georgios... Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Καλησπερα. επειδη το macbook "βραζει" ελαφρως θελω να παρω μια βαση. καμια αξιολογη προταση? σε normal τιμες? 30-35 ευρω..
xalia Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 όταν λες βράζει ? σε ibook, macbook, macbook pro που έχουν περάσει απο τα χέρια μου ποτέ δεν πήρα βάση. Κάποιες φορές δε λέω ανέβαζε 70-80 η cpu αλλά οκ, στο γραφείο καλά είναι.
georgios... Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 εννοω με απλες "δουλειες" facebook ανοιχτο και YT δε "πιανεται"..........
xalia Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 άρα το flash σου τσιτώνει τη cpu όσο δε πάει. Γύρνα το youtube σε html 5
georgios... Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 δε νομιζω μονο απο το flash τετοιες θερμοκρασιες....... καμια προταση για βαση με καλη "ψυξη"?
alexjm Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 δε νομιζω μονο απο το flash τετοιες θερμοκρασιες.......καμια προταση για βαση με καλη "ψυξη"? και σε δικό μου macbook πάντα ανέβαζε θερμοκρασία όταν άνοιγε οποιαδήποτε εφαρμογή flash. ζορίζεται πολύ, αυτό είναι.. δοκίμασε να βάλεις html5.
Tablet Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Οι επισημοι providers δεν μπορουν να αλλαξουν παστα στην cpu;
kpartsi Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 δε νομιζω μονο απο το flash τετοιες θερμοκρασιες.......καμια προταση για βαση με καλη "ψυξη"? Το flash φτάνει και περισσεύει για να πάνε οι θερμοκρασίες στα ύψη. Αν βάλεις κάποιο πρόγραμμα που σου δείχνει το CPU Usage θα το δεις ξεκάθαρα! Πιο αποτελεσματικό από την βάση είναι το undervolting του επεξεργαστή με το πρόγραμμα coolbook. Στοιχίζει 10 $ αλλά τα αξίζει και με το παραπάνω! Εγώ είδα πολύ μεγάλη πτώση στις θερμοκρασίες και το θεωρώ πλέον απολύτως απαραίτητο! Δες εδώ και εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες!
memtsas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 φιλε 2 πραγματα κανουν ενα λαπτοπ να ζεσταθει. 1.παραγωγη πολυ μεγαλης ποσοτητας θερμοτητας (απο CPU hungry εφαρμογες, εντονη χρηση κλπ) 2. μη επαρκης αποβολη θερμοτητας απο το λαπτοπ στο περιβαλλον (δλδ ψυξη).αυτο μπορει να οφειλεται στο οτι δεν ειναι πολυ αποδοτικα τα ανεμιστηρακια, το λαπτοπ δεν παιρνει πολυ αερα(βλεπει δουλευει πανω στο κρεβατι και τα ποδαρακια δεν το κρατανε ψηλα ωστε να κυκλοφορει αερας, η απλα κανει πολυ ζεστη. θα σου πω τι εχω δοκιμασει εγω και τι αποτελεσματα ειδα. smc Fan control--->app που ελεγχεις τις στροφες απο τα ανεμιστηρακια. καλο αλλα οχι πολυ χρηστικο (οι στροφες πρεπει να αυξομοιωνονται μονες τους, μου τη δινει να κυνηγαω εγω το λαπτοπ).το ειχα παλια Fan control (system preferences pane)---> ισως η καλυτερη λυση. κατεβασε το και θα καταλαβεις πως δουλευει. στην ουσια ρυθμιζεις σε ενα διαγραμμα τις ελαχιστες στροφες ανεμιστηρων(για λογους ησυχιας) και τη μαξιμουμ θερμοκρασια που θες στο λαπτοπ(για να μη ζεσταινεται) και το προγραμματακι κανει μονο του ολα τα υπολοιπα. ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ (εγω εχω ρυθμισεις min 2700rpm,lower temp threshold 60 C, upper temp threshold 75 C) απο τοτε που το εβαλα εχω idle CPU θερμοκρασια 52 C και δεν εχω δει ποτε πανω απο 76 C). βεβαι ακουω τα ανεμιστηρακια να δουλευουν πιο πολυ απ οτι συνηθως. βαση ειχα μια ολοκληρη αλουμινενια απο την rain Design http://www.amazon.com/mStand-Laptop-Stand-Rain-Design/dp/B000OOYECC , ωραια ομορφη χρηστικη αλλα λιγα πραγματα σχετικα με μειωση θερμοκρασιας (απλα προσφερει καλυτερο εξαερισμο στο λαπτοπ). αν θες στην πουλαω! για underclock του CPU με το προγραμμα που λεει ο φιλος, οκ αλλα σιγα μην πληρωσω για να κανω κατι τετοιο. στα μηχανακια apple αν βγαλεις την μπαταρια (εγω εγω aluminum macbook pro late 2008) το μηχανημα για πολλους λογους (δεν ειναι της παρουσης) κανει undervoltage τον επεξεργαστη. δεν καταλαβαινεις διαφορα σε επιδοσεις αλλα η θερμοκρασια πεφτει καμια 10αρια βαθμους μινιμουμ (ειδικα under loadοχι τοσο πολυ σε idle). βεβαια εχεις το προβλημα οτι το λαπτοπ παυει να ειναι πλεον φορητο, αν τρβηξεις κατα λαθος το βυσμα εκλεισες και αν κοπει το ρευμα εστω και στιγμιαια παλι το ιδιο. δεν ειναι και πολυ πρακτικη λυση αλλα εχει απτα και γρηγορα αποτελεσματα. τελος καλο ειναι να κλεισεις widgets και διαφορα αλλα daemons που μπορει να τρεχουν στο μηχανακι σου και δεν τα χρειαζεσαι τοσο πολυ διοτι τρωνε κυκλους απο τον επεξεργαστη και εχουν ως αποτελεσμα και να σε καθυστερουν και να σε ζεσταινουν. παντως γενικα επειδη τα mac εχουν την ταση να ζεσταινονται αλλα οχι τοσο οσο λενε μερικοι καλα θα ηταν τωρα το καλοκαιρι να δουλευεις καπου που να μην εχει πολυ ζεστη. παρε ενα κλιματιστικο με λιγα λογια να σωθεις και εσυ και το λαπτοπ μαζι! ελπιζω να βοηθησα
memtsas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 φιλε 2 πραγματα κανουν ενα λαπτοπ να ζεσταθει. 1.παραγωγη πολυ μεγαλης ποσοτητας θερμοτητας (απο CPU hungry εφαρμογες, εντονη χρηση κλπ) 2. μη επαρκης αποβολη θερμοτητας απο το λαπτοπ στο περιβαλλον (δλδ ψυξη).αυτο μπορει να οφειλεται στο οτι δεν ειναι πολυ αποδοτικα τα ανεμιστηρακια, το λαπτοπ δεν παιρνει πολυ αερα(βλεπει δουλευει πανω στο κρεβατι και τα ποδαρακια δεν το κρατανε ψηλα ωστε να κυκλοφορει αερας, η απλα κανει πολυ ζεστη. θα σου πω τι εχω δοκιμασει εγω και τι αποτελεσματα ειδα. smc Fan control--->app που ελεγχεις τις στροφες απο τα ανεμιστηρακια. καλο αλλα οχι πολυ χρηστικο (οι στροφες πρεπει να αυξομοιωνονται μονες τους, μου τη δινει να κυνηγαω εγω το λαπτοπ).το ειχα παλια Fan control (system preferences pane)---> ισως η καλυτερη λυση. κατεβασε το και θα καταλαβεις πως δουλευει. στην ουσια ρυθμιζεις σε ενα διαγραμμα τις ελαχιστες στροφες ανεμιστηρων(για λογους ησυχιας) και τη μαξιμουμ θερμοκρασια που θες στο λαπτοπ(για να μη ζεσταινεται) και το προγραμματακι κανει μονο του ολα τα υπολοιπα. ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ (εγω εχω ρυθμισεις min 2700rpm,lower temp threshold 60 C, upper temp threshold 75 C) απο τοτε που το εβαλα εχω idle CPU θερμοκρασια 52 C και δεν εχω δει ποτε πανω απο 76 C). βεβαι ακουω τα ανεμιστηρακια να δουλευουν πιο πολυ απ οτι συνηθως. βαση ειχα μια ολοκληρη αλουμινενια απο την rain Design http://www.amazon.com/mStand-Laptop-Stand-Rain-Design/dp/B000OOYECC , ωραια ομορφη χρηστικη αλλα λιγα πραγματα σχετικα με μειωση θερμοκρασιας (απλα προσφερει καλυτερο εξαερισμο στο λαπτοπ). αν θες στην πουλαω! για underclock του CPU με το προγραμμα που λεει ο φιλος, οκ αλλα σιγα μην πληρωσω για να κανω κατι τετοιο. στα μηχανακια apple αν βγαλεις την μπαταρια (εγω εγω aluminum macbook pro late 2008) το μηχανημα για πολλους λογους (δεν ειναι της παρουσης) κανει undervoltage τον επεξεργαστη. δεν καταλαβαινεις διαφορα σε επιδοσεις αλλα η θερμοκρασια πεφτει καμια 10αρια βαθμους μινιμουμ (ειδικα under loadοχι τοσο πολυ σε idle). βεβαια εχεις το προβλημα οτι το λαπτοπ παυει να ειναι πλεον φορητο, αν τρβηξεις κατα λαθος το βυσμα εκλεισες και αν κοπει το ρευμα εστω και στιγμιαια παλι το ιδιο. δεν ειναι και πολυ πρακτικη λυση αλλα εχει απτα και γρηγορα αποτελεσματα. τελος καλο ειναι να κλεισεις widgets και διαφορα αλλα daemons που μπορει να τρεχουν στο μηχανακι σου και δεν τα χρειαζεσαι τοσο πολυ διοτι τρωνε κυκλους απο τον επεξεργαστη και εχουν ως αποτελεσμα και να σε καθυστερουν και να σε ζεσταινουν. παντως γενικα επειδη τα mac εχουν την ταση να ζεσταινονται αλλα οχι τοσο οσο λενε μερικοι καλα θα ηταν τωρα το καλοκαιρι να δουλευεις καπου που να μην εχει πολυ ζεστη. παρε ενα κλιματιστικο με λιγα λογια να σωθεις και εσυ και το λαπτοπ μαζι! ελπιζω να βοηθησα
haHa Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 ... για underclock του CPU με το προγραμμα που λεει ο φιλος, οκ αλλα σιγα μην πληρωσω για να κανω κατι τετοιο. στα μηχανακια apple αν βγαλεις την μπαταρια (εγω εγω aluminum macbook pro late 2008) το μηχανημα για πολλους λογους (δεν ειναι της παρουσης) κανει undervoltage τον επεξεργαστη. δεν καταλαβαινεις διαφορα σε επιδοσεις αλλα η θερμοκρασια πεφτει καμια 10αρια βαθμους μινιμουμ (ειδικα under loadοχι τοσο πολυ σε idle). βεβαια εχεις το προβλημα οτι το λαπτοπ παυει να ειναι πλεον φορητο, αν τρβηξεις κατα λαθος το βυσμα εκλεισες και αν κοπει το ρευμα εστω και στιγμιαια παλι το ιδιο. δεν ειναι και πολυ πρακτικη λυση αλλα εχει απτα και γρηγορα αποτελεσματα. ... 2 διορθωσεις: Πιο πανω αναφερθηκε προγραμμα που κανει undervolting , οχι underclocking. Το undervolting δεν επηρεαζει ΚΑΘΟΛΟΥ τις επιδοσεις του λαπτοπ , σε αντιθεση πχ με το underclocking που κανει αυτοματα το λαπτοπ οταν λειτουργει χωρις μπαταρια και πεφτουν οι επιδοσεις κατακορυφα. Με λιγα λογια , το undervolting με το προγραμμα που αναφερθηκε δεν εχει κανενα απο τα μειονεκτηματα που ανεφερες, αντιθετα εχει διαφορα πλεονεκτηματα. (χαμηλοτερες θερμοκρασιες, μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας, λιγοτερος θορυβος, μακροζωια του φορητου)
BlackScorpionX Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Εγω έχω μια βάση akasha αλλά απλά το κρατάει σε φυσιολογικά ζεστά επίπεδα και κυρίως δε ζεσταίνονται τα πόδια μου στο σπίτι. Επειδή όμως δε γουστάρω έτσι σκέφτομαι να φτιάξω μια δική μου βάση με plexiglass και ανεμιστήρια για καλύτερη ψύξη και να το συνδέσω με TV. Πάντως το καλοκαίρι καλό είναι και το κλιματιστικό αν και κατ'ομολογίαν είναι αντιοικολογικό. Προς το παρόν έχω έναν ανεμιστήρα να φυσά και εμένα, ρίχνει και λίγο στο λαπτοπ και έτσι δεν έχω λιώσει ακόμα
BlackScorpionX Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Εγω έχω μια βάση akasha αλλά απλά το κρατάει σε φυσιολογικά ζεστά επίπεδα και κυρίως δε ζεσταίνονται τα πόδια μου στο σπίτι. Επειδή όμως δε γουστάρω έτσι σκέφτομαι να φτιάξω μια δική μου βάση με plexiglass και ανεμιστήρια για καλύτερη ψύξη και να το συνδέσω με TV. Πάντως το καλοκαίρι καλό είναι και το κλιματιστικό αν και κατ'ομολογίαν είναι αντιοικολογικό. Προς το παρόν έχω έναν ανεμιστήρα να φυσά και εμένα, ρίχνει και λίγο στο λαπτοπ και έτσι δεν έχω λιώσει ακόμα
memtsas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 2 διορθωσεις:Πιο πανω αναφερθηκε προγραμμα που κανει undervolting , οχι underclocking. Το undervolting δεν επηρεαζει ΚΑΘΟΛΟΥ τις επιδοσεις του λαπτοπ , σε αντιθεση πχ με το underclocking που κανει αυτοματα το λαπτοπ οταν λειτουργει χωρις μπαταρια και πεφτουν οι επιδοσεις κατακορυφα. Με λιγα λογια , το undervolting με το προγραμμα που αναφερθηκε δεν εχει κανενα απο τα μειονεκτηματα που ανεφερες, αντιθετα εχει διαφορα πλεονεκτηματα. (χαμηλοτερες θερμοκρασιες, μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας, λιγοτερος θορυβος, μακροζωια του φορητου) thanks για τη διορθωση, σε 2 σημεια χρησιμοποιησα τον εναν ορο αντι του αλλου. my mistake. αλλα για την πτωση σε επιδοσεις που λες για νορμαλ χρηση ΔΕΝ υπαρχει noticable αλλαγη. εκτος και αν νορμαλ καποιος εννοει handbrake encoding. τουλαχιστον στο σημειο που γινεται αυτοματα απο το laptop (δεν ξερω ποσο ακριβως % ή σε MHz κατεβαινει ο επεξεργαστης ετσι. δεν πρεπει να ειναι ιδιαιτερα πολυ ομως, γιατι απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι δεν το καταλαβαινει καποιος. αυτο ειναι και το μοναδικο (ισως) μειονεκτημα. απ την αλλη ομως και το undervolting εχει μειονεκτηματα, διοτι αν το παρακανεις κινδυνευεις να λοκαρεις τον επεξεργαστη και να χρειαστεις restart. αν δεν κανω λαθος στην ουσια οταν κανεις undervoltage εναν CPU, διατηρωντας την ιδια συχνοτητα, στην ουσια κανεις overclock τον CPU για τα νεα, χαμηλοτερα, βολτ. πρεπει λοιπον δια της δοκιμης και πλανης να βρεις το χαμηλοτερο ΣΤΑΘΕΡΟ voltage με αυτο το προγραμματακι ωστε να εχεις την μεγιστη "ψυξη" και καθολου freeze.... σωστα δεν τα λεω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.