Προς το περιεχόμενο

κλησεις καθε τρεις ωρες για παρκαρισμα στη Ραφηνα!!!

stefan_nos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι τουλάχιστον προκλητικό ο εν λόγω δήμος να γεμίζει με κλήσεις τα αυτοκίνητα που παρκάρουν για μερικές ώρες στην περιοχή της Ραφήνας.Μάλιστα δεν υπάρχει καν δημοτική αστυνομία αλλα υπάλληλοι ελεγχόμενης στάθμευσης (υποτίθεται) με ένα κίτρινο γιλέκο 'Δημος Ραφήνας.'Με φόρτωσαν λοιπόν με 2 κλησεις για μια παραμονή περίπου 3 ωρών σε χώρο που ούτε σήμανση είχε ούτε κίτρινη γραμμή,απλά ήταν κοντά στο λιμάνι.Αν κάποιος ξέρει τι γίνεται με τις κλήσεις σε περίπτωση που δεν τις πληρώσω.Σημειωτέον ότι υπήρχαν αυτοκίνητα πιο κάτω που είχαν στο παρμπριζ ολόκληρο τετράδιο από κλήσεις..Το έχουν κάνει επάγγελμα εκει κάτω και απο μια ματιά που έριξα σε άλλα φόρουμ πολύς κόσμος βρίζει για την κατάσταση αυτή.Μάλιστα δεν γίνεται καν να πληρώσεις το μισό αντίτιμο αν πας μέσα σε 10 μέρες...

Επειδή λοιπον δε θέλω να τους δώσω τη χαρά ,αν κάποιος που του έχει συμβεί κάτι παρόμοιο,το έχει αποφύγει και αν η κλήση μετά παει στη ΔΟΥ κλπ..ευχαριστώ

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ποτε δεν καταλαβα τη λογικη του Ελληνα να μην θελει να πληρωνει τις κλησεις.

Εαν θεωρεις οτι δεν υπαρχει επαρκης σημανση στο σημειο και γραφουν αδικα τον κοσμο, μαζευτειτε μερικοι (αποτι καταλαβα ειστε αρκετοι) και κυνηγηστε τους νομικα.

Εαν ομως υπαρχει επαρκης σημανση, δεν μπορει κανεις να τους πει κατι, ακομα κι αν η συχνοτητα φανταζει προκλητικη.

Δημοσ.
Ειναι τουλάχιστον προκλητικό ο εν λόγω δήμος να γεμίζει με κλήσεις τα αυτοκίνητα που παρκάρουν για μερικές ώρες στην περιοχή της Ραφήνας.Μάλιστα δεν υπάρχει καν δημοτική αστυνομία αλλα υπάλληλοι ελεγχόμενης στάθμευσης (υποτίθεται) με ένα κίτρινο γιλέκο 'Δημος Ραφήνας.'Με φόρτωσαν λοιπόν με 2 κλησεις για μια παραμονή περίπου 3 ωρών σε χώρο που ούτε σήμανση είχε ούτε κίτρινη γραμμή,απλά ήταν κοντά στο λιμάνι.Αν κάποιος ξέρει τι γίνεται με τις κλήσεις σε περίπτωση που δεν τις πληρώσω.Σημειωτέον ότι υπήρχαν αυτοκίνητα πιο κάτω που είχαν στο παρμπριζ ολόκληρο τετράδιο από κλήσεις..Το έχουν κάνει επάγγελμα εκει κάτω και απο μια ματιά που έριξα σε άλλα φόρουμ πολύς κόσμος βρίζει για την κατάσταση αυτή.Μάλιστα δεν γίνεται καν να πληρώσεις το μισό αντίτιμο αν πας μέσα σε 10 μέρες...

Επειδή λοιπον δε θέλω να τους δώσω τη χαρά ,αν κάποιος που του έχει συμβεί κάτι παρόμοιο,το έχει αποφύγει και αν η κλήση μετά παει στη ΔΟΥ κλπ..ευχαριστώ

Καταρχας την δουλεια τους κανουν, δεν θα τους δωσεις καμια χαρα, και ουτε σε ξερουν...

Αν δεν πληρωσεις την κληση θα στην κρατησει αυτοματα η εφορια σαν εξτρα φορο, δεν μπορεις να την αποφυγεις...

Δεν γνωριζα επισης οτι υπαρχουν 2ειδη κλησεων... Ηξερα πως ολες ειναι τροχονομικες και σε 10 μερεσ πληρωνεις το μισο, εδω τι παιζει ακριβως?

Δημοσ.

Θυμίζει αντίστοιχο σκηνικό στο Ηράκλειο με συγκεκριμένο αμάξι που στο διάστημα 8-3 το μεσημέρι πέρασαν τρεις περιπολίες δημοτικής αστυνομίας.

Οι δυο πρώτες τον έγραψαν.

Η τρίτη απλά φώναξε το γερανό να το σηκώσει.

Με το δίκιο τους.

Δεν παίζει ρόλο το γεγονός πως πέρασε η πρώτη περιπολία στις 8 και σε έγραψε.

Η επόμενη, που θα περάσει κατά τις 11-12, μπορεί να σε ξαναγράψει.

Όσο προκλητικό είναι από τη μεριά τους να σε γράψουν 2 και 3 φορές σε ένα πρωινό, άλλο τόσο προκλητικό είναι από τη μεριά σου (μου, μας) να αφήσουμε το όχημα μας σε σημείο που απαγορεύεται για όση ώρα θέλουμε.

Και νομίζω ότι στην περιοχή του λιμανιού, οποιοδήποτε λιμανιού, απαγορεύεται να αφήσεις το αμάξι για όση ώρα θέλεις, παρά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όλη η περιοχή της Ραφήνας έχει ειδικές πινακίδες με τις οποίες ενημερώνονται οι οδηγοί ότι απαγορεύεται η στάθμευση, οι θέσεις φέρουν συνήθως εμφανή πλαίσια (όπως ακριβώς η ελεγχόμενη στάθμευση του Δήμου Αθηναίων) και όσοι θέλουν να σταθμεύσουν καλούνται να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο. Προφανώς δεν έπραξες κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, ο Δήμος Ραφήνας έχει δύο μεγάλους ανοιχτούς και φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης σε απόσταση 5 λεπτών (με τα πόδια) από το λιμάνι, τους οποίους οι επισκέπτες επιλέγουν να αγνοούν επιδεικτικά, γιατί θεωρούν δικαίωμά τους να παρκάρουν όπου γουστάρουν, τσάμπα φυσικά.

Και μετά φταίει ο Δήμος, φταίει η κυβέρνηση, φταίει το Κράτος, φταίει ο ανάδρομος Ερμής γιατί φάγαμε κλήση...

Δημοσ.

Η λογικη σου να κυνηγήσουμε νομικα το δήμο σπάει κοκκαλα,απορώ πως δεν το σκέφτηκα...

εδώ μιλάμε για ένα δήμο που έχει απαγορεύσει το παρκάρισμα παντου και δεν είναι φαντασία μου.Επίσης το οτι είμαστε αρκετοί δε σου λέει τίποτα?Οι άνθρωποι γράφουν ασύστολα ενω η σήμανση είναι ανύπαρκτη.Οχι ελλιπής.Εγω βασικα ρωτησα αν κάποιος ξέρει τι γίνεται αν η παράλογη και άδικη κληση δεν πληρωθεί,ή αν ξέρει τη διαδικασία.Δεν είναι οτι παρανομήσαμε ή πήραμε τη θέση κάποιου,απλα παρκάραμε κάπου χωρίς σήμανση.

Δημοσ.

Άσχετα αν είναι σωστή ή όχι η απόδοση της κλήσης, δεν καταλαβαίνω απο που κι ως που δεν ισχύει η 50% "έκπτωση" αν πληρωθεί μέσα στο 10ήμερο. Άλλους νόμους έχουν εκεί;

Δημοσ.
Η λογικη σου να κυνηγήσουμε νομικα το δήμο σπάει κοκκαλα,απορώ πως δεν το σκέφτηκα...

εδώ μιλάμε για ένα δήμο που έχει απαγορεύσει το παρκάρισμα παντου και δεν είναι φαντασία μου.Επίσης το οτι είμαστε αρκετοί δε σου λέει τίποτα?Οι άνθρωποι γράφουν ασύστολα ενω η σήμανση είναι ανύπαρκτη.Οχι ελλιπής.Εγω βασικα ρωτησα αν κάποιος ξέρει τι γίνεται αν η παράλογη και άδικη κληση δεν πληρωθεί,ή αν ξέρει τη διαδικασία.Δεν είναι οτι παρανομήσαμε ή πήραμε τη θέση κάποιου,απλα παρκάραμε κάπου χωρίς σήμανση.

H λογικη μου σπαει κοκκαλα, θες να δουμε και την δικη σου?

Διαμαρτυρεσαι για μια αδικη οπως υποστηριζεις κληση (η μαλλον δυο αδικες κλησεις), επικαλουμενος εκτος απο εσενα και τους υπολοιπους που εφαγαν κληση.

Καταληγεις λοιπον στο οτι επειδη η κληση που εφαγες εσυ (και τοσοι αλλοι) ειναι αδικη δεν θες να την πληρωσεις.

Και σε ρωταω. Τι σε νοιαζουν οι αλλοι? Γιατι τους επικαλεισαι? Για να δικαιολογησεις τον εαυτο σου και να βρεις ενα πατημα να πεις "δεν πληρωνω την κληση αφου ειναι κι αλλοι?"

Εαν σε ενδιαφερουν και οι υπολοιποι φροντιστε ολοι μαζι να κανετε μια κινηση ωστε να σταματησει αυτη η αδικια που υποστηριζεις οτι υπαρχει. Εσυ αντ' αυτου το μονο που κοιτας ειναι πως να γλυτωσεις για την παρτη σου την κληση και χεστηκες για το αν θα γραψουν τους επομενους ΑΔΙΚΑ οπως υποστηριζεις.

Εαν παλι δε σε ενδιαφερουν οι αλλοι, τοτε μη τους επικαλεισαι καθολου.

Γιαυτο δε θα παμε μπροστα, γιατι εχουμε γεμισει Ελληναρες.

Ο Ελληνας κρινει αν η κληση ειναι δικαιη η αδικη και στη συνεχεια αφου την κρινει αδικη, αποφασιζει να μην πληρωσει "για να μη τους κανει την χαρη". Η δικαιολογια στο τσεπακι.

Παραλληλα ομως ΑΚΟΜΑ και αν ΥΠΑΡΧΕΙ αδικια, αυτο που τον ενδιαφερει δεν ειναι να σταματησει η αδικια. Απλα να γλυτωσει το τομαρι του, κι οι υπολοιποι που προκειται να αδικηθουν με τον ιδιο τροπο, ας κοψουν το λαιμο τους.

Ευγε και εις ανωτερα.

Δημοσ.

Και δέκα κλήσεις, λέω εγώ. Δεν ειναι δυνατον να παρκάρεις παράνομα (ΕΙΔΙΚΑ κοντα σε λιμανι, αυτο που ειπε ο σουγκατα) και να θέλεις να κυνηγήσεις και τον δήμο. Με την ιδια λογική παραβιάζεις στοπ και φταίει το Κράτος. Για να γινει αντιληπτό και το ποιντ, για πες, θα ξαναπαρκάρεις εκει; Δεν νομιζω. Αυτος ειναι και ο στοχος. Καλά κάνουν.

Παρεμπιπτοντως, πως σκοπευεις να τους κυνηγήσεις νομικα; Θα πεις οτι ο νομος ειναι παράλογος και άδικος;

Δημοσ.

Δε σκοπευει να τους κυνηγησει νομικα, απλα να μην πληρωσει την κληση θελει επειδη την κρινει αδικη και "για να μη τους κανει τη χαρη" :P

Δημοσ.

Α σορρυ, παρανοηση. Ακομα χειροτερα λοιπον, "δεν πλερωνω γιατι ειναι παραλογο και αδικο".

Μου θυμιζει αυτους που διαμαρτυρονται επειδη το προστιμο για την παραβιαση κοκκινου ειναι πολυ υψηλο. ΜΗΝ το κανετε. Διανοηση.

Δημοσ.
Μου θυμιζει αυτους που διαμαρτυρονται επειδη το προστιμο για την παραβιαση κοκκινου ειναι πολυ υψηλο. ΜΗΝ το κανετε. Διανοηση.

Ναι καλά. Σπάνιο αγαθό στις μέρες μας, πρέπει να την χάσει κάποιος για να την κληρονομήσει ο επόμενος.

Σαν την άδεια των φορτηγατζήδων ένα πράμα :P

Δημοσ.

Τελικα δεν καταλαβα...

Το σημειο που παρκαρε ειχε απαγορευτικο? Αν δεν ειχε, ειναι σωστο να φαει κληση?

Επισης ειναι νομιμο να ριξουν 2 κλησεις για το ιδιο παραπτωμα, και μαλιστα μεσα σε 3 ωρες? (οταν φυσικα μιλαμε για παρανομο παρκαρισμα που δεν εμποδιζει την κυκλοφορια ή ΑΜΕΑ)

Δημοσ.

Βέβαια ο topic starter λέει και αυτό.

...σε χώρο που ούτε σήμανση είχε ούτε κίτρινη γραμμή,απλά ήταν κοντά στο λιμάνι.

:-)

post-147756-129063111944_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...