Aztec Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 τι εννοείς?ότι δεν το δοκίμασα?μια χαρά σε desktop το έβαλα με έτοιμο gnome ξαναλέω.2009 κάτι από ότι θυμαμαι. Το θέμα βρίσκεται σε ότι ανέφερα στην δημοσίευση μου και όχι σε τέτοιες λεπτομέρειες. Εσύ από το opensuse τι έχεις να μας πεις?πως τα πηγαίνει τώρα τελευταία με τα bugs? αν δοκίμαζα και bsd θα το ανέφερα! Σε μένα πάει αυτό ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Αν μεινω με αυτη για 3-4 χρονακια (δεν το βλεπω αλλα ειναι υποθετικη ερωτηση) τι προβληματα μπορει να εχω; Τι κενα ασφαλειας; Θεματα με ιους; Γενικως τι παιζει αν κρατησω μια LTS για πολυ καιρο; Και τι κερδιζω αν κρατησω μια LTS για πολυ καιρο επισης; Κενά ασφαλείας δεν θα έχεις, ούτε ιούς* απλά θα έχεις παλαιότερες (και στην περίπτωση που το κρατήσεις πάνω από 2-3 χρόνια ΠΟΛΥ παλαιότερες) εκδόσεις των προγραμμάτων (δηλαδή δεν θα έχεις τις νέες λειτουργίες που θα έχουν προστεθεί ή τα bugs που έχουν λυθεί μέσα σε αυτά τα χρόνια). Αυτό ήταν γενικό. Τώρα με την LTS υποτίθεται ότι θα έχεις updates για 3 χρόνια από τη στιγμή που βγήκε οπότε είναι πιο λίγο το κακό. Άποψη μου αν θέλεις κάτι που να κρατά περισσότερο μη βάζεις Ubuntu. Το Ubuntu από ότι φαίνεται είναι για τους πρώτους 6 μήνες του αρχάριου, από εκεί και πέρα πάμε γι'άλλα *(η ασφάλεια του λειτουργικού έγκειται στη δομή του και στον τρόπο λειτουργίας του - είναι ασφαλέστερο δηλαδή από σχεδιασμού του με εξαίρεση βέβαια τίποτα σοβαρά bugs που συνηθήζει να έχει το Ubuntu) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Προσπαθησα να το περασω σε arch και ειχα προβλημα. Αντιθετα με αυτο που λενε στο wiki τους, o nvidia driver προσπαθουσε να φτιαξει ενα xorg.conf παλιου τυπου (ολα χυμα στο ιδιο αρχειο) ενω ο νεος τροπος ειναι ξεχωριστα αρχεια στο xorg.conf.d. Αυτο λενε οτι μπορει να μη δουλεψει σωστα. Εσυ πως το εχεις? Εγώ πάντως με τον παλιό τρόπο δεν έχω πρόβλημα με xorg server 1.8.1και nvidia 256.44-1 χρησιμοποιώντας το κλασικό xorg.conf αρχείο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexmark Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Κενά ασφαλείας δεν θα έχεις, ούτε ιούς* απλά θα έχεις παλαιότερες (και στην περίπτωση που το κρατήσεις πάνω από 2-3 χρόνια ΠΟΛΥ παλαιότερες) εκδόσεις των προγραμμάτων (δηλαδή δεν θα έχεις τις νέες λειτουργίες που θα έχουν προστεθεί ή τα bugs που έχουν λυθεί μέσα σε αυτά τα χρόνια). Αυτό ήταν γενικό. Τώρα με την LTS υποτίθεται ότι θα έχεις updates για 3 χρόνια από τη στιγμή που βγήκε οπότε είναι πιο λίγο το κακό. Άποψη μου αν θέλεις κάτι που να κρατά περισσότερο μη βάζεις Ubuntu. Το Ubuntu από ότι φαίνεται είναι για τους πρώτους 6 μήνες του αρχάριου, από εκεί και πέρα πάμε γι'άλλα *(η ασφάλεια του λειτουργικού έγκειται στη δομή του και στον τρόπο λειτουργίας του - είναι ασφαλέστερο δηλαδή από σχεδιασμού του με εξαίρεση βέβαια τίποτα σοβαρά bugs που συνηθήζει να έχει το Ubuntu) thnx RedLizard. Ετσι κι αλλιως κατεβαζω τωρα το openSuse για να το βαλω σε vm να το δω. Καποια αλλη διανομη που εχετε να προτεινετε για την μετα-Ubuntu εποχη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 thnx RedLizard. Ετσι κι αλλιως κατεβαζω τωρα το openSuse για να το βαλω σε vm να το δω. Καποια αλλη διανομη που εχετε να προτεινετε για την μετα-Ubuntu εποχη; Το openSUSE είναι πολύ καλό αρκεί να έχεις καλό μηχάνημα γιατί επειδή είναι τίγκα στα extras (AppArmor κτλ) γίνεται λίγο πιο βαρύ από το Ubuntu. Τώρα άλλες διανομές... Mandriva είναι πολύ καλή, Sabayon, βασικά και το Debian καλό είναι και συντηρείται πάρα πολύ καλά αν το προσέχεις. Αν θέλεις KDE4 σίγουρα openSUSE ή Sabayon με κλειστά μάτια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios_geo Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 οι αναβαθμίσεις έρχονται να λύσουν bugs πάντως για παράδειγμα το νέο kde 4.5 λύνει πάνω από 16.000 bugs σύμφωνα με την ανακοίνωση του release Πολύ σωστά έθεσες αυτό που θέλω να πώ. Οι αναβαθμίσεις λύνουν bug, αλλά προσθέτουν και νέες δυνατότητες που δημιουργούν νέα bug. Δεν τελειώνει ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Θα σου πρότεινα να παίξεις σε virtual box λίγο με arch ωστε να εξοικειωθείς με την installation διαδικασία και μετά δοκίμασε με αυτό καθώς αξίζει. Αξίζει γιατί 1. Μου αρέσει γιατί είναι rolling distro 2. Γιατί στήνεις το μηχάνημα όπως θέλεις 3. Γιατί ο pacman τα σπάει 4. Γιατί η bsd φιλοσοφία έχει την ομορφιά της 5. Γιατί θα μάθεις περισσότερα πράγματα 6. Γιατί το ABS είναι αρκετά καλό όταν χτίζεις from source 7. Γιατί το Arch Wiki είναι εκπληκτικό But thats me ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexmark Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Done Aztec! Κατεβαινει και αυτο και βλεπουμε. Δυσκολος αυτος ο Αυγουστος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efo355 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Αν και είχα δοκιμάσει αρκετές διανομές γενικά περιστρεφόμουν γύρω από το kubuntu. Πρωτοέβαλα kubuntu στην έκδοση 7.04 και μέχρι την 8.04 ήμουν ενθουσιώδης και το kde ήταν πιο ώριμο από ποτέ και γενικά έκανες τη δουλειά σου απλά και ωραία. Μετά ήρθε το kde4 και δούλευε τίποτα. Ξαναγύρισα στην 8.04 μέχρι που έφτασε το kde4.3 και γεμάτος προσδοκίες έκανα την εγκατάσταση μου.Μεγάλη απογοήτευση και πολλά μα πάρα πολλά bugs. Δεν έπρεπε να πετάξει έτσι η canonical όλη τη δουλειά στο kde3. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Είμαι χρήστης linux από το 2006 (10 χρονών). Ακόμα δεν μπορώ να αφήσω το pc μου μόνο με kde 4. Έχοντας το kde 3 τα πάντα δουλεύουν καλύτερα. Σίγουρα το KDE 4 έχει πολλά μειονεκτήματα και είναι ένα project που διαρκώς βελτιώνεται.(γι' αυτό πιστεύω πως γίνονται και τόσο συχνές αναβαθμίσεις στο KDE 4. Η γνώμη μου είναι πως δεν πρέπει να κρίνουμε ένα λειτουργικό από μια διανομή. Και εγώ openSUSE χρησιμοποιώ αλλά αν ψάχνεις κάτι θα είναι πιο σταθερό και τα πράγματα θα είναι πιο δοκιμασμένα σου προτείνω το debian stable. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efo355 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Είμαι χρήστης linux από το 2006 (10 χρονών). Ακόμα δεν μπορώ να αφήσω το pc μου μόνο με kde 4. Έχοντας το kde 3 τα πάντα δουλεύουν καλύτερα. Σίγουρα το KDE 4 έχει πολλά μειονεκτήματα και είναι ένα project που διαρκώς βελτιώνεται.(γι' αυτό πιστεύω πως γίνονται και τόσο συχνές αναβαθμίσεις στο KDE 4. Η γνώμη μου είναι πως δεν πρέπει να κρίνουμε ένα λειτουργικό από μια διανομή. Και εγώ openSUSE χρησιμοποιώ αλλά αν ψάχνεις κάτι θα είναι πιο σταθερό και τα πράγματα θα είναι πιο δοκιμασμένα σου προτείνω το debian stable. και γώ με opensuse είμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaNtErAz Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Όσες φορές ρε γμτ έδωσα ευκαιρία στο ΚDE με απογοήτευσε! Δεν είμαι συχνός χρήστης Linux αλλά ενώ το gnome είναι σταθερότατο και λειτουργικό, το KDE έχει όλο BUG. Ειδικά από την τελευταία φορά που το δοκίμασα θυμάμαι εκείνα τα deskapps και βγάζω σπυράκια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Simewn Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μετά από όσα διάβασα ως τώρα. Είναι αναγκαστικό να εγκαταστήσουμε μια καινούρια διανομή μόλις αυτή βγει; Αν κρατήσουμε μία διανομή , δεν μπορούμε να κάνουμε update χωρίς distro upgrade? Λογικό δεν είναι να ακολουθείται αυτός ο κύκλος αναβάθμισης και bugs και ξανά αναβάθμισης κοκ? Απλά τώρα γίνεται με εντονότερους ρυθμούς από ότι στο παρελθόν που δεν ήταν διαδεδομένο το ίντερνετ τόσο. Θυμάμαι να ψάχνω σε περιοδικά για καινούρια προγράμματα και διανομές. Τώρα έχω ότι θέλω σε λίγα λεπτά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Πολύ σωστά έθεσες αυτό που θέλω να πώ. Οι αναβαθμίσεις λύνουν bug, αλλά προσθέτουν και νέες δυνατότητες που δημιουργούν νέα bug. Δεν τελειώνει ποτέ. προφανώς software είναι και έχει bugs το πρόσημο όμως είναι θετικό Δεν έχει καμία σχέση το kde 4.1.x με το 4.5 από άποψη χρηστικότητας και προβλημάτων. Το 4.5 είναι πολύ καλύτερο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliaskr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μετά από όσα διάβασα ως τώρα. Είναι αναγκαστικό να εγκαταστήσουμε μια καινούρια διανομή μόλις αυτή βγει; Αν κρατήσουμε μία διανομή , δεν μπορούμε να κάνουμε update χωρίς distro upgrade? Λογικό δεν είναι να ακολουθείται αυτός ο κύκλος αναβάθμισης και bugs και ξανά αναβάθμισης κοκ? Απλά τώρα γίνεται με εντονότερους ρυθμούς από ότι στο παρελθόν που δεν ήταν διαδεδομένο το ίντερνετ τόσο. Θυμάμαι να ψάχνω σε περιοδικά για καινούρια προγράμματα και διανομές. Τώρα έχω ότι θέλω σε λίγα λεπτά... Όχι.Μπορείς να κρατήσεις μια έκδοση διανομής όσο θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.