Προς το περιεχόμενο

Εφαρμογές στο ιντερνετ

nik314

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Καταρχάς να δηλώσω ότι ενώ με τους υπολογιστές ασχολούμαι πολύυυυυ καιρό τώρα

( είμαι και κάποιας ηλικίας..), από προγραμματισμό εκτός από κάποιες παλίές προσπάθειες σε basic και c++, είμαι άσχετος. Ζητώ λοιπόν βοήθεια.

Θέλω να φτιάξω προγραμματάκια μισθοδοσίας ( εκπαιδευτικός γαρ) τα οποία να μπορώ να σηκώνω και στο διαδίκτυο.

Προτείνετέ μου από ποια γλώσσα να αρχίσω και τι να κάνω. Δεν έχω καιρό να ασχοληθώ ιδιαίτερα και καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω επαγγελματικά. Απλώς θέλω να μάθω κάτι, οι δυνατότητες του οποίου να μην σταματούν κάπου και κατόπιν αν προχωρήσω να αναγκαστώ να μάθω και κάποια άλλη γλώσσα.

Δημοσ.

Αν δε σε ενδιαφέρει να διατηρείς κάποια βάση δεδομένων τότε νομίζω με απλή javascript και με λίγη html για το "γραφικό περιβάλλον" μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Διαφορετικά πρέπει να πας σε μία server-side scripting γλώσσα (php σε συνδυασμό με mysql για τη διαχείριση της βάση ίσως είναι ο ιδανικός συνδυασμός), αν και ξεφεύγει λίγο από θέμα γνώσεων σύμφωνα με την ως τώρα εμπειρία σου.

Για όλα τα παραπάνω περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο http://www.w3schools.com

Δημοσ.
Αν δε σε ενδιαφέρει να διατηρείς κάποια βάση δεδομένων τότε νομίζω με απλή javascript και με λίγη html για το "γραφικό περιβάλλον" μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Διαφορετικά πρέπει να πας σε μία server-side scripting γλώσσα (php σε συνδυασμό με mysql για τη διαχείριση της βάση ίσως είναι ο ιδανικός συνδυασμός), αν και ξεφεύγει λίγο από θέμα γνώσεων σύμφωνα με την ως τώρα εμπειρία σου.

Για όλα τα παραπάνω περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο http://www.w3schools.com[/quote

Μα javascript και html σημαίνει ότι πρέπει να γράφω κώδικα.

Είναι αδύνατον να κάνω τη δουλειά μου με π.χ visual basic 6 που έχει και γραφικό περιβάλλον; Μπορεί η vb να συνδεθεί με βάση δεδομένων;

Δημοσ.

Μπορεί και η vb και δεν είναι δύσκολο, το θέμα είναι όμως είναι ότι θες για διαδίκτυο όπως αναφέρεις και δεν κάνει η vb

Δημοσ.

Να φτιάξεις το πρόγραμμα που θες γίνεται μια χαρά. Το εμπόδιο είναι αυτό που είπες παραπάνω, ότι θες να τρέχει on-line. Αμφιβάλλω αν γίνεται κάτι τέτοιο καθώς δεν είναι γλώσσα του Web.

Η VB μπορεί να συνδεθεί με βάση δεδομένων αλλά αυτό δε γίνεται τόσο άμεσα, χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις προηγουμένως. Π.χ. αν υποθέσουμε ότι θα χρησιμοποιήσεις Access για τη ΒΔ θα πρέπει να συνδέσεις την Access μέσω ODBC driver με τον κώδικά σου (οπότε κι εδώ δεν τον αποφεύγεις εντελώς).

Σαν πρόταση, μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνεις τη δουλειά σου με ένα Excel για να μη μπλέκεις με όλα αυτά ή δε σε καλύπτει; Bέβαια και πάλι το web κομμάτι χάνεται.

Εναλλακτικά υπάρχει και αυτό αν και δεν έχω κάποια προσωπική εμπειρία να παραθέσω.

Περίμενε και καμία άλλη απάντηση αλλά απ' όσο γνωρίζω αυτές είναι οι εναλλακτικές.:-)

edited

Με πρόλαβε εν μέρει ο MeTaXaS4.:-D

Δημοσ.
...

Θέλω να φτιάξω προγραμματάκια μισθοδοσίας ( εκπαιδευτικός γαρ) τα οποία να μπορώ να σηκώνω και στο διαδίκτυο.

...

Όταν λες «προγραμματάκια» εννοείς λογισμικό που να τρέχει online ή λογισμικό (π.χ. exe) που θα τα ανεβάζεις στο δίκτυο για να τα κατεβάζουν οι χρήστες ή ιστοσελίδα/ες που είναι ένας πίνακας με βάρδιες (π.χ. ωράρια);

Αν εννοείς το τρίτο, μπορείς να μάθεις καποιο πρόγραμμα wysiwyg για να φτιάχνεις τους πίνακες και να τους ανεβάζεις στο δίκτυο. Ακόμα πιο εύκολη λύση (με ένα μειονέκτημα) είναι να φτιάχνεις τους πίνακες σε word ή excel, να τους κάνεις save as web page και μετά να τις ανεβάζεις στο δίκτυο. Υπάρχει βέβαια και η λύση που αναφέρει ο lucky luke

Δημοσ.

Αν θες να κάνεις WEB εφαρμογή με βάση δεδομένων, με drag & drop τα controls κλπ, ASP.NET είναι η εύκολη λύση. Και ο ελάχιστος κώδικας που θα χρειαστεί να γράψεις σε VB.NET. Προσοχή να το γράψεις τουλάχιστον για .ΝΕΤ framework 2.0 (VS 2005 ή μεγαλύτερο).

Η MS παρέχει τα εργαλεία αν δεν είναι για εμπορική εφαρμογή που θα πουλήσεις, χρειάζεσαι το VWD (Visual Web Developer 2005/2008/2010) και SQL 2005/2008 Express.

Για IIS host, Windows ΧΡ PRO ή αντίστοιχες εκδόσεις Vista ή W7 αν δεν θες να αγοράσεις server λογισμικό.

Δημοσ.

Μα javascript και html σημαίνει ότι πρέπει να γράφω κώδικα.

Είναι αδύνατον να κάνω τη δουλειά μου με π.χ visual basic 6 που έχει και γραφικό περιβάλλον; Μπορεί η vb να συνδεθεί με βάση δεδομένων;

Δεν γλυτωνεις τον κωδικα. Και vb6 να χρησιμοποιουσες θα εγραφες κωδικα, απλως οχι για το GUI.

Και φυσικα και για τη βαση δεδομενω θες SQL.

Αν πας προς asp τελικα, ισως ενα κομματι του "γραφικου" περιβαλλοντος το φτιαξεις σε frontpage. Το στατικο κομματι για να γλυτωσεις το βαρετο κωδικα. Εκτος αν πας κατευθειαν σε visual studio που σου δινει αρκετες δυνατοτητες για τετοια

Μετα σου μενει η εμφανιση/αλλαγη/προσθαφαιρεση records που θα κανεις σε asp και sql.

Οτιδηποτε αριθμητικες πραξεις γινονται για υπολογισμους στα δεδομενα καλυτερα να γινουν μεσα απο τη βαση δεδομενων. Δηλαδη παλι sql η καποια αλλη γλωσσα σε συνδυασμο με αυτη αν θελεις πολυ εξεζητημενα πραγματα. Παντως την sql δεν τη γλυτωνεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...