KRIKON Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 επειδη με βαλατε σε σκεψεις μετρησα την αποσταση ειναι 1.90.απο εκει που 8α μπει η τηλεωραση μεχρι το τελος του κρεβατιου που 8α ειμαι ξαπλωμενος. Αυτην την στιγμη εχω μια 14 crt γιαυτο και ειπα να παω σε 22-23. 32αρα εχουμε στην σοφιτα και μου φενεται αρκετα μεγαλη ωστε να μπει στο δωματιο μου . Πφφ δεν ξερω τωρα..ανεβαινει και το κοστος πολυ μετα.
Sorath Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δυστηχώς πολύ κόσμος θεωρεί ότι είναι το ίδιο πράγμα οι ίντσες σε μια 4:3 τηλεόραση με μια 16:9. Φίλε μου, από τα 2m περίπου, η 22' θα σου φανεί υπερβολικά μικρή. Οι 32αρες πλέον είναι κατά κανόνα οι νέες τηλεοράσεις υπνοδωματίου. Προσωπικά κάθομαι οριακά στα 3m, βλέπω σε 50' και αν μπορούσα θα πήγαινα σε ακόμα μεγαλύτερη. Εδώ θα δείς την διαφορά ανάμεσα σε δύο τηλεοράσεις διαφορετικών μεγεθών. Θα δεις οτι η 23' που λες να πάρεις αντιστοιχεί σε λιγότερο απο μόλις 19' μιας 4:3 τηλεόρασης.
Haros Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 32" για 2 μέτρα σε τηλεοπτικά κανάλια θα δακρύσεις (κυριολεκτικά)... Είναι πολύ κοντά. Για xbox, ps3, hd είναι κυριλέ. Κατά τη γνώμη μου failsafe επιλογή είναι 26, 27 ίντσες.
Sorath Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 32" για 2 μέτρα σε τηλεοπτικά κανάλια θα δακρύσεις (κυριολεκτικά)... Είναι πολύ κοντά.. Είσαι τραγικά λάθος. 3 γνωστοί μου τα ίδια έλεγαν για το μέγεθος της νέας τηλεόρασης που ήθελαν να πάρουν. Και οι 3 πήραν 32άρα και σήμερα τραβάνε τα μαλλιά τους αφού τους φαίνεται πολύ μικρή για το σαλόνι τους. Όπως και να έχει, κάτω απο 42', μην σας απασχολεί καθόλου αν είναι high definition ή όχι η τηλεόραση.
Haros Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 "τραγικά" κι όλας ε; Δεν το λέω επειδή το άκουσα από άλλους, ή επειδή όσο περισσότερο τόσο καλύτερο (κάτι που βλέπω να πιστεύουν οι περισσότεροι)... Έχω δοκιμάσει στα 2 μέτρα 24", 27", 32". 24" σίγουρα μικρή. 27" κυριλέ και σε κανάλια και σε video games. 32" κιριλέ σε hd content / video games αλλά σε τηλεοπτικά κανάλια κουράζει. Δεν λέω πως δεν μπορείς να δείς αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο κουραστική από την 27άρα. Αυτά τα λέω σύμφωνα με τα μάτια μου σε κάτι που βλέπω καθημερινά στον χώρο μου και όχι σύμφωνα με το τι έχω ακούσει να λένε οι άλλοι στα forums και με γνωστούς μου... 32" με 1.90m απόσταση για τηλεοπτικά κανάλια δεν είναι ιδανικό.
Sorath Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Εγώ απλά σου λέω και τι έχω δει ο ίδιος (έχουν περάσει αρκετές τηλεοράσεις απο τα μάτια μου) αλλά και τι λένε forums και άτομα που την έχουν "ψάξει" την κατάσταση πιο σοβαρά. Εντωμεταξύ, πρόσεξε να δεις πως πέφτεις στην παγίδα, αφού λες οτι αν είναι HD το σήμα, τότε βλέπεται άνετα το υλικό, ενώ αν είναι τηλεοπτικό θα δακρύσεις. Στις 32'' και από τα 2m, με το ζόρι κι αν, καταλαβαίνεις την διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο.
Haros Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Καταλαβαίνεις τι διαφορά με το ζόρι κι αν σε σήμα 576i και 720p - 1080p;! Το THX ορίζει κι άλλα πράγματα και σίγουρα δεν εννοεί "έλα δες ANT1 από τα 2m σε 144.7"". Τέλος πάντων ο καθένας ότι νομίζει. Εγώ πάντως είπα τι γνώμη μου σύμφωνα με προσωπική εμπειρία.
G_Zisis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Εδώ μάλλον μπερδεύτηκες sorath.Διαφορές ανάμεσα σε αναλογικό σήμα και σε 720p/1080p σίγουρα θα δει,ακόμα και από αυτή την απόσταση.Αυτό που λέγεται για τις 32άρες είναι ότι δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορές ανάμεσα σε hd ready (720p) και full hd (1080p).Έχει διαφορά αυτό με αυτό που είπες εσύ.
Sorath Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Όχι, δεν μπερδεύτηκα. Εννοούσα ακριβώς και την διαφορά απο το 576 και το 720. Σίγουρα υπάρχει, αλλά είναι μικρή για την απόσταση και την διαγώνιο της 32άρας. Και μιλάω για ψηφιακή λήψη των καναλιών, όχι για μια άθλια αναλογική, κοινώς για μια "κρυστάλλινη" εικόνα ακόμα και SD ανάλυσης. Μην ξεχνάτε οτι το τηλεοπτικό 4:3 πρόγραμμα αναλογεί σε μόλις 26,15'' διαγωνίου. Αλλά όπως είπα, είναι το λιγότερο υπερβολικό να λες οτι με 32'' στραβώνεσαι, ενώ με 27'' είσαι κυριλέ. Σιγά την διαφορά στο μέγεθος. Τεσπά, ο καθένας οτι γουστάρει παίρνει με τα λεφτά του, απλά μια συμβουλή και γνώμη παραθέτουμε.
SCORPIO777 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 http://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1229341535 tool για απόσταση VS ίντσες... Εξαιρετικο εργαλειο. Μπορει στα HD να φαινονται κοντινες οι αποστασεις,αλλα με 47" που ειδα μια χθες στα 1.9 μετρα που ελεγε ειναι πολυ καλυτερα απο τα 3.5 που ημουνα.και ουτε τα ματια πονανε οπως θα νομιζουν μερικοι.
tolisspi Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Το θεμα της TV στο υ/δ ειναι καπως υποκειμενικο και εξαρταται για ποιο λογο την θελει ο καθενας. Αν θελει απλα για να χαζεψει λιγο και για να τον παρει ο υπνος τοτε καλη ειναι και μια 20αρα, εαν θελει να βλεπει ταινιες και να σεταρι ενα 5.1 τοτε να παρει ενα προτζεκτορα.
aghahowa Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.152169&sid=1
Whiteyez Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2010 Εξαιρετικο εργαλειο.Μπορει στα HD να φαινονται κοντινες οι αποστασεις,αλλα με 47" που ειδα μια χθες στα 1.9 μετρα που ελεγε ειναι πολυ καλυτερα απο τα 3.5 που ημουνα.και ουτε τα ματια πονανε οπως θα νομιζουν μερικοι. Και εγώ που έχω 40αρα στο δωμάτιο μου τα 1.6m-1.7m που κάθομαι τόσο καιρό είναι μια χαρά.
KRIKON Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Παιδια κατεληξα σε αυτην http://www.multirama.gr/products/product?pid=0452517&catid=030100 μιας και εκρινα υπερβολη να παω σε μεγαλυτερες inches (και περισσοτερα χρηματα) για το υπνοδωματιο .Μιας και στο σαλονι εχουμε μια 42αρα και στην σοφιτα με 32 και για ταινιες απευ8υνομαι σε αυτες.Την συγκεκριμενη τηλ.την 8ελω γιια τηλεοπτικο σημα για την ωρα που κα8ομαι στο κρεβατι μου να ηρεμησω και λιγο πριν τον υπνο.Δεν ξερω αν καποιος φιλος εχει αποψη για την συκγεκριμενη αλλα ελπιζω να ειναι καλη αγορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.