liopyr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 *ding - double account spotted* Όσες φάσεις της ζωής μου κοιμήθηκα λίγο, δεν έγινε επειδή το προσπάθησα αλλά επειδή αναγκάστηκα. Τον ατελείωτο (1,5 μήνα ) που άντεξα φαντάρος, κοιμόμουν ~4 ώρες το 24ωρο, και αυτό με συχνές "βίαιες" διακοπές ενδιάμεσα. Από ένα σημείο της μέρας και μετά ένιωθα αδικαιολόγητη κόπωση, σωματική και πνευματική. (το δεύτερο είναι ένας από τους λόγους που ο ενάμισης μήνας δεν ήταν μια εβδομάδα). Γενικά νομίζω πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στον ύπνο, θεωρώ πως ο κάθε οργανισμός τον δέχεται και τον απαιτεί διαφορετικά, οπότε γενικές συμβουλές "κοιμήσου τόσο - μη κοιμάσαι τόσο" δεν είναι απαραίτητα εύστοχες, κάθε άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι πως από ένα σημείο και μετά η "περισσότερη ζωή" που σου προσφέρει ο λιγότερος ύπνος δρα αντιστρόφως ανάλογα στην ποιότητά της. (δεν ξέρω αν εξέφρασα σωστά αυτό που ήθελα να πω στην παραπάνω πρόταση).
YiN Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Το μόνο σίγουρο είναι πως από ένα σημείο και μετά η "περισσότερη ζωή" που σου προσφέρει ο λιγότερος ύπνος δρα αντιστρόφως ανάλογα στην ποιότητά της. (δεν ξέρω αν εξέφρασα σωστά αυτό που ήθελα να πω στην παραπάνω πρόταση). Το αυτό. Οσοι εχουν χρονιες αϋπνιες ισως μπορουν να καταλαβουν καλυτερα. Είναι σαν να ζεις με περιορισμενο μυαλο και μονιμη θολουρα.
Garnele Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Για περίπου ένα εξάμηνο, όταν αποφάσισα να κατανοήσω το ζεν μου και έκανα συστηματικά γιόγκα, ο ύπνος μου είχε αλλάξει τελείως: με ένα 5ωρο-6ωρο ύπνο ήμουν ξεκούραστη και φουλ ενέργεια για ολόκληρη την υπόλοιπη μέρα. Δεν είμαι σίγουρη για το αν αυτό οφείλεται στις αναπνοές, στη χαλάρωση, στη σωματική άσκηση ή αν πρόκειται για ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω, πάντως νομίζω πως η περίοδος εκείνη ήταν από τις πιο δημιουργικές μου. Μετά βέβαια ήρθε κύπρια γυμνάστρια και τα παράτησα. Πλέον απλά πίνω καφέδες και ρεντ μπουλ γιατί δεν έχω χρόνο.
YiN Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Γκαρνελε, η ασκηση βοηθαει γενικα. Οταν γυμναζομαι εντοντα και δεν καπνιζω κοιμαμαι τις ωρες που ανεφερες και ειμαι απολυτως καλα.
Swimmer21 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Εγώ πέρσυ το καλοκαίρι με εναν φιλο μου καταφεραμε να μεινουμε ξυπνιοι 49 ώρες (2 μέρες και 1 ώρα) Δεν ενιωθα καμια τρελη κουραση, απλα θυμαμαι πως με ετσουζαν τα ματια μου... Καπου στις 30κατι ωρες, ηταν 8 το πρωι, πηραμε λεωφορειο απο το χωριο και κατεβηκαμε παραλια.. με το που μπηκαμε στην θαλασσα ξυπνησαμε ΕΝΤΕΛΩΣ.. Αφου θυμαμαι παιζαμε beach volley κλπ Αντεξαμε μεχρι το βραδυ και μετα... zZzZzzZz.. Απο τότε δεν εχω δοκιμασει να κρατηθω και να μην κοιμηθω... Μονο πριν 3 μηνες οταν εδινα Πανελληνιες (ΑΟΔΕ) Διαβαζα απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 7 το αλλο πρωι που εδινα... Κοιμηθηκα μονο 4 με 5 ξημερωματα που εδινα ΑΟΔΕ στις 7και.. Το ΑΟΔΕ οσοι ξερετε θελει παπαγαλια κλπ και ειχα να διαβασω 48 σελιδες ετσι... Το πρωι οταν πηγα στο σχολειο ημουν καπως ετσι ---> δεν θυμομουν χριστο! Κι ομως, μολις ηρθαν τα θεματα τα εγραφα ολα χωρις καν να τα σκεφτομαι... Εγραψα 19,8
Garnele Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Γιν, κοίτα, η ενέργεια που περιγράφω παραπάνω είναι διαφορετική από εκείνη που είχα όταν έκανα άλλου είδους γυμναστική, γι' αυτό το αναφέρω κιόλας. Μιλάω για κάτι που δεν βρίσκεις όταν ασχολείσαι με αθλητισμό ή με χορό για παράδειγμα. Άσε που με αυτά δεν θυμάμαι κάποια ουσιαστική διαφορά στον ύπνο, πέραν του ότι απλά ήταν το ίδιο βαρύς με τη γιόγκα.
Garnele Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Έχουμε κανονίσει ήδη με Τέο μέσα στο χειμώνα βραδιές γιόγκα και μετά μπύρα/πίτσα/ταινία. Ψήσου να σου μάθουμε τα πάντα. =ρ
Luxx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Υπαρχουν ατομα που εχουν φτασει σε ενα μετριο επιπεδο διαλογισμου και κανουν και αστρικες προβολες σχετικα ευκολα. Μπειτε στο esoterica και διαβαστε στην ενοτητα " Ψυχη ", το θεμα " Αστρικη Προβολη ".
Dimitris1948 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Υπαρχουν ατομα που εχουν φτασει σε ενα μετριο επιπεδο διαλογισμου και κανουν και αστρικες προβολες σχετικα ευκολα. Μπειτε στο esoterica και διαβαστε στην ενοτητα " Ψυχη ", το θεμα " Αστρικη Προβολη ". μ@λ@κιες..!
insomniaK Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 μην κορoϊδεύεις το esoterica. το καλύτερο ανάγνωσμα για την τουαλέτα είναι.
Luxx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Οσα δε φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια..
Dimitris1948 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 μην πιστεύεις κάτι απλά επειδή σου αρέσει, και εγώ θα θελα να ναι είναι αλήθεια(δυστυχώς είναι πίπες), σκέψου το πρώτα, ερεύνησε ξέρω γω...
mrfan Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Αυτο που ειπες για ουσια που βυθιζεσαι και επουλωνει πληγες και και και μου θυμισε Anjelina jolie και wanted
Swimmer21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Αυτο που ειπες για ουσια που βυθιζεσαι και επουλωνει πληγες και και και μου θυμισε Anjelina jolie και wanted Ναί το είπαμε πιο πριν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.