The_Judas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Για το συγκεκριμένο θέμα, πιστεύω πως πρέπει να πληρωθούν οι κλήσεις, αλλά θέλω να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχεδόν σχετικό. Τα τέλη κυκλοφορίας σου δίνουν το δικαίωμα να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο στους δημόσιους δρόμους, γιατί δε σου δίνουν το δικαίωμα και να το παρκάρεις στον εξίσου δημόσιο δρόμο; Αν ο Δήμος της Ραφήνας (ή οποιοσδήποτε δήμος ή φορέας) σε αναγκάζει να παρκάρεις επί πληρωμή. Δεν είναι σαν να μην αναγνωρίζει τα τέλη κυκλοφορίας και να επιβάλει εκ νέου φόρους; Κατανοώ την ανάγκη για έσοδα, αλλά δεν κατανοώ την εμπόρευση (να μην πω ιδιωτικοποίηση) των ήδη πληρωμένων δρόμων και μάλιστα από δημόσιους φορείς. Υπάρχει κάτι που δε γνωρίζω που το επιτρέπει αυτό; Εγώ προσωπικά το θεωρώ εξωφρενικό, να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας + δημοτικά τέλη + φόρους και να μην μπορούμε καν να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητό μας χωρίς πληρωμή.
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Στοιχειώδεις κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας οι οποίοι αποσκοπούν στην απρόσκοπτη διέλευση οχημάτων ανά τους δρόμους της επικράτειας.Οπότε, αν εκεί που παρκάρεις, π.χ., εσύ, κοτσαριστούν πίσω σου κι άλλοι 30 στη σειρά, αυτομάτως υπάρχει μια πιθανότητα οι δυο λωρίδες κυκλοφορίας γι' αυτήν την κατεύθυνση να γίνουν μια, κάνοντας τη διέλευση όχι και τόσο ομαλή, με σοβαρές πιθανότητες μποτιλιαρίσματος, όπως καλή ώρα γίνεται σε δρόμο του Ηρακλείου ο οποίος, ενώ έχει σήμανση, την έχουν όλοι γραμμένη στην καρα...κλάρα τους. (μη εξαιρουμένης της δημοτικής αστυνομίας) Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν απαγορευόταν η στάθμευση αλλά ήταν χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης με κάρτα. Συνεπώς δε δημιουργούν πρόβλημα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πρόκειται καθαρά για θέμα εισπρακτικού χαρακτήρα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Ελεύθερο ΔΩΡΕΑΝ parking δεν θα δεις, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης. Έχει ελεγχόμενη στάθμευση και υπαίθριο δημοτικό parking με καταβολή αντιτίμου. aka νταβατζιλίκι έχουν βγει παγανια, πριν λιγες μέρες έγραφαν παρκαρισμένα στη Νερατζιώτισσα στις 1 το βράδυ...
stefan_nos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Προς τους φιλους που μαλλον δεν ξερουν να διαβαζουν ελληνικα:ΔΕΝ ΠΑΡΚΑΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ,Ο ΧΩΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 2 ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΜΑΚΡΙΑ.Επισης αν με λες ελληναρα επειδη δεν ανεχομαι να μου πιανουν τον κ..ο και να λεω και ευχαριστω ,τοτε μαλλον ειμαι. Η λογικη κανουμε περιπολια και γραφουμε οτι θελουμε και οσο θελουμε δεν ειναι νομος,ειναι αλητεια προς τον κοσμο τουλαχιστον.Για τους αλλους οδηγους που μιλησα απλα εξεφρασα την απορια μου που θα γυρισουν απο το ταξιδι μαλλον και θα δουν ενα τευχος απο κλησεις και καθε μια ειναι Χ25,και θα παθουν εγκαφαλικο,απλα ηρθα στη θεση τους. Επισης μου ειπαν οτι επειδη ειναι απο υπηρεσια ελεγχομενης σταθμευσης και οχι δημοτικη αστυνομια δεν πληρωνεις το μισο αν πας εγκαιρα,εκει ειναι που τρελλαθηκα εντελως.Ελεγχομενη σταθμευση ,σε χωρο μη ελεγχομενο,χωρις γραμμες και περιφραξη κλπ,επισης δεν το καταλαβαινω. Ευχομαι να μη σας τυχει μαγκες..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Απορω πως γινεται καποιος ανθρωπος ναναι τοσο σιγουρος οτι εχει φαει παρανομη κληση απτο δημο και να μην πηγαινει να διαμαρτυρηθει καπου.
stefan_nos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Το βιολι του ο αλλος...πως εισαι παρανομος αφου δεν παραβιαζεις καμια σημανση ,και ο αλλος με το ετσι θελω σε γεμιζει κλησεις.Οι αλλοι δεν ειναι παρανομοι που δεν δεχονται καν το μισο προστιμο σε 10 μερες μεσα?Οσο για καταγγελιες που λες.. http://www.xblog.gr/?p=156 http://adena-gr.blogspot.com/2009/08/blog-post_05.html http://rafinastage.blogspot.com/2010/07/adena-gr.html http://www.elladanews.gr/article/159625--kataggelia-gia-ton-dimo-rafinas-.html κλπ...
Dosas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 να πηγαίνεις σε πάρκινγκ και να πληρώνεις, για να μην έχεις τέτοια προβλήματα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Και ξαναλεω γιατι προφανως δεν διαβασες καλα το ποστ μου. Εφοσον εισαι τοσο σιγουρος οτι η ΚΛΗΣΗ ειναι παρανομη και ΕΣΥ ενταξει, γιατι ακριβως καθεσαι με σταυρωμενα χερια και ριψοκινδυνευεις απλα να σε κυνηγησει η εφορια σε μερικα χρονια? Εγω θα την γυρναγα πισω και απο κει και περα θα κινουμουν αναλογως τη συμπεριφορα που θα αντιμετωπιζα (με δεδομενο οτι εγω ειμαι νομιμος και με εχουν γραψει χωρις λογο). Να το αφηνα ετσι, δεν θα το αφηνα. Δηλαδη να στο πω αλλιως. Αν πας με 40χλμ/ω σε ενα δρομο με οριο 120χλμ/ω και σε σταματησει ενας τροχονομος με ρανταρ, και σου πει οτι πηγαινες με 200, θα παρεις την κληση, αλλα δε θα την πληρωσεις μετα? Αυτο μου λες? ΥΓ. Τα link που δινεις σε διαψευδουν, στα περι "ανυπαρκτης σημανσης κλπ". Ολα μιλανε για παρκομετρα.
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 να πηγαίνεις σε πάρκινγκ και να πληρώνεις, για να μην έχεις τέτοια προβλήματα. Ή να παίρνει ταξί για όλες τις μετακινήσεις. Είναι πρακτική λογική αυτή; :/
Arcanaloth Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Το θέμα και ουσιαστικά η απάντηση στον φίλο που έφαγε την κλήση, είναι ότι αν την φας, την έφαγες, απλά πας και την πληρώνεις. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις. Ό,τι γίνεται, γίνεται με τις ευλογίες του δήμου και των υπευθύνων και σαφώς ξέρουν και οι ίδιοι το υπερβολικό του θέματος αλλά δεν πρόκειται φυσικά να σου δώσουν δίκιο σε καμία περίπτωση. Όπως είπες, είναι να μην σου τύχει. Σήμερα εσύ, αύριο εγώ, μεθαύριο ο άλλος. Όλοι κατά καιρούς έχουμε πληρώσει χαβαλετζίδικες κλήσεις. Και ξαναλέω έχει διαφορά ο ελληναράς που πέρασε το κόκκινο και προσπαθεί να αποφύγει να πληρώσει με τον άνθρωπο που έπεσε στην κακιά στιγμή και τρώει κλήση για παράνομο παρκάρισμα σε περίεργο μέρος. Εγώ προσωπικά σε νιώθω γιατί και μια φορά στα 20 χρόνια να αδικηθώ (ή να νιώσω ότι αδικούμαι) θα μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι και θα το θυμάμαι μια ζωή. Συνολικά στα 20 χρόνια που οδηγώ έχω φάει 4 κλήσεις, όλες για παράνομο παρκάρισμα και οι 2 ήταν απλά αστείες περιπτώσεις. Την μια την ανέφερα ήδη, για παρκάρισμα κάτω από το σπίτι μου, στο ίδιο μέρος, εκεί που παρκάρουμε όλοι επί δεκαετίες χωρίς πρόβλημα και μια 2η στην μέση του πουθενά κυριολεκτικά, σε έναν χωματόδρομο δίπλα σε ένα χωράφι στις 2 την νύχτα όπου το είχα αφήσει για κάποιον λόγο για 15 λεπτά.
Dosas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Ή να παίρνει ταξί για όλες τις μετακινήσεις. Είναι πρακτική λογική αυτή; :/ πιο πρακτικό να διπλοπαρκάρεις πάνω σε πεζόδρομια κάνοντας τη ζωή των πεζών (μεταξύ αυτών ηλικιωμένων και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες) και των άλλων οδηγών δύσκολη ε; Καλά σας κάνουν, και λίγες κλήσεις τρώτε imo.
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 πιο πρακτικό να διπλοπαρκάρεις πάνω σε πεζόδρομια κάνοντας τη ζωή των πεζών (μεταξύ αυτών ηλικιωμένων και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες) και των άλλων οδηγών δύσκολη ε; Καλά σας κάνουν, και λίγες κλήσεις τρώτε imo. Διάβασες καθόλου τι λέει ο OP ή απλά είδες φως και μπήκες;
Dosas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 τίμιος έλληνας οδηγός που αδικείται από την δημοτική αστυνομία της Ραφήνας και οδύρεται σε public forums, see post : paredwse, nuff said.
kage Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&q=%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B7%CE%BD%CE%B1&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=4761e7c6e6479662 ποσα χρωσταει ο δημος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.