nik324 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Θα θεωρούσα πολύ σημαντικό σε ένα laptop να υπάρχουν 2 σκληροί εκ των οποίων ο ένας να είναι SSD, εξασφαλίζοντας αξαιρετικές επιδόσεις... Θα ήθελα να μου πείτε,ειδικά στην περίπτωση όπου λείπει ο οπτικός δίσκος,αν είναι εφικτό αυτό.Ευχαριστώ πολύ!
isay Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 petrossze καλώς ήρθες στο forum. Για να μπούνε δυο δίσκοι στο laptop πρέπει να το υποστηρίζει το hardware. Εν ολίγης κοίταξε το manual του φορητού σου αν έχει δεύτερη σκληρού δίσκου και ΑΝ ΕΧΕΙ άνοιξε την και δες αν έχει βύσμα σύνδεσης.
TheELF Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μπορείς να σκεφτείς και το εξής να βάλεις ssd στην θέση του κεντρικού σκληρού,για τα windows όπως λες,και να κάνεις τον σκληρό που είχες κεντρικό εξωτερικό βάζοντας τον σε κάποιο κουτή,αν και είναι κακό για την φορητότητα. Αναλόγως όμως της ανάγκες σου όσον άφορά την φορητότητα μπορεί να μην έχεις πρόβλημα, αφού ακόμα και σε 40GB ssd βάζεις άνετα τα Windows (ακόμα και τα ποιο μεγάλα) σουίτα γραφείου και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί κάποιος κοινός θνητός.
nik324 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Καταρχάς ξέχασα να αναφέρω ότι αυτό που γράφω δεν είναι για το λαπτοπ που έχω αλλά για αυτό που θα αποκτήσω.. Κατά πόσο είναι εφικτό αυτό που ρωτάω,ποιες είναι οι επιπτώσεις στην κατανάλωση ενέργειας και ποιοι είναι οι τύποι των SSD που είναι συμβατοί για laptops...
TheELF Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Αν ο SSD είναι 2,5" μπορείς να τον βάλεις παντού.
basilis5 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 εμενα ο ssd μου εδωσε γυρω στα 15+ λεπτα αυτονομιας στο λαπτοπ. η μπαταρια γενικα κρατα το πολυ 70 λεπτα (λαπτοπ σχεδον 3ετιας τοσιμπα)
nik324 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δηλαδή με των SSD κάνεις και οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας...Αν όμως έχεισ 2 δίσκους,εκ των οποίων ο ένας SSD τι γίνεται?
Nik.K Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Ενας φορητος δεν μπορει να εκμεταλευτει εναν SSD στο φουλ οποτε για μενα ειναι σπαταλη χρηματων κυριως για να λες εχω SSD. Ενας 7200RPM σκληρος δισκος ειναι υπερ αρκετος για εναν φορητο. Απο εκει και περα αν σκοπευεις να το δουλευεις καθε μερα για πολλες ωρες και σου περισσευουν χωνεις και εναν SSD.
SlimData Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Αυτό που ζητάς υπάρχει φίλε μου. Βγαίνουν laptop με δυο υποδοχές sata χωρίς να λείπει το οπτικό, απλά έχουν μέσα μόνο έναν δίσκο. Τον δεύτερο θα πρέπει να τον βάλεις εσύ. Κυρίως θα πρέπει να ψάξεις σε πολλές ίντσες. Το έχω σκεφτεί κι εγώ και σαν ιδέα μου φαίνεται καλή. Έναν 80άρη για λειτουργικό και έναν 500άρη για storage. Αυτά όμως εφ'όσον χρησιμοποιείς το laptop αρκετά και χρειάζεσαι όντως τις επιδόσεις.. Αυτό που δεν ξέρω να σου πω είναι τι γίνεται με την κατανάλωση. Δε νομίζω να χάνεις πολύ πάντως
nik324 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Οχι δεν μου περισέβουν...Για πιο λόγο ένα Laptop δεν εκμεταλεύται έναν SSD?
Pooky(1) Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Ακόμα και το MSI Wind που είχα πέταγε με SSD. Δυστυχώς δεν έχω πια το φορητό για να δώσω ακριβείς μετρήσεις τώρα. Είχα κερδίσει κανά 20λεπτο με τον SSD, δεν συζητώ για ταχύτητα και θερμοκρασία. Το μηχάνημα είχε Win 7 32 bit ultimate edition και 2 giga ram. Ο δίσκος μπήκε σε gaming laptop από multirama, έπειτα σε Turbo-X dominus τα οποία και τα δύο έχουν πουληθεί τώρα. Οι επιδόσεις ήταν η νύχτα με τη μέρα σε ταχύτητα. Τον δίσκο τον έχω κρατήσει και σκοπεύω να τον βάλω στο Alienware που θα έρθει από φθινόπωρο. Το τωρινό μου gaming laptop λειτουργεί με μηχανικό 7200 rpm μια και χρειαζόμουν άπλετο χώρο για όλα τα games που θέλω να έχω μαζί μου.
basilis5 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δες την μέτρηση στην υπογραφή μου, κ συνεκρινε την με αντίστοιχες του ίδιου intel ssd 40gb σε desktpos για να δεις τι κ πως. Sent from my iPod touch using Insomnia.app
nik324 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Θα προτημήσω λοιπόν ενα 80αρη SSD ένα 500άρη η 640άρη των 7200prm...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.