Προς το περιεχόμενο

Μπάρες οροφής

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα αναζήτηση και δε βρήκα σχετικό θέμα. Οπότε ας το ανοίξω!

Λοιπόν, έχω το Hyundai i10 απ' το οποίο είμαι ικανοποιημένος σε όλα πλην του χώρου αποσκευών. Όχι ότι φταίει το αμάξι αφού είναι μικρό και το ήξερα ότι θα έχω πρόβλημα. Αυτό γιγαντώθηκε με την έλευση και της 2ης κόρης. 2 καρεκλάκια στο πίσω κάθισμα, βάλε και το καρότσι στο πορτ μπαγκαζ, γέμισε το αμάξι.

Σκέφτομαι λοιπόν να βάλω μπάρες οροφής ώστε να φορτώνω κι εκεί τπτ, πχ το καρότσι. Τι λέτε; Είναι καλή λύση; Θα έχω πρόβλημα στην οδήγηση;

Είδα και για μπαγαζιέρες αλλά πολλά τα λεφτά γμτ!

Δημοσ.

Χωρις να ξερω πολλα πολλα, με απλη λογικη, αν σκεφτεις οτι ανεβαινει το κεντρο βαρους του αυτοκινητου σου αρκετα, σημαινει οτι χαλαει αρκετα η οδικη του συμπεριφορα ειδικα σε στροφες.

Παραλληλα χαλα και η αεροδυναμικη του, πραγμα που εχει να κανει κυριως με τις μεγαλυτερες ταχυτητες και τα ταξιδια (υψηλοτερη καταναλωση ειναι η βασικοτερη συνεπεια της κακης αεροδυναμικης και μειωση επιδοσεων στις υψηλες ταχυτητες η επομενη).

Δεν ξερω ομως σε ποιο βαθμο επηρεαζονται τα ανωτερω για να σου πω αν τελικως συνιστουν προβλημα στην οδηγηση. Σιγουρα θα θελει μεγαλυτερη προσοχη, ειδικα αν κουβαλας αρκετο βαρος στην οροφη. Αλλα οσοι εχουν κατι παρομοιο θα ξερουν να απαντησουν καλυτερα.

• Moderators
Δημοσ.

Αν δεν φορτωνεις ενα φορτηγο πραγματα, δεν θα εχεις προβλημα.

Δηλαδη με ενα καροτσακι π.χ. πανω, το πολυ να εχεις αυξημενους αεροδυναμικους θορυβους μετα τα 50km/h.

Απλα ΠΡΟΣΟΧΗ με ο,τι φορτωνουμε πανω παιδια. Να το δενουμε και να το ξαναδενουμε. Εχω δει λαμαρινοφυλλο 3,5x1,5 να φευγει.... και ευτυχως να καταληγει στο πλάι του δρομου και οχι πανω μου...

Δημοσ.
Χωρις να ξερω πολλα πολλα, με απλη λογικη, αν σκεφτεις οτι ανεβαινει το κεντρο βαρους του αυτοκινητου σου αρκετα, σημαινει οτι χαλαει αρκετα η οδικη του συμπεριφορα ειδικα σε στροφες.

Παραλληλα χαλα και η αεροδυναμικη του, πραγμα που εχει να κανει κυριως με τις μεγαλυτερες ταχυτητες και τα ταξιδια (υψηλοτερη καταναλωση ειναι η βασικοτερη συνεπεια της κακης αεροδυναμικης και μειωση επιδοσεων στις υψηλες ταχυτητες η επομενη).

Δεν ξερω ομως σε ποιο βαθμο επηρεαζονται τα ανωτερω για να σου πω αν τελικως συνιστουν προβλημα στην οδηγηση. Σιγουρα θα θελει μεγαλυτερη προσοχη, ειδικα αν κουβαλας αρκετο βαρος στην οροφη. Αλλα οσοι εχουν κατι παρομοιο θα ξερουν να απαντησουν καλυτερα.

με το i10 και το κυριοτερο...με 2 μωρα μεσα...πιστευεις οτι θα πηγαινει στο δρομο σαν τρελος και με μεγαλες ταχυτητες; :rolleyes:

βαλτες φιλε μου, απλα θα εχεις κανα αεροδυναμικο θορυβο και λιγο αυξημενη καταναλωση (ποσο ειπαμε εχει το i10; καπου στο 5.0; αντε να σου παει 5.3)

να σου ζησουν οι μικρες σου!:)

και στο επομενο μωρο..παιρνεις πολυμορφικο :P

Δημοσ.
με το i10 και το κυριοτερο...με 2 μωρα μεσα...πιστευεις οτι θα πηγαινει στο δρομο σαν τρελος και με μεγαλες ταχυτητες; :rolleyes:

Δεν ειναι κακο να ενημερωνουμε ωστοσο κι ας εχει και 10 μωρα, να του ζησουν. Μια φορα μπορει να αποφασισε να τρεξει ή να ειναι αναγκη να τρεξει πχ, καλο ειναι να γνωριζει οτι το αμαξι δεν θα εχει την ιδια συμπεριφορα που ειχε.

Δημοσ.
Δεν ειναι κακο να ενημερωνουμε ωστοσο κι ας εχει και 10 μωρα, να του ζησουν. Μια φορα μπορει να αποφασισε να τρεξει ή να ειναι αναγκη να τρεξει πχ, καλο ειναι να γνωριζει οτι το αμαξι δεν θα εχει την ιδια συμπεριφορα που ειχε.

το οποιο ετσι κι αλλιως δεν ειναι στημενο για αγωνες δρομου, οποτε ετσι κι αλλιως θελει προσοχη και σε στροφες και παντου. τωρα αν θα αλλαξει κατι λιγο η συμπεριφορα του (δεν θα κουβαλαει δα και κανα πλυντηριο η ψυγειο...κανα καροτσακι κτλ), θα ειναι κατι που δεν θα το καταλαβει καν με την προσεκτικη (λογικα) οδηγηση λογω των 2 μωρων. ενιγουει...ειμαστε οφ τοπικ ως προς αυτο. :o

Δημοσ.

Τελικά δεν τις χρειάστηκα. Το τσακαλάκι χωράει πολύ πράγμα. Φόρτωσα:

1: 2 παιδιά με τα αντίστοιχα παιδικά καθίσματα

2: 1 μεγάλο καρότσι για βόλτα (όχι τα μικρά, λεγόμενα "μπαστούνια" αλλά τα μεγάλα με πολυ΄χώρο για να βάζει κι άλλα πράγματα μέσα όπως τσάντες, νερά, κτλ)

3: 1 παρκοκρέβατο (πλήρες)

4: 2 μεγάλες βαλίτσες

5: 1 μεγάλη τσάντα με μαγιώ, πετσέτες θαλάσσης, κτλ

6: 5-6 σακούλες με διάφορα πραγματούδια (παιδικά παπούτσια, κα)

7: 2 νεσεσέρ

8: 2 ενήλικες φυσικά (ο οδηγός και η σύζυγος :P)

Κι όλα αυτά χωρίς να κρύψω το πίσω τζάμι, όχι δηλαδή με το πορτμπαγκάζ εντελώς γεμάτο.

Βρε το τσακαλάκι το i10!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...