Προς το περιεχόμενο

Ethernet ή usb για μεταφορα δεδομενων?

SOCRATIS1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Θελω να μου πειτε τι ειναι καλυτερο για μεταφορα δεδομενων.Usb ή ethernet?

Εχω ενα media pleyr και θελω να το συνδεσα με το pc κατευθειαν και να παιζω τα κοινοχρηστα αρχεια απο εκει.Με usbδεν γινεται βεβαια ,αλλα αν γινονταν θα ηταν καλυτερα με ethernet ή με usb[αν ειναι με usb να το παρατησω και να παω σε αποσπομενο σκληρο].Επειδη νομιζω οτι σας μπερδεψα θελω να μαθω ποιο ειναι το πιο γρηγορο για μεταφορα δεδομενων[οχι ιντερνετ]

Δημοσ.

Μέγιστες ταχύτητες μεταφοράς:

USB 2.0--> 60 MB/s

Gigabit Ethernet --> 125 MB/s

Fast Ethernet --> 11.6 MB/s

Πηγή: wikipedia

• Super Moderators
Δημοσ.

το USB2.0 πρακτικά δεν πάει πάνω από 35-36MB/sec

Fast & Gigabit Ethernet μπορούν να τερματιστούν αν έχουμε γρήγορους δίσκους

Δημοσ.

Πάντως αν το ερώτημά σου είναι, «τραβάω καλώδιο ethernet pc <-> media player ή παίρνω εξωτ. δίσκο και τον κάνω βόλτες», αν μπορείς να τραβήξεις καλώδιο, με το streaming θα σαι OK φαντάζομαι, συνεπώς δε σ απασχολεί η ταχύτητα μεταφοράς.

Δημοσ.

Blue ray iso θα παιξει καλα?Εχει σχεση το ποσο μεγαλο ειναι το αρχειο?Θα κατεβασω κανα 40 gb blue ray με τα μενου κτλ και θα δω αν μπορει να τα παιξει και αυτα.

• Super Moderators
Δημοσ.

έχει σχέση με το bitrate άρα και κατ' επέκταση με το πόσο μεγάλο είναι το αρχείο...

δεν έχω δοκιμάσει blu-ray img

Δημοσ.

Κανονικά πάντως, δε θα πρέπει να χει πρόβλημα. 40GB έστω 90' ταινία => ~60Mbps. Άντε να χει και κανα "spike" αλλά και πάλι μακρυά μου φαίνεται το 100άρι.

• Moderators
Δημοσ.

Τα εχω ξαναπει αλλα ας τα ξαναγραψω.

Οπως πολυ σωστα υπολογιζει ο antoni απο πανω, μια μικρη σε διαρκεια ταινια, αλλα τεραστια σε μεγεθος, μας δινει 60mbps.

Το 100ρι LAN πιανει υπο φυσιολογικες συνθηκες, 85-90% του μεγιστου θεωρητικου (καμια σχεση με τα USB που πιανουν το μισο).

Αρα εχουμε 80mbps πες στη χειροτεροτερη περιπτωση του απλου ethernet.

Αρα σε φτανει (απο πλευρας bandwidth) μια χαρα για ΟΛΕΣ τις περιπτωσεις, ακομα και αυθεντικο blu ray rip σε πολυ μικρης διαρκειας ταινια.

Δημοσ.

Υπαρχει περιπτωση αν το συνδεσω με usb[usb stick ]να εχω καλυτερη εικονα?δηλαδη μπορει να δωσει και καλυτερη εικονα μεσω usb ή και το ethernet και το usb εχουν να κανουν μονο με την μεταφορα αρχειςων και καθολου εικονας?

Δημοσ.
Υπαρχει περιπτωση αν το συνδεσω με usb[usb stick ]να εχω καλυτερη εικονα?δηλαδη μπορει να δωσει και καλυτερη εικονα μεσω usb ή και το ethernet και το usb εχουν να κανουν μονο με την μεταφορα αρχειςων και καθολου εικονας?

Όχι, η ποιότητα εικόνας θα είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις. Το usb και το ethernet κάνουν μεταφορά δεδομένων χωρίς να παίζει κάποιο ρόλο τι δεδομένα είναι αυτά :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...