antreaslam Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 προφανέστατα, δεν εχω κανει σωστή εγκ/ση των 2 λειτουργικών σε 2 διαφορετικούς σκληρούς. Εξού και δε μπορώ αν βγάλω τον ένα σκληρό πανω απο το πισι, να ανοιξει με το αλλο λειτουργικο το πισι μου. Η ερώτηση είναι η εξής: ΄θα αγορασω windows. αν ξεσυνδέσω τον ένα εκ των 2 σκληρό, και περάσω τα windows με το dvd σε αυτον που θα μείνει, τα windows αυτα θα περαστούν σωστά έτσι? τι θα συμβεί μετά στον σκληρό που θα συνδέσω ξανα? φαντάζομαι ότι δε θα παίζουν τα δικά του windows. Θα τον αναγνωρίζει όμως? αυτό είναι το σημαντικό, να τον αναγνωρίσει, ώστε να μπορώ να τον φορμάρω, να ξαναβαλω ντάτα μεσα κλπ! ΥΓ: εχει σημασία ποιον σκληρό θα σβήσω για να περάσω τα γνήσια windows? τι εννοω: Δε θυμάμαι ποιος εκ των 2 σκληρών είναι αυτός που πέρασα πρώτα τα windows, και ποιος οχι. Εχει σημασία αυτο?
micraSport Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Εχεις δοκιμάσει να αλλάξεις από το bios με ποιο δίσκο θα μπουτάρει?
antreaslam Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Εχεις δοκιμάσει να αλλάξεις από το bios με ποιο δίσκο θα μπουτάρει? ναι, και επίσης αν δεν ειναι πανω ο ενας εκ των 2 σκληρών, δε βλέπει το λειτουργικό του αλλου! Και επειδή τώρα θα τα αγοράσω γνήσια, θελω να κανω τη διαδικασία σωστα! Γιαυτό ρωτάω τη γνώμη σας
TheELF Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 προφανέστατα, δεν εχω κανει σωστή εγκ/ση των 2 λειτουργικών σε 2 διαφορετικούς σκληρούς.Εξού και δε μπορώ αν βγάλω τον ένα σκληρό πανω απο το πισι, να ανοιξει με το αλλο λειτουργικο το πισι μου. Για να γίνει αυτό πρέπει να διαλέξεις τον εν λόγο σκληρό μέσα από το bios. Κανονικά όταν περνάς λειτουργικό σε σύστημα όπου υπάρχει λειτουργικό αυτομάτως μπαίνει και ένα menu για να κάνεις την επιλογή σου. Η ερώτηση είναι η εξής:΄θα αγορασω windows. αν ξεσυνδέσω τον ένα εκ των 2 σκληρό, και περάσω τα windows με το dvd σε αυτον που θα μείνει, τα windows αυτα θα περαστούν σωστά έτσι? Αν κατά την εγκατάσταση και εκεί που διαλέγεις σκληρό, κάνεις διαγραφή και δημιουργία διαμερίσματος(και ας είναι ολόκληρος ο δίσκος) τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αλλιώς αναλόγως τη τύπος σκληρός είναι τώρα(π.χ. πρωτεύων, λογικώς) τι θα συμβεί μετά στον σκληρό που θα συνδέσω ξανα? φαντάζομαι ότι δε θα παίζουν τα δικά του windows. Θα τον αναγνωρίζει όμως? αυτό είναι το σημαντικό, να τον αναγνωρίσει, ώστε να μπορώ να τον φορμάρω, να ξαναβαλω ντάτα μεσα κλπ! Σίγουρα θα τον βλέπει αν υπάρχουν η σωστές ρυθμίσεις στο bios,αν τον ρυθμίσεις και πρώτο στην λίστα εκκίνησις ενδέχεται να κάνει και boot από αυτόν. ΥΓ: εχει σημασία ποιον σκληρό θα σβήσω για να περάσω τα γνήσια windows? τι εννοω: Δε θυμάμαι ποιος εκ των 2 σκληρών είναι αυτός που πέρασα πρώτα τα windows, και ποιος οχι. Εχει σημασία αυτο? Άσε πάνω τον έναν και δες αν ξεκινήσει και μπει στα windows,κανε την ίδια διαδικασία με τον άλλο δίσκο, πάντα μόνος του,αν ξεκινάει μόνο ο ένας δίσκος τότε κανε install σε αυτόν αλλιώς δεν έχει σημασία.
antreaslam Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 theELF, με τον ενα μονο, δεν ξεκινάει αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται και τους 2. Εστω οτι εχουμε τους Α,Β. Οταν ανοιγει ο υπολογιστής, ναι,με ρωτάει απο ποιο συστημα να μπω. Τωρα, που θα ξαναπεράσω windows, τι πρέπει να κανω,αυτό με σπαζοκεφαλιάζει! αν σβήσω λοιπόν τον Α, και αποσυνδεσω τον Β, και περάσω τα windows στον Α, τότε, όταν θα συνδεσω τον Β, το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί είναι να μη βλέπει το partition που εχει το λειτουργικό του Β? Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, στον Α θα γίνει σωστή εγκ/ση ετσι? Θα με αφήνει να το φορμάρω? (γιατι στην τωρινή μου κατάσταση,δε με αφήνει, όταν είμαι στο περιβάλλον του Α, να φορμάρω τον Β, ούτε μέσα από κάποιο πρόγραμμα)!
TheELF Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Πρέπει να βρεις τρόπο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Τώρα με τι είσαι SATA η IDE; Πες μας λίγο πως είναι η φυσικές συνδέσεις μπας και βγάλουμε άκρη, δηλαδή αν είναι SATA ποιες συσκευές έχεις σε πιες θήρες ,αν έχεις IDE πάλη ποιες συσκευές έχεις μαζί και σε ποια σειρά σε πια θύρα. Για να ξεκινάνε μόνο όταν είναι μαζί οι δίσκοι κάτι έχεις λάθος. Μέσα στο BIOS τους δίσκους τους έχεις στο auto-detect; Γιατί αν όχι μπορεί να είναι και απλά αυτό το πρόβλημα.
antreaslam Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Και οι 2 ειναι Σατα. ετσι κ αλλιως, τώρα,το απόγευμα, θα περάσω γνήσια windows στον εναν. Το ερώτημα λοιπόν απλά είναι, τι θα συμβεί όταν θα ξανασυνδέσω τον αλλο δίσκο, τον Β σα να λεμε, που θα οτν εχω αποσυνδέσει, ώστε να βαλω στον Α windows. μεσα στο ΒΙΟS, 90% ειναι auto-detect, για το 100% θα σου πω μετα απο ενα ρισταρτ που θα κανω!
TheELF Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Με χάλασες όταν μου είπες ότι δεν ξεκινάνε ξεχωριστά, μήπως ξεκινάει αλλά σου βγάζει κάποιο μήνυμα τύπου no boot device , insert system disk η κάτι τέτοιο; Κανονικά ισχύ αυτό. Αν κατά την εγκατάσταση και εκεί που διαλέγεις σκληρό, κάνεις διαγραφή και δημιουργία διαμερίσματος(και ας είναι ολόκληρος ο δίσκος) τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αλλιώς αναλόγως τη τύπος σκληρός είναι τώρα(π.χ. πρωτεύων, λογικώς)
antreaslam Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Λοιπόν, ξαναπροσπάθησα. Στο BIOS εχω ορίσει πρώτα τον Α, και μετά τον Β (μετά από διάφορες δοκιμές). Οταν αποσυνδεω τον Β, ο Α μου ζητάει windows cd. όταν αποσυνδεω τον Α, ο Β δεν προχωράει πανω απο 1-2 οθόνες, και μου λεει error, press crt+alt+del to restart. Με χάλασες όταν μου είπες ότι δεν ξεκινάνε ξεχωριστά, μήπως ξεκινάει αλλά σου βγάζει κάποιο μήνυμα τύπου no boot device , insert system disk η κάτι τέτοιο;Κανονικά ισχύ αυτό. ναι ρε, εννοείται ότι ξεκινάει να φορτώνει τις αρχικές οθόνες, αλλά κόβεται, με καποια μηνύματα. Δε φορτώνει δηλαδή windows για κανεναν εκ των δύο, όταν ο αλλος ειναι αποσυνδεδεμένος! Αν κατά την εγκατάσταση και εκεί που διαλέγεις σκληρό, κάνεις διαγραφή και δημιουργία διαμερίσματος(και ας είναι ολόκληρος ο δίσκος) τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αλλιώς αναλόγως τη τύπος σκληρός είναι τώρα(π.χ. πρωτεύων, λογικώς) αυτή τη στιγμή, τα ραγισμένα windows Που εχω, ειναι σε ενα partition του Β (καλα, και καποια αλλα ραγισμενα,στον Α). υποθέτω και εγώ ότι με το θα μπουτάρω από το dvd των γνήσιων windows, θα σβήσει το partition του Β, και θα περάσει απο πανω τα γνήσια.... ---------- Προσθήκη στις 23:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:32 ---------- λοιπόν, να ενημερώσω, ότι τελικά, μπόρεσα να μπουτάρω από το γνήσιο dvd των windows,εχοντας συνδεδεμένο τον δίσκο Β. μεσα λοιπόν από το dvd, φορμαρα το partition του Β που ειχε τα παλιά windows, και περασα τα καινούργια τα γνήσια. Μετά, εσβησα τον υπολογιστή, συνέδεσα τον Α ξανα, και ο υπολογιστής δεν καταλαβε ότι και ο Α είχε windows, μπουταρε απευθείας από τον Β με τα αυθεντικά windows. οποτε, μεσα απο το μενού του Β, ήταν πολύ εύκολο να φορμάρω επίσης το partition του Α!
alexb_10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μήπως έχει να κάνει κάτι με το Μαστερ - Σλαβε τα τζαμπεράκια??
antreaslam Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 τωρα πια, δεν εχει σημασία, αφού καταφερα να ξεκινησει να βγαζει τις πρωτες οθόνες μέχρι να φτασει εκεί που σου λεει (boot from cd/dvd), απο εκει και περα, εκανα ότι ανέφερα πιο πανω. το πρόβλημα ήταν με τον σκληρό Α, δεν εφθανε σε αυτή την όθονη, κόλλαγε πιο πριν το διαβασμα! Τωρα ειναι ολα οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.