Προς το περιεχόμενο

A.I - Cosmos

binary_tron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Είμαι νέος στο forum και ο λόγος εγγραφής μου είναι επειδή ένας φίλος μου πρότεινε να ρωτήσω εδώ για μια απορεία που έχω.

Θέλω λοιπόν να φτιάξω την πρώτη γλώσσα προγραμματισμού έκτης γενιάς η οποία έχει ένα πολύ συγκεκριμένο και εύκολο λεξιλόγιο και ο στόχος της είναι να καλύπτει ανάγκες γενικού προγραμματισμού. Η γλώσσα αυτή θέλω να είναι interpreted και να είναι στην ουσία ένα σύστημα A.I που να του δίνω κάποιες εντολές και αυτό να κάνει προσομοιώσεις για τα actions που του περιγράφω μέχρι να φτάσει στο επιθυμιτό αποτέλεσμα. Δηαλαδή να μην κάθετε ο προγραμματιστής και να γράφει άπειρο κώδικα αλλά ένα γενικευμένο κώδικα και να αφήνει το σύστημα να μαθαίνει μόνο του!

Βασικά θέλω να κατασκευάσω σε JAVA ένα σύστημα το οποίο να αποτελεί έναν interpreter για συγκεκριμένο λεξιλόγιο και δομή και το οποίο να παράγει νέα αποτελέσματα με βάση κάποιες προ-αποφαασισμένες ενέργειες.

'Εχω κάνει βασικά την πρώτη κίνηση και έχω κατασκευάσει ένα θεωρητικό μοντέλο καθώς και κάποιες παρατηρήσεις. Πιο συγκεκριμένα αυτό που ζητάω είναι ιδέες για το άν αυτό μππορεί να γίνει ή εάν υπάρχει κάτι παρόμοιο στο οποίο μπορώ να βασιστώ για να δομήσω εκεί πάνω την δουλειά μου.

Το σύστημα το έχω ονομάσει COSMOS.

Το COSMOS στην ουσία θα είναι μια abstract γλώσσα που υποβοηθάται από A.I με απώτερο σκοπό την αλλαγή του κλασικού μοντέλου γράφω κώδικα για τα πάντα αλλά απλά περιγράφω τις βασικές ανάγκες και κανόνες και μετά το λογισμικό "γράφετε" μόνο του!

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Καλησπέρα σας.

Είμαι νέος στο forum και ο λόγος εγγραφής μου είναι επειδή ένας φίλος μου πρότεινε να ρωτήσω εδώ για μια απορεία που έχω.

Θέλω λοιπόν να φτιάξω την πρώτη γλώσσα προγραμματισμού έκτης γενιάς η οποία έχει ένα πολύ συγκεκριμένο και εύκολο λεξιλόγιο και ο στόχος της είναι να καλύπτει ανάγκες γενικού προγραμματισμού. Η γλώσσα αυτή θέλω να είναι interpreted και να είναι στην ουσία ένα σύστημα A.I που να του δίνω κάποιες εντολές και αυτό να κάνει προσομοιώσεις για τα actions που του περιγράφω μέχρι να φτάσει στο επιθυμιτό αποτέλεσμα. Δηαλαδή να μην κάθετε ο προγραμματιστής και να γράφει άπειρο κώδικα αλλά ένα γενικευμένο κώδικα και να αφήνει το σύστημα να μαθαίνει μόνο του!

Βασικά θέλω να κατασκευάσω σε JAVA ένα σύστημα το οποίο να αποτελεί έναν interpreter για συγκεκριμένο λεξιλόγιο και δομή και το οποίο να παράγει νέα αποτελέσματα με βάση κάποιες προ-αποφαασισμένες ενέργειες.

'Εχω κάνει βασικά την πρώτη κίνηση και έχω κατασκευάσει ένα θεωρητικό μοντέλο καθώς και κάποιες παρατηρήσεις. Πιο συγκεκριμένα αυτό που ζητάω είναι ιδέες για το άν αυτό μππορεί να γίνει ή εάν υπάρχει κάτι παρόμοιο στο οποίο μπορώ να βασιστώ για να δομήσω εκεί πάνω την δουλειά μου.

Το σύστημα το έχω ονομάσει COSMOS.

Ευχαριστώ.

Δεν νομίζω να είναι η πρώτη:

Lisp, Prolog, IPL, STRIPS, Planner, κλπ.

http://www.alicebot.org/aiml.html

Θα μπορούσες να στηριχτείς σε αυτές και να δημιουργήσεις μια δικιά σου, αφού πρώτα ερευνήσεις ότι οι παραπάνω γλώσσες δεν σε καλύπτουν, οπότε με τη COSMOS θα καλύψεις κάποιο κενό και θα προσφέρεις κάτι καινούργιο που δεν διαθέτουν οι παραπάνω. :-)

Δημοσ.

Αγαπητέ μου φίλε το γνωρίζω αυτό το σύστημα αλλά δεν είναι κάτι που με βοηθάει.

Διάβασε ξανά το κείμενο γιατί πρόσθεσα κάτι στο τέλος για να γίνω πιο κατανοητός.

Βασικά έχω γνώση των γλωσσών που προανέφερες αλλά όλες σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις πραξεις που έχουν ήδη προ-αποφασιστεί από εσένα και όχι να δημιουργηθούν δυναμικά με την ανάγκη!

Επιπλέον αυτές είναι γλώσσες 5ης γενιάς και όχι 6ης γενιάς.

Δηλαδή για να καταλήξω, εγώ θα ήθελα ένα σύστημα που να υποβοηθάται από A.I με απώτερο σκοπό την αλλαγή του κλασικού μοντέλου γράφω κώδικα για τα πάντα αλλά απλά περιγράφω τις βασικές ανάγκες και κανόνες και μετά το λογισμικό "γράφετε" μόνο του με τις θετικές και αρνητικές συνέπειες. Έτσι ώστε να μπορέσω να του "δείξω" τι να αποφύγει ως κακό ή να επαναλαμβάνει ώς καλό.

Όπως ένα μικρό παιδάκι που μαθαίνει όσο μεγαλώνει.

Έτσι μετά απο λίγο καιρό θα έχω ένα "έμπειρο" σύστημα το οποίο θα μου παράγει ορθά αποτελέσματα σε μεγάλο ποσοστό...έναν έφηβο δηλαδή!

Καλό?

Μπορεί να γίνει αυτό?

Εάν θελήσουν άτομα να κάναμε μια ερευνητική ομάδα?

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Αν ψάξεις τη βιβλιογραφία θα δεις ότι υπάρχουν πάρα πολλά expert system frameworks σαν αυτό που θες να δημιουργήσεις. Θέλω να πω ότι δεν είναι κάτι καινούργιο σαν ιδέα. Το ενδιαφέρον θα ήταν να αναπτύξεις κάποιους τροποποιημένους αλγόριθμους στους είδη υπάρχοντες (νευρωνικά, ασαφής λογική, νευροασαφή, γενετικούς, ACO, simulating anealling, κλπ) και να τους συνδυάσεις σε ένα hybrid σύστημα (π.χ., neurofuzzy, fuzzygenetic) που να δίνει καλύτερα αποτελέσματα σε κάποια προβλήματα από τα είδη υπάρχοντα. :-)

Δημοσ.
Αν ψάξεις τη βιβλιογραφία θα δεις ότι υπάρχουν πάρα πολλά expert system frameworks σαν αυτό που θες να δημιουργήσεις. Θέλω να πω ότι δεν είναι κάτι καινούργιο σαν ιδέα. Το ενδιαφέρον θα ήταν να αναπτύξεις κάποιους τροποποιημένους αλγόριθμους στους είδη υπάρχοντες (νευρωνικά, ασαφής λογική, νευροασαφή, γενετικούς, ACO, simulating anealling, κλπ) και να τους συνδυάσεις σε ένα hybrid σύστημα (π.χ., neurofuzzy, fuzzygenetic) που να δίνει καλύτερα αποτελέσματα σε κάποια προβλήματα από τα είδη υπάρχοντα. :-)

Α! Πολύ ωραία δηλαδή υπάρχει κάτι τέτοιο έτοιμο?

Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα ή να μου υποδείξεις ένα παρόμοιο γιατί έχω ψαξει παντού και δεν το έχω βρεί.

Επίσης σε βιβλιογραφία ή σε βιβλία που λες πρώτη φορά ακούω κάποιον να μου λέει ότι το έχει διαβάσει :-S

Σίγουρα κατανόησες τι λέω?

Εάν ναι, μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς που και ποιό, θα βοηθούσε πολύ!

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Ναι κατανοώ τι λες απόλυτα.

Μπορείς να αρχίσεις κοιτώντας στα journal:

"International Journal on Artificial Intelligence Tools: Architectures, Languages, Algorithms", όπως επίσης και στο,

"IEEE Transactions on Systems, Man, and Cybernetics"

ένα άρθρο που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό από το IEEE Transactions on Systems, Man, and Cybernetics είναι για παράδειγμα το: Dynamic context generation of natural language understanding: A multifaceted knowledge approach.

:-)

Δημοσ.
Ναι κατανοώ τι λες απόλυτα.

Μπορείς να αρχίσεις κοιτώντας στα journal:

"International Journal on Artificial Intelligence Tools: Archtectures, Languages, Algorithms", όπως επίσης και στο,

"IEEE Transactions on Systems, Man, and Cybernetics"

ένα άρθρο που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό από το IEEE Transactions on Systems, Man, and Cybernetics είναι για παράδειγμα το: Dynamic context generation of natural language understanding: A multifaceted knowledge approach.

:-)

Ακόμα δε μπορώ να βρώ κάτι που να ταιριάζει με αυτά που μου έδωσες. Επίσης για να μη σε πεδαιύω είμαι ήδη και IEEE professional member και έχω ψάξει πολλά papers και σελίδες στο Internet και δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο.

Εάν έχεις κάτι στο μυαλό σου πιο συγκεκριμένο τότε πες μου ή αν ξέρει κανείς άλλος κάτι άλλο ας το πει. Όπως είπα και πριν ενδιαφέρομαι να βρώ άτομα για συνεργασία για να κάνουμε αυτό το project πραγματικότητα.

Dr.Fuzzy φένεται να ξέρεις πολλά ενδιαφέρεσαι?

Δημοσ.
Ακόμα δε μπορώ να βρώ κάτι που να ταιριάζει με αυτά που μου έδωσες. Επίσης για να μη σε πεδαιύω είμαι ήδη και IEEE professional member και έχω ψάξει πολλά papers και σελίδες στο Internet και δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο.

Εάν έχεις κάτι στο μυαλό σου πιο συγκεκριμένο τότε πες μου ή αν ξέρει κανείς άλλος κάτι άλλο ας το πει. Όπως είπα και πριν ενδιαφέρομαι να βρώ άτομα για συνεργασία για να κάνουμε αυτό το project πραγματικότητα.

Dr.Fuzzy φένεται να ξέρεις πολλά ενδιαφέρεσαι?

Στείλε μου ένα research proposal με το τι έχεις κάνει μέχρι στιγμής και πως σκέφτεσαι να το προχωρήσεις και θα σου πω αν με ενδιαφέρει. :-)

Δημοσ.

binary_tron αυτό που ζητάς έτσι γενικά και αόριστα δεν γίνεται. Δηλαδή να έχεις ένα σύστημα που να μυρίζει τα δάχτυλα του και να βγάζει αποφάσεις ! Τα expert systems που ανέφερε πιο πάνω ο Dr.Fuzzy έχουν εφαρμογή σε πάρα πολύ συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς, π.χ. στη διάγνωση κάποιας ασθένειας με βάση μετρήσεις εξετάσεων. Τέτοια συστήματα υπάρχουν πάρα πολλά και χρησιμοποιούνται και σε πρακτικό επίπεδο.

Προσπάθησε να γίνεις πιο σαφής στο τι ακριβώς θέλεις να φτιάξεις και για πιο σκοπό, χωρίς να δίνεις λεπτομέρειες για τον τρόπο (interpreted, Java etc). Ο τρόπος είναι το τελευταίο βήμα που πρέπει να σε απασχολεί.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Καλησπέρα σας.

...

Γεια σου ρε Δελαπόρτα. Ο φίλος που σου το πρότεινε, έχει φάει και αυτός ban;

Δημοσ.

όχι πάλι...:lol:

"Εν τέλει και για την ιστορία είμαι και καθηγητής Λειτουργικών Συστημάτων και ειδικεύομαι περί τα 2.5 χρόνια περίπου στο Reverse Code Engineering και

το bridging ανομοίων συστημάτων δημιουργώντας πραγματικά A.P.I. (ώς ερευνητήτης το τελευταίο)

Μπορείς και εσύ και όλοι οι φίλοι μας να μάθουν αρκετά απο το Open Courseware του MIT - στο οποίο πείρα τον πρώτο μου τίτλο - το οποίο ανεβάζει κάθε

τόσο τα ίδια μαθήματα ή μέρη αυτών που διδασκόμουν και εξηγεί καλά πολλά για τα οποία επιμένω, στην προκυμένη περίπτωση τα A.P.I."

:lol: :lol: :lol:

Δημοσ.
Γεια σου ρε Δελαπόρτα. Ο φίλος που σου το πρότεινε, έχει φάει και αυτός ban;

Πως ξέρουμε ότι είναι αυτός; Ο άνθρωπος είναι μύθος, επέστρεψε πάλι... Μην λες επίσης αβίαστα αυτό το όνομα, μου θυμίζει Χάρυ Πότερ που δεν έπρεπε να αναφέρουν το όνομα του κακού και έλεγαν κάτι άλλο στην θέση του...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...