώ για το τι μπαίνει που:

http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/AMD/memory/131

Δημοσ.

Κοιταξα το manual αλλα δν βγαζω ακρη τι κανει η καθε επιλογη.Εδω ειναι αν θελει καποιος να το δει:http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?model=M4A785T-M&SLanguage=en-us

Οι μνημες δεν ειχαν κανενα φυλλαδιο.

---------- Προσθήκη στις 00:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:43 ----------

Ενταξει εβαλα τα timings χειροκινητα,εβαλα 1,5V γιατι τοσο λεει στη σελιδα της adata(εκανα καλα; ) και εκει που ελεγε memory clock value εβαλα 533MHz.Σωστα τα έκανα;

Δημοσ.

Δωσε ενα link με τις μνημες που του φορας. Θα πρεπει να ρυθμισεις αντιστοιχα και τα timings.

Οσο για το 533mhz που λες οτι εβαλες ειναι σωστο αν ο κατασκευαστης λεει οτι ειναι 1066mhz.

edit: αν εφτιαξες ολες τις τιμες συμφωνα με τις default που δινει η adata, και συνεχιζει να σου βγαζει errors, τοτε εχεις προβλημα στα dimmakia.

Δημοσ.
http://global.adata-group.com/en/product_show.php?ProductNo=AD31333U

Ωχ λαθος εβαλα 533.Ποσο πρεπει να βαλω;667;

Τα timings ειναι 9-9-9-18

667 στο καθε dimm και 9-9-9-18

Μου κανει εντυπωση ομως οτι ταση λεει 1.5V +- 0.75V. wtf?

Τεσπα ξεκινα με 1.5V και αυτα τα settings.

Αν σου βγαλει παλι errors ανεβασε ταση στις μνημες 0.05V (1.55V δηλαδη) και παει λεγοντας μεχρι να σταθεροποιηθει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν το κανεις πες μας ποιον επεξεργαστη εχεις, γιατι δεν αντεχει οτι ταση ναναι στις μνημες.

Δημοσ.

Εχω αυτον:AMD Athlon II X3 425

Επισης στο manual της μητρικης λεει οτι το DRAM timing mode μπορεις να το βαλεις [DCT 0],[DCT 1] ή [both].Εγω που να το βαλω;

Δημοσ.
Εχω αυτον:AMD Athlon II X3 425

Επισης στο manual της μητρικης λεει οτι το DRAM timing mode μπορεις να το βαλεις [DCT 0],[DCT 1] ή [both].Εγω που να το βαλω;

Δεν γνωριζω οι AMD τι voltage αντεχουν για τις μνημες.

Για το timing mode αστο οπως ειναι by default, υποθετω πως δε χρειαζεται αλλαγη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...