geo1st487 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Παιδια θελω να ρωτησω ποσο καλη προστασια προσφερει το Sandboxie οταν σερφαρω στο internet ανοιγοντας τον internet explorer με το Sandboxie. Υπαρχει περιπτωση να κολλησω ιο αν μπω σε μολυσμενη σελιδα με το Sandboxie; Ευχαριστω
flik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Αρκετά έως πολύ δύσκολα κολλάς ιό μέσω we browser όταν σερφάρεις μέσω sandboxed browser. Σίγουρα είναι πιο σίγουρη προστασία απο ένα συμβατικό antivirus ή σουίτα. Αρκεί να προσέχεις ποια αρχεία αποθηκεύονται εκτός sandbox. Αν θυμάμαι καλά έχει τέτοια επιλογή το sandboxie. Όμως θα πρέπει να θυμάσαι πως δεν κολλάς ιούς μόνο απο τον browser. Θα μπορούσε κάποιος να σου φέρει κανα φλασάκι ή να κατεβάσεις κανένα παιχνίδι που έχει μέσα κάτι κακόβουλο. Γνώμη μου είναι πως πρέπει να συνδυαστεί με ένα ελαφρύ antivirus. Για αυτόν τον συνδυασμό προτείνω avast home
makischa Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Γιατι να χρησιμοποιησεις ΙΕ με το sandboxie, με τα χιλια μυρια κακα του ΙΕ και τις τρυπες του και το ποσο στοχος αποτελει κτλ και να μη βαλεις Chrome που ειναι sandboxed απο μονος του και ειναι και πιο γρηγορος και εχει και τα extensions του και απ'ολα?
flik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δεν είναι sandboxed όπως όταν είναι στο sandbox του sandboxie.
geo1st487 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Πριν λιγο καιρο κολλησα ιο ψαχνωντας στο google. To Nod32 αντιληφθηκε τον ιο και τον εσβησε (ετσι ειπε) αλλα στην ουσια δεν εκανε τιποτα αφου εμφανιστηκε ενα διαφημιστικο παραθυρο του ιου το οποιο δεν εκλεινε και δεν λειτουργουσε το ποντικι και τα πληκτρα. Τελικα μπηκα σε safe mode και εκανα επαναφορα συστηματος (στην προηγουμενη μερα) και το προβλημα λυθηκε. Σκεφτομαι λοιπον οτι αν ειχα σερφαρει μεσω Sandboxie ισως να μην κολλουσα ιο. Το Sandboxie εχει επισης τη δυνατοτητα να τρεχει εκτελεσιμα αρχεια μεσω Sandboxie οποτε θελω να ξερω αν μπορω αφοβα να εκτελω οποιοδηποτε εκτελεσιμο αρχειο μεσω Sandboxie χωρις να κινδυνευω να κολλησω ιο.
tarantules Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Εγώ πάλι με ΙΕ τόσα χρόνια και χωρίς κανένα antivirus δεν έχω κολλήσει το παραμικρό....
TheELF Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Εγώ πάλι με ΙΕ τόσα χρόνια και χωρίς κανένα antivirus δεν έχω κολλήσει το παραμικρό.... Η τουλάχιστον έτσι νομίζεις.
Luxx Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Η τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Σιγουρα θα εχεις spybots.
flik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Καλά μπορεί και να μην έχει, αλλά αν έχει κολλήσει κάποιος ένα ιό και μετά τον καθάρισε, είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να έχει και κάτι άλλο. Επίσης σίγουρα τα περισσότερα av λειτουργούν με τον τρόπο "αν τον βρω τον βρήκα, αν δεν το βρω δεν θα καταλάβεις τίποτα". Είναι επικίνδυνα κατα μία έννοια επειδή είναι παραπλανητικά όταν σου βγάζουν μήνυμα τύπου "your system is secure" με κανένα πράσινο "τικ".
geo1st487 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Καλά μπορεί και να μην έχει, αλλά αν έχει κολλήσει κάποιος ένα ιό και μετά τον καθάρισε, είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να έχει και κάτι άλλο.Επίσης σίγουρα τα περισσότερα av λειτουργούν με τον τρόπο "αν τον βρω τον βρήκα, αν δεν το βρω δεν θα καταλάβεις τίποτα". Είναι επικίνδυνα κατα μία έννοια επειδή είναι παραπλανητικά όταν σου βγάζουν μήνυμα τύπου "your system is secure" με κανένα πράσινο "τικ". Οποιο antivirus και αν εχεις οσο καλα ενημερωμενο και αν ειναι παντα θα υπαρχουν περιπτωσεις που δεν θα μπορεσουν να βρουν ή να καθαρισουν καποιον ιο. Εμενα στην περιπτωση που ανεφερα αν και βρηκε και καθαρισε τον ιο το Nod32 δεν ειχε αποτελεσμα και με εσωσε η επαναφορα συστηματος. Γιαυτο ρωτησα παραπανω ποσο καλη προστασια προσφερει το σερφαρισμα μεσω Sandboxie.
TheELF Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δυστυχώς εδώ και κάποιο διάστημα τα malware στηρίζονται στην αγνεία του χρήστη,σου βγάζει δηλαδή κάποιο μήνυμα και πρέπει να πατήσεις το OK,για αυτόν τον λόγο έχουν και προβλήματα τα anti-virus,δεν μπορούν την στιγμή που λες εσύ OK αυτά να λένε όχι δεν το περνάω. Από την άλλη μπορείς να βάλεις την μεγαλύτερη κλίμακα προστασίας στο anti-virus, αλλά δεν θα σε αφήνει να τρέχεις κάποια πράγματα ακόμα και αν είσαι σίγουρος ότι είναι ασφαλή(έκτος και αν έχεις καλή γνώση του προγράμματος). Και στο sandboxie το ίδιο είναι,αν εσύ σκεφτείς ότι είναι ασφαλές το .exe και το βγάλεις από το sandbox η εξ αρχής το αποθηκεύσεις αλλού,δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.
geo1st487 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Και στο sandboxie το ίδιο είναι,αν εσύ σκεφτείς ότι είναι ασφαλές το .exe και το βγάλεις από το sandbox η εξ αρχής το αποθηκεύσεις αλλού,δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Αν θεωρεις καποιο exe υποπτο μπορεις να το τρεχεις παντα μεσα απο το sandbox. Δεν ξερω σε αυτη την περιπτωση μηπως το προγραμμα τρεχει πιο αργα. Αν το αποθηκευσεις εξω απο το sandbox αλλα δεν το τρεξεις δεν νομιζω πως κινδυνευεις.
partblah1990 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=394978
flik Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Οποιο antivirus και αν εχεις οσο καλα ενημερωμενο και αν ειναι παντα θα υπαρχουν περιπτωσεις που δεν θα μπορεσουν να βρουν ή να καθαρισουν καποιον ιο. Εμενα στην περιπτωση που ανεφερα αν και βρηκε και καθαρισε τον ιο το Nod32 δεν ειχε αποτελεσμα και με εσωσε η επαναφορα συστηματος. Γιαυτο ρωτησα παραπανω ποσο καλη προστασια προσφερει το σερφαρισμα μεσω Sandboxie. Ναι θα υπάρχουν αλλά δε σημαίνει πως όλοι όσοι έχουν antivirus ή ακόμα και αν δεν έχουν για 2-3 χρόνια πρέπει ντε και καλά να έχουν ιό και να μην το ξέρουν. Εντάξει συνέχεια αυτό ακούω και είναι τραβηγμένο. πολύ απλά ενώ πραγματι υπάρχουν στο net αμέτρητοι ιοί που δεν αναγνωρίζονται απο την πλειονότητα των προγραμμάτων ασφαλείας, δεν σημαίνει πως θα κολλήσω κάποιον αν γενικά ξέρω τι κάνω κτλ κτλ. Για έναν λίγο πιο προχωρημένο χρήστη, το παραδοσιακό signature-based antivirus είναι άχρηστο. Αν ανοίγεις ένα πρόγραμμα μέσω του sandboxie και το κρατάς εκεί μέσα, είσαι ασφαλής. Τέλος. Ας το αφήσουμε εδώ για να μη μπερδευτούμε. Αλλά πρέπει να μάθεις πως ακριβώς δουλεύει το sandboxie, έχει νομίζω help file, κατεβάζεις το πρόγραμμα, διαβάζεις, και δοκιμάζεις. Και αυτό που πόσταρε ο partblah1990 είναι σωστό και χρήσιμο. Η προστασία των υπολογιστών ήδη έχει περάσει σε άλλη φάση
tarantules Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Η τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Μπα.Από καιρό σε καιρό κάνω ένα online antivirus check έτσι για τα μάτια του κόσμου.Φυσικά και δεν βρίσκει τίποτα. Δεν βρίσκει γιατί έχω φτοιάξει καθαρό image με τις εφαρμογές μου και όποτε υποψιαστώ κάτι περνάω το image και έχω κα πάλι πεντακάθαρο pc. Τα antivirus είναι παντελώς άχρηστα και κάνουν το pc να σέρνεται. Όσο και ενημερωμένο να είναι, ποτέ δεν είσαι εξασφαλισμένος από τα zero day attacks (το διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που θα αντιληφθεί η οποιαδήποτε εταιρία την παρουσία ενός νέου ιού μέχρι να βγάλει το κατάλληλο patch). Όπως καταλαβαίνεις είναι παντελώς άχρηστο οποιοδήποτε antivirus.Τουλάχιστον σε άτομα που γνωρίζουν που μπαίνουν και τι κάνουν.Θα το πρότεινα μόνο σε παιδάκια που ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα στον υπολογιστή και το νετ και είναι εύκολο να κολλήσουν κάποιον ιό ---------- Προσθήκη στις 01:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:10 ---------- Σιγουρα θα εχεις spybots. To σύστημα είναι πεντακάθαρο και πάει πάντα σφαίρα όσον αφορά τις επιδόσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.