Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία Control Panel

earthcat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να φτιάξω ένα control panel με ποιά γλώσσα(προκιτε για control panel ιστοσελίδας)και με ποιόν τροπο.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

αν εννοείς panel απο το οποίο θα ανεβάζει υλικό στην σελίδα δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Ανάλογα που είναι γραμμένη η σελίδα. Προφανως αν είναι στατική δεν έχει νόημα το panel, αν είναι δυναμική χρησιμοποίησε τις ίδιες γλώσσες που είναι γραμμένη η σελίδα...

Δημοσ.

Γενικά μία δυναμική γλώσσα ιστοσελίδων μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο (php, asp, asp.NET) εγώ προσπαθώ να κάνω κάτι παρόμοιο σε php, αλλά έχει πολύ δουλειά (σκέψου ο χρήστης απλά πως θα εισάγει κείμενο.. μήπως χρειάζεται βοήθεια; ίσως κάποιον editor;)

Δημοσ.
Γενικά μία δυναμική γλώσσα ιστοσελίδων μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο (php, asp, asp.NET) εγώ προσπαθώ να κάνω κάτι παρόμοιο σε php, αλλά έχει πολύ δουλειά (σκέψου ο χρήστης απλά πως θα εισάγει κείμενο.. μήπως χρειάζεται βοήθεια; ίσως κάποιον editor;)

εννοείται....

προσωπικά χρησιμοποιώ τον CKEditor

Δημοσ.

Αυτό το έβαλα πιο πολύ ως λεπτομέρεια και τελικά θα σου έβγαινε αρκετή δουλειά και ψάξιμο. Επίσης η προστασία που χρειάζεσαι χρειάζεται ψάξιμο...

Δημοσ.

Δεν είναι και τόσο δύσκολα τα πράγματα αλλά θέλει δουλείτσα.

Καταρχάς, θα πρέπει να αλλάξεις και το site σου έτσι ώστε να είναι δυναμικό.

Π.χ. να έχεις μία βάση όπου να τραβάς τα κείμενα, τις φώτο, τα css σου

Μιας και φαντάζομαι ότι δεν το έχεις ξανακάνει κάνε το πιο απλό, δηλαδή να έχεις την αρχική σου σελίδα και εκεί να μπορείς να αλλάζεις το κείμενο που εμφανίζεται μέσα από ένα διαχειριστικό που θα έχεις φτιάξεις...

Δημοσ.

Προσφατα εφτιαξα ενα control panel με php mysql. Θελει δουλεια, αλλα δεν ειναι ακατορθωτο.

Πρεπει να παρεις χαρτι και μολυβι και να δεις, τι δυνατοτητες θα εχει (διαχειριση αρθρων μονο ή και φωτογραφιων?, θα υπαρχει ενας ή πολλοι χρηστες που θα διαχειριζονται το περιεχομενο κτλ κτλ), να σχεδιασεις τη βαση δεδομενων, και μετα να χωρισεις το εργο σε μερη (πχ συνδεση αποσυνδεση χρηστη, αρχεια για τη διαχειριση αρθρων).. Το τελευταιο θα σε βοηθησει να τελειωσεις πιο γρηγορα, και θα εισαι και πιο οργανωμενος.. Μετα χτιζεις ενα ενα τα κομματια του control panel.

Δεν πρεπει να ξεχασεις να το θωρακισεις οσο πιο πολυ μπορεις.. Και τελος να το συνδεσεις με την σελιδα.

Αυτα σε γενικες γραμμες...

Δημοσ.

αυτο το tutorial νομίζω θα σε βοοθησει... είναι η δημιουργία μιας δυναμικής σελίδας οπου οι authentication χρήστες μπορούν να εισάγουν κειμενο το οποίο αποθηκευται σε μιά βαση δεδομένων και η σελίδα δείχνει το περιεχομενο του κειμένου (το θεμα είναι οτι χρησιμοποιεί dreamweaver) http://www.adobe.com/devnet/dreamweaver/articles/first_dynamic_site_pt1.html?devcon=f2

Δημοσ.

Αν θες να φτιάξεις ένα Control Panel απλά για να διαχειρίζεσαι την ιστοσελίδα σου και να μη χρειάζεται να κατεβάζεις τα .html αρχεία, να τα επεξεργάζεσαι και να τα ξανανεβάζεις, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα έτοιμο Control Panel ή κάποια σχετική λύση όπως το WordPress! Αν πάλι θες οπωσδήποτε να έχεις Control Panel που έχεις φτιάξει, είτε γιατί φτιάχνεις ιστοσελίδα για κάποιον και θα πληρωθείς για το Control Panel που θα φτιάξεις κ.τ.λ. τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια δυναμική γλώσσα. Κατα τη γνώμη μου η καλύτερη επιλογή είναι η PHP που είναι server-side γλώσσα σε συνεργασία με MySQL. Ακατόρθωτο δεν είναι, αλλά θέλει αρκετή υπομονή μέχρι να το δεις τελειωμένο, μπροστά σου :-)

Πρόσφατα έφτιαξα ένα online chat για το site μου, ώστε να μπορώ εγώ και φίλοι και επισκέπτες να συνομιλούμε ταυτόχρονα μέσα απ' την ιστοσελίδα μου (μερικοί είχαν Facebook, μερικοί MSN και μερικοί Skype, οπότε με το online chat της ιστοσελίδας μου που δεν ήθελε εγγραφή χρήστη ήμασταν όλοι εντάξει ;)) και μαζί με το chat έφτιαξα και ένα Control Panel για τους διαχειριστές της ιστοσελίδας (οι οποίοι είναι ένας φίλος μου και εγώ), μου πήρε περίπου μία εβδομάδα, αλλά ένα Control Panel για chat έχει πολύ λιγότερες λειτουργείες απ' ότι ένα για έναν ολόκληρο ιστότοπο που μπορεί να περιέχει διαχείριση άρθρων, φωτογραφιών, βίντεο, ολόκληρων σελίδων, ανεβάσματος περιεχομένου (π.χ. zip αρχεία), διαχείριση των εγγεγραμένων χρηστών, email newsletters, στατιστικά επισκεψιμότητας κ.τ.λ. Το Control Panel του chat είχε login/logout, messages history, clear conversation και επέτρεπε και την εισαγωγή HTML κώδικα (κάτι που οι υπόλοιποι χρήστες δε μπορούσαν να κάνουν στο chat).

Αν αποφασίσεις τελικά να το φτιάξεις δικό σου Control Panel... καλή τύχη!!

Δημοσ.

Αν θες να φτιάξεις ένα Control Panel απλά για να διαχειρίζεσαι την ιστοσελίδα σου και να μη χρειάζεται να κατεβάζεις τα .html αρχεία, να τα επεξεργάζεσαι και να τα ξανανεβάζεις, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα έτοιμο Control Panel ή κάποια σχετική λύση όπως το WordPress! Αν πάλι θες οπωσδήποτε να έχεις Control Panel που έχεις φτιάξει, είτε γιατί φτιάχνεις ιστοσελίδα για κάποιον και θα πληρωθείς για το Control Panel που θα φτιάξεις κ.τ.λ. τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια δυναμική γλώσσα. Κατα τη γνώμη μου η καλύτερη επιλογή είναι η PHP που είναι server-side γλώσσα σε συνεργασία με MySQL. Ακατόρθωτο δεν είναι, αλλά θέλει αρκετή υπομονή μέχρι να το δεις τελειωμένο, μπροστά σου :-)

Πρόσφατα έφτιαξα ένα online chat για το site μου, ώστε να μπορώ εγώ και φίλοι και επισκέπτες να συνομιλούμε ταυτόχρονα μέσα απ' την ιστοσελίδα μου (μερικοί είχαν Facebook, μερικοί MSN και μερικοί Skype, οπότε με το online chat της ιστοσελίδας μου που δεν ήθελε εγγραφή χρήστη ήμασταν όλοι εντάξει ;)) και μαζί με το chat έφτιαξα και ένα Control Panel για τους διαχειριστές της ιστοσελίδας (οι οποίοι είναι ένας φίλος μου και εγώ), μου πήρε περίπου μία εβδομάδα, αλλά ένα Control Panel για chat έχει πολύ λιγότερες λειτουργείες απ' ότι ένα για έναν ολόκληρο ιστότοπο που μπορεί να περιέχει διαχείριση άρθρων, φωτογραφιών, βίντεο, ολόκληρων σελίδων, ανεβάσματος περιεχομένου (π.χ. zip αρχεία), διαχείριση των εγγεγραμένων χρηστών, email newsletters, στατιστικά επισκεψιμότητας κ.τ.λ. Το Control Panel του chat είχε login/logout, messages history, clear conversation και επέτρεπε και την εισαγωγή HTML κώδικα (κάτι που οι υπόλοιποι χρήστες δε μπορούσαν να κάνουν στο chat).

Αν αποφασίσεις τελικά να το φτιάξεις δικό σου Control Panel... καλή τύχη!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...