Προς το περιεχόμενο

.mpg κομματια βιντεο σε DVD

JimxxZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!!Ειχα τραβηξει με την καμερα κατι βιντεο απο Ν. Αφρικη,τα περισσοτερα ειναι 1-1.5 λεπτα και ειναι σε μορφη .mpg... τα εβγαλα απτην καμερα τα εβαλα σε σε ξεχωριστους φακελους στο pc και τωρα θελω να τα ενωσω για να γραψω μετα σε dvd δισκους!Ανοιξα το virtualdub και μου βγαζει σφαλμα για τα mpg αρχεια....

Δοκιμασα και το windows movie maker και οταν εισαγω ενα βιντεο κρασαρει....

Καποια βοηθεια??Τι πρεπει να κανω?? Πρεπει να τα μετατρεψω σε αλλη μορφη??Αν ναι θα χασουν πολλη ποιοτητα τα βιντεο???

ευχαριστω!

Δημοσ.

Τα ενωσα με το nero vision και δημιουργησα τα 2 βιντεο που ηθελα.. τωρα ειναι σε μορφη avi

Θελω να τα γραψω τωρα σε DVD δισκους.. εψαξα στο nero αλλα δεν βρηκα κατι,κατι video cd βρηκα αλλα θελει cd ενω εγω εχω DVD...

εψαξα λιγο στο γοογλε... κατεβασα το convertxtoDVD!!Εγραψα το βιντεο μια χαρα το παιζει και το dvd player αλλα στο βιντεο τα προσωπα των ανθρωπων φανονται γαλαζια :(

ξερει καποιος πως μπορει να διορθωθει αυτο??Γιατι εγινε ετσι??

Δημοσ.

Γνωριζει καποιος γιατι οταν κανω μετατροπη το βιντεο με το ConvertxToDVD το βιντεο μετα εχει πηραγμενα χρωματα??

Δημοσ.

Εδώ υπάρχουν δυο περιπτώσεις η να μπερδευτήκανε τα χρώματα με της πολλές αλλαγές η απλά να μην δείχνουν σωστά τα χρώματα ενώ είναι.

Δοκίμασε τις λύσης που πρωτινουν εδώ.

http://www.moviecodec.com/general/avi-files-play-ok-but-other-video-formats-play-with-wrong-colors-18063/2

Δημοσ.

Σε ευχαριστω TheElf αλλα τελικα κατεβασα το nero vision 10 γιατι η προηγουμενη εκδοση που ειχα δεν ειχε δημιουργια DVD και τα εγραψα μια χαρα!!

Το convertxtodvd αν και απτο ψαξιμο που εκανα στο γοογλε το προτεινανε οι περισσοτεροι δεν εκανε τη δουλεια που επρεπε...

Δημοσ.

Το convertx είναι πολύ καλό και απλό πρόγραμμα και το έχω δουλέψει αρκετά.

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Πιστεύω ότι το θέμα με τα χρώματα ξεκίνησε από το nero vision και και την πρώτη μετατροπή που έκανες.

Ή να μην επέλεξες σωστή ταμπλέτα μετατροπής στο convertx.

Αν το έβαλες να στα κάνει σε ntsc τότε τα χρώματα δεν εμφανίζονται σωστά σε τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν αυτό το σύστημα ή αν το υποστηρίζουν να πρέπει να κάνεις χειροκίνητη διόρθωση από το ρυθμιστεί για HUE correction (σε παλαιότερες tv).

Δημοσ.

Το convertx είναι πολύ καλό και απλό πρόγραμμα και το έχω δουλέψει αρκετά.

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Πιστεύω ότι το θέμα με τα χρώματα ξεκίνησε από το nero vision και και την πρώτη μετατροπή που έκανες.

Ή να μην επέλεξες σωστή ταμπλέτα μετατροπής στο convertx.

Αν το έβαλες να στα κάνει σε ntsc τότε τα χρώματα δεν εμφανίζονται σωστά σε τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν αυτό το σύστημα ή αν το υποστηρίζουν να πρέπει να κάνεις χειροκίνητη διόρθωση από το ρυθμιστεί για HUE correction (σε παλαιότερες tv).

Δημοσ.

Καλησπέρα, διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια σας και σύμφωνα με τις κάποιες γνώσεις που έχω, θέλω να σας πω τα παρακάτω. Αν κάπου κάνω κάποιο λάθος ευπρόσδεκτες οι απόψεις σας. Η κάμερα σου γράφοντας στο μέσο αποθήκευσης που χρησιμοποιεί η βιντεοκάμερα σου, πιθανότατα mini dvd disc, συμπιέζει κατ' ευθείαν την εικόνα σε mpg. Για να κάνεις επεξεργασία χρησιμοποίησες to nero vision που άστοχα σου δημιούργησε αρχεία με επέκταση avi, γιατί σημαίνει πως είναι ασυμπίεστα (uncompressed video) αλλά παραμένουν να είναι συμπιεσμένα. Τώρα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα ConvertXtoDVD σου συμπιέζει ξανά το ήδη συμπιεσμένο αρχείο για να το μετατρέψει σε mpg γιατί μόνο αυτού του είδους αρχεία και σε συνδυασμό με μια συγκεκριμένη δομή μπορούν να παίξουν σε αυτόνομο dvd player έχεις σαν αποτέλεσμα παραμορφωμένα χρώματα και πολύ χαμηλότερη ανάλυση στην εικόνα σου. Τέλος για να αποφύγεις όλη αυτή τη χρονοβόρα, ανούσια και χωρίς λόγο διαδικασία, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το εξής: θα κατεβάσεις ένα mpeg joiner από μια πληθώρα προγραμμάτων που υπάρχουν στο δίκτυο και θα συνδέσεις όλα τα μικρά βιντεάκια που έχεις για να δημιουργήσεις το επιθυμητό βίντεο. Αν θέλεις να τελειοποιήσεις το όλο project θα βρεις και ένα προγραμματάκι με το οποίο θα δημιουργήσεις την όλη δομή του dvd με φωτογραφίες, κινούμενα φόντα, chapters και ό,τι άλλο θέλεις. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα

Δημοσ.

Καλησπέρα, διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια σας και σύμφωνα με τις κάποιες γνώσεις που έχω, θέλω να σας πω τα παρακάτω. Αν κάπου κάνω κάποιο λάθος ευπρόσδεκτες οι απόψεις σας. Η κάμερα σου γράφοντας στο μέσο αποθήκευσης που χρησιμοποιεί η βιντεοκάμερα σου, πιθανότατα mini dvd disc, συμπιέζει κατ' ευθείαν την εικόνα σε mpg. Για να κάνεις επεξεργασία χρησιμοποίησες to nero vision που άστοχα σου δημιούργησε αρχεία με επέκταση avi, γιατί σημαίνει πως είναι ασυμπίεστα (uncompressed video) αλλά παραμένουν να είναι συμπιεσμένα. Τώρα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα ConvertXtoDVD σου συμπιέζει ξανά το ήδη συμπιεσμένο αρχείο για να το μετατρέψει σε mpg γιατί μόνο αυτού του είδους αρχεία και σε συνδυασμό με μια συγκεκριμένη δομή μπορούν να παίξουν σε αυτόνομο dvd player έχεις σαν αποτέλεσμα παραμορφωμένα χρώματα και πολύ χαμηλότερη ανάλυση στην εικόνα σου. Τέλος για να αποφύγεις όλη αυτή τη χρονοβόρα, ανούσια και χωρίς λόγο διαδικασία, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το εξής: θα κατεβάσεις ένα mpeg joiner από μια πληθώρα προγραμμάτων που υπάρχουν στο δίκτυο και θα συνδέσεις όλα τα μικρά βιντεάκια που έχεις για να δημιουργήσεις το επιθυμητό βίντεο. Αν θέλεις να τελειοποιήσεις το όλο project θα βρεις και ένα προγραμματάκι με το οποίο θα δημιουργήσεις την όλη δομή του dvd με φωτογραφίες, κινούμενα φόντα, chapters και ό,τι άλλο θέλεις. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...