Προς το περιεχόμενο

SoDimm DDR3 ερωτηση

Dragonheart

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους! Η ερωτηση μου εχει να κανει με μνημη φορητου αλλα επειδη πιστευω ειναι πιο πολυ hardware θεμα γι'αυτο το εβαλα σε αυτη τη κατηγορια.

Το laptop μου εχει 4 υποδοχες για μνημη με συνολικη τα 8gb. Αυτη τη στιγμη εχει 4gb (δυο των 2gb) τα οποια ειναι dual channel 666.7 (συνολο 1333) με timings 9-9-9-24. Η ερωτηση μου ειναι αν αγορασω τωρα μνημη θα πρεπει να ειναι και αυτη dual channel η μπορει να ειναι και single στα 1333 Mhz; Ρωταω γιατι σε μεγαλα καταστηματα δεν βλεπω dual αλλα single και δεν ξερω αν υπαρχει καποιου ειδους ασυμβατοτητα, δηλαδη ακομα και αν η μητρικη μου τις υποστηριζει επειδη εχει ηδη πανω αυτες αν θα υπαρχει καποιο προβλημα. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας εκ των προτερων!

Δημοσ.

Το dual channel είναι χαρακτηριστικό της μητρικής. Οπότε αρκεί να πάρεις δύο μονά, όμοια modules και θα δουλέψουν σε dual channel.

Δημοσ.

Πολύ δύσκολο να "πέσεις" σε ασυμβατότητα. Κοίτα μόνο να βρεις μνήμες με ίδια timings (αν βρεις με μικρότερα, θα παίξουν με τα ποιο αργά timings των μνημών που έχεις ήδη, αν βρεις με μεγαλύτερα, τότε οι ήδη υπάρχουσες μνήμες θα ανεβάσουν τα timings στις τιμές των καινούριων μνημών).

Δημοσ.
Πολύ δύσκολο να "πέσεις" σε ασυμβατότητα. Κοίτα μόνο να βρεις μνήμες με ίδια timings (αν βρεις με μικρότερα, θα παίξουν με τα ποιο αργά timings των μνημών που έχεις ήδη, αν βρεις με μεγαλύτερα, τότε οι ήδη υπάρχουσες μνήμες θα ανεβάσουν τα timings στις τιμές των καινούριων μνημών).

ΦΙΛΕ μου οχι οι καινουριες μνημες θα δουλεψουν στην ταχυτητα των παλιων

Δημοσ.

Οκ καταλαβα οτι το dual channel εχει να κανει με τη μητρικη. Δηλαδη αν παρω αλλη μια μνημη (συνολο τρεις) τοτε λογικα δεν θα λειτουργει ο dual channel ετσι; Η θα δουλευει στις δυο και η τριτη θα ειναι "μονη" της;

Για παραδειγμα αυτη η μνημη http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-RAM/Transcend-2GB-DDR3-1333-SoDimm-Bulk-PC3-10666-JM1333KSU-2G.htm εχει τα timings που εχουν αυτες που εχω κι εγω; Γιατι αναφερει μονο το χρονισμο και τιποτα αλλο.

Οριστε και τα στοιχεια των μνημων μου http://img534.imageshack.us/f/speccy.jpg/

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα δουλέψουν στα ίδια timings. Εάν βάλεις μονη της RAM με καλύτερα timings μπορεί να δουλέψουν και με καλύτερα timings. Γενικά στα laptop ναι υπάρχουν πολλές φορές περιορισμοί στα BIOS, αλλά όχι πάντα.

Πάρε δυο stick-ακια με ίδιες ή καλύτερες προδιαγραφές :-)

Δημοσ.
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα δουλέψουν στα ίδια timings. Εάν βάλεις μονη της RAM με καλύτερα timings μπορεί να δουλέψουν και με καλύτερα timings. Γενικά στα laptop ναι υπάρχουν πολλές φορές περιορισμοί στα BIOS, αλλά όχι πάντα.

Πάρε δυο stick-ακια με ίδιες ή καλύτερες προδιαγραφές :-)

Μα το θεμα ειναι οτι εχω ηδη δυο μνημες και θα παρω αλλη μια, οχι δυο. Αρα συνολο τρεις μνημες.Σε αυτη την περιπτωση μιλαω τι γινεται. Αν ηταν να τις αλλαξω τελειως δεν θα ειχα κανενα προβλημα!

Δημοσ.
Μα το θεμα ειναι οτι εχω ηδη δυο μνημες και θα παρω αλλη μια, οχι δυο. Αρα συνολο τρεις μνημες.Σε αυτη την περιπτωση μιλαω τι γινεται. Αν ηταν να τις αλλαξω τελειως δεν θα ειχα κανενα προβλημα!

Αν θες να πας στα 6GB πάρε 2 modules του 1 για να μη χάσεις το dual channel.

Φαντάζομαι δε θες να προσθέσεις μόνο 1GB.

Δημοσ.

Η βασικοτερη ερωτηση νομιζω είναι τι κανεις με το laptop και δεν σου φτάνουν τα ήδη υπάρχοντα 4???

Δημοσ.
Η βασικοτερη ερωτηση νομιζω είναι τι κανεις με το laptop και δεν σου φτάνουν τα ήδη υπάρχοντα 4???

Απ'οτι βλεπω στην υπογραφη σου εχεις ενα pc με 6 gb μνημη.. Εσυ τι τα χρειαζεσαι;; Απλα απο τι στιγμη που εχω 64bit windows και με τρωει και λιγο η τσεπη μου ειπα να ανεβασω λιγο τη μνημη..! Αχρειαστη σιγουρα δεν ειναι!

Δημοσ.
Απ'οτι βλεπω στην υπογραφη σου εχεις ενα pc με 6 gb μνημη.. Εσυ τι τα χρειαζεσαι;; Απλα απο τι στιγμη που εχω 64bit windows και με τρωει και λιγο η τσεπη μου ειπα να ανεβασω λιγο τη μνημη..! Αχρειαστη σιγουρα δεν ειναι!

Ο stm00192 έχει 6GB επειδή η μητρική του υποστηρίζει triple channel. Αλλιώς θα πρεπε να χε 3GB που ναι ψιλοριακά για ένα σύγχρονο σύστημα.

Αν δεν κάνεις κάτι ιδιαίτερα μνημοβόρο δεν πρόκειται να παρατηρήσεις καμία διαφορά πάντως.

Δημοσ.

Την απάντηση για τα δικά μου 6gb την πήρες ήδη από τον antonl.. και να προσθέσω επίσης ότι ασχολούμαι αρκετά με επεξεργασία εικόνας και βίντεο που είναι αρκετά μνημοβόρες διαδικασίες... όπως και επίσης οτι το συστημα μου είναι desktop στημένο για βαριές εργασίες και παιχνίδια και όχι λαπτοπ που στο 90% τον περιπτωσεων χρησιμοποιείται για internet , ταινιουλες, μουσικούλα και βαριά βαριά κανα χαλαρό παιχνιδάκι όπου, ναι πάνω από 4 gb η μνήμη είναι παντελώς αχρείαστη!!....

Τώρα το επιθετικό σου ύφος πραγματικά δεν το καταλαβαίνω , εγώ απλά σε ρώτησα τι είδους χρήση κάνεις για να δούμε αν σου χρειάζεται η παραπάνω μνήμη η όχι για να μην πετάξεις τζάμπα τα χρήματα σου!!

Τώρα από εκεί και πέρα κανε οτι θέλεις άμα σου κόλλησε να πάρεις νήμη πάνε πάρε εμένα δεν μου πέφτει λογος!

Δημοσ.
Την απάντηση για τα δικά μου 6gb την πήρες ήδη από τον antonl.. και να προσθέσω επίσης ότι ασχολούμαι αρκετά με επεξεργασία εικόνας και βίντεο που είναι αρκετά μνημοβόρες διαδικασίες... όπως και επίσης οτι το συστημα μου είναι desktop στημένο για βαριές εργασίες και παιχνίδια και όχι λαπτοπ που στο 90% τον περιπτωσεων χρησιμοποιείται για internet , ταινιουλες, μουσικούλα και βαριά βαριά κανα χαλαρό παιχνιδάκι όπου, ναι πάνω από 4 gb η μνήμη είναι παντελώς αχρείαστη!!....

Τώρα το επιθετικό σου ύφος πραγματικά δεν το καταλαβαίνω , εγώ απλά σε ρώτησα τι είδους χρήση κάνεις για να δούμε αν σου χρειάζεται η παραπάνω μνήμη η όχι για να μην πετάξεις τζάμπα τα χρήματα σου!!

Τώρα από εκεί και πέρα κανε οτι θέλεις άμα σου κόλλησε να πάρεις νήμη πάνε πάρε εμένα δεν μου πέφτει λογος!

Προς θεου δεν ειχα καθολου επιθετικο υφος, συγνωμη αν φανηκε κατι τετοιο! Το γεγονος οτι εχω μπει σε ενα φορουμ και ρωταω πληροφοριες σημαινει οτι χρειαζομαι την βοηθεια και δεν ειμαι καποιος ξερολας η παντογνωστης! Ισα ισα που μαλλον μου αλλαξες την γνωμη σχετικα με το αν θα παρω μνημη τελικα!

Το καταλαβαινω οτι ισως ειναι αχρειαστη τοση μνημη τωρα απλα επειδη το laptop ειναι καινουργιο ειπα να βαλω τωρα εξτρα να τελειωνω και να μην ξαναασχοληθω για καποιο καιρο, γιατι σιγουρα καποια στιγμη θα μου χρειαστει!

Δημοσ.

Το laptop σου είναι dual channel να φανταστώ, οπότε μνήμες καλό θα είναι να βάζεις σε ζεύγη. Οπότε εάν είναι βαλε ζεύγος νέων μνημών.

Δημοσ.
Προς θεου δεν ειχα καθολου επιθετικο υφος, συγνωμη αν φανηκε κατι τετοιο! Το γεγονος οτι εχω μπει σε ενα φορουμ και ρωταω πληροφοριες σημαινει οτι χρειαζομαι την βοηθεια και δεν ειμαι καποιος ξερολας η παντογνωστης! Ισα ισα που μαλλον μου αλλαξες την γνωμη σχετικα με το αν θα παρω μνημη τελικα!

Το καταλαβαινω οτι ισως ειναι αχρειαστη τοση μνημη τωρα απλα επειδη το laptop ειναι καινουργιο ειπα να βαλω τωρα εξτρα να τελειωνω και να μην ξαναασχοληθω για καποιο καιρο, γιατι σιγουρα καποια στιγμη θα μου χρειαστει!

Ok.. συγνωμη.. παρεξηγησα no harm done!! ;):o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...