Προς το περιεχόμενο

Ταιριάζει το τροφοδοτικό με το λαπ τοπ...?

filip123go

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..!

Έχω ένα λαπ τοπ το οποίο ζητάει τροφοδοσία 19V , 4,74A

και ένα τροφοδοτικό που βγάζει 20V , 6Α .

Το δοκίμασα για λίγο και φαίνεται να δουλεύει το λαπ τοπ χωρίς πρόβλημα...

Ξέρετε αν θα υπάρξει πρόβλημα μετά από κάποιες ώρες χρίσης...?

Ευχαριστώ πάρα πολύ..!

Δημοσ.

Θεωρητικά δεν έχεις πρόβλημα αφού το laptop θα παίρνει μόνο όσο ρεύμα χρειάζεται και έτσι και αλλιως. αφήνουν κάποια περιθώρια η κατασκευαστές.

• Moderators
Δημοσ.

ΟΧΙ δεν ταιριαζει.

Οντως οι συσκευες παιρνουν οσο ρευμα χρειαζονται. Δηλαδη απο τα 6Α που μπορει να δωσει μεγιστο ρευμα, θα παρει μονο τα 4,7.

ΟΜΩΣ δινει και παραπανω ταση (20V αντι για 19). Προσωπικα πιστευω οτι θα δουλεψει επειδη η διαφορά ειναι μικρη, ωστοσο μετα απο καποιο καιρο θα εχει προβλημα, εξ αιτιας του επιπλεον φορτου του κυκλωματος απο το 1 αυτο παραπανω volt που δεχεται σε σχεση με αυτο που εχει σχεδιαστει να δεχεται/

Καλο θα ηταν να ημασταν προσεκτικοι με απαντησεις σε τετοια θεματα...

Δημοσ.

Ναι αλλά εδώ μιλάμε για 0,5%V παραπάνω κάτι που είναι μέσα στα όρια ασφάλειας για οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει μέσα σε ένα laptop. Εδώ οι περισσότεροι πυκνωτές έχουν μεγαλύτερες από μισό volt απόκλιση και μόνο που ζεσταίνονται.

• Moderators
Δημοσ.

Η αποκλιση ειναι 5% οχι 0,5. Υπολογισε ομως οτι και τα τροφοδοτικα αυτου του τυπου αυτα καθεαυτα εχουν αποκλισεις.

Δηλαδη ηδη ενα 19V μπορει να δινει 20,5 απο μονο του. Το 20ρι μπορει να δινει ακομα παραπανω.

Γιαυτο και οι επιφυλαξεις μου...

Δημοσ.

Οπότε πάω για καινούριο τροφοδοτικό....

Μπορώ τουλάχιστον να φορτίζω την μπαταρία με αυτό που έχω τώρα..? (εννοείται με το λαπ-τοπ κλειστό)

Δημοσ.

Ψάξε αναλυτικά στα αυτοκόλλητα αλλά και στο εγχειρίδιο του laptop για πληροφορίες σχετικά με την τροφοδοσία, ενδέχεται να αντέχει και άλλα V εκτός από τα 19.

Αν είναι αυστηρά και μόνο 19V τότε το ίδιο κακό είναι και για την μπαταρία(εκτός και αν πάνω στην μπαταρία έχει άλλες ενδείξεις).

• Moderators
Δημοσ.

Οχι το κυκλωμα φορτισης επισης ειναι σχεδιασμενο για 19v.

Ενταξει, για 1-2 φορες λογικα δεν χαθηκε ο κοσμος, αλλα καλο θα ηταν να το αντικαταστησεις ψιλοαμεσα.

κατι τετοιο θα σου κανει λογικα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.936281

(19V * 4,74Α = 90W)

Ή γενικοτερα οποιοδηποτε 90W που να δινει ειτε 19V είτε να εχει διακοπτη με επιλογες τασης, στις οποιες να περιλαμβανονται τα 19V.

Δημοσ.
ΟΧΙ δεν ταιριαζει.

Οντως οι συσκευες παιρνουν οσο ρευμα χρειαζονται. Δηλαδη απο τα 6Α που μπορει να δωσει μεγιστο ρευμα, θα παρει μονο τα 4,7.

ΟΜΩΣ δινει και παραπανω ταση (20V αντι για 19). Προσωπικα πιστευω οτι θα δουλεψει επειδη η διαφορά ειναι μικρη, ωστοσο μετα απο καποιο καιρο θα εχει προβλημα, εξ αιτιας του επιπλεον φορτου του κυκλωματος απο το 1 αυτο παραπανω volt που δεχεται σε σχεση με αυτο που εχει σχεδιαστει να δεχεται/

Καλο θα ηταν να ημασταν προσεκτικοι με απαντησεις σε τετοια θεματα...

δλδ τι θα πάθει ακριβός για πες μας...

Δημοσ.

Ότι γίνετε και όταν κάνεις overclocking όσο είναι σε αποδεκτά όρια δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα,αν ξεπερνάς τα όρια όμως κινδυνεύεις να κάψεις με την μια την συσκευή, αλλά σίγουρα θα χαλάσει πριν την ώρα της.

Δημοσ.
Ότι γίνετε και όταν κάνεις overclocking όσο είναι σε αποδεκτά όρια δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα,αν ξεπερνάς τα όρια όμως κινδυνεύεις να κάψεις με την μια την συσκευή, αλλά σίγουρα θα χαλάσει πριν την ώρα της.

o Georgman θέλω να μου πει που είναι κάθετος

εγώ ξέρω αν κάνει η όχι απλά έτσι έχω απορία να δω αν τα ηλεκτρονικά που σπούδασα είναι καλά η όχι ή αν πραγματικά βαρέθηκα να διαβάζω μπαρούφες....

Δημοσ.

Ακριβως μετα την εισοδο της παροχης του ρευματος υπαρχει μια διοδος η οποια επιτρεπει μεχρι και 19v να περασουν στο εσωτερικο του κυκλωματος και τιποτις παραπανω (λειτουργει σαν ασφαλεια). Πολλες φορες ειναι σχεδιασμενες να επιτρεπουν μεχρι και ενα μεγιστο ρευμα (4.74 = ~5Α) και οι ανοχες τους ειναι μεγαλες. τα 20v δεν θα ελεγα οτι την ζοριζουν. Αν ηταν θα ειχε καει ηδη ;)

Για μενα μην σε νοιαζει καθολου, απλα αμα ειναι κανενα απο εκεινα τα τουβλα τα lite-on (γιατι 120w μονο εκεινο το θηριο δινει) το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το μεταφορικο... χιχιχιχι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...