thanantypas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα, θέλω να αγορασώ ενα laptop και έχω σκοπό να του βάλω Linux(ubuntu) πάνω. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτο?δηλ να μην μπορώ να βρω drivers κλπ. Το ubuntu μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε laptop?:rolleyes: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 οτι και να παρεις κατα 90% δεν θα εχεις προβλημα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanantypas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 οκ ευχαριστώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Φτιαξε ενα live usb με το ubuntu και παρτο μαζι σου ωστε να το δοκιμασεις. Θα σου προτεινα να προσεξεις μονο την gpu. Καλύτερα nvidia/intel παρα ati. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 πλεον και με ati νομιζω οτι αρχιζουν να ξεπερνιουνται τα οποια προβληματα υπηρχαν στο παρελθον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 πλεον και με ati νομιζω οτι αρχιζουν να ξεπερνιουνται τα οποια προβληματα υπηρχαν στο παρελθον... δηλαδή και τα linux θα υποστηρίζου της ati? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Αυτά που μπορεί να σου τη φέρουν είναι οι κάρτες δικτύου και ασύρματες κάρτες. Πιο σπάνια κάρτες ήχου (αν και όλες οι onboard πρέπει να έχουν περαστεί πλέον στο alsa project). Δυο λύσεις έχεις: - Παίρνεις μαζί σου live στικάκι και δοκιμάζεις, όπως είπε κι ο paschalis.m. - Ψάχνεις στο google για το όνομα του λαπτοπ συν τη λέξη ubuntu από δίπλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 δηλαδή και τα linux θα υποστηρίζου της ati? νομιζεις οτι οσοι εχουν linux εχουν αποκλειστικα nvidia??? :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 νομιζεις οτι οσοι εχουν linux εχουν αποκλειστικα nvidia??? :lol: όχι αλλά είχα ακούσει οτι τα linux δεν υποστηρίζουν της ati στης παλιές version Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliaskr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 όχι αλλά είχα ακούσει οτι τα linux δεν υποστηρίζουν της ati στης παλιές version Οχι,τις υποστηρίζει και μάλιστα με open source driver. Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα Ati λόγω του open source driver(της Nvidia είναι proprietary).Αλλά και στις δυο περιπτώσεις το GNU/Linux τρέχει πολύ καλά σε όλες τις κάρτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Οχι,τις υποστηρίζει και μάλιστα με open source driver. Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα Ati λόγω του open source driver(της Nvidia είναι proprietary).Αλλά και στις δυο περιπτώσεις το GNU/Linux τρέχει πολύ καλά σε όλες τις κάρτες. οκ μάλλον αυτός που μου το είπε δεν γνώριζε και πολλά πάνω στο θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Αυτή τη στιγμή οι intel/nvidia (πλην κάποιων ολοκαίνουργιων μοντέλων) δουλεύουν απροβλημάτιστα. Δεν ισχύει το ίδιο με τις ati (ιδίως τις νεότερες) αν και έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά. Την έχω πατήσει άσχημα με την ati και ειλικρινά αν μπορείς πάρε με nvidia/intel. Δεν αξίζει η ταλαιπορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 μονόδρομος =nvidia πολύ μπροστά βλέπε vdpau αν και η εμπειρία μου σε άτι είναι μόνο ένα μηχάνημα(όποιοι μου έλεγαν να τους βάλω Λίνουξ και είχαν άτι έτρωγαν πόρτα) θα βαρεθείς να ψάχνεις πως λύνονται τα παγώματα , πως αποκτάς 3d πως βάζεις και βγάζεις οδηγούς σε κάθε αναβάθμιση του πυρήνα του Λίνουξ κα.(διορθώστε με αν έχω λάθος). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efo355 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Και δεν παίρνεις αυτό είναι καλή περίπτωση (με suse όμως προεγκατεστημένα) http://www.notebooksbilliger.de/notebooks/hpcompaq/preis+knaller/hp+625+businessbook+ws834ea Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 μονόδρομος =nvidiaπολύ μπροστά βλέπε vdpau αν και η εμπειρία μου σε άτι είναι μόνο ένα μηχάνημα(όποιοι μου έλεγαν να τους βάλω Λίνουξ και είχαν άτι έτρωγαν πόρτα) θα βαρεθείς να ψάχνεις πως λύνονται τα παγώματα , πως αποκτάς 3d πως βάζεις και βγάζεις οδηγούς σε κάθε αναβάθμιση του πυρήνα του Λίνουξ κα.(διορθώστε με αν έχω λάθος). σε αυτο που λες μπορει να κανει dual boot τα linux & τα windows 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.