Προς το περιεχόμενο

Attica versus Andalusia

htps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γιατρέ μου μπορούμε να μετατρέψουμε το thread σε thread γκρίνιας και κλάψας γιατί μ'έχει πιάσει ήδη κατάθλιψη εδώ και 1 βδομαδα που άλλαξε τραγικά ο κωλόκαιρος? Το ΜΙΣΩ το κωλόκρυο και τις κωλοεποχές του. Κλιματική αλλαγή και υπερθέρμανση του πλανήτη σου λέει μετά, που είναι όταν την χρειάζεσαι? 4 βαθμούς έπιασε χθες μετά τη μια το βράδυ, 4! Φθινόπωρο σου λέει μετά. Σκέφτομαι τα ωραία 36 φεύγα και μου 'ρχεται να βάλω τα κλάμματα :cry: Α ρε να είχαμε χρήμα, κάθε Οκτώβρη θα μετακόμιζα σε άλλη χώρα και θα επέστρεφα Μάιο.

Να το μετατρεψουμε,κανενα προβλημα.Η κεντρικη ιδεα ομως ειναι ''Η Ελλαδα ειναι θερμοτερη χωρα της Ευρωπης,ειδικα το καλοκαιρι,με την Αττικη την απολυτη πρωταθλητρια''.Οποιο μελος δεν συμφωνει με την κεντρικη ιδεα,αυτοματο μπαν,χωρις πολλα πολλα.

Τωρα για αυτο που ειπες.Στην Ελλαδα ο Οκτωβριος ειναι κατεξοχην ηπιος και σχετικα θερμος μηνας.Εξαρσεις οπως αυτες που εχετε τις τελευταιες μερες στην Ελλαδα,ειναι οι απολυτες εξαιρεσεις (αρκει να αναλογιστουμε οτι πριν 14 μερες η Πεντελη ειχε ελαχιστη θερμοκρασια 22 βαθμους κ σημερα τα ξημερωματα ΜΟΛΙΣ 7 βαθμους).Αρα θα ειναι παροδικο.Ο καιρος θα φτιαξει.Υπομονη.Μην ξεχνας οτι τον περασμενο Γεναρη ειχατε 30 βαθμους στην Ελλαδα....

• Απαντ. 698
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να το μετατρεψουμε,κανενα προβλημα.Η κεντρικη ιδεα ομως ειναι ''Η Ελλαδα ειναι θερμοτερη χωρα της Ευρωπης,ειδικα το καλοκαιρι,με την Αττικη την απολυτη πρωταθλητρια''.Οποιο μελος δεν συμφωνει με την κεντρικη ιδεα,αυτοματο μπαν,χωρις πολλα πολλα.

Πολύ αυστηρός είσαι γιατρέ, με ρίχνεις σε βαθύτερη κατάθλιψη, ψυχολόγοι σου λέει μετά :P Εγώ προτείνω να τα βρούμε στη μέση με κυρίως θέμα γενικά τις θερμοκρασίες και τον καιρό. Ελα τώρα και θέλω να γκρινιάζω για την ΕΛΛΕΙΨΗ υψηλών θερμοκρασιών. Άμα δεν με καταλαβαίνεις εσύ με το heat infatuation disorder, ποιος θα με καταλάβει?:-D

Τωρα για αυτο που ειπες.Στην Ελλαδα ο Οκτωβριος ειναι κατεξοχην ηπιος και σχετικα θερμος μηνας.Εξαρσεις οπως αυτες που εχετε τις τελευταιες μερες στην Ελλαδα,ειναι οι απολυτες εξαιρεσεις (αρκει να αναλογιστουμε οτι πριν 14 μερες η Πεντελη ειχε ελαχιστη θερμοκρασια 22 βαθμους κ σημερα τα ξημερωματα ΜΟΛΙΣ 7 βαθμους).Αρα θα ειναι παροδικο.Ο καιρος θα φτιαξει.Υπομονη.Μην ξεχνας οτι τον περασμενο Γεναρη ειχατε 30 βαθμους στην Ελλαδα....

Μακάρι μακάρι, με αυτό ζω κι ελπίζω, ότι θα επιστρέψουμε σε πιο ζεστές καταστάσεις διότι όντως δεν είναι νορμάλ αυτό το πράμα για Οκτώβρη και μου ήρθε απότομο γμτ, μπαμ, χωρίς μεταβατικό στάδιο να προετοιμαστεί ο άνθρωπος ψυχολογικά.

Αυτό που λες με τον γενάρη το θυμάμαι, μιλάμε είχα πάθει πολιτιστικό -ευχάριστο σαφώς-σοκ, ξυπνάω και βλέπω 22 και τον κόσμο με κοντομάνικα! (τόσο είχαμε εδώ, το 30άρι το είχε χτυπήσει Κρήτη αν θυμάμαι καλά κι έτρεχαν όλοι στις παραλίες). Τεσπα,σήμερα δείχνει 15 σταθερά μεχρι στιγμής αλλά δεν το νιώθεις με τίποτα 15άρι, έχω ξυλιάσει κανονικότατα. Θυμάμαι πριν καμιά βδομάδα+ που ήμουν 3 η ώρα το βράδυ με 14 βαθμούς και όλες οι μπαλκονόπορτες τέρμα ανοιχτές και ήταν μια χαρά, τι σόι 15αρι είναι αυτό τώρα.:-(

Όσο για την θερμή Αττική σου, την Tρίτη της έριχνα κάτι καντήλια -από ζήλια- διότι με παίρνει ο κολλητός που ήταν κάτω και μου λέει 'εδώ Γλυφάδα κάνουν μπάνιο', κι εδώ πέρα είχε ήδη ξεκινήσει να μας λιώνει στην βροχή και την μουντίλα LOL

Δημοσ.
Πολύ αυστηρός είσαι γιατρέ, με ρίχνεις σε βαθύτερη κατάθλιψη, ψυχολόγοι σου λέει μετά :P Εγώ προτείνω να τα βρούμε στη μέση με κυρίως θέμα γενικά τις θερμοκρασίες και τον καιρό. Ελα τώρα και θέλω να γκρινιάζω για την ΕΛΛΕΙΨΗ υψηλών θερμοκρασιών. Άμα δεν με καταλαβαίνεις εσύ με το heat infatuation disorder, ποιος θα με καταλάβει?:-D

Μακάρι μακάρι, με αυτό ζω κι ελπίζω, ότι θα επιστρέψουμε σε πιο ζεστές καταστάσεις διότι όντως δεν είναι νορμάλ αυτό το πράμα για Οκτώβρη και μου ήρθε απότομο γμτ, μπαμ, χωρίς μεταβατικό στάδιο να προετοιμαστεί ο άνθρωπος ψυχολογικά.

Αυτό που λες με τον γενάρη το θυμάμαι, μιλάμε είχα πάθει πολιτιστικό -ευχάριστο σαφώς-σοκ, ξυπνάω και βλέπω 22 και τον κόσμο με κοντομάνικα! (τόσο είχαμε εδώ, το 30άρι το είχε χτυπήσει Κρήτη αν θυμάμαι καλά κι έτρεχαν όλοι στις παραλίες). Τεσπα,σήμερα δείχνει 15 σταθερά μεχρι στιγμής αλλά δεν το νιώθεις με τίποτα 15άρι, έχω ξυλιάσει κανονικότατα. Θυμάμαι πριν καμιά βδομάδα+ που ήμουν 3 η ώρα το βράδυ με 14 βαθμούς και όλες οι μπαλκονόπορτες τέρμα ανοιχτές και ήταν μια χαρά, τι σόι 15αρι είναι αυτό τώρα.:-(

Όσο για την θερμή Αττική σου, την Tρίτη της έριχνα κάτι καντήλια -από ζήλια- διότι με παίρνει ο κολλητός που ήταν κάτω και μου λέει 'εδώ Γλυφάδα κάνουν μπάνιο', κι εδώ πέρα είχε ήδη ξεκινήσει να μας λιώνει στην βροχή και την μουντίλα LOL

Πολυ σωστα τα λες.Το 30αρι το ειχε σημειωσει η Κρητη (ηταν 30.4C για την ακριβεια στα Χανια και 29.8C στο Ηρακλειο οι οποιες τιμες ειναι ΡΕΚΟΡ ΕΥΡΩΠΗΣ για τον Ιανουαριο).

Παρολα αυτα η Θεσσαλονικη εχει μια ιδιομορφια αναφορικα με την υγρασια της,γι αυτο κ ισως με το βραδινο 14αρι ενιωθες να σκας (υψηλοτερη υγρασια) παρα με το ημερησιο 15αρι ...Θελεις να μαντεψεις τι κλιμα εχει η Θεσσαλονικη συμφωνα με την πιο ευρεως αποδεκτη κλιματικη ταξινομηση στον κοσμο?Νομιζω θα εκπλαγεις...

Δημοσ.

Έτσι όπως το λες στάνταρ έξω θα πέσω. Το μόνο σίγουρο είναι η υγρασία που μας τρώει όλες τις εποχές. Θα μου πεις τίποτα ότι είμαστε και από τους πρώτους...πέντε ξέρω γω, παγκοσμίως σε υγρό κλίμα?

Δημοσ.
Έτσι όπως το λες στάνταρ έξω θα πέσω. Το μόνο σίγουρο είναι η υγρασία που μας τρώει όλες τις εποχές. Θα μου πεις τίποτα ότι είμαστε και από τους πρώτους...πέντε ξέρω γω, παγκοσμίως σε υγρό κλίμα?

Χμμ...το συνηθες μπερδεμα με την υγρασια της Θεσσαλονικης!Κι ομως! Παροτι η Θεσσαλονικη εχει αυξημενη υγρασια σε σχεση με αλλες περιοχες της Ελλαδας (κ ειδικα το καλοκαιρι φαινεται η διαφορα) η Θεσσαλονικη εχει το εξης κουφο κλιμα επισημα κατα Κοπεν:

ΒSk-Δηλαδη κλιμα ψυχρης στεπας η αλλιως Ψυχρο Ημιξηρο κλιμα.

Αυτο γιατι?Επειδη ναι μεν η υγρασια ειναι αυξημενη αλλα η κατανομη των βροχοπτωσεων της Θεσσαλονικης σε σχεση με την μεση ετησια θερμοκρασιας της ΔΕΝ ειναι ικανη για να κρατησει υψηλο το evapotranspiration της ατμοσφαιρας με αποτελεσμα το κλιμα της Θεσσαλονικης να κατατασεται επισημα στα Ημιξηρα κλιματα!!

Η μεση ετησια θερμοκρασια της Θεσσαλονικης ειναι 15.6C και η πολη δεχεται μολις 460 χιλιοστα βροχης η κατανομη των οποιων (υψηλες το καλοκαιρι αλλα οχι 3πλασιες τον χειμωνα) την κατατασουν σε αυτου του ειδους τα κλιματα...Για να σε κανω να καταλαβεις καλυτερα...η Θεσσαλονικη εχει το ιδιο κλιμα με την Σαραγοσα στην Ισπανια που ειναι στα ορια ερημου φαση...

Ενδιαφερον ετσι?

Δημοσ.
η Θεσσαλονικη εχει το ιδιο κλιμα με την Σαραγοσα στην Ισπανια που ειναι στα ορια ερημου φαση...

Ενδιαφερον ετσι?

:whistle: Μέχρι και πριν την τελευταία πρόταση ήμουν σε φάση "χμμ...έλα ρε..κοίτα να δεις, οκ". Μέχρι τότε είχες τακτ, με την τελευταία πρόταση με αποτελειωσες :lol: κι ένα τεράστιο WTF πλανιέται ακόμη πάνω από το κεφάλι μου.

Με το κοντό μου το μυαλό, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτό το σύστημα κατάταξης με βάση τους μέσους όρους και των αλληλεπιδράσεων που λες, δημιουργεί ας πούμε, "αυταπάτες" ή μάλλον, ανακρίβειες ως προς την απόδοση των ρεαλιστικών συνθηκών. Στη Σαραγόσα δηλαδή μπορεί ρεαλιστικά να επικρατούν γενικά τα άκρως αντίθετα -ή με μεγάλες διαφορές- φαινόμενα (μέσες θερμοκρασίες/ποσότητα βροχοπτώσεων/υγρασία κλπ) αλλά με τις αλληλεπιδράσεις και τους μέσους όρους να καταλήγουμε ισοπαλία στα νούμερα και κατά συνέπεια στην ίδια γενική κατάταξη, ενώ "in the real world" π.χ. αυτούς συνήθως τους τρώει η ξηρασία κι εμάς η υγρασία. Οι κατατάξεις δηλαδή αντικατροπτίζουν τις πραγματικές συνήθεις συνθήκες όπως τις βιώνουμε στο πετσί μας? Η απλά λέω μλκς και δεν έχω καταλάβει τίποτα, feel free to ignore :lol: Ενδιαφέρον indeed.

Δημοσ.
:whistle: Μέχρι και πριν την τελευταία πρόταση ήμουν σε φάση "χμμ...έλα ρε..κοίτα να δεις, οκ". Μέχρι τότε είχες τακτ, με την τελευταία πρόταση με αποτελειωσες :lol: κι ένα τεράστιο WTF πλανιέται ακόμη πάνω από το κεφάλι μου.

Με το κοντό μου το μυαλό, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτό το σύστημα κατάταξης με βάση τους μέσους όρους και των αλληλεπιδράσεων που λες, δημιουργεί ας πούμε, "αυταπάτες" ή μάλλον, ανακρίβειες ως προς την απόδοση των ρεαλιστικών συνθηκών (όσο αφορά την κατάταξη πάντα). Στη Σαραγόσα δηλαδή μπορεί ρεαλιστικά να επικρατούν γενικά τα άκρως αντίθετα -ή με μεγάλες διαφορές- φαινόμενα (μέσες θερμοκρασίες/ποσότητα βροχοπτώσεων/υγρασία κλπ) αλλά με τις αλληλεπιδράσεις και τους μέσους όρους να καταλήγουμε ισοπαλία και κατά συνέπεια στην ίδια γενική κατάταξη, ενώ "in the real world" αυτοί π.χ. συνήθως καίγονται κι εμείς κρυώνουμε. Η λέω μλκςκαι δεν έχω καταλάβει τίποτα :lol: Ενδιαφέρον indeed.

Μηπως μπερδευεις την Σαραγοσα η οποια βρισκεται στην Καταλωνια με την Σεβιλλη η οποια βρισκεται στην Ανδαλουσια?Η Θεσσαλονικη εχει κατα πολυ υψηλοτερες θερινες θερμοκρασιες συγκριτικα με την Σαραγοσα.Για την ακριβεια η Θεσσαλονικη εχει δει επισημο ρεκορ 44.0C ενω η Σαραγοσα παλευει να δει 41.0 ως ρεκορ ολων των εποχων...Το ''ερημος'' πηγαινε στην ανομβρια της ευρυτερης περιοχης κ οχι τοσο στην ζεστη της.

Παντως το συστημα Κοπεν ειναι το καλυτερο που εχουμε μεχρι στιγμης επισημα...Η Αθηνα σε αυτο το συστημα,που θα στεκοταν ξερεις?

Δημοσ.
Μηπως μπερδευεις την Σαραγοσα

'Oxι δεν την μπέρδεψα, αλλά όντως..

Το ''ερημος'' πηγαινε στην ανομβρια της ευρυτερης περιοχης κ οχι τοσο στην ζεστη της.

..αυτό.Το 'έρημος' το μετέφρασα σε υψηλές θερμοκρασίες.

---------- Προσθήκη στις 22:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:41 ----------

Η Αθηνα σε αυτο το συστημα,που θα στεκοταν ξερεις?

Προφανώς και δεν ξέρω :lol: Για πε..

Δημοσ.
Προφανώς και δεν ξέρω :lol: Για πε..

Η νοτια Αθηνα εχει ΘΕΡΜΟ ΗΜΙΞΗΡΟ Η ΚΛΙΜΑ ΘΕΡΜΗΣ ΣΤΕΠΑΣ....καλα οχι τρελη εκπληξη,αλλα οκ...

Μην ξεχνας οτι η Αθηνα κατεχει ενα αψεγαδιαστο 48αρι ως επισημο ρεκορ υψηλοτερης θερμοκρασιας στην Ευρωπη (Ελευσινα και Τατοι)

Δημοσ.

Φοβήθηκα να μαντέψω, αλλά όντως το 'θερμό' τουλάχιστον φαινόταν πολύ πιθανό. Με το τι θεωρείται υγρό ή ξηρό σηκώνω πλέον τα χέρια ψηλά LOL

Δημοσ.
Φοβήθηκα να μαντέψω, αλλά όντως το 'θερμό' τουλάχιστον φαινόταν πολύ πιθανό. Με το τι θεωρείται υγρό ή ξηρό σηκώνω πλέον τα χέρια ψηλά LOL

Ο πιο ευκολος τροπος βασικα ειναι να κοιτας την βροχοπτωση κ την κατανομη αυτης μεσα στο ετος...Μια υψηλη ετησια βροχοπτωση πχ πανω απο 700 χιλιοστα τον χρονο ειναι δυσκολο να σου βγαλει ενα ξηρο κλιμα ακομα κ εαν η κατανομη της ειναι περιεργη...

Δημοσ.

Got it, thx τοξοβόλε, σε αντίθεση με την μανία με τα ρεκόρ του καλοκαιριού :P, αυτές τις πληροφορίες τις βρήκα ενδιαφέρουσες. Για την ώρα καληνυχτίζω υπό συνθήκες.. 8 βαθμών :cry: (για να μην ξεχνιόμαστε με την κλάψα lol).

Δημοσ.

37 °C Βαθμοι στα Χανια πριν λιγο!!!

Εχωσε λεμε η Κρητη σημερα

http://penteli.meteo.gr/stations/falasarna/

Φθινοπωρινός καύσωνας στην Κρήτη

Συντάχθηκε απο τον/την Θοδωρής Κονδύλης

Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2010 15:20

Σχεδόν 37 βαθμούς Κελσίου άγγιξε το θερμόμετρο στην Φαλάσαρνα Χανίων Κρήτης το μεσημέρι της Τρίτης 12 Οκτωβρίου 2010. Ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε 36,9 βαθμούς μέγιστη τιμή!!!

Καλοκαιρινές συνθήκες επικρατούν σε ολόκληρη την Κρήτη με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσ.

37!!!!!!!!! Πω πω... :whistle: dark, αλλάζω θέση άμα θέλεις, εδώ πάλι τσιρ τσιρ δεν λέει να σταματήσει η ρημάδα η βροχή από χθές. Απίστευτο πάντως, εντάξει Κρήτη είναι αλλά αυτό κι αν δεν είναι καραανώμαλο νούμερο για την εποχή. Στείλτε λίγο κι από δω παίδες, φυσήξτε μήπως μας έρθει κανένα ζεστό κύμα αέρα εδώ πάνω :lol: Enjoy it while it lasts βασικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...