Προς το περιεχόμενο

Κολλήματα με GTX 470

panospc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα εχθές μια GTX 470. Αφού έκανα απεγκατάσταση τους οδηγούς της προηγούμενης κάρτας και μετά χρήση του DriverSweeper για εκκαθάριση, έκανα εγκατάσταση τους τελευταίους drivers της nvidia.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι το σύστημα παγώνει σε άσχετα σημεία ακόμα και στο desktop. Επίσης εάν παω να παίξω κάποια video με το Media player classic, σε κάποια video κολλάει το σύστημα σε άλλα μπορει να παίζει σπαστά και άλλα να παίζει κανονικά. Με το Media player των windows τα παίζει όλα κανονικά. Με το VLC τα παίζει κι' αυτό όλα τα video κανονικά άλλα εαν ενεργοποιήσω την επιτάχυνση GPU απο τις ρυθμίσεις μερικά βίντεο τα παίζει σπαστά και σε μερικά δείχνει σκέτο μαυρο.

Δοκίμασα να τρέξω το FurMark και μερικές φορές κόλλησε μέσα σε 2 λεπτά και άλλες φορές έτρεχε για μισή ώρα χωρίς να κολλήσει. Η θερμοκρασία της κάρτας εφτασε μέχρι 100 βαθμούς όταν έτρεχε.

Δοκίμασα και εγκατάσταση των windows 7 σε άλλο σκληρό αλλά πάλι τα ίδια. Επίσης δοκίμασα όλες τις εκδόσεις άπο drivers που δίνει η nvidia. Το τροφοδοτικό είναι ένα corsair 650W

Τι test προτείνετε να τρέξω και για πόση ώρα;

Δημοσ.

Κοιτα αν κατα την εγκατασταση (λογω και του μεγεθους της) αφαιρεσες τις Ram και δεν εχουν κουμπωσει καλα ή ειναι πολυ κοντα στις Ram και ζεσταινονται ή αν δεν εχει κουμπωσει καλα,παρομοιο προβλημα ειχα και εγω που οφειλοταν σε ελλατωματικη Ram αλλα ειχε παρομοια συμπεριφορα το συστημα..

Δημοσ.
Η θερμοκρασια δεν ειναι θεμα, το τροφοδοτικο φαινεται καλο...

Το υπολοιπο συστημα ?

Μητρική: Asus P5Q

Επεξεργαστής: Intel Q6600

Ram: Supertalent DDR2 800mhz 2x2GB

Δημοσ.

Η καρτα εχει κουμπωσει καλα ?

Εχεις βαλει και τα 2 ρευματα καλα ?

Δοκιμασες να αλλαξεις τις θεσεις των μνημων ?

Δημοσ.

... Η θερμοκρασία της κάρτας εφτασε μέχρι 100 βαθμούς όταν έτρεχε.

και μονο αυτο φτανει..λογικα μολις ξεπερασει τους 100 και κατι κολλαει .και φαντασου και ποση ζεστη προσθετει στο κουτι αυτη η καρτα

μα και εσυ 470 βρηκες να παρεις...απο την σειρα 4χχ ειπαμε μονο η 460 βγηκε.Οι αλλες ειναι τερατουργηματα ψησιματος. θα μπορουσες να παρεις GTX460 η ατι 5850

Επισης δεν ειπες τι κουτι εχεις. δεν φανταζομαι σε κουτι των 30ε να εβαλες τετοια καρτα -καμινι?

Δημοσ.

Ξερω ατομα που και με 120 δεν τους εχει κολησει, 100 δεν τα θεωρω τοσο φοβερα.

Ωστοσο αν μπορεις για να ειμαστε σιγουροι ανοιξε το πλαινο του κουτιου και βαλε εναν ανεμιστηρα να βαραει εκει ενω θα τρεχεις ενα furmark.

Δημοσ.
Η καρτα εχει κουμπωσει καλα ?

Εχεις βαλει και τα 2 ρευματα καλα ?

Δοκιμασες να αλλαξεις τις θεσεις των μνημων ?

Καλά φαίνεται κουμπωμένη, επίσης και τα 2 καλώδια του ρευματος, Την εβγαλα και την ξαναεβαλα 2-3 φορές. Επίσης ξαναέβαλα την προηγούμενη κάρτα GTX 260 και δουλεψε κανονικά. Τις ram δεν τις πείραξα αλλά θα το δοκιμάσω. Έτρεξα και το memtest για μισή ώρα και μετά από ένα pass που έκανε δεν βρήκε κάποιο error

και μονο αυτο φτανει..λογικα μολις ξεπερασει τους 100 και κατι κολλαει .και φαντασου και ποση ζεστη προσθετει στο κουτι αυτη η καρτα

μα και εσυ 470 βρηκες να παρεις...απο την σειρα 4χχ ειπαμε μονο η 460 βγηκε.Οι αλλες ειναι τερατουργηματα ψησιματος. θα μπορουσες να παρεις GTX460 η ατι 5850

Επισης δεν ειπες τι κουτι εχεις. δεν φανταζομαι σε κουτι των 30ε να εβαλες τετοια καρτα -καμινι?

Αυτή τη στιγμή τρέχει το FurMark για μια ώρα σε fullscreen και η θερμοκρασία είναι κολλημένη στους 101 βαθμούς αλλά δεν έχει κολλήσει. Μόλις το έκλεισα και το ξαναέβαλα σε windowed mode κόλλησε... Σε Full screen από τι εχω παρατηρήσει δεν κολλάει...

---------- Προσθήκη στις 23:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:39 ----------

Έβγαλα τη μια τη ram τελείως και έβαλα την άλλη σε άλλο slot.

Άφησα το πλαινο καπάκι του case ανοικτό

Έβαλα το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών να τρέχει στο 100%

Άνοιξα το speedfan

Έβαλα το furmark να τρέξει σε windowed mode

μετά από ένα λεπτό μόλις πέρασα το δείκτη του ποντικιού πάνω στο Χ του παραθύρου του furmark τότε κόλλησε. οι θερμοκρασίες που έδειχνε το speedfan εκείνη τη στιγμή ήταν οι εξής:

GPU: 53

System: 46

CPU: 49

HD1: 41

HD2: 40

Core 0: 46

Core 1: 45

Core 2: 39

Δημοσ.
Καλά φαίνεται κουμπωμένη, επίσης και τα 2 καλώδια του ρευματος, Την εβγαλα και την ξαναεβαλα 2-3 φορές. Επίσης ξαναέβαλα την προηγούμενη κάρτα GTX 260 και δουλεψε κανονικά. Τις ram δεν τις πείραξα αλλά θα το δοκιμάσω. Έτρεξα και το memtest για μισή ώρα και μετά από ένα pass που έκανε δεν βρήκε κάποιο error

Αυτή τη στιγμή τρέχει το FurMark για μια ώρα σε fullscreen και η θερμοκρασία είναι κολλημένη στους 101 βαθμούς αλλά δεν έχει κολλήσει. Μόλις το έκλεισα και το ξαναέβαλα σε windowed mode κόλλησε... Σε Full screen από τι εχω παρατηρήσει δεν κολλάει...

---------- Προσθήκη στις 23:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:39 ----------

Έβγαλα τη μια τη ram τελείως και έβαλα την άλλη σε άλλο slot.

Άφησα το πλαινο καπάκι του case ανοικτό

Έβαλα το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών να τρέχει στο 100%

Άνοιξα το speedfan

Έβαλα το furmark να τρέξει σε windowed mode

μετά από ένα λεπτό μόλις πέρασα το δείκτη του ποντικιού πάνω στο Χ του παραθύρου του furmark τότε κόλλησε. οι θερμοκρασίες που έδειχνε το speedfan εκείνη τη στιγμή ήταν οι εξής:

Φιλε τα ιδια ακριβως μου εκανε μια 5770 και εφυγε RMA.Εαν δοκιμασες και εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι θεμα software-windows εγω λεω να την πας πισω.Και οι 100 βαθμοι μου φαινονται απιστευτα μεγαλη θερμοκρασια.Και μην μου πειτε καλοκαιρι γιατι με την 5850 στα 900/1175 και ανεμιστηρα 45% max,μετα απο 2ωρο gaming το μεγιστο που επιανε ηταν 62.

Δημοσ.

Δεν έχω άλλο μηχάνημα να τη δοκιμάσω...

Αν την πάω θα μου την αλλάξουν κατευθείαν η θα τη στειλουν για RMA; Γιατί την πήρα χθες από multirama.

Πάντως αν τρεξω furmark σε fullscreen δεν κολλάει ακόμα και αν ειναι στους 100 βαθμούς για αρκετή ώρα. Αντίθετα σε windowed κολλάει αμέσως η κολλάει μόλις πάω να κάνω κάτι άλλο...

Δημοσ.

Μπορει να ειναι καποιο θεμα λειτουργικου η ασυμβατοτητα hardware. Απο εκει και περα δοκιμασε να την πας πισω και αν και η αλλη κανει τα ιδια τοτε δεν φταινε οι καρτες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...