redLizard Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 @vasilisga +1 @iliaskr , rearshooter το openSUSE δεν χρησιμοποιείται τυχαία για τη δημιουργία του KDE Four Live CD http://home.kde.org/~kdelive/ είναι η διανομή με το καλύτερο KDE4 desktop μετά το Gentoo. Γενικά ένα από τα καλά του openSUSE είναι ότι είναι desktop agnostic διανομή (χωρίς περίεργες χακιες για να κάνει τα πράματα να δουλέψουν, όπως κάνουν στο Ubuntu). Προσωπικά δεν με έχει κουράσει καθόλου το Linux, κυρίως γιατί πολύ απλά ότι δεν μου αρέσει ή ότι δεν μου δουλεύει το αλλάζω - και στο κόσμο του Linux μπορεί κανείς να βρεί άπειρες εναλλακτικές εφαρμογές για κάθε δουλεία. Το πρώτο πράμα που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι: επειδή έχει μια διανομή το Χ πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι είναι το καλύτερο στην κατηγορία του (βλ. Pulse). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 μάλλον είμαι ο μόνος που βλέπω τα διάφορα προβλήματα του KDE που χρησιμοποιώ να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και να γίνεται περισσότερο δεμένο από έκδοση σε έκδοση Για το gnone ή άλλα DE δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά ειδικά για το kde φέρνω στο μυαλό μου πως ήταν η πρώτη 4.x έκδοση και πως η 4.5. Η νύχτα με την μέρα κυριολεκτικά. Σύγουρα όμως σαν DE έχει βαρύνει αρκετά, ίσως από την άλλη να ακολουθεί και την εξέλιξη -από άποψη ισχύος- των υπολογιστών. Θεωρώ επίσης πως είναι άδικο να συγκρίνει κάποιος το 3.x KDE με το 4.x. Το πρώτο είχε φτάσει σε ένα βαθμό ωριμότητας (μετά ακολουθούσε το σάπισμα αν δεν πέρναγε στο 4.x), δεν ισχύει προφανώς το ίδιο και με το 4 Από εκεί και πέρα υπάρχουν σίγουρα εφαρμογές που δεν με καλύπτουν πλέον. Μια τέτοια είναι το amarok. Απλά πιστεύω πως έχασε το δρόμο του και πλέον είναι μια overbloated σαβούρα, πολύ παραφουσκωμένη όμως, περισσότερο από αυτό που εγώ μπορούσα να αντέξω. Το καλό όμως είναι πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, γιαυτό και δεν υπάρχει λόγος για γκρίνια. Την θέση του παραπάνω τυμπανιαίου πτώματος άνετα πήρε το robust clementine ---------- Προσθήκη στις 16:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:11 ---------- @iliaskr , rearshooter το openSUSE δεν χρησιμοποιείται τυχαία για τη δημιουργία του KDE Four Live CD http://home.kde.org/~kdelive/ είναι η διανομή με το καλύτερο KDE4 desktop μετά το Gentoo. από τις λεγόμενες user friendly διανομές αυτή και το mandriva υποστηρίζουν ενεργότερα το kde και με έμψυχο υλικό. Στην αντίπερα όχθη είναι η fedora που έχει καθαρά biased λογική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N0tisOO7 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Πολλοί ισχυρίζονταν ότι ένας από τους καλύτερους λόγους για να χρησιμοποιείς το Linux είναι ότι δεν θα χρειάζεσαι να σπαταλάς πολύ χρόνο για να διατηρείς και να το συντηρείς απ' ότι θα χρειαζόταν στο Windows. Εγώ βλέπω το αντίθετο. Άρχισα με την έκδοση 9.10 Karmic Koala και απ' ότε βγήκε η 10.04 Lucid Lynx δεν προλαβαίνω ακόμα... και σε 2 μήνες θα βγει η νέα 10.10... (κανείς δεν με υποχρεώνει να τη βάλω όταν θα κυκλοφορήσει, αλλά καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα τελευταία, καθώς εμμέσως μας σπρώχνουν να τα χρησιμοποιούμε) Σαν νέος στο Linux περνάω πολύ χρόνο για να μάθω, πράγματα που παρουσιάζονται απλά και όταν τα βλέπω στη πράξη είναι πολύ μακριά από αυτό που ισχυρίζονται. (παράδειγμα εγκατάσταση tar.bz, tar.bz2 αρχείων). Το ότι βγαίνουν εκδόσεις σε 6 μήνες δε σημαίνει ότι είναι ότι καλύτερο. Αντιθέτως το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθείται αυστηρά πιστά για να βγούν οι διανομές στην ώρα τους, καθιστά με την πίεση του χρόνου να γίνουν πολλά λάθη και να παρουσιάζονται σαν καινοτομίες (οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες) άχρηστες εφαρμογές (προσωπικά θεωρώ το Gwibber ότι δεν χρειαζόταν να είναι στην εγκατάσταση). Πολλά bugs δεν διορθώνονται και δεν βγαίνουν ενημερώσεις για την επίλυση τους και αναφέρουν developers ότι στην επόμενη έκδοση δεν θα υπάρχουν... (γι' αυτή που χρησιμοποιούμε τώρα να μην γίνεται τίποτα; ). Όλα αυτά που γράφουμε είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου από πολλούς και μπράβο στον marios_geo που άρχισε αυτό το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliaskr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Πολλοί ισχυρίζονταν ότι ένας από τους καλύτερους λόγους για να χρησιμοποιείς το Linux είναι ότι δεν θα χρειάζεσαι να σπαταλάς πολύ χρόνο για να διατηρείς και να το συντηρείς απ' ότι θα χρειαζόταν στο Windows. Εγώ βλέπω το αντίθετο. Άρχισα με την έκδοση 9.10 Karmic Koala και απ' ότε βγήκε η 10.04 Lucid Lynx δεν προλαβαίνω ακόμα... και σε 2 μήνες θα βγει η νέα 10.10... (κανείς δεν με υποχρεώνει να τη βάλω όταν θα κυκλοφορήσει, αλλά καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα τελευταία, καθώς εμμέσως μας σπρώχνουν να τα χρησιμοποιούμε) GNU/Linux δεν είναι μόνο το Ubuntu Μην βγάζετε συμπέρασμα για όλο το GNU/Linux μόνο από μια διανομή.Το ότι το Ubuntu είναι η δημοφιλέστερη διανομή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η καλύτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Πολλοί ισχυρίζονταν ότι ένας από τους καλύτερους λόγους για να χρησιμοποιείς το Linux είναι ότι δεν θα χρειάζεσαι να σπαταλάς πολύ χρόνο για να διατηρείς και να το συντηρείς απ' ότι θα χρειαζόταν στο Windows. Εγώ βλέπω το αντίθετο. Άρχισα με την έκδοση 9.10 Karmic Koala και απ' ότε βγήκε η 10.04 Lucid Lynx δεν προλαβαίνω ακόμα... και σε 2 μήνες θα βγει η νέα 10.10... (κανείς δεν με υποχρεώνει να τη βάλω όταν θα κυκλοφορήσει, αλλά καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα τελευταία, καθώς εμμέσως μας σπρώχνουν να τα χρησιμοποιούμε) τι δεν προλαβαίνεις όμως η αναβάθμιση γίνεται με μια εντολή σε κονσόλα Σε 2 λεπτά γράφεις apt-get dist-upgrade Και συνεχίζεις να πίνεις το καφεδάκι σου, ούτε να περιμένεις δεν χρειάζεται Το ότι βγαίνουν εκδόσεις σε 6 μήνες δε σημαίνει ότι είναι ότι καλύτερο. Αντιθέτως το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθείται αυστηρά πιστά για να βγούν οι διανομές στην ώρα τους, καθιστά με την πίεση του χρόνου να γίνουν πολλά λάθη και να παρουσιάζονται σαν καινοτομίες (οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες) άχρηστες εφαρμογές (προσωπικά θεωρώ το Gwibber ότι δεν χρειαζόταν να είναι στην εγκατάσταση). αυτό είναι πρόβλημα του ubuntu όμως Έτσι λειτουργεί η συγκεκριμένη διανομή Πολλά bugs δεν διορθώνονται και δεν βγαίνουν ενημερώσεις για την επίλυση τους και αναφέρουν developers ότι στην επόμενη έκδοση δεν θα υπάρχουν... (γι' αυτή που χρησιμοποιούμε τώρα να μην γίνεται τίποτα; ). αυτό είναι πρόβλημα του ubuntu όμως Έτσι λειτουργεί η συγκεκριμένη διανομή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Ακριβώς αυτό. Επειδή στο Ubuntu κάνουν του κεφαλιού τους δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι. Προσωπικά οι παραπάνω λόγοι είναι αυτοί που με έκαναν να μην προτείνω Ubuntu σε αρχάριους πλέον, απορώ γιατί κάποιοι το κάνουν ακόμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Περίμενα πως και πως να βγάλει η nvidia υποστήριξη για opensuse 11.2, και μόλις έβγαλε άλλαξε σε 11.3 και δεν καλοπαίζει. τώρα το πρόσεξα αυτό ποια έκδοση του driver έχεις; Εδώ (σε άλλη διανομή) ο latest nvidia driver (256.44) παίζει άριστα με xorg-server 1.8 μήπως είσαι σε παλιότερη έκδοση driver; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 τώρα το πρόσεξα αυτόποια έκδοση του driver έχεις; Εδώ (σε άλλη διανομή) ο latest nvidia driver (256.44) παίζει άριστα με xorg-server 1.8 μήπως είσαι σε παλιότερη έκδοση driver; Προσπαθησα να το περασω σε arch και ειχα προβλημα. Αντιθετα με αυτο που λενε στο wiki τους, o nvidia driver προσπαθουσε να φτιαξει ενα xorg.conf παλιου τυπου (ολα χυμα στο ιδιο αρχειο) ενω ο νεος τροπος ειναι ξεχωριστα αρχεια στο xorg.conf.d. Αυτο λενε οτι μπορει να μη δουλεψει σωστα. Εσυ πως το εχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 το xorg.conf το έχω διαγράψει πλέον Έχω μόνο τα παρακάτω στο /etc/X11/xorg.conf.d/20-nvidia.conf >Section "Device" Identifier "Default nvidia Device" Driver "nvidia" Option "NoLogo" "True" EndSection Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N0tisOO7 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 GNU/Linux δεν είναι μόνο το UbuntuΜην βγάζετε συμπέρασμα για όλο το GNU/Linux μόνο από μια διανομή.Το ότι το Ubuntu είναι η δημοφιλέστερη διανομή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η καλύτερη. Εννοείται ότι όλο το GNU/Linux δεν είναι μόνο το Ubuntu. Απλά αναφέρω τη περίπτωση μου. Όταν άρχισα το Linux, έβαλα (αφού έκανα έρευνα πρώτα) Fedora. Το θεωρώ το καλύτερο για να αρχίσεις, αλλά με πρότειναν γνωστοί να βάλω Ubuntu καθώς μου έλεγαν ότι καλύτερη υποστήριξη (Forum, αριθμό χρηστών...). τι δεν προλαβαίνεις όμωςη αναβάθμιση γίνεται με μια εντολή σε κονσόλα Σε 2 λεπτά γράφεις apt-get dist-upgrade Και συνεχίζεις να πίνεις το καφεδάκι σου, ούτε να περιμένεις δεν χρειάζεται Γενικά, δεν προλαβαίνω τις αλλαγές (όποιες και να είναι), κάποια bugs που πρέπει να λύσω. Συνήθως κάνω πάντα πλήρη εγκατάσταση, όχι αναβάθμιση (για να είμαι σίγουρος) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Γενικά, δεν προλαβαίνω τις αλλαγές (όποιες και να είναι), ε τότε δες σαν λύση το debian stable ή τις lts εκδόσεις του ubuntu κάποια bugs που πρέπει να λύσω. οι αναβαθμίσεις έρχονται να λύσουν bugs πάντως για παράδειγμα το νέο kde 4.5 λύνει πάνω από 16.000 bugs σύμφωνα με την ανακοίνωση του release Συνήθως κάνω πάντα πλήρη εγκατάσταση, όχι αναβάθμιση (για να είμαι σίγουρος) Αν εννοείς format και εγκατάσταση της νέας έκδοσης γιαυτό δεν προλαβαίνεις Άντε να ξαναφέρεις στα μέτρα σου το λειτουργικό, να ξαναβάλεις όλα τα προγράμματα που θες Μόνο που το σκέφτομαι με κόβει κρύος ιδρώτας Εδώ και 3.5 χρόνια δεν έχω ξανακάνει installation Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N0tisOO7 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Αν εννοείς format και εγκατάσταση της νέας έκδοσηςγιαυτό δεν προλαβαίνεις Άντε να ξαναφέρεις στα μέτρα σου το λειτουργικό, να ξαναβάλεις όλα τα προγράμματα που θες Μόνο που το σκέφτομαι με κόβει κρύος ιδρώτας Εδώ και 3.5 χρόνια δεν έχω ξανακάνει installation Δεν είμαι και τέρας γνώσης περί Linux, γνωρίζω τα βασικά, το χρησιμοποιώ ως το κύριο λειτουργικό αλλά όταν το είχα κάνει update, δεν το ξαναδοκίμασα. Μπορεί να μου έτυχε, αλλά το ρισκάρω. Να δω τώρα με την LTS πως θα είναι αλλά τώρα το σκέφτομαι να γυρίσω ξανά σε Fedora. Το να βάλω τα προγράμμα και τις ρυθμίσεις δεν με παίρνει ούτε μέρα... δες το σαν συνήθεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexmark Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Ρε παιδια! Εγω να ρωτησω κατι σαν νεος στο ubuntu; Εχει σχεση αυτο που ειπε ο notis007. Το οτι δηλαδη οι εκδοσεις βγαινουν καθε τοσο και λιγακι και δεν προλαβαινει να τις αλλαζει. Εγω προσωπικα ξεκινησα σαν 1η γνωριμια με το ubuntu με την 9.10 και τωρα εβαλα την 10.04 LTS. Αν μεινω με αυτη για 3-4 χρονακια (δεν το βλεπω αλλα ειναι υποθετικη ερωτηση) τι προβληματα μπορει να εχω; Τι κενα ασφαλειας; Θεματα με ιους; Γενικως τι παιζει αν κρατησω μια LTS για πολυ καιρο; Και τι κερδιζω αν κρατησω μια LTS για πολυ καιρο επισης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 δες το σαν συνήθεια... ούτε στα windows δεν κάναμε format ανα 6μηνο Συνεχίζω να μην την θεωρώ σωστή πρακτική Το apt είναι παντοδύναμο εργαλείο Μάθε το και κάνε dist-upgrade από αυτό. Μην χρησιμοποιείς τα μπακάλικα gui που έχει περάσει το ubuntu (adept, kpackagekit ή όπως αλλιώς τα ονομάζει κάθε φορά για να κρύψει την αποτυχία της) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N0tisOO7 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 ούτε στα windows δεν κάναμε format ανα 6μηνοΣυνεχίζω να μην την θεωρώ σωστή πρακτική Το apt είναι παντοδύναμο εργαλείο Μάθε το και κάνε dist-upgrade από αυτό. Μην χρησιμοποιείς τα μπακάλικα gui που έχει περάσει το ubuntu (adept, kpackagekit ή όπως αλλιώς τα ονομάζει κάθε φορά για να κρύψει την αποτυχία της) dist-upgrade δεν το έχει δει καθόλου και είσαι και ο πρώτος που μου το προτείνει κάτι τέτοιο. Θα το δοκιμάσω, δεν χάνω και τίποτα. Εντάξει format κάνω για νέα έκδοση σε διανομή όχι να εγκαταστήσω το ίδιο λειτουργικό επειδή δεν μου δουλεύει σωστά. ---------- Προσθήκη στις 19:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:08 ---------- Ρε παιδια! Εγω να ρωτησω κατι σαν νεος στο ubuntu; Εχει σχεση αυτο που ειπε ο notis007. Το οτι δηλαδη οι εκδοσεις βγαινουν καθε τοσο και λιγακι και δεν προλαβαινει να τις αλλαζει. Εγω προσωπικα ξεκινησα σαν 1η γνωριμια με το ubuntu με την 9.10 και τωρα εβαλα την 10.04 LTS. Αν μεινω με αυτη για 3-4 χρονακια (δεν το βλεπω αλλα ειναι υποθετικη ερωτηση) τι προβληματα μπορει να εχω; Τι κενα ασφαλειας; Θεματα με ιους; Γενικως τι παιζει αν κρατησω μια LTS για πολυ καιρο; Και τι κερδιζω αν κρατησω μια LTS για πολυ καιρο επισης; Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Απλά εμένα μου αρέσει να έχω πλήρη έλεγχο σε όλα και δη μάλιστα στον υπολογιστή μου. Γενικά ένα απλό πρόβλημα το οποίο στους περισσότερους μπορεί να μην έχει νόημα, σε μένα μπορεί να με ταλαιπωρεί πάρα πολύ (παράδειγμα η boot splash screen). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.