Προς το περιεχόμενο

Ποιά η διαφορά μεταξύ malware spyware?

Τάκε

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ξέρει κανένας να μου πεί ποιά είναι η διαφορά τους? Τι από τα δύο να προτιμήσω και αν έχετε να μου προτείνεται κανένα καλό προγραμματάκι απο αυτά που να μπορώ να το βρώ στο internet?

Δημοσ.

To spyware είναι υποσύνολο του malware. Όπως λέμε τα τρίθυρα αυτοκίνητα είναι υποσύνολο των αυτοκινήτων.

Τα καλύτερα είναι το MalwareBytes και το Spybot Search and Destroy. Το πρώτο είναι καλό για scanning και καθαρισμό, το δεύτερο είναι ιδανικό για ανοσοποίηση (immunize) το συστήματος. Πρόσεχε κάτι και στα δυο. Κατά την εγκατάσταση μπορεί να σου προτείνουν να εγκαταστήσουν κάποια toolbar. ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ. Οι toolbar είναι από τα ποιο άχρηστα πράγματα που υπάρχουν στο νετ.

Δημοσ.
Παιδιά ξέρει κανένας να μου πεί ποιά είναι η διαφορά τους?

Malware=Malicious Software

Spyware=Spy Software

Το Spyware είναι Malware

Τι από τα δύο να προτιμήσω και αν έχετε να μου προτείνεται κανένα καλό προγραμματάκι απο αυτά που να μπορώ να το βρώ στο internet?

Μήπως εννοείς antispyware και antimalware;
Δημοσ.
Malware=Malicious Software

Spyware=Spy Software

Το Spyware είναι MalwareΜήπως εννοείς antispyware και antimalware;

Ναί αυτό εννοώ.

---------- Προσθήκη στις 00:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:18 ----------

To spyware είναι υποσύνολο του malware. Όπως λέμε τα τρίθυρα αυτοκίνητα είναι υποσύνολο των αυτοκινήτων.

Τα καλύτερα είναι το MalwareBytes και το Spybot Search and Destroy. Το πρώτο είναι καλό για scanning και καθαρισμό, το δεύτερο είναι ιδανικό για ανοσοποίηση (immunize) το συστήματος. Πρόσεχε κάτι και στα δυο. Κατά την εγκατάσταση μπορεί να σου προτείνουν να εγκαταστήσουν κάποια toolbar. ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ. Οι toolbar είναι από τα ποιο άχρηστα πράγματα που υπάρχουν στο νετ.

Δηλαδή να προτιμήσω antimalware αντί antispyware?Κάνουν πάνω κάτω την ίδια δουλειά?

Δημοσ.

νομιζω οτι χρειαζεσαι και τα 2 απο οτι καταλαβα..ενα για καθαρισμο και ενα για ανοσοποιηση οπως λεει και ο isay..

Δημοσ.

Όπως τα λέει ο isay.

Κανονικά τα antispyware εξαφανίστηκαν, με την έννοια οτι δεν επικεντρώνονται σε spyware μόνο.

Το spybot αξίζει μόνο για πρόληψη, όπως και το spywareblaster.

Το malwarebytes αλλά και το hitman pro είναι καλα για καθαρισμό.

Δημοσ.
Δηλαδή να προτιμήσω antimalware αντί antispyware?Κάνουν πάνω κάτω την ίδια δουλειά?

Εσύ χρειάζεσαι πρόγραμμα για να αντιμέτωπίσεις το malware (το οποίο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ και το spyware). Στο χώρο, τα δυο καλύτερα (με διάφορα κριτήρια) προγράμματα για αυτή τη δουλειά (τον εντοπισμό και αφαίρεση malware λογισμικού) είναι τα προγράμματα που σου ανέφερα. Μην σε μπερδεύουν τα ονόματα. Θα μπορούσαν να λέγονται Μπάμπης και Κώστας.

Το malwarebytes κάνει λίγο καλύτερη δουλειά στον εντοπισμό και αφαίρεση, ενώ το spybot search destroy έχει την καταπληκτική ανοσοποίηση που σε προστατεύει ακόμα κι αν έχεις κλειστό (τελείως) το πρόγραμμα. Προσωπικά είμαι χρόνια χρήστης των spybot Search Destroy και του Spywareblaster και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

EDIT: Flik με πρόλαβες.

Δημοσ.
Εσύ χρειάζεσαι πρόγραμμα για να αντιμέτωπίσεις το malware (το οποίο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ και το spyware). Στο χώρο, τα δυο καλύτερα (με διάφορα κριτήρια) προγράμματα για αυτή τη δουλειά (τον εντοπισμό και αφαίρεση malware λογισμικού) είναι τα προγράμματα που σου ανέφερα. Μην σε μπερδεύουν τα ονόματα. Θα μπορούσαν να λέγονται Μπάμπης και Κώστας.

Το κάνει λίγο καλύτερη δουλειά στον εντοπισμό και αφαίρεση, ενώ το spybot search destroy έχει την καταπληκτική ανοσοποίηση που σε προστατεύει ακόμα κι αν έχεις κλειστό (τελείως) το πρόγραμμα. Προσωπικά είμαι χρόνια χρήστης των spybot Search Destroy και του Spywareblaster και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

EDIT: Flik με πρόλαβες.

Σ ευχαριστώ πολύ isay με διαφώτισες πλήρως.Ήδη έψαξα και βρήκα το malwarebytes.Ευχαριστώ & τα υπόλοιπα παιδιά που ασχολίθικαν με το θέμα μου.

Δημοσ.
Το immunize που εχει το spybot, πως ακριβως λειτουργει;

Απ ό,τι θυμάμαι, μπλοκάρει συγκεκριμένες ύποπτες IP εμποδίζοντάς να τρέξουν scripts ή οτιδήποτε από κει όταν χρησιμοποιείς κάποιον web-browser.

Δημοσ.
Απ ό,τι θυμάμαι, μπλοκάρει συγκεκριμένες ύποπτες IP εμποδίζοντάς να τρέξουν scripts ή οτιδήποτε από κει όταν χρησιμοποιείς κάποιον web-browser.

Ουσιαστικά δρα σε δυο επίπεδα. Πρώτα χρησιμοποιεί το hosts file για να μπλοκάρει domains που είχαν ή έχουν malware με οποιοδήποτε τρόπο. Με την τελευταία αναβάθμιση ξεπέρασε τις 14000 καταχωρήσεις. Τα domains αυτά πλέον εμφανίζονται blank ή δεν εμφανίζονται καθόλου στον υπολογιστή

Το δεύτερο επίπεδο είναι μέσω registry. Βάζει διάφορες καταχωρήσεις που «μπλοκάρουν» την εγκατάσταση των malware. Το ίδιο κάνει και το spywareblaster

Για όσους το προσπαθήσουν. Κατα την εγκατάσταση του spybot search and destroy, μην βάλετε την toolbar και μην ενεργοποιήσετε την συνεχή προστασία (έχει και τέτοιο). Βάλτε απλώς το πρόγραμμα, αναβαθμίστε το (γίνεται online), μετά κάνε Ανοσοποίηση και κλείστε το. Ανα 15-20 ημέρες ανοίγετε το πρόγραμμα, κάνετε αναβάθμιση, ανοσοποίηση και το κλείνετε.

Είναι και δωρεάν.

Δημοσ.

Κάνουν δουλεία pagratios στον τομέα τους.

Ένα a/v (GData) σε συνδυασμό με Malwarebytes' Anti-Malware είναι απο τις καλύτερες επιλογές πιστεύω για προστασία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...