Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με netfaster iad

arissam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με το voip router που δίνει η HOL, το netfaster iad της intracom.

Μου συμβαίνει το εξής. Δε λειτουργεί το DHCP. Στο log του status μου βγάζει το εξής μήνυμα:

08/10/2010 16:18:58 DHCP Client: [ATM3]Could not find DHCP daemon to get information

08/10/2010 16:18:53 DHCP Client: [ATM3]Send Discover

08/10/2010 16:17:54 DHCP Client: [ATM3]Could not find DHCP daemon to get information

08/10/2010 16:17:49 DHCP Client: [ATM3]Send Discover

08/10/2010 16:16:50 DHCP Client: [ATM3]Could not find DHCP daemon to get information

08/10/2010 16:16:45 DHCP Client: [ATM3]Send Discover

το έχω συνδεδεμένο με ένα λαπτοπ και με έναν δορυφορικό δέκτη.

Το πρόβλημα είναι ότι δε λειτουργεί στην ουσία το LAN και έχω δίκτυο μόνο wireless στο laptop. Ο δέκτης όμως δεν εχει ασύρματη κάρτα.

Όταν πήρα πρώτη φορά τη HOL πριν κανα μήνα (είμαι πελάτης εδώ και δυο μήνες περίπου) μου αντικατέστησαν το ρουτερ με ένα ίδιο.

Το πρόβλημα παρέμεινε και στο νέο μηχάνημα.

Η ουσία είναι πως δε με ενδιαφέρει το κολοDHCP...μια IP κλπ τα βάζω και μόνος, αλλά δε μπορώ να βρω τη MAC του δέκτη (δε ξέρω πως) για να φτιάξω μια fixed στο client list του ρούτερ να ησυχάσω

Κάποιες φορές, με διαδοχικά reset, μια του ρούτερ μια του δέκτη, πετυχαίνω τη σύνδεση (ποτέ μέσω DHCP - παντα χειροποίητα) και δουλέυουν μαζί για κάποιες ώρες...μετά από λίγο, συνήθως όταν ξυπνάω το πρωί, πάπαλα η σύνδεση.

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, θα ήμουν υπόχρεος...δε νομίζω να έχει νόημα να ασχοληθώ άλλο με τη HOL, αφού το πιθανότερο είναι να μου ξαναστείλουν ένα ίδιο ή να μου πουν να βάλω άλλο ρουτερ που όμως δε θα υποστηρίζει το voip τους και θα γεμίσω κουτιά και καλώδια (χώρια τα φράγκα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
την mac address γιατι την θες?αφου αν δωσεις καρφωτα ip θα παιρνει συνεχεια ιντερνετ .εκτος αν εχασα εγω κατι.

μπα

τη χανει τη σύνδεση σε κάποια φάση

τη mac τη θελω επειδή παρατήρησα μια επιλογή που έχει να κάνεις fixed κάποιες συνδέσεις και υποθέτω ότι με το fixed εννοεί κάτι μόνιμο είπα μπας και βοηθήσει

Δημοσ.

μηπως κανα θεμα με τον απωδικοιποιητη η με το καλωδιο?το Pc αμα το βαλεις με καλωδιο ειναι οκ?αλλιως μονη λυση η αλλο ρουτερ η κανα firmware update.poio μονιμο απο καρφωτη Ip τι να υπαρχει.το mac ειναι και στο thomson οταν εχεις το pc Σε αυτοματη ip να δου δινει παντα την ιδια αφου δει mac address.οποτε δεν θα αλλαξει κατι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...