mourgolukos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 χαιρετώ την παρέα, και βασικά καλησπέρα σας! επειδή ήθελα να κλοκάρω τον υπολογιστή της υπογραφής μου, έφυγα απο την ψύκτρα της μαμάς ίντελ, και πήγα σε custom υδρόψυξη. πήρα απο ένα φιλο μια d-tek waterblock, ένα διπλό ψυγείο, μια ανλία προοριζόμενη για σωλήνες 1/2, μπόλικα ρακόρ 1/2, 4 μέτρα σωλήνα (άστην να βρίσκεται) και ένα reservoir νερού, το οποίο έγινε ιδικατασκευή, από ένα τάπερ μισόλιτρο στρογγυλό της tupperware (και κυνήγαγε η μάνα μου) 2 ρακοράκια, σιλικόνη μπόλικη κλπ κλπ. Έστησα το όλο σύστημα, με κόπο πολύ μιας και δεν έχω ξαναβάλει κάτι παρόμοιο για να έχω κάποια εμπειρία και άνεση, μέσα σε 3 ώρες και έχει ως εξής: το νερό φέυγει από το δοχείο, πάει στην αντλία, απο την αντλία στο ψυγείο (το οποίο είναι εκτός κουτιού και έχει 3 ανεμιστήρες), απο το ψυγείο πάει στο waterblock, και μετά επιστρέφει πάλι στο δοχείο. Σαν αντιθερμικό υγρό, χρησιμοποιήθηκε παραφλού αυτοκινήτου (αντισκωριακό, προστασίες κλπ + ότι είναι φωσφωρίζον), και σαν πάστα για τον επεξεργαστή, artic ceramique πολύ καλά απλωμένη. Αέρας δεν κυκλοφορεί μέσα στο κύκλωμα είμαι 1000% σίγουρος. ξέχασα να πώ ποιο είναι το πρόβλημα έχω υψηλές θερμοκρασίες! με μαμά ρεύματα, στα 3.5ghz στο 100% έχω 60C! δεν μου κολλάει αυτό καλά και πιστεύω κιόλας ότι δεν είναι φυσιολογικό! α και στα 4ghz έχει 82C. μαμά δεν θυμάμαι πόσο έχει θέλω τα φώτα σας πλίζ! σόρυ για το κατεβατό
SpirtouLisS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 εκανες καλη εξαερωση στο κλειστο κύκλωμα? αν υπαρχει φυσαλιδα μεσα στο κυκλωμα απλα δεν λειτουργει...καθολου ομως
mourgolukos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 το νερό τρέχει κανονικότατα, και φαίνεται άλλωστε απο το δοχείογιατί επιστρέφει με τρελη δυναμη. Η σειρά που το έβαλα είναι σωστη; με την μαμα ψυκτρα μαξ θερμοκρασίες είχα 70 στα αρχικά ρολόγια με καλό αερισμό στο κουτί
Ypnovatis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Εμενα το ψυγειο ειναι στην επιστροφη του νερου στο τανκ ωστε να μην αυξανεται το θερμικο φορτιο του τανκ. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
mourgolukos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 δηλαδή δημειουργείται κάποιο πρόβλημα έτσι; λες να αυξανεται διαρκως η θερμοκρασία του νερού;
SpirtouLisS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Η σειρα που χρησιμοποιεις ειναι για μενα ιδανικη. ψαξε το προβλημα στο waterblock. η δεν εχει κατσει καλα ή ειναι κακης ποιοτητας. να μην εχει κατσει καλα δε πιστευω γτ μαλλον πιανουν τα χερια σου αφου το εβαλες σε 3 ωρες το συστημα. Η αντλια οπως λες δουλευει σωστα Μετα μενει να βγαλεις παραφλου και να χρησιμοποιησεις ειδικο ψυκτικο για υδροψυξη pc. και μαλλον εκει ειναι το προβλημα. δε σε διαφωτισα πολυ αλλα μεχρι εκει ειναι η γνωση μου.
Strategos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 συνηθως οταν συμβαινει αυτο σημαινει οτι δεν παταει καλα το block. ή το εχεις σφίξει πολυ ή το εχεις πολύ χαλαρα ή εχεις βαλει λίγο ή πολύ πάστα. για να το τεσταρεις βγαλε το block και δες αν ο επεξεργαστης εχει αφήσει τετράγωνη σταμπα με παστα πανω στο block στο μεγεθος του επεξεργαστη. Εμενα σπιτι στο κεντρο της Αθηνας με 4 πυρινες στα 4ghz με 1.35v χωρις aircondition ή ανεμιστηρα πιανει max 55 με block 5 ετιας.
mourgolukos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Η σειρα που χρησιμοποιεις ειναι για μενα ιδανικη. ψαξε το προβλημα στο waterblock. η δεν εχει κατσει καλα ή ειναι κακης ποιοτητας. να μην εχει κατσει καλα δε πιστευω γτ μαλλον πιανουν τα χερια σου αφου το εβαλες σε 3 ωρες το συστημα.Η αντλια οπως λες δουλευει σωστα Μετα μενει να βγαλεις παραφλου και να χρησιμοποιησεις ειδικο ψυκτικο για υδροψυξη pc. και μαλλον εκει ειναι το προβλημα. δε σε διαφωτισα πολυ αλλα μεχρι εκει ειναι η γνωση μου. στο waterblock πάει και εμένα το μυαλό μου και μάλλον την πατάτα εγώ την έκανα. Σαν waterblock είναι πολύ καλό, αλλά όπως τα περισσότερα (αν όχι όλα) βγαίνει μόνο για 775/ΑΜ2/3. εμένα όμως είναι 1156 και η διαφορά απο το 775 είναι λιγουλάκι πιο αριαιές οι αποστάσεις στις τρύπες για τα κούλερς. πήγα και αγόρασα αλενόβιδες με παξιμάδια ασφαλείας και ροδέλες με μόνωση απο την μία μεριά(καοτσούκ - λαστιχο) και έπιασα τα κεφάλια στις τρύπες της βασης της ψύκτρας και απο πίσω απο την μητρική ροδέλα με μόνωση στην πλακέτα και παξιμάδι. Απο σφίξιμο δεν έκανα τρελό (μετά το κρακ σταμάτησα --- πλακίτσα) και κοιτούσα να έχουν όλες οι βίδες το ίδιο περρίσιο από πίσω. Δεν γνωρίζω όμως αν ο επεξεργαστής με την δικιά του βάση είναι 100% παράλληλος με την πλακέτα. Ξέρει κανείς πως να κοιτάξω χωρίς να χρειαστώ φίλερ; παραθέτω και μερικές εικόνες ---------- Προσθήκη στις 15:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:39 ---------- ξέχασα να αναφέρω ότι το block το πέρασα 800άρι γιαλόχαρτο 1000 μέχρι και 9μ το οποίο είναι πιο λείο απο χαρτί. το βλοκ απο κάτω έγινε καθρεύτης και ναι έγινε σε ίσια επιφάνεια για να μην γίνουν λακούβες. Έχω γώσεις απο ηλεκτρολογικά μηχανολιγικά και μηχανιμάτων ξυλουργείου λόγω δουλειάς και γνωρίζω πώς να τρίψω κάτι
Ypnovatis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Lapping δηλαδης μ'αρεσεις...:Ρ ωραια, βγαλε το μπλοκ κ κοιτα την παστα σου. Εαν εχεις βαλει αρκετη εχεις ακριβως αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που θελεις. Φροντισε να εχεις ενα λεπτο υμενιο απο παστα κ ξαναμετρα. Στο λεω ως παθων, απο 38 πηγα στους 28...:Ρ Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Strategos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 συνηθως οταν συμβαινει αυτο σημαινει οτι δεν παταει καλα το block. ή το εχεις σφίξει πολυ ή το εχεις πολύ χαλαρα ή εχεις βαλει λίγο ή πολύ πάστα. για να το τεσταρεις βγαλε το block και δες αν ο επεξεργαστης εχει αφήσει τετράγωνη σταμπα με παστα πανω στο block στο μεγεθος του επεξεργαστη. Εμενα σπιτι στο κεντρο της Αθηνας με 4 πυρινες στα 4ghz με 1.35v χωρις aircondition ή ανεμιστηρα πιανει max 55 με block 5 ετιας. για να τεσταρεις και να κατσει και καλα η παστα βαζεις στο κεντρο της cpu 1 κοκο κριθαριου σε ποσοτητα.
mourgolukos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 θα το κάνω σε κανα 20άλεπτο να κρυώσει λίγο. μάλλον δεν πρέπει να πατάει σωστά. με την ευκαιρία να πάω κ τουαλέτα γιατί έσκασα. πάντως την πάστα την είχα απλώσει σωστά με πιστωτική κάρτα http://img697.imageshack.us/gal.php?g=dsc00120f.jpg εδώ και οι φώτο!
lionheart75 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 (Στέλιο τα γυαλιά ηλίου τα βρήκες? ) Καλή δουλειά man, πράγματι πιάνουν τα χέρια σου. Το πρόβλημα πιστευω και γω είναι στο block δεν πατάει σωστά, τσέκαρέ το και ξανατοποθέτησέ το σωστά. Είτε βάλεις πάστα στο κέντρο είτε την απλώσεις ομοιόμορφα σε λεπτή στρώση με πιστωτική είναι το ίδιο. Για μένα καλύτερο και το δεύτερο μάλιστα (προσωπική γνώμη). Btw το ταπεράκι τα σπάει...!
Strategos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 κανονικα δεν πρεπει να την απλωνεις εσυ την παστα, και επισης οταν ειναι ζεστος ο υπολογιστης βγαινει το block ποιο ευκολα οποτε θα το εβγαζα τωρα. και κοιτα οταν το βιδωνεις το block και εχεις βιδωσει το ιδιο και απο τις 4 πλευρες.
SpirtouLisS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 κανονικα δεν πρεπει να την απλωνεις εσυ την παστα, και επισης οταν ειναι ζεστος ο υπολογιστης βγαινει το block ποιο ευκολα οποτε θα το εβγαζα τωρα. και κοιτα οταν το βιδωνεις το block και εχεις βιδωσει το ιδιο και απο τις 4 πλευρες. λιγο πιο αναλυτικα οταν θα βιδωνεις τις βιδες θα τις φτασεις προσεκτικα ετσι ωστε ολες να ειναι σε σημειο λιγο πριν το τελικο σφιξιμο (δλδ τη φαση που απλωνει και παιρνει σχημα η παστα απο κατω). ακολουθως σταυρωτα (δλδ μετα απο καθε σφιξιμο θα πιανεις την απεναντι) θα πιανεις καθε βιδα και θα της δινεις περιπου 1/6 μιας πληρους περιστροφης ή και λιγοτερο. οσες περισσοτερες αλλαξεις βιδα πριν το τελικο σφιξιμο τοσο το καλυτερο. το ποσο θα σφιξεις δε μπορω να στο πω αλλα υπολογισε ουτε λιγο...ουτε πολυ
mourgolukos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 λοιπόν μπαίνω απο το λαπτοπ τώρα γιατί παραλίγο να είχα τσαφ. τα !@#$#$ τα oring της αντλίας έχαναν και ήταν τα μοναδικά που δεν είχα βάλει τεφλόν για μόνωση. Εντομεταξύ άδειασα το κύκλωμα απο νερό, και το ξαναέβαλα στο μπουκαλάκι του. το οποίο το ακούμπισα πάνω στο γραφείο και σε δευτερόλεπτα το τούμπαρα με αποτέλεσμα να χυθεί περίπου μισό λίτρο πάνω στο γραφείο και μπορώ να πω ότι έκανε τα πάντα απο πάνω μέχρι κάτω @@#$$ καπέλο. @#$@%#%# την τύχη μου. Τέσπα έφτιαξα την αντλία (ελπίζω να είμαι οκ τώρα) έσφιξα καλά τις βίδες, και θα ξαναρχίσω να μοντάρω πάλι... να και μερικες φώτο τώρα που είναι σβηστό http://img534.imageshack.us/gal.php?g=dsc00131z.jpg ---------- Προσθήκη στις 17:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:46 ---------- [/color]η τύχη μου ξαναχτυπά (τα νεύρα μου) είχε φύγει το σωληνάκι του μπλοκ της εξαγωγής και μου έριξε νερα στην κάρτα γραφικών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.