Προς το περιεχόμενο

Αγορα PC (γνώμες..)

tralalom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

( δυστυχως η tp-link δεν εχει ξυπνησει για drivers win7 γι αυτο και στο laptop εχω xp ... )

Σε win7 δουλεύει άψογα πάντως. Οπότε για κοίτα το..

Ευχαριστώ. Ξέρω ότι είναι αρκετά τα λεφτά. Θα δείξει!

Δημοσ.

Φίλε @Tralalom καλορίζικο το συστηματάκι σου. :-)

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσες είναι συνήθης ώς επί το πλείστον και δεν αποτελούν πρόβληματα. Τι θέλω να πώ,

Οι στόκ ψύκτρες των επεξεργαστών είναι πάντα περισσότερο θορυβώδης απο τις aftermarket ψύκτρες. Αυτό οφείλεται στο ότι οι ανεμιστήρες που έχουν για την απομάκρυνση της θερμότητας είναι μικρών διαστάσεων και περιστρέφονται σε υψηλές στροφές rpm. Αυτό δεν αποτελεί αποκλειστικό μειονέκτημα των stock coolers της AMD, όλα τα stock coolers είναι ως επί το πλείστον θορυβώδη ιδιαίτερα των επεξεργαστών που έχουν πολλούς πυρήνες και υψηλό TDP. Αυτοί που αντιλαμβάνονται ενοχλητικά τον θόρυβο προχωράνε σε αντικατάσταση του στόκ cooler με κάποιο aftermarket με μεγαλύτερης διαμέτρου ανεμιστήρα 120mm με χαμηλότερες στροφές. Άλλοι αγοράζουν και πανάκριβους αθόρυβους ανεμιστήρες επιπλέον για να το επιτύχουν αυτό. Όλα είναι σχετικά και ανάλογα με τον εκάστοτε χρήστη και πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τον θόρυβο. Πρόβλημα όμως στην ουσία δεν υπάρχει.

Επίσης αυτό που σε απασχολεί με την ρύθμιση των στροφών του ανεμιστήρα της ψύκτρας λύνεται με τον εξής τρόπο: Στο BIOS πηγαίνεις στην καρτέλα που είναι το h/w monitor. Εκεί θα βρείς την επιλογή cpu smart fan target. Διάλεξε λοιπόν μια θερμοκρασία στόχο πάνω απο την οποία θα αυξάνονται οι στροφές. Δοκίμασε λοιπόν π.χ στους 45 βαθμούς.

Μετα απο αυτό θα εμφανιστεί και μια καινούρια επιλογή πόσο % θα λειτουργεί ο ανεμιστήρας πριν φτάσει αυτή τη θερμοκρασία. Βάλε π.χ το 50% ή ακόμα πιο κάτω και παρατήρησε τη θερμοκρασία όταν κάνεις normal χρήση. Αν παρατηρήσεις ότι δεν ξεπερνά την θερμοκρασία στόχο σχετικά συχνά τότε το αφήνεις εκεί. Μπορείς να παρατηρείς την θερμοκρασία και τις στροφές του ανεμιστήρα σε περιβάλλον windows με το προγραμματάκι hw-monitor. Θα παρατηρήσεις ότι όταν ξεπερνάει την θερμοκρασία στόχο όταν τρέχει μια βαριά εφαρμογή θα αυξάνονται αυτόματα οι στροφές του ανεμιστήρα διότι είναι PWM. Αν εξακολουθεί ακόμα να σε ενοχλεί ο θόρυβος τότε θα πρέπει να σκεφτείς κάποια στιγμή να αλλάξεις την στόκ με κάποια aftermarket και πιο αθόρυβη όπως είπαμε νωρίτερα.

Όσο αφορά την αστάθεια που αντιμετώπισες με το wifi adapter στο internet είναι πάλι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς και δεν έχει να κανει με το hardware καθ αυτό. Σε εμένα παρουσιάστηκε παρόμοιο πρόβλημα με την MSI που έχω και ένα usb adapter της us robotics καθώς και κάποια άλλα μικροθέματα που είχα με θερμοκρασίες, θύρα e-sata κλπ. Το bios update έλυσε το πρόβλημα και πλέον δεν υφίσταται. To πρόβλημα με την θύρα e-sata όμως και τα win7 εξακολουθεί να υπάρχει και περιμένω καινούργιο update κάποια στιγμή μήπως το λύσω. Γιαυτό άλλωστε υπάρχουν και τα bios update απο τον κατασκευαστή. Το κάνεις μόνο αν υπάρχει λόγος βέβαια και όχι για την πλάκα σου.

Στο θέμα με την δυσκολία που αντιμετώπισες με την τοποθέτηση των σκληρών στο utgard δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα ακριβώς. Αν θέλεις πές μας πιο αναλυτικά τι πρόβλημα υπάρχει για να προσπαθήσουμε να το λύσουμε. Απο όσο γωρίζω τα bays των σκληρών έχουν clips για το εύκολο κούμπωμα τους αλλά παράλληλα υπάρχουν και βίδες για να τους βιδώσει κάποιος αν θέλει. Συνήθως και ανάλογα τα κουτιά υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν μικροσυντονισμοί κατά την λειτουργία αυτών, οπότε έχεις και την επιλογή να τους βιδώσεις για να είναι πιο σταθεροί. Εγώ πάντως τους βιδώνω. Όσο αφορά το θόρυβο απο τους ανεμιστήρες του κουτιού είναι λογικό αφού στο ξεκίνημα ήταν ρυθμισμένοι στο full. Το κουτί αυτό έχει ρυθμιστές ταχύτητας στο front panel για αυτή τη δουλειά. Όπως σωστά λοιπόν έκανες τους ρίχνεις τις στροφές αν σε ενοχλούν. Πάλι ο θόρυβος είναι και σχετικός ανάλογα τον χρήστη. Τώρα αν θέλεις ακόμα πιο αθόρυβους αγοράζεις άλλους όμως δεν το θεωρώ απαραίτητο κάθε άλλο θα έλεγα. Στο obsidian που έχω χρησιμοποιώ 3 ανεμιστήρες στην οροφή της xigmatek (σαν αυτούς που χρησιμοποιεί το utgard) και με τον ρυθμιστή τους έχω ρυθμίσει τις 1200rpm. Σε αυτές τις στροφές είναι αθόρυβοι και δεν χάνω πολύ απο το ωφέλιμο cfm αυτών.

Σχετικά με την οθόνη έχω την εντύπωση ότι θέλει calibration. Την συγκεκριμένη οθόνη την έχουν πάρει πολλά παιδιά απο εδώ (σχεδόν όλο το φόρουμ :P )και έχουν αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις και σχόλια για τα χαρακτηριστικά της και την χρήση της σε games και ταινίες. Βέβαια πρόκειται για ένα οικονομικό IPS panel όμως σε αυτά τα χρήματα δεν παίρνεις κατι καλύτερο. Περίμενε λοιπόν βοήθεια απο τους συμφορουμίτες που την έχουν να σε βοηθήσουν στις τυχόν ρυθμίσεις που χρειάζεται να κάνεις. Σε κάθε περίπτωση έκανες πολύ καλή επιλογή στα χρήματα αυτά μην έχεις αμφιβολία για αυτό. Την συγκεκριμένη σκοπεύω να την αγοράσω και εγώ καθώς το Monitor που έχω πλέον δεν με βολεύει καθόλου και με κουράζει σε καθημερινή πολύωρη χρήση.

Και πάλι καλορίζικο το σύστημα εύχομαι και ότι άλλο χρειαστείς και μπορούμε να βοηθήσουμε εδώ είμαστε. :-)

Δημοσ.

Για τις δυσκολίες το ξέρω. Να πω την αλήθεια πέρα από το wifi το οποίο με ένα bios update τρέχει άψογα δεν αντιμετώπισα τίποτα άλλο.

Τα υπόλοιπα είναι κυρίως θέμα windows που αντιμετωπίζω ακόμα και τώρα. Όσες εκδόσεις και αν έχω βάλει έχω ένα πρόβλημα όταν πάω να κάνω κάποιες εγκαταστάσεις προγραμμάτων και δοκιμαστικά παιχνιδιών. Κάποια dll λείπουν και προσπαθώ να καταλάβω γιατί. Τελικά αποφάσισα να βάλω μια έκδοση "πειραγμένη" όπου δουλεύει καλά. Όμως το ερώτημα παραμένει γιατί καθώς ήθελα καθαρή έκδοση.

Για το κουλερ του επεξεργαστή δεν με ενοχλεί ότι στις φουλ στροφές κάνει θόρυβο αλλά ότι δουλεύει όλη την ώρα σε υψηλές στροφές ενώ δεν χρειάζεται. Αυτό θα φτιάξω. Οπότε καμία σκέψη για αλλαγή ψύκτρας.

Για το κουτί θέλω να ασχοληθώ λίγο παραπάνω και θα σου πω.(δεν το έχω κοιτάξει από το τελευταίο ποστ)

Για τους ανεμιστήρες του κουτιού δεν κάνουν θόρυβο αισθητό. Είναι πολύ μικρός και όπως είπα όταν κάνω κάποια άλλη ασχολία που απαιτεί όσο το δυνατόν περισσότερη ησυχία ρίχνω τις στροφές και τότε είναι σαν να είναι κλειστός ο υπολογιστής. Αν δεν ήταν τα φωτάκια για να καταλάβω ότι είναι ανοιχτός παίζει να τον ξεχάσω...

Έχω κάνει ένα calibration. Βασικά 2 βρήκα από reviews. Το ένα δεν μου άρεσε. Το άλλο είναι αυτό που χρησιμοποιώ τώρα και είναι αρκετά ξεκούραστο. Όπως είπα το θέμα με το μαύρο το έχω δει σε μόνο 1-2 περιπτώσεις φωτογραφιών. Δεν καταλαβαίνω γιατί εκεί φαίνεται και όχι σε άλλες ή σε καθαρό μαύρο που έχω δοκιμάσει και είναι νορμάλ. Έχω ρίξει το brightness στο 35 και έχω αλλά το RGB σε 99-95-98. Θα ξαναψάξω να δω αν προτείνει τίποτα άλλο κανείς.

Μάλλον η συγκεκριμένη οθόνη θα σε βολέψει. Ίσα ίσα πιστεύω πως έπρεπε να είχες κάνει ήδη τη μετάβαση ειδικά όταν είχε πολύ καλές προσφορές!

Έχω κάψει 3-4 μέρες από 8ωρα και πάνω για κάψιμο και πειραματισμούς. Στις προηγούμενες οθόνες απλά έπεφτα αμέσως για ύπνο γιατί ήμουν σαν ζόμπι και μου πόναγαν τα μάτια..

Για την κάρτα ήχου έχεις κάποια γνώμη?

Ευχαριστώ! :-D

Δημοσ.

Για τις δυσκολίες το ξέρω. Να πω την αλήθεια πέρα από το wifi το οποίο με ένα bios update τρέχει άψογα δεν αντιμετώπισα τίποτα άλλο.

Τα υπόλοιπα είναι κυρίως θέμα windows που αντιμετωπίζω ακόμα και τώρα. Όσες εκδόσεις και αν έχω βάλει έχω ένα πρόβλημα όταν πάω να κάνω κάποιες εγκαταστάσεις προγραμμάτων και δοκιμαστικά παιχνιδιών. Κάποια dll λείπουν και προσπαθώ να καταλάβω γιατί. Τελικά αποφάσισα να βάλω μια έκδοση "πειραγμένη" όπου δουλεύει καλά. Όμως το ερώτημα παραμένει γιατί καθώς ήθελα καθαρή έκδοση.

Για το κουλερ του επεξεργαστή δεν με ενοχλεί ότι στις φουλ στροφές κάνει θόρυβο αλλά ότι δουλεύει όλη την ώρα σε υψηλές στροφές ενώ δεν χρειάζεται. Αυτό θα φτιάξω. Οπότε καμία σκέψη για αλλαγή ψύκτρας.

Για το κουτί θέλω να ασχοληθώ λίγο παραπάνω και θα σου πω.(δεν το έχω κοιτάξει από το τελευταίο ποστ)

Για τους ανεμιστήρες του κουτιού δεν κάνουν θόρυβο αισθητό. Είναι πολύ μικρός και όπως είπα όταν κάνω κάποια άλλη ασχολία που απαιτεί όσο το δυνατόν περισσότερη ησυχία ρίχνω τις στροφές και τότε είναι σαν να είναι κλειστός ο υπολογιστής. Αν δεν ήταν τα φωτάκια για να καταλάβω ότι είναι ανοιχτός παίζει να τον ξεχάσω...

Έχω κάνει ένα calibration. Βασικά 2 βρήκα από reviews. Το ένα δεν μου άρεσε. Το άλλο είναι αυτό που χρησιμοποιώ τώρα και είναι αρκετά ξεκούραστο. Όπως είπα το θέμα με το μαύρο το έχω δει σε μόνο 1-2 περιπτώσεις φωτογραφιών. Δεν καταλαβαίνω γιατί εκεί φαίνεται και όχι σε άλλες ή σε καθαρό μαύρο που έχω δοκιμάσει και είναι νορμάλ. Έχω ρίξει το brightness στο 35 και έχω αλλά το RGB σε 99-95-98. Θα ξαναψάξω να δω αν προτείνει τίποτα άλλο κανείς.

Μάλλον η συγκεκριμένη οθόνη θα σε βολέψει. Ίσα ίσα πιστεύω πως έπρεπε να είχες κάνει ήδη τη μετάβαση ειδικά όταν είχε πολύ καλές προσφορές!

Έχω κάψει 3-4 μέρες από 8ωρα και πάνω για κάψιμο και πειραματισμούς. Στις προηγούμενες οθόνες απλά έπεφτα αμέσως για ύπνο γιατί ήμουν σαν ζόμπι και μου πόναγαν τα μάτια..

Για την κάρτα ήχου έχεις κάποια γνώμη?

Ευχαριστώ! :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...