Προς το περιεχόμενο

Πρώτη δοκιμή εμβολίου για AIDS σε ανθρώπους

akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσυ ας πουμε, εχεις κανει ολα τα εμβολια που υπαρχουν σημερα? δεν ξερεις οτι μπορουν να σου σωσουν την ζωη καποια απο αυτα?

Υπαρχουν κανονες υγειηνης συμπεριφορας, και κυνδινοι γενικα που δεν εχουν λυση στο να παιρνουμε εμβολια ωστε να τους καταργησουμε, αλλα να προσεχουμε.

Δεν μπορουμε να προσεχουμε δηλαδη τι βαζουμε και που το βαζουμε?

Αν παρουμε ολα τα εμβολια του κοσμου για να μας προστατεψουν απο ολες τις πιθανες βλακειες ,νομιζεις πως ειναι το ιδανικο?

Μονο και μονο οτι νομιζουν καποιοι, πως το να βρεθει το εμβολιο του AIDS θα τους δωσει την ευκαιρια να μην προσεχουνε, ειναι τρομερα επικυνδινο για το μελλον της ανθρωποτητας.

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο πρώτος άνθρωπος που ίσως αποκτήσει ανοσία στον ιό HIV είναι ο Βρετανός βουλευτής δρ. Έβαν Χάρις. Στις 31 Αυγούστου, ο Έβαν Χάρις έλαβε εθελοντικά μέρος στην κλινική δοκιμή ενός πρότυπου εμβολίου για το AIDS. Στόχος του ήταν να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της πολιτικής εξουσίας στη μάχη ενάντια στην ασθένεια και να δώσει ένα κλίμα αισιοδοξίας. Στην Αφρική, όπου ο ιός πρωτοεμφανίστηκε, η ασθένεια απέκτησε σε διάστημα λίγων ετών διαστάσεις επιδημίας, και απειλεί σήμερα να καταστρέψει την οικονομία και την κοινωνική συνοχή χωρών που είχαν ήδη αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Εκρηκτικές διαστάσεις τείνει να λάβει το πρόβλημα και στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, με το ρυθμό εξάπλωσης της νόσου να προσεγγίζει τα επίπεδα των αφρικανικών χωρών. Η ιδιότητα του ιού να μεταλλάσσεται συνεχώς και να δημιουργεί νέα στελέχη δυσχεραίνει σημαντικά την παρασκευή ενός εμβολίου. Τα τελευταία χρόνια ο HIV έπαψε να θεωρείται ότι οδηγεί με βεβαιότητα στο θάνατο, καθώς οι επιστήμονες δημιούργησαν το γνωστό πια φάρμακο AZT και συνδύασαν πλήθος άλλων δραστικών συστατικών σε ποικίλα θεραπευτικά κοκτέιλ. Μετά από μία περίοδο δραματικής αύξησης, το 2000 ο αριθμός των νέων κρουσμάτων άρχισε να μειώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, αν και ο αριθμός των ήδη μολυσμένων ατόμων που υπέκυψαν στην ασθένεια αυξήθηκε. Οι δυτικές χώρες προσφέρθηκαν, όψιμα έστω, να συνδράμουν στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του AIDS στις αφρικανικές χώρες, παρά τις αβάσιμες και μάλλον... αψυχολόγητες απόψεις του προέδρου της Νοτίου Αφρικής σχετικά με την ασθένεια και την αιτιολογία της. Προς το παρόν κανένα αποτελεσματικό εμβόλιο δεν είναι διαθέσιμο, αλλά είναι παραπάνω από πιθανό ότι τα επόμενα χρόνια κάποια από τα συνολικά 30(!) σκευάσματα που βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών θα αρχίσουν να χορηγούνται μαζικά για να προστατεύσουν τον πληθυσμό.

Δημοσ.

kai ksanarotao

to paidaki pou genithike me aids den prepei na sothei?

kai na skeyteis o blizzard bill pou vlepei to zhthma apo thn orthologistikh pleyra tou amoralisth pou kserei na thisiazei to atomo gia to kalo tou sinolou einai XRISTIANOS!

paei kai h ithikh paei kai to agapa ton sinanthropo sou me ta elatomata tou ktl e?

kounia pou sas kounage...

Δημοσ.
epote

said:

kai ksanarotao

to paidaki pou genithike me aids den prepei na sothei?

kai na skeyteis o blizzard bill pou vlepei to zhthma apo thn orthologistikh pleyra tou amoralisth pou kserei na thisiazei to atomo gia to kalo tou sinolou einai XRISTIANOS!

paei kai h ithikh paei kai to agapa ton sinanthropo sou me ta elatomata tou ktl e?

kounia pou sas kounage...

Και εγώ μπορεί να λέω ότι είμαι τραγουδιστής, αλλά όταν τραγουδάω ουρλιάζουν και τα σκυλιά της γειτονιάς μαζί μου. Το νομίζω με το είμαι δεν έχει πάντα σχέση...

Δημοσ.

Epote:

Απο την Χριστιανικη αποψη, εχεις δικιο.

Και Χριστιανικα ολοι καταδικαζουμε τον Bin Laden γιατι σκοτωσε αθωους, τους Παλεστηνιους, τους αμερικανους για τα ιδια...

Αλλα περιμενω κυριος απο εσενα, να μην βασιζεσε μονο στη διδασκαλεια του Ιησου για οτι λες, αλλα και στον ρεαλισμο.

Ειναι ρεαλισμος, οτι η νοοτροπια ,του να βρεθει εμβολιο, για να μπορουμε να μην προσεχουμε, ειναι επικινδυνο.

Ειναι ρεαλισμος οτι αν δεν σκοτωσω καποιον σε αμυνα, μπορει να με σκοτωσει αυτος.

Το τι θα επιλεξουμε στο τελος να κανουμε ειναι αλλη υποθεση...

Εγω σου λεω οτι ελπιζω να διαλεγα το ατομο, και οχι το συνολο, αλλα να ξερουμε πως δεν βασιζομαστε στον ρεαλισμο για μια τετοια αποφαση.

Ευτηχος.

Δημοσ.
Και εγώ μπορεί να λέω ότι είμαι τραγουδιστής, αλλά όταν τραγουδάω ουρλιάζουν και τα σκυλιά της γειτονιάς μαζί μου. Το νομίζω με το είμαι δεν έχει πάντα σχέση...

den genikeysa, den isxyristika oti OLOI oi xristianoi antifaskoun etsi, alla oti AYTOS o xristianos antifaskei etsi

Δημοσ.

Epote:

Εγω δεν αντιφασκω, εσυ αντιφασκεις οταν μιλας θρησκευτικα , ενω εισαι ρεαλιστης.

Η αληθεια ειναι μια, λεει οτι αν σωσουμε τον ενα, θα πεθανουν πιθανοτατα πολοι.

Το τι θα κανει ο καθενας ειναι ξεκαθαρο ,εγω θα σωσω τον ενα, γιατι θα βασιστω σε αλλα πραγματα.

Εσυ θα σωσεις τον ενα, γιατι ετσι σου γουσταρει, και θα τον θυσιασεις αν ειναι θυμα της 17Ν πχ, γιατι ετσι σου γουσταρει παλι.

Δημοσ.
BlizardBill

said:

Epote:

Απο την Χριστιανικη αποψη, εχεις δικιο.

Και Χριστιανικα ολοι καταδικαζουμε τον Bin Laden γιατι σκοτωσε αθωους, τους Παλεστηνιους, τους αμερικανους για τα ιδια...

Αλλα περιμενω κυριος απο εσενα, να μην βασιζεσε μονο στη διδασκαλεια του Ιησου για οτι λες, αλλα και στον ρεαλισμο.

Ειναι ρεαλισμος, οτι η νοοτροπια ,του να βρεθει εμβολιο, για να μπορουμε να μην προσεχουμε, ειναι επικινδυνο.

Ειναι ρεαλισμος οτι αν δεν σκοτωσω καποιον σε αμυνα, μπορει να με σκοτωσει αυτος.

Το τι θα επιλεξουμε στο τελος να κανουμε ειναι αλλη υποθεση...

Εγω σου λεω οτι ελπιζω να διαλεγα το ατομο, και οχι το συνολο, αλλα να ξερουμε πως δεν βασιζομαστε στον ρεαλισμο για μια τετοια αποφαση.

Ευτηχος.

Ο ρεαλισμός λέει ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει, και ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στο λάθος, ειδικά αν ο μόνος του υποφέρει εξαιτίας του λάθους είναι ο ίδιος.

Όπως και να το εξετάσεις το ζήτημα, ο συνάνθρωπος δεν πρέπει να αφεθεί στην μοίρα του να πεθάνει, εφόσον έκανε ένα λάθος. Το αν θα τον βοηθήσουμε είναι μια δοκιμασία και για τον ανθρωπισμό και για την πίστη μας.

Δημοσ.
Το τι θα κανει ο καθενας ειναι ξεκαθαρο ,εγω θα σωσω τον ενα, γιατι θα βασιστω σε αυτα που ειπε ο χριστος.

thaumaste kiries kai kirioi to thayma esoterikhs sinepias.

tha sosei to atomo (dinontas tou therapia opos eipe o xristos) kai tha sosei kai to sinolo (aporiptontas thn therapia opos leei h alithia)

kati apo ta dio den ginete omos

h o xristos den leei thn alithia h alithia den einai alithia:P

Δημοσ.

Ή κάποιος επικαλείται πράγματα που δεν γνωρίζει.

Δημοσ.
Όπως και να το εξετάσεις το ζήτημα, ο συνάνθρωπος δεν πρέπει να αφεθεί στην μοίρα του να πεθάνει, εφόσον έκανε ένα λάθος. Το αν θα τον βοηθήσουμε είναι μια δοκιμασία και για τον ανθρωπισμό και για την πίστη μας.

KWSE-MEN:

Μα σου ειπα απο την αρχη οτι συμφωνω ουσιαστικα με αυτα που λες.

Για πλακα το ειπα? περιμενεις να διαφωνισω εδω?

Δεν καταλαβαινεις τη λεω , δεν φταις εσυ ισως, αλλα δεν καιγομαι κιολας να το εξηγησω απολυτα.

Εσυ διαφωνεις με κατι απο αυτα που λεω εγω?

Οτι στην πραξη, υπαρχει κυνδινος απο την συμπεριφορα του κοσμου ,που περιμενει το εμβολιο του AIDS για να μην προσεχει?

Δημοσ.

Ναι, υπάρχει αυτός ο 'κίνδυνος'.

Από την άλλη μεριά όμως, ακόμα και αν γίνει αυτό, τι πειράζει εσένα ή εμένα ή όποιον άλλο; Πώς μας επηρεάζει;

Δημοσ.
tha sosei to atomo (dinontas tou therapia opos eipe o xristos) kai tha sosei kai to sinolo (aporiptontas thn therapia opos leei h alithia)

kati apo ta dio den ginete omos

h o xristos den leei thn alithia h alithia den einai alithia:P

Η αληθεια ειναι μια Εποτε.

Αν μιλας ρεαλιστικα ειναι σκληρη και απανθρωπη, και αν θες ας μιλησουμε ετσι για να μου αποδειξεις το αντιθετο.

Εσυ απλος δεν μιλας ρεαλιστικα οταν σε συμφερει , για να κριψεις την ασκημια, αλλα νομιζω ευκολα κανεις τον ρεαλιστη οταν οι νεκροι ειναι Αμερικανοι πολιτες πχ.

Δημοσ.

opws eixe pei kapoios sofos 'o antiamerikanismos einai o ethnikismos twn hlithiwn"

ama o allos einai profanestata hlithios ti kathoimaste kai apantame

mono na mhn sas tyxei paidia, tipote allo den exw na sas pw.......

Δημοσ.
Η αληθεια ειναι μια Εποτε.

Αν μιλας ρεαλιστικα ειναι σκληρη και απανθρωπη, και αν θες ας μιλησουμε ετσι για να μου αποδειξεις το αντιθετο.

Εσυ απλος δεν μιλας ρεαλιστικα οταν σε συμφερει , για να κριψεις την ασκημια, αλλα νομιζω ευκολα κανεις τον ρεαλιστη οταν οι νεκροι ειναι Αμερικανοι πολιτες πχ.

prospatho me nixia kai me dontia na sygratitho kai na mhn arxiso na skilovrizo, alla pote to eixa kanei ayto? pote eixa dikaiologisei anthropino thanato? pote exo eksetasei ton anthropino pono me tropo diaforetiko apo ayto tou oumanismou?

esy apo thn allh to kaneis tora

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...