vavlas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μια αγκαλιά είναι ένας μικρός παράδεισος... νιώθεις τόσο όμορφα μέσα σε μιά αγκαλιά... ζεστασιά, προστασία, κατανόηση, αγάπη, συμπόνια, έρωτα, φιλία... τα πάντα... δεν χρειάζεται να δώσεις μια αγκαλιά από αγγαρεία ή επειδή στο ζήτησαν και πρεπει να το κάνεις... το θεμα ειναι να δωσεις μια αγκαλιά και να αισθάνεσαι... να αφήνεσαι στα χέρια του άλλου ξέροντας πως νιώθει εστω και ελάχιστο από αυτό που νιώθεις εσύ..κι ας ειναι ενας ξένος, ένας άγνωστος, ένα μέλος της οικογένειας, ένας φίλος, ένας γνωστός, ένας σύντροφος... τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μια αγκαλιά... ειναι όσα οι λέξεις κρύβουν ή όσα δεν λέγονται ποτέ.. μπορεί να έιναι μια πρωινή αγκαλιά για καλημέρα, μπορεί και να ναι μια αγκαλιά που εκφραζει κάτι το ανεκπλήρωτο... κι όμως ξέρεις ότι μόλις δώσεις αυτήν την αγκαλιά είσαι ολοκληρωμενος... το τέλειο ον... στον τέλειο κόσμο... με τον τέλειο άνθρωπο... ταξιδευεις σε κόσμους που μονο εσυ εχεις πλασει. χανεσαι καπου αναμεσα στ' αστερια αυτα τα δευτερόλεπτα μιας καλης αγκαλιας... Αυτά είναι τα λόγια ενός πολύ αγαπημένου μου προσώπου. Μου φάνηκαν πολύ όμορφα και ήθελα να τα μοιραστώ με κάποιον. Υ.Γ Μέσα σε αυτά τα λόγια υπήρχε και η φράση "πφ.. με έκανες να με πιάσει το ποιητικο μου πάλι..."αλλά την έβγαλα για προφανής λόγους.
SlackulatoR Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Πολύ ωραία λόγια αλλά μην λες ον και τρομάξεις τον Βασιλάκη που τον κυνηγούσαν κάτι μαύρα όντα τις προάλλες
Sylvia88 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μια αγκαλιά είναι ένας μικρός παράδεισος... νιώθεις τόσο όμορφα μέσα σε μιά αγκαλιά... ζεστασιά, προστασία, κατανόηση, αγάπη, συμπόνια, έρωτα, φιλία... τα πάντα... δεν χρειάζεται να δώσεις μια αγκαλιά από αγγαρεία ή επειδή στο ζήτησαν και πρεπει να το κάνεις... το θεμα ειναι να δωσεις μια αγκαλιά και να αισθάνεσαι... να αφήνεσαι στα χέρια του άλλου ξέροντας πως νιώθει εστω και ελάχιστο από αυτό που νιώθεις εσύ..κι ας ειναι ενας ξένος, ένας άγνωστος, ένα μέλος της οικογένειας, ένας φίλος, ένας γνωστός, ένας σύντροφος... τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μια αγκαλιά... ειναι όσα οι λέξεις κρύβουν ή όσα δεν λέγονται ποτέ.. μπορεί να έιναι μια πρωινή αγκαλιά για καλημέρα, μπορεί και να ναι μια αγκαλιά που εκφραζει κάτι το ανεκπλήρωτο... κι όμως ξέρεις ότι μόλις δώσεις αυτήν την αγκαλιά είσαι ολοκληρωμενος... το τέλειο ον... στον τέλειο κόσμο... με τον τέλειο άνθρωπο... ταξιδευεις σε κόσμους που μονο εσυ εχεις πλασει. χανεσαι καπου αναμεσα στ' αστερια αυτα τα δευτερόλεπτα μιας καλης αγκαλιας... Αυτά είναι τα λόγια ενός πολύ αγαπημένου μου προσώπου. Μου φάνηκαν πολύ όμορφα και ήθελα να τα μοιραστώ με κάποιον. Υ.Γ Μέσα σε αυτά τα λόγια υπήρχε και η φράση "πφ.. με έκανες να με πιάσει το ποιητικο μου πάλι..."αλλά την έβγαλα για προφανής λόγους. Συμφωνώ πολλές φορές μια αγκαλιά προσδιορίζει και μια συγγνώμη που θέλει ο απέναντί σου να πει...το θεωρώ μια πολύ γλυκιά κίνηση ... πολύ χαίρομαι για αγκαλιές μεγαλύτερων ανθρώπων ....δεν ξέρω είναι η στοργικότητα που βγένει...μάλλον... και η αγκαλιά που μου χαρίζει ο μικρός ανιψιός μου με τα μεγάλα μαύρα μάτια του όταν λάμπουν με τα δωράκια αχχχ το σκέφτομαι και χαζογελάω τώρα τελοσπάντον
vavlas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 και η αγκαλιά που μου χαρίζει ο μικρός ανιψιός μου με τα μεγάλα μαύρα μάτια του όταν λάμπουν με τα δωράκια αχχχ το σκέφτομαι και χαζογελάω τώρα τελοσπάντον Πολύ όμορφο αυτό. Με άγγιξε πολύ.
katsouras Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Μην ξεχνατε πως συμφωνα με ερευνες μεταδιδιουμε θετικη ενεργεια οταν αγκαλιαζομαστε με ενα αγαπημενο προσωπο..Οποτε δωστε του να καταλαβει..!
Mika Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 κανενα λινκ απο αυτες τις ερευνες; επισης και για το τι ειναι η θετικη ενεργεια και πως μεταδιδεται. ευχαριστω.
PCM Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Επίσης, άλλη μια έρευνα λέει ότι η αγκαλιά βοηθάει στην καρδιά του ανθρώπου. Και μεταφορικά βέβαια, αλλά για τώρα, κυριολεκτικά. Κυρίως στις γυναίκες (που έχουν πιο ευαίσθητες καρδιές) μειώνει την πίεση του αίματος και εκκρίνεται η γνωστή "ορμόνη δεσίματος" η περίφημη Oxytocin (απελευθερώνεται επίσης κατα την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής-οργασμού). Φυσικά και στους άντρες ισχύει το ίδιο απλά ίσως σε μικρότερο βαθμό. Αντε πάλι, γυναίκες, τυχερές...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Επίσης, άλλη μια έρευνα λέει ότι η αγκαλιά βοηθάει στην καρδιά του ανθρώπου. Και μεταφορικά βέβαια, αλλά για τώρα, κυριολεκτικά.Κυρίως στις γυναίκες (που έχουν πιο ευαίσθητες καρδιές) μειώνει την πίεση του αίματος και εκκρίνεται η γνωστή "ορμόνη δεσίματος" η περίφημη Oxytocin (απελευθερώνεται επίσης κατα την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής-οργασμού). Φυσικά και στους άντρες ισχύει το ίδιο απλά ίσως σε μικρότερο βαθμό. Αντε πάλι, γυναίκες, τυχερές... Αυτα να τα βλεπει η απονη στο απο κει thread του speedman.
FarCry Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 κανενα λινκ απο αυτες τις ερευνες; επισης και για το τι ειναι η θετικη ενεργεια και πως μεταδιδεται. ευχαριστω. το χαμογελατε ειναι μεταδοτικο το εχεις ακουσει? το ιδιο ισχυει και στο αντιθετο. γενικα παιζει πολυ το network pressure. προσφατως διαβασα οτι αυξανει τα ποσοστα και των διαζυγιων αλλα και των καταστηματων που κλεινουν. το ιδιο ισχυει και στο χασμουρητο Το πρωί στην εκπομπή της Μενεγάκη είχε ένα θέμα που όλοι γονείς και κυρίως οι μανούλες άξιζε να το δουνε. Ήταν ένας παιδίατρος-καθηγητής πανεπιστημίου και εξηγούσε το πόσο πολύτιμη είναι η αγκαλιά για τα μωρά.Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η ανάγκη για αγκαλιά υπάρχει τόσο στα μωρά όσο και στους γονείς τους. Μια αγκαλιά: 1. ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού, κάτι που αποδείχθηκε μέσω ερευνών σε μωρά με AIDS, γι αυτό συνιστάται ιδιαιτέρως σε μωρά που πονάνε π.χ. δοντάκια σκέφτομαι εγώ, 2. γεμίζει τον οργανισμό με ορμόνες χαράς και ευτυχίας όπως οι ενδορφίνες 3. στέλνει θετική ενέργεια τόσο στο μωρό όσο και στους γονείς 4. η αγκαλια, το χάδι και το στήθος της μαμάς είναι η πρώτη επαφή ενός μωρού με τον κόσμο. κτλ κτλ. Βέβαια, αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση είναι το ότι τα μωρά που τους λείπει η μητρική αγκαλιά τους λείπει ένα κομμάτι του εαυτού τους! Επίσης, συνέστησε ένα SOS αντίκτυπο της αγκαλιάς, εάν ένα μωράκι έως την ηλικία του 1,5 ετών απαρνείται την αγκαλιά και δεν την θέλει καθόλου, να το ψάξουν οι γονείς γιατί αποτελεί σύμπτωμα παθολογίας. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η αγκαλιά δεν κακομαθένει τα μωρά! Τα συμπεράσματα δικά σας. http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=38563
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.