Προς το περιεχόμενο

mac or pc

Stamsidiro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...

3. Ναι υπάρχει κάτι αντίστοιχο των office λέγεται microsoft Office και η νεότερη έκδοση 2011 βρίσκεται σε στάδιο beta 6.

Πως παει με τα ελληνικα η beta 6? Δεν μιλαω για ελληνικο ορθογραφο, αλλα απλα για την εμφανιση και γραφη ελληνικων.

Οι προηγουμενες beta ειχαν θεματακια με τα ελληνικα και βαριεμαι παλι να το μπαινοβγαζω αν εχει και αυτη προβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλτατε δεν την έχω κατεβάσει ακόμα.... επειδή δεν χρησιμοποιώ MS office πουθενά.....

Περιμένω να βγει η final.

Παίδες προσοχή όσοι εγκαταστήσετε την beta καντε customized install και μην επιλέξετε τα fonts για εγκατάσταση γιατί θα δημιουργηθούν απίστευτα προβλήματα (conflicts) με τα ήδη ίδια εγκατεστημένα fonts του mac os x και το σύστημα θα χρειαστεί διόρθωση μέσω του fonts book.

φίλτατε δεν την έχω κατεβάσει ακόμα.... επειδή δεν χρησιμοποιώ MS office πουθενά.....

Περιμένω να βγει η final.

Παίδες προσοχή όσοι εγκαταστήσετε την beta καντε customized install και μην επιλέξετε τα fonts για εγκατάσταση γιατί θα δημιουργηθούν απίστευτα προβλήματα (conflicts) με τα ήδη ίδια εγκατεστημένα fonts του mac os x και το σύστημα θα χρειαστεί διόρθωση μέσω του fonts book.

Για εργασίες κειμένου και excel στον mac το Open Office είναι μια χαρά. Δεν φτάνει το office 2010 αλλά κάνει την δουλειά του και πάνω από όλα νομιμα

Για εργασίες κειμένου και excel στον mac το Open Office είναι μια χαρά. Δεν φτάνει το office 2010 αλλά κάνει την δουλειά του και πάνω από όλα νομιμα

Αμήν και πότε να βγει ένα σωστό Office για Mac η microsoft...!!! (μιλάω για το Microsoft Office φυσικά) και με Ελληνικό + Αγγλικό ορθογράφο ει δυνατόν.

Δεν λέω το Open Office μια χαρά είναι αλλά το Office της Microsoft είναι καλύτερο. Επίσης σημαντικός λόγος είναι η συμβατότητα με τα PC στο θέμα της advanced διαμόρφωσης εγγράφων κλπ.

Η λύση "κάντο PDF και στείλτο στον άλλο που έχει pc" δεν βολεύει διότι πολύ απλά μπορεί να χρειαστεί να σου στείλουν ένα *.doc αρχείο, στην συνέχεια να προσθέσεις πράγματα, να το ξαναστείλεις πίσω, κλπ κλπ, μέχρι να έχεις την τελική έκδοση (η οποία και πάλι θέλεις να είναι "απόλυτα συμβατή" με όλους και με όλα).

Άντε να δούμε...!!! Θα αγοράσουμε άραγε το καινούριο Office για Mac ή θα παραμείνουμε με το Open Office...!!!

Επίσης εάν είχε βγάλει καλό Microsoft Office για Mac η Microsoft (και ένα Autocad για Mac η Autodesk), θα είχα τσιμπήσει στο χαλαρό, τουλάχιστον ένα Mac Mini (ή iMac) για το γραφείο...χιχι

Από εκεί και πέρα Mac και ξερό ψωμί...!!!

Πχ.---> Elgato Eye TV Hybrid (Analog + Digital)

a) Mac Pro 2009 (i7 Nehalem) --> το έχω να παίζει όλο το απόγευμα (ή και όλη μέρα) και δουλεύει ΑΨΟΓΑ. Αφήστε που το Eye TV απλώς δίνει ρέστα. Είναι το καλύτερο πρόγραμμα για Tuner που έχω δει ποτέ μου. Γρήγορο, άνετο, απλό, έξυπνο, δυνατό.

β) Το ίδιο tuner (μιλάμε για το ίδιο Hardware παιδιά) σε Laptop με τα εκπληκτικά Windows 7 64bit (στις διακοπές / θάλασσα / παραθέριση)--> Το πρόγραμμα (το αντίστοιχο για Windows/εσωκλείεται μέσα στο δισκάκι του Tuner) κολλούσε, το πρόγραμμα Crashαρε και για να ξεκολλήσει γενικώς (και να παίξει τα κανάλια) ήθελε και κανένα reboot το μηχάνημα...(windows....παλιά μου τέχνη κόσκινο. 8 Μήνες που έχω τον Mac έχω ξεχάσει τι είναι το Crash και το σπάσιμο νεύρων και το ξαναθυμήθηκα στις διακοπές μου με τα windows..). Επίσης η ανετίλα του Eye TV δεν υπάρχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα των windows (μέρα με την νύχτα) (μα καλά τόσο δύσκολο είναι να φτιάξουν στα pc ένα πρόγραμμα "User Friendly", "Απλό" και ταυτόχρονα "Δυνατό"???)

Δεν λέω, δεν είναι τέλειοι οι Mac, αλλά....Mac και ξερό ψωμί...!!!

Δίνεις κάτι παραπάνω σαν τιμή (για mac), αλλά τα γλυτώνεις από τον ψυχίατρο (με τα windows)....!!! :P :P :P lool

(από εκεί και πέρα όμως επιλέγεις mac ή pc αναλόγως και με τα προγράμματα που σε ενδιαφέρει να τρέξεις. Αν πρέπει να τρέχεις προγράμματα που δεν υπάρχουν για Mac, αναγκαστικά πας σε PC).

Αμήν και πότε να βγει ένα σωστό Office για Mac η microsoft...!!! (μιλάω για το Microsoft Office φυσικά) και με Ελληνικό + Αγγλικό ορθογράφο ει δυνατόν.

Δεν λέω το Open Office μια χαρά είναι αλλά το Office της Microsoft είναι καλύτερο. Επίσης σημαντικός λόγος είναι η συμβατότητα με τα PC στο θέμα της advanced διαμόρφωσης εγγράφων κλπ.

Η λύση "κάντο PDF και στείλτο στον άλλο που έχει pc" δεν βολεύει διότι πολύ απλά μπορεί να χρειαστεί να σου στείλουν ένα *.doc αρχείο, στην συνέχεια να προσθέσεις πράγματα, να το ξαναστείλεις πίσω, κλπ κλπ, μέχρι να έχεις την τελική έκδοση (η οποία και πάλι θέλεις να είναι "απόλυτα συμβατή" με όλους και με όλα).

Άντε να δούμε...!!! Θα αγοράσουμε άραγε το καινούριο Office για Mac ή θα παραμείνουμε με το Open Office...!!!

Επίσης εάν είχε βγάλει καλό Microsoft Office για Mac η Microsoft (και ένα Autocad για Mac η Autodesk), θα είχα τσιμπήσει στο χαλαρό, τουλάχιστον ένα Mac Mini (ή iMac) για το γραφείο...χιχι

Από εκεί και πέρα Mac και ξερό ψωμί...!!!

Πχ.---> Elgato Eye TV Hybrid (Analog + Digital)

a) Mac Pro 2009 (i7 Nehalem) --> το έχω να παίζει όλο το απόγευμα (ή και όλη μέρα) και δουλεύει ΑΨΟΓΑ. Αφήστε που το Eye TV απλώς δίνει ρέστα. Είναι το καλύτερο πρόγραμμα για Tuner που έχω δει ποτέ μου. Γρήγορο, άνετο, απλό, έξυπνο, δυνατό.

β) Το ίδιο tuner (μιλάμε για το ίδιο Hardware παιδιά) σε Laptop με τα εκπληκτικά Windows 7 64bit (στις διακοπές / θάλασσα / παραθέριση)--> Το πρόγραμμα (το αντίστοιχο για Windows/εσωκλείεται μέσα στο δισκάκι του Tuner) κολλούσε, το πρόγραμμα Crashαρε και για να ξεκολλήσει γενικώς (και να παίξει τα κανάλια) ήθελε και κανένα reboot το μηχάνημα...(windows....παλιά μου τέχνη κόσκινο. 8 Μήνες που έχω τον Mac έχω ξεχάσει τι είναι το Crash και το σπάσιμο νεύρων και το ξαναθυμήθηκα στις διακοπές μου με τα windows..). Επίσης η ανετίλα του Eye TV δεν υπάρχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα των windows (μέρα με την νύχτα) (μα καλά τόσο δύσκολο είναι να φτιάξουν στα pc ένα πρόγραμμα "User Friendly", "Απλό" και ταυτόχρονα "Δυνατό"???)

Δεν λέω, δεν είναι τέλειοι οι Mac, αλλά....Mac και ξερό ψωμί...!!!

Δίνεις κάτι παραπάνω σαν τιμή (για mac), αλλά τα γλυτώνεις από τον ψυχίατρο (με τα windows)....!!! :P :P :P lool

(από εκεί και πέρα όμως επιλέγεις mac ή pc αναλόγως και με τα προγράμματα που σε ενδιαφέρει να τρέξεις. Αν πρέπει να τρέχεις προγράμματα που δεν υπάρχουν για Mac, αναγκαστικά πας σε PC).

Ρε παίδες χρησιμοποιώ Neooffice και γαμεί!! Ειδικά για excel είναι πολύ καλό και συνεργάζεται άψογα με το pages. Ααα και είναι και free γιατί ουσιαστικά είναι η Mac πινελιά του openoffice.

Xίλια συγνώμη για το οφτοπικ παιδες, ο ελληνικος ορθογραφικος έλεγχος του neooffice δε λειτουργεί παράλληλα με τον αγγλικό;

Μία τον ένα μια τον αλλο πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Xίλια συγνώμη για το οφτοπικ παιδες, ο ελληνικος ορθογραφικος έλεγχος του neooffice δε λειτουργεί παράλληλα με τον αγγλικό;

Μία τον ένα μια τον αλλο πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Εγώ πάντως έχω κάνει ένα κολπάκι με το σύστημα και τα έχω ταυτόχρονα και παντού (σχεδόν) Αγγλικό + Ελληνικό ορθογράφο.

Κατεβάζεις για τον firefox τα Greek and English Spelling

greek – english dictionary plugin

και τα εγκαθιστάς στον Firefox. Στην συνέχεια εντοπίζεις μέσα στο ~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/XXXXXX.default/extensions/[email protected]/dictionaries (όπου xxxx.default που λέω, μπορεί να είναι διάφορα γράμματα για τον καθένα, αναλόγως με το πως θα τα φτιάξει το σύστημα)

τα αρχεία

"English & Greek.aff"

"English & Greek.dic"

και τα κάνεις copy/paste στον φάκελο

~/Library/Spelling

Μετά πας στο

“system preferences>Language & text>text”

και εκεί που είναι το Spelling, επιλέγεις “English & Greek library”.

Finish...!!! Αυτό ήταν. Τώρα πλέον έχεις το Spelling του Firefox (English + Greek) ταυτόχρονα στον Mac σου, σχεδόν παντού. :D

PS: για όσους δεν ξέρουν το σύμβολο "~" είναι το σύμβολο του Home. Δηλαδή για παράδειγμα όταν λέω

~/Library/Spelling

εννοώ

/Volumes/Mac_HDD/Users/vag3d/Library/Spelling

Ευχαριστώ, πολύ για τον οδηγό!!!!

Όμως, σε εφαρμογές τύπου pages και ms word ή open office δε δείχνει να παίζει :(

Χμμ...έχεις δίκειο..!!!

Νομίζω στο Open Office στις αρχές (όταν πρωτοπήρα τον Mac πριν 8 μήνες) τα είχα καταφέρει...

Τώρα το δοκίμασα ξανά και δεν έπαιξε.

Δεν μπορώ να θυμηθώ όμως τι είχα κάνει στο Open Office και είχα και τα δυο...

Έχω βάλει ένα σωρό πράγματα και ιντερνετικά καλούδια στον Mac για δοκιμές (και δεν μασάει μία όπως φαίνεται ο Mac προς το παρόν...) και έχω χάσει λίγο την μπάλα με το τι είχα βάλει τότε...(είναι και όλα πρωτογνωρα με τους mac, που να τα θυμάμαι)...

Πάντως στον TextEdit τρέχει σωστά (κάτι είναι και αυτό)...

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ και δεν θυμάμαι όμως...!!!

Ωραίος Vag3d! Πάντα αναλυτικός και πρόθυμος να βοηθήσεις. Μακάρι όλοι οι Έλληνες να κάνουμε πάντα το ίδιο.

Παιδιά το Office είναι άλλου Θεού. Ούτε το cocoAspell δούλευε γιατί πολύ απλά θέλει το δικό του για να πας να το πληρώσεις. Το Neoffice όμως είναι ουσιαστικά ένα open office, οπότε κάτι θα υπάρχει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...