Προς το περιεχόμενο

mac or pc

Stamsidiro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγώ απλά θέλω να μου επιβεβαιωσετε πως είναι σωστή η επιλογή μου να πάρω ένα MacBook θα έχω πρόβλημα στο να κατεβαζω ταινίες ως προς την αναπαραγωγή τους εννοώ; Κάτι αντίστοιχο των office υπάρχει; Ευχαριστώ!

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω κατι τετοιες βλακειες ακουγα πριν παρω μακ.. δεν θα ειναι συμβατο με τιποτα, δεν θα μπορεις να κατεβαζεις τπτ και μλκιες..

παρε οσο πιο συντομα μπορεις να βρεις την υγεια σου εγω αυτο εχω να πω

εγώ απλά θέλω να μου επιβεβαιωσετε πως είναι σωστή η επιλογή μου να πάρω ένα MacBook θα έχω πρόβλημα στο να κατεβαζω ταινίες ως προς την αναπαραγωγή τους εννοώ; Κάτι αντίστοιχο των office υπάρχει; Ευχαριστώ!

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

1. Ναι μπορείς να κατεβάζεις ταινίες από το ίντερνετ..... (και ναι μπορεί να είναι παράνομο)

2. Ναι μπορεί να αναπαράγεις ότι ταινίες θες......(και ναι μπορεί να είναι παράνομο)

3. Ναι υπάρχει κάτι αντίστοιχο των office λέγεται microsoft Office και η νεότερη έκδοση 2011 βρίσκεται σε στάδιο beta 6. Παράλληλα όμως μπορείς να έχεις και άλλες σουίτες γραφείου όπως iWork (της apple), OpenOffice (το γνωστόν), NeOffice (το openoffice σε μια πιο mac έκδοσή του)....

Μου φαίνεται όμως ότι αν αυτά ήταν τα όσα θες να κάνει με το λάπτοπ σου και από αυτά εξαρτάται η επιλογή του μοντέλου.... τότε... σίγουρα έκανες λάθος επιλογή ... και το λέει αυτό χρήστης mac......

Αυτά.... χμμ.... τέσπα.....

Δυστυχώς το office είναι πολύ πονεμένη ιστορία. Υπάρχει και σχετικό thread, σχετικά πρόσφατο. Μη λέτε τόσο αβίαστα στον κόσμο ότι "ναι, υπάρχει microsoft office for Mac πλήρως συμβατό κλπ κλπ κλπ" γιατί απλά το Office 2008 είναι επιεικώς για πέταμα. Από τις χειρότερες εφαρμογές/σουίτες που έχω χρησιμοποιήσει, και έχω και Mac και win7, και είχα και linux με OpenOffice. Απορώ πως επιτρέπει η Apple να τρέχει αυτό το πράγμα στα μηχανήματά της. Για εμένα που θέλω να τσουλάει ρολόι το Office γιατί το χρησιμοποιώ συνέχεια, να μην έχει lag, να είναι όντως πλήρως συμβατό, να μην ψάχνω τα εργαλεία, να μην έχω τον inspector σαν τη π**τσα πάνω στο έγγραφό μου (δεν γίνεται να το κλείσεις γιατί εκεί είναι όλα τα εργαλεία), να έχω ελληνικό ορθογράφο χωρίς να ακουμπήσω ένα κάρο λεφτά στη Neurolingo, κλπ κλπ κλπ, πολύ απλά κάθομαι στο Office 2007 στα Win7. Αν ανοίγεις Word μια φορά το μήνα για να γράψεις 5 σειρές σε Times New Roman 12, καλό είναι και το Office 2008.

Αν κάποιος έχει εναλλακτική, το να επιμένει σε office:Mac 2008 είναι ο απόλυτος μαζοχισμός. Ακουμε καλά νέα για την έκδοση 2011, αλλά κρατάω μικρό καλάθι.

Μιλάω αποκλειστικά για το Office, όχι για τα άλλα που ρωτάς, αν και συμφωνώ με τον φίλοι πριν που είπε ότι αν αυτά θέλεις όλα κι όλα μάλλον δεν χρειάζεσαι Mac.

Διαφωνώ κάθετα για το office. Εγώ το χρησιμοποιώ συνεχώς ως κύριο εργαλείο δουλειάς (κυρίως word) και είναι μιά χαρά.

Τα όποια προβλήματα έχω αντιμετωπίσει έχουν να κάνουν με άθλιο περιεχόμενο που μου στέλνουν άλλοι (πχ εικόνες στο κείμενο ώς office objects κλπ)

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Sorry αλλά άμα το παιδί θέλει office, υπάρχουν και τα virtual machines και το bootcamp, αλλά και το crossover: http://www.codeweavers.com/products/cxmac/ και ίσως να κάνει δουλειά και το wine for mac.

Το office for mac 2008 δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και συμβατό με τα pc. Δλδ αν θες το έγραφό σου να το δει ο άλλος όπως είναι δε γίνεται. Θα έχει διαφορές στο format από mac σε pc. Γι' αυτό αν γράφεις για pc, καλύτερα τρέξε απ' ευθείας την pc εφαρμογή στο mac σου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Διαφωνώ κάθετα για το office. Εγώ το χρησιμοποιώ συνεχώς ως κύριο εργαλείο δουλειάς (κυρίως word) και είναι μιά χαρά.

Τα όποια προβλήματα έχω αντιμετωπίσει έχουν να κάνουν με άθλιο περιεχόμενο που μου στέλνουν άλλοι (πχ εικόνες στο κείμενο ώς office objects κλπ)

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι χρησιμοποιείς Office σε Mac και είναι το ίδιο smooth και απροβλημάτιστο με το Office για Windows; Επειδή δεν είμαι ο μόνος που το λέει, αυτό μπορεί να συμβαίνει γαι τους εξής λόγους:

-Δεν έχεις το Office 2008 αλλά το Office 2004, που είναι λίιιιιιγο καλύτερο από το 2008

-Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Office σε Windows για να δεις την ασύλληπτη διαφορά

-Για κάποιον λόγο, λες ψέμματα ή είσαι απλά κολλημένος (no offense), που πραγματικά δεν έχω λόγο να το πιστέψω.

Όπως και να έχει, το Office για Mac έχει lag, απολύτως καμία εργονομία, τρώει απίστευτα κολλήματα, έχει κάκιστη συμβατότητα με το Office 2007 (με δεδομένο ότι υποτίθεται ότι είναι η ίδια σουίτα!), δεν έχει δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο και συμπεριφέρεται σαν να έβαλες το Photoshop CS5 σε Pentium 3.

Βρήκα και το σχετικό θέμα, αλλά έτσι κι αλλιώς το ακούω και από φίλους εκτός φόρουμ.

...

3. Ναι υπάρχει κάτι αντίστοιχο των office λέγεται microsoft Office και η νεότερη έκδοση 2011 βρίσκεται σε στάδιο beta 6.

Πως παει με τα ελληνικα η beta 6? Δεν μιλαω για ελληνικο ορθογραφο, αλλα απλα για την εμφανιση και γραφη ελληνικων.

Οι προηγουμενες beta ειχαν θεματακια με τα ελληνικα και βαριεμαι παλι να το μπαινοβγαζω αν εχει και αυτη προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...