Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα shader σε HD 5570

xrhstarascorfu1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα .

Αγόρασα μια κάρτα γραφικών GIGABYTE HD 5570 η οποία υποστιρίζει μέχρι shader model 5.0 όπως γράφει και στον οδηγό της. Θέλοντας να την δοκιμάσω εγκατέστησα το PES 10 το οποίο μου έβγαλε μήνυμα πως δεν θα λειτουργήσει σωστά το παιχνίδι λόγω των προδιαγραφών τησ κάρτας & πιό συγκεκριμένα λόγω που η κάρτα δεν έχει shader 2.0.

Αν μπορείτε θέλω να μου πείτε τι μπορώ να κάνω για να λύσω το πρόβλημα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δηλαδί έτρεξες το παιχνίδι και έχεις πρόβλημα η μιλάμε υποθετικά ? Επίσης ελπίζω να έχεις βάλεις τους drivers της κάρτας γραφικών και ακόμα καλύτερα τους τελευταίους.

Όσον αναφορά στο καθευαυτό ερώτημα σου οχι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και φυσιολογικά πρέπει να παίζει κανονικά.

To Shader 2.0 ειναι απο τα minumum system requirements του παιχνίδιου

Δημοσ.

Το πρόβλμα είναι κανονικό και όχι υποθετικό. Έχω βάλει τους drivers της κάρτας από το CD ( αν και να αναφέρω ότι δεν απεγκατέστησα τους drivers της προηγούμενης κάρτας , η οποία ήταν και αυτή ΑΤΙ διότι δεν τους βρήκα )

Επίσης να προσθέσω ότι το σύστημα & το πρόγραμμα CCLEANER μου αναγνωρίζει ως κάρτα γραφικών ένα Intel family chipset & όχι την κάρτα μου.

Δημοσ.

Πήγαινε στο BIOS, απενεργοποίησε την όποια embedded κάρτα γραφικών.

Πήγαινε στο Control Panel, Add/Remove Progs, ATI Install Manager, Express uninstall, restart, Safe Mode, χρησιμοποίησε το Driver Sweeper (http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-(Setup)-download-1655.html) και σβήσε ότι σε ΑΤΙ display σου βγάλει, επανεκκίνησε, πέρνα τους τελευταίους οδηγούς από την AMD (10.7).

Αν θέλεις και αναλυτικότερες οδηγίες, ευχαρίστως, αλλά βόηθα κι εσύ λίγο.

Τί σύστημα έχεις (Η/W & S/W)?

Δημοσ.

Από όσο βλέπω στο manual:

BIOS->Advanced->Chipset Configuration

Primary Graphics Adapter: Βάλε PCI Express

Internal Graphics Mode Select: Βάλε Auto

Δοκίμασε με αυτές τις ρυθμίσεις (F10, save&exit), μπες στα Win, να δεις αν πλέον σου αναγνωρίζει νέα συσκευή και πέρασε πια (υποθέτω ότι ήδη έχεις απεγκαταστήσει ότι παλιό σε ΑΤΙ) τους τελευταίους Catalyst.

Ότι άλλο χρειαστείς, τα λέμε.

Δημοσ.

Φίλε πράγματι έπρεπε να αλλάξω σε PCI Express το Primary Graphics Adapter.

Έβαλα και τους τελευταίους drivers αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα: μέγιστη ανάλυση 800 χ 640 και η κάρτα μου δεν έχει το shaders 2.0 . Και δεν ξέρω ειλικρινά τι φταίει. Σκέφτηκα να κάνω format. Εσύ τι λές ;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...