Προς το περιεχόμενο

Q6600 Overclocking

Gyrteroth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Έχω τον cpu Q6600 και mobo την Asus P5Q SE2, οι μνήμες τρέχουν στα 1066!

Φυσικά δεν έχω κανένα παράπονο απο το pc άλλα μιας και σε idle είμαι στους 42-44 βαθμούς,είπα να κάνω λίγο overclocking!!Sureee έκανα :-P

Είπα απο 2.40 να τον πάω 3.00. Πήγα το fsb 333 απο 266 ,έβαλα το Pci Express στα 100Mhz και το ρεύμα στα 1,2750.Και πήρα ένα ωραιότατο Overclocking Failed.

Ξέρει κανείς τη μπορεί να φταίει?Προσπάθησα και πιο λίγο απο 333 αλλά τα ίδια :-P

Thanks!

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πόσο ρεύμα όμως?Τώρα όπως είναι έχει 1,096 V.Οι άλλες ρυθμήσεις είναι εντάξη?

το pci Express μην το πειράξεις να το αφήσεις όπως έχει τώρα για το ρεύμα να προσπαθείς να μην δίνεις πόλη για να μην ανέβουν απότομα η θερμοκρασίες και να μην υπερβεί το όριο 1,45V(νομίζω τόσο είναι για τους intel)

Δημοσ.

Οκ.!Δοκιμάζω και επιστρέφω! :- )

---------- Προσθήκη στις 23:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:18 ----------

Απο 266 fsb το πηγα 280 2.53 αλλα δεν μπαινει στα windows.Να δωσω ρευμα τωρα?

Δημοσ.
δες έναν οδηγό για να βοηθηθείς Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

ποσό έδωσες??

Απο 1,096 που ηταν ,το πηγα 1,212.Μηπως να πειραξω και pci express τωρα?

---------- Προσθήκη 10-08-2010 στις 00:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 09-08-2010 στις 23:40 ----------

Tα έβαλα στο auto πάλι.Ισως να θέλει κανα bios update?Αλλα φοβάμαι να κάνω και δεν ξέρω κιόλας :-P

Thanks για το ενδιαφερων σου Ραφαηλ!

Δημοσ.
Απο 1,096 που ηταν ,το πηγα 1,212.Μηπως να πειραξω και pci express τωρα?

---------- Προσθήκη 10-08-2010 στις 00:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 09-08-2010 στις 23:40 ----------

Tα έβαλα στο auto πάλι.Ισως να θέλει κανα bios update?Αλλα φοβάμαι να κάνω και δεν ξέρω κιόλας :-P

Thanks για το ενδιαφερων σου Ραφαηλ!

γιατι όχι κάντου και ένα bios update αλλα κάτι μου λέει οτι ανεβάζοντας το FSB επηρεάζεις την συχνότητα των μνημών και γιαυτό έχεις πρόβλημα... πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά τις ρυθμίσεις του bios και να δείς οτι δεν πειράζεις κάτι που δεν πρέπει... επειδή κάτι μου λέει η μητρική σου είναι πολύ καλή εγώ θα έπαιρνα μια καλή ψύκτρα (δές π.χ της υπογραφής μου) και θα έπαιζα με 400 fsb χ8 τώρα για καλοκαίρι. ρεύμα μην ανεβάσεις πάρα πολύ φαντάσου οτι εμένα στα 3.2 (400χ8 με 1.285v) είναι σταθερό.

edit: επίσης μακρια απο τα "auto", μπορεί να σου κάνουν και ζημιά.. ! μάθε το pc σου τώρα που σου ήρθε η όρεξη για να το παίζεις στα δάχτυλα

Δημοσ.

o q6600 δεν ειναι στην ουσια σαν τον Ε6600? εγω τον Ε τον ειχα στα 3.11 GHz με 1.4V vcore, ηταν 65 nm ηθελε μπολικο ρευμα

με εκοβαν οι μνημες για παραπανω καθως ειχα 4 dimms (ηταν 800αρες)

παντως πολυ πιο ζορικο το κλοκαρισμα με αυτον, με τον i5 τα πραγματα εγιναν πολυ πιο αποτελεσματικα (γιατι πιο απλα δε τα λες)

Δημοσ.

με 1,22 ειμαι στα 3 νταν χωρις να πειραξω τιποτα ετσι ειναι απο την αρχη(δεν εχει επιλογη για ρευμα η mobo μου :P )

Δημοσ.
πρέπει να κάνεις συνδυασμό το fsb με της μνήμες για να μην σε κόβουνε

Είδα οτι όταν πήγα το sfb 333 οι μνήμες από 1066 πήγαν 1335 .Μήπως παίζει τελικά πρόβλημα με τις ram όπως λέτε?

Δημοσ.
Είδα οτι όταν πήγα το sfb 333 οι μνήμες από 1066 πήγαν 1335 .Μήπως παίζει τελικά πρόβλημα με τις ram όπως λέτε?

ε για να το λέμε... :P λογικά στο bios θα έχει κάποιο ram multiplier δές όταν ανεβάσεις το FSB στα 400 οι ραμ να παραμένουν 1066...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...