2Black Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Αυτό είναι ένα θέμα που ήθελα να φτιάξω καιρό τώρα. Μου πήρε περίπου 2 χρόνια να φτιάξω αυτο το βίντεο που σας δίνω το link για να κατεβάσετε για αυτό τον λόγο ελπίζω να του δώσετε την απαραίτητη προσοχή και να εκτιμήσετε τις ιδέες που προτείνονται (όσο τρελές και αν είναι ή φαίνονται ότι είναι). Στο βίντεο παρουσιάζονται διάφορες θεωρίες για τον ύπνο οι οποίες συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτόν: 1)Κιρκαδικός διαλογισμός 2)Μία μηχανή (η οποία αποκαλείται "Δημιουργός Ονείρων") μέσω της οποίας σε 1 ώρα μπορείς να αφομοιώσεις όλα τα πλεονεκτήματα του (8ωρου) ύπνου 3)Μια υγρή ουσία η οποία στερεοποιείται σε θερμοκρασία δωματίου (μάλλον) και όταν βυθίσεις το σώμα σου σε αυτήν αναζωογονείται πολύ πιο γρήγορα από τον κανονικό ρυθμό. Δηλαδή, πληγές και τραύματα που θα θέλαν μέρες για να περάσουν θεραπεύονται μέσα σε μερικές ώρες 4)Μία κάψουλα γεμισμένη με νερό (και κάποια άλλη ουσία προφανώς) η οποία εξυπηρετεί πάλι τον ίδιο σκοπό, δηλαδή επιταχύνει την αναζωογόνηση του σώματος 5)Μία μυστική τεχνική "νίντζα" (διαλογισμός και αυτοσυγκέντρωση ουσιαστικά) μέσω της οποίας ελέγχεις την ροή του αίματός σου. Συνοψίζοντας, όπως θα έχετε καταλάβει ως τώρα το θέμα αφορά το πως μπορείς να μειώσεις τις ώρες ύπνου σου και ταυτόχρονα να "επιταχύνεις" τις λειτουργίες του μεταβολισμού σου ώστε να σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό τον σκοπό. Περιμένω σχόλια, ιδέες ή ότι άλλο σκεφτείτε. Υστερόγραφο: Επίσης σκέφτομαι να δημιουργήσουμε μια ομάδα από εδώ μέσα η οποία θα ασχολείται με αυτό το θέμα μόνο. Και φυσικά πέρα από την θεωρία και τις ιδέες που θα συλλέξουμε να τις δοκιμάσουμε και πάνω μας έτσι ώστε να ανταλλάζουμε εμπειρίες. Περιμένω pm ή δηλώσεις από εδώ πέρα. Να ξέρετε πάντως, 2 χρόνια τώρα ασχολούμαι με την σταδιακή μείωση του ύπνου, θα νιώσετε πόνο και αδυναμία,όχι τόσο καλή διάθεση και επισής θα χρειαστεί να έχετε πολύ δυνατή θέληση. Αλλά αν και όταν το πετύχετε-πετύχουμε τότε ίσως αλλάξει και όλη μας η ζωή.
klainmaingr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Αν και όλα αυτά που αναφέρεις είναι πολύ game-ish και τσάμπλα χάμπλα δεν αμφιβάλλω καθόλου οτι μελλοντικά θα μπορούμε να ξεκουραζόμαστε τρομερά πιο γρήγορα με κάποιον εναλλακτικό τρόπο χωρίς ίσως καν να χρειαζόμαστε ύπνο. Αμφιβάλλω πολύ αν προλάβουμε να τα δούμε αυτά εν ζωή βέβαια. Τι επιτελείτα αλήθεια στο σώμα μας όταν "ξεκουραζόμαστε". Πώς θα μπορούσαμε να το επιταχύνουμε αυτό; Το 1/3 της ζωής μας το χάνουμε σε ύπνο.. και ναι είναι κρίμα.
Luxx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Γιατι να μειωσουμε τον υπνο; Ερευνες εχουν δειξει οτι οταν κοιμομαστε κατω απο 7 ωρες ή πολυ περισσοτερες απο 7 ωρες, τοτε αυξανονται οι πιθανοτητες για καρκινους και εμφραγματα! Επισης με τη μειωση του υπνου νιωθουμε πιο κουρασμενοι και στο τελος καταρρεουμε. Συμφωνω οτι κατα τη διαρκεια του υπνου, μπορουμε να επιτυχουμε διαφορα πραματα με τον διαλογισμο ( προσπαθω για αστρικη προβολη αυτο το καιρο..), αλλα με το να τον μειωσουμε, θα εχει αρνητικες επιπτωσεις στον οργανισμο μας. Δυστυχως ο υπνος ειναι αναγκαιο κακο! Μακαρι με 1 ωρα υπνου να φορτιζαμε πληρως τις μπαταριες μας. Το 1/3 της ζως μας κοιμομαστε! Δλδ εγω που ειμαι 22 χρονων, εχω κοιμηθει 7,5 χρονια!!
pappous_soulis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Αν και όλα αυτά που αναφέρεις είναι πολύ game-ish και τσάμπλα χάμπλα δεν αμφιβάλλω καθόλου οτι μελλοντικά θα μπορούμε να ξεκουραζόμαστε τρομερά πιο γρήγορα με κάποιον εναλλακτικό τρόπο χωρίς ίσως καν να χρειαζόμαστε ύπνο.Αμφιβάλλω πολύ αν προλάβουμε να τα δούμε αυτά εν ζωή βέβαια. Καλύτερα. Φαντάσου τις ώρες ύπνου που θα κόψουμε να στις επιβάλλουν σαν ώρες δουλειάς, και το 8ωρο να γίνει 16ωρο. (όχι ότι ισχύει το 8ωρο πλέον αλλά λέμε...)
nickarmy Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 αν διάβασες θέλει να πει πως σε μία ώρα θα είναι σαν να κημάσε για πολύ παραπάνω και όχι να κόψεις τον ύπνο και καληνύχτα !!!
sugata Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Οκ, δεν είναι κακή η ιδέα. Το βιντεάκι να υποθέσω ότι είναι συρραφή σκηνών κάποιων (ή κάποιας) ταινιών; Επίσης: έχεις επηρεαστεί καθόλου από Dan Brown και "Χαμένο Σύμβολο", γιατί αυτό το υγρό που αναζωογονεί και γενικότερα φέρνει σε μια περίεργη κατάσταση τον οργανισμό παίζει. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι τα 2) εώς 5) είναι εφικτά, ουσιαστικά το 1) χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για τον ακριβώς αντίθετο σκοπό. Και βασικά, αν έχεις μόνο τα 3) και 4) όπου χρησιμοποιείς τον όρο αναζωογόνηση, ουσιαστικά απαλλάσσεις τον οργανισμό από την ανάγκη ξεκούρασης. Τώρα αν η διαδικασία της δημιουργίας ονείρων από τον εγκέφαλο είναι τόσο απαραίτητη, δεν το ξέρω. Αν δεν είναι όμως, δε χρειάζεται τίποτε άλλο. Ρε, δεν πιστεύω να πήγες για ύπνο.
Luxx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Και κατι ασχετο, τωρα που ειδα το βιντεο. Τι 2 χρονια σου πηρε να φτιαξεις; Και τι εφτιαξες εσυ ακριβως; Απλα πηρες 5 αποσπασματα απο ταινιες και τα ενωσες. Σε λιγοτερο απο 5 λεπτα το κανω εγω αυτο. Κατι ακομα πιο ασχετο. Μπορει καποιος να μου πει ποια ταινια ειναι αυτη που δειχνει εναν σκεπασμενο με κερι(; και ο αλλος να του δινει κρασι; Πρεπει να την εχω δει, αλλα δε θυμαμαι. Το Perfume ειναι; Η αναζωογονηση επιτυγχανεται με τον διαλογισμο, αλλα ειναι πολυ δυσκολο να επιτευχθει. Ισως καποιοι στο Θιβετ να το εχουν καταφερει.
SlackulatoR Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Καλύτερα. Φαντάσου τις ώρες ύπνου που θα κόψουμε να στις επιβάλλουν σαν ώρες δουλειάς, και το 8ωρο να γίνει 16ωρο. (όχι ότι ισχύει το 8ωρο πλέον αλλά λέμε...) Το έποιασε το νόημα ο soulis. Στο τέλος θα μας καταντήσουν ζόμποις
kage Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 καθε χρονο βγαινουν μελετες σχετικα με τον υπνο...ολες διαφορετικες... το ιδιο και για την ακτινοβολια κινητων κτλ. σε κανα youtube ανεβασε το...
gtroza Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Αλλά αν και όταν το πετύχετε-πετύχουμε τότε ίσως αλλάξει και όλη μας η ζωή. πιό γρήγορα βλέπω να ξεχρεώνουμε το ΔΝΤ ! η σειρά ανάγκης είναι αναπνοή, ύπνος*, νερό, φαγητό* *δεν ξέρω άν κοιμάται ο Ινδός που επί χρόνια δεν τρώει τίποτα *υπάρχει καμμιά ιδέα για το τι θα κανουμε τον χρόνο που θα κερδίσουμε ; .
Luxx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 ΣΕΞ!!!!!!!!!!!! Κοιμαται ο Ινδος. Ειπαμε δεν ειναι και ο Θεος!
IMAndreas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Ο ύπνος έχει να κάνει στον άνθρωπο.... Ξέρω παιδιά που κοιμούνται 5-6 ώρες το βράδυ μετά ξυπνάνε και δεν κοιμούνται το μεσημέρι. Δεν σας έχει τύχει να αποκοιμηθείτε στον καναπέ και να ξυπνήσετε για κάποιον λόγο (θόρυβο/ξυπνητήρι) μετά από 10λεπτά και να νιώθετε λες και κάνατε μεσημεριανό ύπνο 2ωρο και άλλες φορές να ξαπλώνεις για κανά μισάωρο και όταν ξυπνάς να είναι σαν να έσκαβες? Έχει να κάνει και τον τρόπο που διαχειρίζεται το μυαλό μας την ενέργεια... Δείτε εδώ "famous 4 hour sleepers" πχ ο tesla κοιμόταν 2 ώρες και όλες τις άλλες δούλευε....το μυαλό του κανονικά ξεκουραζόταν σαν ύπνος 8ώρου το θέμα είναι πως το έκανε? γτ άμα πας να διαβάσεις ή να κάνεις πνευματική εργασία χωρίς ύπνο λες "παω για ύπνο" χαχα (αν και απο κάτω λέει μια θεωριούλα ότι κοιμώταν μέσα στην μέρα με ανοιχτά τα μάτια και διαφορα χαχα)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 πιό γρήγορα βλέπω να ξεχρεώνουμε το ΔΝΤ ! Πιο γρηγορα θα φτασουμε στη χρεωκοπια εννοεις, γιατι οι πολιτικοι θα ειναι ξυπνιοι περισσοτερες ωρες καθημερινα, αρα θα δεις για ποτε θα κανουν φτερα και οσα λεφτα απεμειναν Τεσπα οσον αφορα στον υπνο. Στο στρατο κοιμομουν 4-5 ωρες την μερα (κι αυτες οχι παντα ποιοτικες) για 1 χρονο σχεδον και με καθημερινη κουραση, αλλα σπανια ενιωθα ασχημα ή σωματικα αδυναμος. Σαν φοιτητης κοιμομουν 10+ ωρες την μερα και ειχα μονιμως μαυρους κυκλους κατω απτα ματια και ηθελα τουλαχιστον αλλη 1 ωρα για να συνελθω. Με βεβαιοτητα αυτη ηταν η περιοδος που ενιωθα τον υπνο να μην με ικανοποιει, αλλα να με αφηνει κουρασμενο. Σαν εργαζομενος κοιμομουν ενα 8ωρο και ειχα την αντοχη να ξενυχτισω και καποια μερα μεσα στη βδομαδα αν ηθελα, χωρις να εχει προηγηθει παραπανω υπνος. Αρκει να μη δουλευα την επομενη. Νομιζω πως το 8ωρο ειναι το ιδανικο, αλλα και με 5ωρο αντεχει ενας δυνατος οργανισμος, εαν εχει θεληση να το κανει 5ωρο.
De@th L0rd Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 εγω κοιμάμαι max 6 ώρες. Αν κοιμηθώ παραπάνω ξυπνάω σαν να με πάτησε τρένο. Έχω να κοιμηθώ οκτάωρο κανα τεσσάρι χρόνια....
chaplin1981 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 και μενα ο πολυς υπνος με χαλαει παρα πολυ.αν κοιμηθω 8-10 ωρες, για να συνελθω μετα περναει η μιση μερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.