Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για φορητό που να μην είναι πάνω από 900 ευρώ αλλά να καλύπτει τις ανάγκες της σχολής που χρειάζεται να σηκώνει αρκετά βαριά προγράμματα και να έχει κάπως μεγάλο σκηρό δηλαδή 500 gb στο περίπου...Βέβαια δεν θα με χάλαγε να έβλεπα καμια ταινία και να έπαιζα κανένα παιχνίδι(όχι τίποτα τρομερό μην φανταστείτε) που και που.

Δεν έχω ιδέα από φορητούς και ενώ υπήρχαν αρκετά σχετικά θέματα δεν με βοήθησε ιδιαίτερα κάποιο γι αυτο και άνοιξα καινούριο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:-)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το βασικοτερο που πρεπει να κοιταξεις ειναι να παρεις λαπτοπ που να εχει μεγαλη αναλυση, οχι πχ 1280x800 ή 1366x768.

Δημοσ.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δεις είναι να έχεις καλή κάρτα γραφικών και τουλάχιστον i3 επεξεργαστη.

Ορισμένα μοντέλα που πιστεύω ότι σου κάνουν είναι τα παρακάτω.

Σημείωσε ότι στα toshiba έχεις και την εξτρα εγγύηση "no matter what" που σε καλύπτει ακόμα και από πεσιμο, υγρα, κλοπή κτλ.

Toshiba-Satellite-L505-138

http://www.multitec.gr/index.php/Toshiba-Satellite/Toshiba-Satellite-L505-138/flypage.tpl.html

Toshiba-Satellite-L505-141

http://www.multitec.gr/index.php/Toshiba-Satellite/Toshiba-Satellite-L505-141/flypage.tpl.html

'Η άν θες ένα DELL

http://www.multitec.gr/index.php/Dell-Laptops/Dell-Studio-1558-Black/flypage.tpl.html

Δημοσ.

Ο Toshiba-Satellite-L505-138 δείχνει αρκετά καλός.

Δεν πρέπει όμως να έχει μεγάλη ανάλυση όπως είπε και ο haHa??

Δημοσ.

Να σου πω ο Dell Inspiron 17R με ενθουσίασε αρχικά γιατί έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.Αλλά ο HP Pavilion εχει επεξεργαστή intel core i5.

Πιστεύεις τα αξίζει τα λεφτά του, σωστά??

Δημοσ.

Το HP Pavilion το εχω δουλεψει και ειναι απιστευτα γρηγορο και πιστευω θα σε καλυψει σε ολους τους τομεις + οτι εχει δισκο 500αρη στα 7200 σε αντιθεση με το Dell που ειναι στις 5400

Δημοσ.

Δεν θεωρώ σημαντικό κριτήριο το μέγεθος του σκληρού...

Ελπίζω πως θα κρατήσεις back up γιατί αν είναι να εμπιστευτείς τα δεδομένα σου σε ένα σκληρό μόνο, πολύ πιθανό κάποια μέρα να κλαις ότι έχασες όλη την δουλειά σου...

Βρες τον υπολογιστή που θες και πάρε και έναν 2,5'' εξωτερικό σκληρό να κάνεις την δουλειά σου(και μπακ απ κάπου αλλού/στο λαπτοπ)...

Δημοσ.

για τις στροφες μιλησε ο φιλος, αυτοι που γυρνανε στις 5400 (στα περισσοτερα λαπτοπ) ειναι αισθητα πιο αργοι απο αυτους που γυριζουν στις 7200 (σε ολα ουσιαστικα τα desktop) :-)

οσο για το μεγεθος εχει να κανει με το ατομο, εγω τη βολευω και με 250αρη στο λαπτοπ μου, αλλοι θελουν πολυ περισσοτερο χωρο

Δημοσ.

Διαλεξε, ολα στα 950€:

Sony Vaio VPC-F11M1E/H

Intel Core i5 i5-520M 2.4 GHz, Μνήμη: 4 GB, Σκληρός δίσκος: 500 GB, Οθόνη: 16.4 in, Ανάλυση: 1920x1080 WUXGA+, Κάρτα γραφικών: GeForce GT 330M, BD-RE, Windows 7 Home Premium

Sony Vaio VGN-FW560F/T

Intel Core 2 Duo P7450 2.13 GHz, Μνήμη: 6 GB, Σκληρός δίσκος: 500 GB, Οθόνη: 16.4 in, Ανάλυση: 1920x1080 WUXGA+, Κάρτα γραφικών: Mobility Radeon HD 4570, BD/DVD-RW combo, Windows 7 Home Premium

Sony Vaio VPC-F12E1E/H

Intel Core i5 i5-520M 2.40 GHz, Μνήμη: 4 GB, Σκληρός δίσκος: 500 GB, Οθόνη: 16.4 in, Ανάλυση: 1600x900 WXGA++, Κάρτα γραφικών: GeForce GT 330M, DVD-RW, Windows 7 Home Premium

Σε πιο φθηνα , μπορεις να δεις και αυτα:

Sony Vaio VPC-F12E1E/H @ 725€

Intel Core i3 i3-330M 2.13 GHz, Μνήμη: 4 GB, Σκληρός δίσκος: 500 GB, Οθόνη: 17.3 in, Ανάλυση: 1600x900 WXGA++, Κάρτα γραφικών: Mobility Radeon HD 5470, DVD-RW, Windows 7 Home Premium

Sony Vaio VPC-EC2M1E/WI @ 863€

Intel Core i3 i3-350M 2.26 GHz, Μνήμη: 4 GB, Σκληρός δίσκος: 500 GB, Οθόνη: 17.3 in, Ανάλυση: 1600x900 WXGA++, Κάρτα γραφικών: Radeon HD 5650, DVD-RW, Windows 7 Home Premium

Και τα 5 λαπτοπ εχουν μεγαλη αναλυση και οχι την στριμοκ@λη 1366x768 που δεν θα μπορεις καν να κανεις την δουλεια σου και δεν θα χωρανε παλεττες στο photoshop.

Ενας πιο αργος επεξεργαστης ή πιο μικρος σκληρος θα σου επιτρεπει να κανεις την δουλεια σου , σε αντιθετα με μια στριμοκ@λη αναλυση.

Επισης ,εκτος οτι η οθονη τους εχει μεγαλυτερη αναλυση , εχει και καλυτερη χρωματικη αποδοση(πολυ σημαντικο) απο τα περισσοτερα λαπτοπ της αγορας, τυπου pavilion και toshiba.

Αλλωστε ο σκληρος αλλαζει, η αναλυση/οθονη ομως?? ;)

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά το θες για την δουλειά σου. Οπότε εγώ θα κοιτούσα κάποιο Dell Studio XPS (πιστεύω θα βρεις με τα χαρακτηριστικά που θες) που έχει εγγύηση Next business day on-site. Που σημαίνει ότι δεν θα μείνεις χωρίς υπολογιστή για πάνω από 1-2 ημέρες. Παράδειγμα, μου χάλασε η κάρτα γραφικών την Τετάρτη. Τους πήρα τηλέφωνο την Πέμπτη το πρωϊ. Το ανταλλακτικό ήρθε αεροπορικώς με το όνομά μου πάνω (είδα το κουτί) και την Παρασκευή το πρωϊ ήρθε ο τεχνικός σπίτι μου και άλλαξε motherboard και κάρτα γραφικών.

Για την ίδια βλάβη ο HP του γιου μου ήταν στο σέρβις για 1,5 μήνες (εντός εγγύησης και αυτό), ενώ 3 μήνες πριν που χάλασε έκατσε άλλους 2 μήνες μέσα. Και καθώς είναι φοιτητής, έχασε κάποια εργαστήρια μιας και δεν είχε υπολογιστή να κάνει κάποιες εργασίες για 3.5 μήνες συνολικά.

Αν βασίζεσαι στον υπολογιστή για δουλειά και σου κάτσει κάτι τέτοιο, βράστα...

Edit. Τώρα είδα ότι είσαι φοιτητής, οπότε ήδη σου έγραψα την εμπειρία μας με την εγγύηση..

Δημοσ.

Asus N61JQ-jx004v μακραν ο καλύτερος στα λεφτά του με καρδιά που τα σπάει ....i7-720 ati 5730 κάρτα γρ.500 σκληρό, 4 γίγα ραμ, στα χίλια ευρώ είναι ....τώρα για την ανάλυση είναι χαμηλά στους αριθμούς αλλά έχει τέτοια ποιότητα που δεν δείχνει αδυναμία ...στα βασικά όμως κανείς παπάδες !!!!

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Φίλε τραυματία, εγώ τώρα οδέυω προς το 2ρο έτος γραφιστικης στο τει αθηνας.Πέρσυ που μπήκα είχα την "τυχη" να πάρω την επιδότηση. μέσα απο πααρααα πολυ σκέψη και ψάξιμο,αγανάκτηση και αναποφασιστηκότητα -και μετά απο ένα εξάμηνο χρησης-έχω την αποψη πλεον.. να πω ότι η έκανα την καλύτερη εφικτή επιλογή.Macbook pro 13αρι.

plus: ΟΘΟΝΗ! δεν ξέρω το αν έχεις ξεκινησει σε σχολη κτλ κτλ. αλλα η οθόνη είναι εργαλειο για έναν γραφιστα-και δεν το συζητάω για την οθόνη του macbook.

Μεγεθος! για τη σχολη μέχρι και σε καθημερινη βάση. ουτε καν το 15αρι! προσωπικά έχω βολευτεί απίστευτα.

Το λογισμικο είναι τρομερό με απιστευτη σταθερότητα. εχω διαρα μνημη παρόλα αυτα είναι μια χαρα.(μπορεις να βάλεις και 4αρα όπως και σκληρο μιας και βλέπω οτι θες μεγάλο-αν και για μένα-εξωτερικος)

γενίκος τα mac είναι πραγματικά άλλη φάση.όπως στο να έχεις πολλα προγραμματα ανοιχτα συγχρόνος κτλ κτλ

δεν ξέρω αν είσαι ή αν θα έρθεις στο τει ή αν ακομη καλύτερα τσιμπίσεις και την επιδοτηση.ασχέτως μ αυτό σου προτείνω επειδή δεν θα πάρεις πολλες φορές λάπτοπ καλό:

1)να το ψάξεις πολυυυ καλά

2)οτι βρίσκεις να πηγαίνεις και να το βλέπεις από κοντα

3) αφού μια φορά θα τα σκάσεις που θα τα σκάσεις...δώσε κατι παραπάνω και θα ανταμειφθεις ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα στα μουλτιραμα το Sony VAIO F Series VPC-F12E1E/H - Core i5 520M 2.40 GHz - 16.4" TFT το οποιο haHa είναι πραγματικά φοβερό ευχαριστώ πολύ!!

Βασικά κοίταξα και για mac που ανέφερε ο skyrios.Ρε συ είναι σχετικά πιο ακριβό από το sony και στο θεμα ανάλυσης είναι πολύ κατώτερο αλλά δεν έχει και κάποιο χαρακτηριστικό που να υπερέχει.

Μήπως έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο??

Edit:haHa το vaio που βρήκα έχει ανάλυση 1920χ1080 οχι 1600χ900.Γίνεται αυτο??

Επεξ/σία από Traumatias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...