Προς το περιεχόμενο

TimeCapsule και δικαιώματα

xalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο TimeCapsule, το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει σχέση με hardware αλλά καθαρά με software και πως αντιλαμβάνεται τα δικαιώματα χρήσης το λειτουργικό και το Airport Utility. Ακριβώς το ίδιο ισχύει για το time capsule, τους δίσκους usb που βάλει στο time capsule στο airport express και ότι άλλο aiport βγάλει στο μέλλον η apple.

Έχω ένα time capsule το οποίο και έχει share τον δίσκο και κλειδωμένο με timecapsule password. Όποιο mac συνδεθεί στο δύκτιο είτε με wifi είναι πάνω σε κάποιο port βλέπει το δίσκο μέσα από το network. Ζητάει τον κωδικό και όλα okay. Αυτά βέβαια μόνο με mac και leopard , snow leopard που έχω δοκιμάσει. Ενώ στο ένα mac έχω windows 7 δεν βλέπω το δίσκο αλλά και δεν έχω περάσει κάποιο software γι αυτή τη δουλειά, δεν χρειάστηκε.

Πρόσφατα αγόρασα ένα wd tv live και το συνδέσω και αυτό στο time capsule. Παίρνει κανονικά internet αλλά μέχρι εκεί! Βλέποντας το site της WD για σύνδεση με mac βλέπω ότι πρέπει να κάνω ένα νέο share με accounts. Το έκανα στο mac με leopard και δούλεψε κανονικά, μπόρεσε να δει τους φακέλους που έχω share χωρίς πρόβλημα. Δυστυχώς σε αυτό το share ( system prefrences - sharing - file sharing on ) δεν μπορώ να δηλώσω ούτε περιοχές του time capsule αλλά ούτε το ίδιο το time capsule.

Μέσα από το airport utility και την επιλογή disks μπορώ να δώσω accounts πάνω στους δίσκους του time capsule. Αν δώσω όμως accounts το παλιό περιεχόμενο δεν είναι προσβάσιμο και ο δίσκος φαίνεται κενός! Αν επιστρέψω στην επιλογη time capsule password όλα είναι okay και προσβάσιμα μόνο από mac. To time capsule είναι 2 tb με 500gb+ και είναι τόσο μεγάλος ο όγκος που δε μου δίνει την ευελιξία για περαιτέρω πειραματισμούς. Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός account μέσα από το share του time capsule που να βλέπει όλο το δίσκο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισως να φταιει εαν ο σκληρος ειναι φορμαρισμενος σε HSF+ να σου δημιουργει προβληματα συμβατοτητας (πχ με τα windows και με το wdtv)

Ισως να φταιει εαν ο σκληρος ειναι φορμαρισμενος σε HSF+ να σου δημιουργει προβληματα συμβατοτητας (πχ με τα windows και με το wdtv)

αυτο ειναι.........:-D

και όμως όχι! έβαλα με usb δίσκο HFS+ αλλά και flashaki και τα είδε κανονικά. Όπως βλέπει και τους δίσκους του macbook pro ( snow leopard ) και του macbook ( leopard ) αν ανοίξω share με account.

άρα το wd tv διαβάζει άνετα hfs+

Όταν δημιουργήσω το account στο time capsule και με mac μπω σε αυτό το account δε βλέπω τα αρχεία. Και δε τα βλέπω καθόλου με ότι account και να μπω. Μπορώ να τα δω μόνο αν γυρίσω το time capsule ξανά σε time capsule password. Το θέμα είναι όταν αλλάξω το security στο δίσκο του time capsule δε βλέπω τα αρχεία. Αυτά δεν χάνονται εξακολουθούν να πιάνουν χώρο στο δίσκο.

ps: όχι τίποτα άλλο, πέρασα utp καλώδιο 15 μέτρα για να φτάσει χωρίς να ενοχλεί το wd tv στο time capsule!

και όμως όχι! έβαλα με usb δίσκο HFS+ αλλά και flashaki και τα είδε κανονικά. Όπως βλέπει και τους δίσκους του macbook pro ( snow leopard ) και του macbook ( leopard ) αν ανοίξω share με account.

άρα το wd tv διαβάζει άνετα hfs+

Όταν δημιουργήσω το account στο time capsule και με mac μπω σε αυτό το account δε βλέπω τα αρχεία. Και δε τα βλέπω καθόλου με ότι account και να μπω. Μπορώ να τα δω μόνο αν γυρίσω το time capsule ξανά σε time capsule password. Το θέμα είναι όταν αλλάξω το security στο δίσκο του time capsule δε βλέπω τα αρχεία. Αυτά δεν χάνονται εξακολουθούν να πιάνουν χώρο στο δίσκο.

ps: όχι τίποτα άλλο, πέρασα utp καλώδιο 15 μέτρα για να φτάσει χωρίς να ενοχλεί το wd tv στο time capsule!

HFS+ (no journaling)

μαμισιο πιστευω οτι ειναι journaled!

Αυτά που λέτε για το HFS με ή χωρίς Journaling αφορούν την περίπτωση που ο δίσκος μπαίνει μέσω USB απ' ευθείας πάνω στο WDTV.

Όταν παίζει μέσω δικτύου, δεν έχει καμία σημασία για το WDTV ο τρόπος με τον οποίο είναι φορμαρισμένος ο δίσκος. Σε αυτήν την περίπτωση το WDTV δεν μιλάει απ' ευθείας με το δίσκο. Μιλάει με το Time Capsule μέσω πρωτοκόλλου SMB ή AFP.

όπως λέει και ο georgeadams το file system δεν είναι θέμα. Φοβάμαι μη γίνει καμιά στραβή μία με password time capsule μία με account και "κλειδώσω" τα αρχεία μου και δεν τα βρίσκω ούτε εγώ στο τέλος!

• 3 μήνες μετά...

πως μπορω να αφαιρεσω την προσβαση απο εναν 2ο χρηστη? εχω σβησει το password απο το keychain του και εχω αλλαξει και τα passwords στο time capsule αλλα και παλι...

Εγώ πάλι είχα το αντίθετο πρόβλημα με τα windows που έβλεπαν τα αρχεία στο capsule απ' ευθείας, ενώ κανονικά έπρεπε να ζητείται κωδικός πρώτα, κάτι που συνέβαινε φυσιολογικά όταν ζητούσα πρόσβαση από Mac OS. Περίεργο... Δλδ όποιος μπαίνει στο δίκτυό μου με win θα μπορεί να βλέπει τα πάντα όλα ανεξαρτήτως ασφάλειας;;;;

κατι ασχετο λετε να μου πεθανει και μενα στους 18 μηνες? ή τα ελλατωματικα ηταν απο συγκεκριμενη σειρα μοντελων? ειμαι στον 13ο μηνα... :huh:

κατι ασχετο λετε να μου πεθανει και μενα στους 18 μηνες? ή τα ελλατωματικα ηταν απο συγκεκριμενη σειρα μοντελων? ειμαι στον 13ο μηνα... :huh:

Λυπάμαι πολύ αλλά ετοίμαζε τα κόλλυβα … μέσος όρος ζωής 18-20 μήνες!!!

Bazinga!!! Απ' ότι εχω διαβάσει ήταν συγκεκριμένη σειρά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...